Za mene postoji samo jedna jedina Biblija, sa losim prevodima....
Ne, ta sa lošim prevodom je ta što je držiš u ruci, trust me
Hrišćanska Biblija je dobila puno loših "prevoda" negde od 19. veka pa na ovamo, a najgore je kad se neko sa lošim prevodom (recimo kao s tim koji ti držiš sada), predstavi kao Hrišćanin.
ja samo sledim jednu rec, Boziju rec, Sveto pismo...sve sto je suprotno od Bozije reci nije od Boga!
Ja sledim Bibliju, kao nerazdvojivu celinu, dakle Stari i Novi Zavet. I za razliku od tebe, shvatam značaj svetog trojstva i shvatam da je Bog poslao Isusa sa namerom da pouči narod i da ispravi mnoge zakone iz SZ. Da li to po vama znači da je Isus protiv Boga? Bog je u SZ rekao: oko za oko zub za zub, a Isus to kasnije prepravio. Dakle, po vama, Isus je.. šta?
A sto se tice duse, u Bibliji je objasnjeno da moze malo dete da razume, ali zaista!
''Господ Бог је створио човека од земаљског праха и удахнуо му у ноздрве дах живота, и човек је постао жива душа.'' (1. МОЈСИЈЕВА 2;7)
Dakle, covek je stvoren od 'zemaljskog praha' a Bog je dao zivot, 'dah zivota'(ili duh zivotni), i tek onda nastaje dusa, 'ziva dusa'... zemaljski prah + dah zivota = ziva dusa
Jasno pise da je covek postao dusa ziva, nije je dobio!
Ima lepo poredjenje...
daske + ekseri = sanduk.. ..kada se daska odvoji od eksera, sanduk vise ne postoji, ista je stvar i sa dusom, kada se prah zemaljski vrati zemlji, a dah(duh) Bogu, dusa vise ne postoji!
''Тада се прах враћа у земљу, где је и био, а дух се враћа Богу, који га је дао.'' (ПРОПОВЕДНИК 12;7)
''Ако би пажњу обратио на некога, и ако би к себи узео дух његов и дах његов, издахнуло би свако тело, и човек земаљски у прах би се вратио.'' (ЈОВ 34;14,15)
U predhodnom postu sam ti objasnio da se u Bibliji smrt opisuje kao san. ...san koji traje do drugog Hristovog dolaska.
Jao klasika... daske i ekser i luda baba Elen... :help: kakav san bre? Ja te lepo pitam GDE spavaju te duše, to me zanima... pitam te po treći put, ti ne odgovaraš.
Procitaj ponovo sta sam napisao, covek je samo priznao nesto sto se znalo, ali je bar bio realan za razliku od vas koji pokusavate da odbranite SPC, i to bez Biblijskih cinjenica!
Ako to nije istina ti me demantuj, predpostavljam da ni u toj tvojoj Bibliji, ma koliko bio los prevod, ne moze3 zakljuciti da ''dusa'' nastavlja zivot.
Ma nemoj. Šta je onda carstvo nebesko toliko puta pominjano? Šta je raj? Šta je pakao? Ma ajde molim te, ovo već postaje smešno.
Imam jedan zanimljiv citat ja za tebe, Gl.22,23, po Mateju, glasi ovako:
13. teško vama književnici i fariseji što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite i ne dajete da ulaze oni koji bi hteli......23 Teško vama književnici i fariseji, što dajete
desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste ono što je najprestižnije u zakonu: pravdu i milost i veru,; a ovo je trebalo činiti a ono ne ostavljati.
Pa niko ovde ne iskljucuje vecni zivot, pa to je i svrha ovog zivota, ali bas kao sto pise u Bibliji, bicemo vaskrsnuti, bas kao sto je Isus Hrist bio vaskrsnut, nema nikakvog govora o tome da ''dusa'' nastavlja zivot 'odmah nakon smrti', to nigde ne pise u Bibliji, ako igde pise ista slicno tome, ti ostavi citate, pa da vidimo.
Ti imaš problem da razumeš razliku između vaskrsnuća i večnog života. To su dve različite stvari. Drugo, običan si nick sa serbian foruma, da bih ja svoje dragoceno vreme posvećivala tebi i kopkala po NZ od nekih 500 strana, da bi tebi, pripadniku sekte, našla citat
Pazi da neću. A i nema potrebe, toliko se priča o carstvu nebeskom u koje će nas Gospod primiti ako budemo išli njegovim putem, da je zaista suludo o tome i raspravljati. Da razjasnimo: u minimum 20 citata mogu da te uverim u priču o životu koji nas tamo čeka, ali NEĆU, jer mi to oduzima dragoceno vreme, a sem toga ne sviđaš mi se ovako u diskusiji, nisi mi simpatičan a bogami ni nešto bistar da bih ja s tobom ulazila u neke dubioze i filozofije... Slabo šta razumeš.. izvini, ali... :vorred:
Ne mogu više stvarno da razvodnjavam priču, i objašnjavam istu stvar bezbroj puta, ko je bio pametan - razumeo je, napravio je razliku i to je sve.
Još jednu stvar da se razumemo, svako ima pravo da veruje u šta hoće, ali bilo bi ljudski od vas sektaša da, kad u nekoj levoj priči citirate Eleninu Bibliju, kažete: "ovo je citat iz adventističke Biblije, a ne Hrišćanske i Pravoslavne", čisto da bi ste bili fer sagovornici i na vreme upoznali ljude sa svojim doktrinama. Mislim da bi to bio ljudski potez, navesti izvor citata, sem ako se ne stidite svoje "crkve" i religije?
Ja sa ponosom kažem da sam Pravoslavac, a vi?