Adventisti

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dobro brate mozda si ti i u pravu. Ali kako onda tumacis one Pavlove reci, sta je on time mislio? Ja ne govorim da mozes prihvatiti nekog ko ide protiv crkve, nisam to rekao. Drugo su slabi u veri, o kojima je Pavle govorio. Znam da je ovo jako diskutabilno gde su granice, i koliko su oni daleko otisli, a otisli su predaleko, toliko da ih ni ne mozemo prihvatiti, tu se slazem. Ja govorim kad bi oni bili u izvesnoj meri drugaciji..

Mire, ne zaboravi kontekst, ali ne u adventističkom ili protestantskom smilslu reči. Da bi smo pravilno razumeli Svetoga Apostola Pavla, moramo znati na kom je jeziku on ovo prvo izgovarao, a zatim i pisao. Grčki (koine), aramejski, hebrejski, latinski, pa i slovenski jezici, svi od reda spadaju u jezike širokog konteksta u kojima reči imaju više od jednog značenja.
Dok su jezici kojima su ovi nasrtljivci skloni i iz kojih potiče blasfemija protestantizma, jezici uskog konteksta.

Ako to znamo, onda nam i reči Svetoga Apostola Pavla ne zvuče kontradiktorno. Jednostavno on u Poslanici Rimljanima govori o tome da ne osuđujemo jedni druge, a to onda povlači sa sobom da ne namećemo jedni drugima kao ispravno ono što mi činimo.

Izvini ako što sam možda bio preoštar, pa ti se učinilo da te optužujem za relativizam, nije mi ni na kraj pameti to bilo.

Idolopoklonici sekte su oni koji odbace Božju zapovijed "Ne ubij", a uspjene se braneći vlastitu sektu koja ubija nerođenu djecu.

Da je samo to, nego su i oni kojima su "darovi" isto ono za šta sam Bog kaže "Jao vama". Veoma interesantno, ali i tako očekivano od onih koji Boga i ne razumeju, kojima Bog i nije Bog, nego se klanjaju sami sebi i svom narcisoidnom egu.

Jer reče Bog kroz usta Apostola naroda: "Umrtvite dakle udove svoje zemaljske: bludnost, nečistoću, strasti zlu požudu i pohlepu — to idolopoklonstvo!"



A pre toga, lično, oslikavajući ove nasrtljive "genijalce" i "proroke", Bog govori: "Ali jao vama, bogataši imate svoju utjehu!

Jao vama koji ste sada siti: gladovat ćete Jao vama koji se sada smijete: jadikovat ćete i plakati! Jao vama kad vas svi budu hvalili!

Ta tako su činili lažnim prorocima oci njihovi.« " Lk 6, 20-26


Dakle, i samo ih Pismo (koje izvrnuše budalaštinama lažnih proroka), koje navodno drže isključivim autoritetom OPOVRGAVA.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Eto ja došao da nastavim sa diskusijom kada nema edit od prethodnog posta da dodam kommentar. I onda dođe moderator da ga briše. Nije fer. Moderatore pustite da se može dodavati kommentar, da ne pravimo uzastopni post. Šta vredi ako znamo da uzastopni post nije dozvoljen kada ne možemo dodati kommentar prethodnom postu.
Editovanje sopstvenog posta možeš izvršiti u roku od jednog sata po postavljanju posta. Poslije toga editovanje nije moguće. Tako je koncipiran forum i takva su njegova pravila.
 
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
Nego pirox, nisi fer sa odgovorom. Nisi mi odgovorio koji dan po evandjelju trebamo svetkovati - subotu ili nedjelju. Ja sam ti odgovorio da valja subotom lijeciti, a ti si mi dao neki komentar koji govori o farizejima...nisam ti ja farizej. Reci direktno, nemoj okolisati tu i sve nas sotonama nazivati bez razloga. Ako je Isus po obicaju isao u crkvu, sto ja grijesim ako cinim isto? Jos te jednom pitam, drzis li subotu ili ne?

Druže Adventiste kainos. Sam si odgovorio na pitanje što je i moj odgovor, ali ne sviđa ti se odgovor, pa ignorišeš ono što si odgovorio i što Isus hteo time da kaže. Da si ti to odgovorio u ono vreme, da može da se leči subotom, fariseji bi te okrivili da ne svetkuješ subotu, i ko zna kako bi prošao. Znači ti si odgovorio da ne držiš subotu. Ti si rekao ono što je Isus hteo da kaže, ali u delima radite suprotno. Zar to nije dokaz da radite pogrešno? Em što radite pogrešno, još se time služite da napadate druge. Služite se trikovima fariseja protiv Isusa i da napadate druge ljude. To što činite bližnjemu, Isusu činite, reče evanđelje. Znači danas isto napadate Isusa kao fariseji vođeni sotonom što su napdali Isusa. Nije fer da se služite istim trikovima sotone da napadate bližnje i Isusa danas. Nisi farisej, samo se služiš sotonskim trikovima fariseja. Eto ja rekao direktno. Po rodovima se prepoznaje ko je za sotonu, i to je razlog. Znači niko nije bez razloga nazvan sotonom. Pa ti slediš sotonsko, a tražiš da te se zove Isusov sledbenik. Pa tako varate ljude u vašoj crkvi, i sad ti je krivo što mene ne možeš prevariti na isti način. Isus nikada nije imao običaje, a još manje imao običaj da ide u crkvu, jer Njegovo učenje u svim crkvama osudili i smatrali štetnim za crkvu i opasnim za ljude. Pa tako vrlo retko uspeo da iskoristi prostorije hrama za podučavanje. Isus uglavnom podučavao na otvorenom a često za trpezom. Zato je najpoznatiji govor Isusov, govor na gori. Tako da ti ne činiš ništa isto kao Isus, već upravo suprotno, zato su plodove-rodove vaše crkve suprotne evanđelju i nisu Božje. Te plodove-rodove se prepoznaju kao sotonsko jer veze nemaju sa Isusom i ostvarivanjem evanđelja u delima.

*************************************************************

Da li je moguće da je takav čovek, kakvim ga oni koji se pozivaju na evanđelje, mogao da napiše ovo:

"Braćo!

Ako ste suuskrsli s Kristom, tražite što je gore, gdje Krist sjedi zdesna Bogu!

Za onim gore težite, ne za zemaljskim!.................................................
Naravno da Pavle mogao to da napiše, kao što sotona može da se pojavi kao svetli anđeo ili da se pojavi kao Hrist, kao što su danas svima puni usta Boga i citata evanđelja Isusovog, ali dela po evanđelju Isusovom nigde. Svako može da piše pobožno i da citira reči evanđelja, ali ne može svako dela Božja činiti. Zato sotona traži da pričajte o Isusu, citirajte reči evanđelja, učite ih napamet, i to ponavljajte do besvesti, ali nikako ne ostvarujte evanđelje Isusovo u delima. Plodovi-rodovi su bitni, a ne ko će lepo pisati i pričati o Isusu, zato reče Isus da "Nece svaki koji mi govori Gospode , Gospode , ući u Carstvo nebesko.....", džabe neko lepo pisao ili pričao o Isusu. Videli smo plodove-rodove od Pavla odmah po uspostavljanju njegove crkve. Krenuli su da padaju nevine žrtve ubijenih i mučenih, pa u srednjem veku dostizale milionske cifre. Džabe Pavle pisao sve te lepe reči da vara ljude, kada delima pokazao upravo suprotno, sotonsko. I ja se pitam kako neko mogao da napiše tako nešto, i krenuo da radi suprotno. Pa može, jer sotona tako vara svet. Tako i preko Pavla sotona prevario svet. Tako će i antihrist činiti. Lepim rečima će prevariti ljude, zatim će okrenuti svoje pravo lice i delima će pokazati sasvim suprotno ono sotonsko.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ima, ali ne zato što bi Boga bilo što moglo ograničavati, nego zbog toga da se snage dobronamjernika ne bi jalovo trošile.

Mt 10,14: Gdje vas ne prime i ne poslušaju riječi vaših, iziđite iz kuće ili grada toga i prašinu otresite sa svojih nogu.

Da Slape, ali kao što možemo videti, adventisti se toga ne pridržavaju, nego kao i braća im po Mileru ne odustaju od "evangelizacije". Tome je možda razlog to što i jedni i drugi, i adventisti i njihova braća po Mileru, svoju eshatologiju (ako se to što oni propovedaju uopšte i može nazvati eshatologijom) zasnivaju na uspešnosti prikupljanja novih sledbenika i širenja "evanđelja" koje im se o čuda zasniva upravo na ponavljanju da "je kraj blizu".

Prvi, sledbenici najvernije Milerove kćeri, doduše zvanično više ne određuju datum kraja, kao što to čine njihova braća, ali nesmanjenom žestinom nastavljaju milenijarističko "evangeliziranje" i opsedanje istim knjigama Staroga i Novoga Zaveta, koje koriste i braća im po MIleru: Knjigama Daniela i Ivanovom-Jovanovom Apokalipsom.
 
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
Bogme nerazumjem
O tome pričam.

Evo jasam danas došla doma sa posla , poljubila tatu ,i kupilamu haratluk , jer on to obožava , a sad ti
Ovo je sarkazam. Nisam tražio da se takmičimo o sarkazmu.

Jasam već rekla , da oću nešto naučit iz evanjđelja , a vi velite da znaš što hoćeš , pa daj podučime , da ija znam
Ti si rekla u jednom tvom postu da "jebe ti se", kada sam se pozivao na evanđelje Isusovo.
Nije isto da ti se jebe za Isusovo evanđelje, i hoćeš učiti Isusovo evanđelje. Pa me ne čudi da vam je isto godinama učiti od Isusa i činiti dobra kao što su to dvanaest apostola činila, i ubijati i mučiti hrišćane i uništiti Božje delo kao što to Pavle činio.
I drugi put ti kažem, nisam ja učitelj da te podučavam evanđelje, sem da te naučim da čitaš, jer vidim da ti to ne ide. Isus je učitelj, a Isus tražio samo da ljude dovedemo do Njega i Njegovog evanđelja.

Recinam ako znaš
Zato treba da pročitaš evanđelje. Tamo lepo piše. Samo ako imaš Isusovo evanđelje što ti nazivaš "Tog evanđelja" a drugi "moje evanđelje". Pa nemaš valjda pet godina da umesto tebe čitaju.

Epa vidiš koliko si škrt , što necitiraš štoje rekao , nego napadaš koliko mi nepoznajemo evanjđelje
Nisam ja škrt, već si ti škrtica da pročitaš evanđelje Isusovo. Jer da si prava hrišćanka,koja samo Isusa sledi, i samo Isusovo evanđelje ima, znala bi šta je Petar rekao.
Umesto odgovora, treba da diskutujemo dali znaš da čitaš i dali si pročitala evanđelje Isusovo, i dali uopšte Isusovo evanđelje imaš, što je sramota.

***********************************************************************************************************************************

Ako je sveti Pavao ubojica i zločinac, kako to da ga sveti Petar, apostolski prvak, naziva "svojim ljubljenim bratom"? Vidi:

2 Pt 3,15: A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte, kako vam i ljubljeni brat naš Pavao napisa po mudrosti koja mu je dana.

Evo kako se pravi raskol i sotona izaziva svađu i valada po principu, zavadaj pa vladaj. Jeli to što citiraš reči evanđelja? Jeli Isus rekao da sledite nešto drugo osim evanđelja? Jeli Isus rekao da se bavite nečim drugim osim evanđelja? Jeli ovo što si postavio, bitno za spasenje duše? Jeli to put spasenja duše? NE. Bitno šta je Isus rekao. Neko pitao, kako znam da su reči evanđelja od Isusa. Zato što su te reči Isus ostvario u delima, i videli smo plodove-rodove tih reči. Zato rekao Isus, po plodovima-rodovima ćete ih prepoznati. Kada bi neko promenio reči Isusovo ili ubacio reči i učenje koje nema veze sa Isusom, ne bi postojalo plodova-rodova Božanskih za to ili bi bile suprotne-kontradiktorne Njegovom učenju. "Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u ovčijem ruhu, a iznutra su grabljivi vuci. Po plodovima njihovim poznaćete ih. Zar se grožđe bere s trnja ili smokve sa čkalja? Tako svako dobro drvo rađa dobre plodove, a rđavo drvo donosi rđave plodove. Ne može dobro drvo doneti rđave plodove, niti rđavo drvo doneti dobre plodove. Svako drvo, koje ne rađa dobra ploda, seče se i u vatru baca. Dakle po plodovima njihovim poznaćete ih. ". Mt 7:15-20. A plodove od Pavla smo videli. Pavle je bio lažni prorok. Stvorio crkvu koja nastavila sa još brutalnijim i masovnijim ubijajem kako pre Pavle i činio u svom životu. Isus rekao po plodovima ćete ih prepoznati a ne po rečima. Kada već Pavle uspostavio lažnu hrišćansku crkvu za masovna ubijanja i laži, mogao isto tako i lažne tekstove da napiše, kao ovo njegovo hvalisanje. Zato Isus tražio da se oslanjamo samo na Njegove reči. Dvaneist Apostola su godinama učili i činili dobra dela, i kako možeš to da izjednačavaš sa masovnim ubijanjem i uništenjem Božjeg dela na zemlji? Kako možeš pomisliti da Blagoslov Bog preko izlivanjem Svetog Duha daje za zla dela suprotno evanđelju kao kod Pavla, isto kao za dobra dela po evanđelju Isusovom kao kod dvanaest Apostola? Izjednačavati dobra dela sa zlim delima, zasluga za dobra della isto kao za najgora zla dela, je apsurd. To ne može ni blizu biti nikako od Boga i Isusa, što je i dokaz da u crkvama vršena ispiranja mozga, kako bi ljude prevarili.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A gdje u Isusovom evanđelju piše da je sveti Pavao lažni prorok? :) Citiraj.

P.S. A je li Isus Bog?

Aha, sada je Sveti Apostol naroda lažni prorok. Krasno. Sve više i više se razotkriva o kakvom je "Hrišćaninu" reč. Onom koji ne veruje da je Isus Onaj Koji Jeste, inkarnirani YHWH.

Sama ta činjenica je i dovoljna da Antonija pomisli da se radi o "zamotanom", jer i oni Pavla nazivaju lažnim prorokom.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Apostol Pavle jeste u pocetku progonio Hriscansku crkvu i pristajao na ubijanje Hriscana, i on to sam priznaje.
Ali se Pavle obratio i postao Hristov sledbenik.

Pavle nije stvorio nikakvu laznu crkvu, vec je bio apostol prve Hristove apostolske crkve.

I on i ostali apostoli su upravo upozoravali da ce u crkvu uci lazni ucitelji koji ce uneti lazna ucenja:


"Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom"
( Dela svetih Apostolska 20. 28 - 30 ).

"A beše i lažnih proroka u narodu, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, koji će uneti jeresi pogibli, i odricaće se Gospodara koji ih iskupi i dovodiće sebi naglu pogibao.
I mnogi će poći za njihovim nečistotama kojima će se huliti na put istine.
I u lakomstvu loviće vas izmišljenim rečima. Njihov sud odavno ne docni, i pogibao njihova ne drema"
( 2 poslanica Petrova 2. 1 - 3 )

"Čudim se da se tako odmah odvraćate na drugo jevanđelje od Onog koji vas pozva blagodaću Hristovom,
Koje nije drugo, samo što neki smetaju vas, i hoće da izvrnu jevanđelje Hristovo.
Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drugačije nego što primiste, proklet da bude!"
( Galatima poslanica 1. 6 - 9 ).

I ovo se upravo dogodilo.

Nakon polovine 2 veka u vreme progonstva Jevreja koje je zahvatilo i hriscansku crkvu, crkva u Rimu odstupa od pojedinih tacaka Hristove nauke, i prihvata mnogobozacke filozofije da bi se distancirala od Jevreja.

Od tog odpalog dela crkve kasnije nastaje Rimokatolicka, a od nje i Pravoslavna crkva.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Jeli to što citiraš reči evanđelja? Jeli Isus rekao da sledite nešto drugo osim evanđelja?

Cekaj. To je pisao apostol kojeg ti priznajes Petar! On je hvalio Pavla! Znaci ti tvrdis da nista od poslanica ne trebamo prihvatiti vec samo 4 evandjelja ili sta? Ti nikako da se izjasnis koji pisani tekst evandjelja priznajes. Jednom citiras Pavla i navodis njegove reci kao nauku od Boga, a drugom prilikom istog blatis i nazivas ubicom i hulnikom. Jako si kontradiktoran.
 
Natrag
Top