- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Dobro brate mozda si ti i u pravu. Ali kako onda tumacis one Pavlove reci, sta je on time mislio? Ja ne govorim da mozes prihvatiti nekog ko ide protiv crkve, nisam to rekao. Drugo su slabi u veri, o kojima je Pavle govorio. Znam da je ovo jako diskutabilno gde su granice, i koliko su oni daleko otisli, a otisli su predaleko, toliko da ih ni ne mozemo prihvatiti, tu se slazem. Ja govorim kad bi oni bili u izvesnoj meri drugaciji..
Mire, ne zaboravi kontekst, ali ne u adventističkom ili protestantskom smilslu reči. Da bi smo pravilno razumeli Svetoga Apostola Pavla, moramo znati na kom je jeziku on ovo prvo izgovarao, a zatim i pisao. Grčki (koine), aramejski, hebrejski, latinski, pa i slovenski jezici, svi od reda spadaju u jezike širokog konteksta u kojima reči imaju više od jednog značenja.
Dok su jezici kojima su ovi nasrtljivci skloni i iz kojih potiče blasfemija protestantizma, jezici uskog konteksta.
Ako to znamo, onda nam i reči Svetoga Apostola Pavla ne zvuče kontradiktorno. Jednostavno on u Poslanici Rimljanima govori o tome da ne osuđujemo jedni druge, a to onda povlači sa sobom da ne namećemo jedni drugima kao ispravno ono što mi činimo.
Izvini ako što sam možda bio preoštar, pa ti se učinilo da te optužujem za relativizam, nije mi ni na kraj pameti to bilo.
Idolopoklonici sekte su oni koji odbace Božju zapovijed "Ne ubij", a uspjene se braneći vlastitu sektu koja ubija nerođenu djecu.
Da je samo to, nego su i oni kojima su "darovi" isto ono za šta sam Bog kaže "Jao vama". Veoma interesantno, ali i tako očekivano od onih koji Boga i ne razumeju, kojima Bog i nije Bog, nego se klanjaju sami sebi i svom narcisoidnom egu.
Jer reče Bog kroz usta Apostola naroda: "Umrtvite dakle udove svoje zemaljske: bludnost, nečistoću, strasti zlu požudu i pohlepu — to idolopoklonstvo!"
A pre toga, lično, oslikavajući ove nasrtljive "genijalce" i "proroke", Bog govori: "Ali jao vama, bogataši imate svoju utjehu!
Jao vama koji ste sada siti: gladovat ćete Jao vama koji se sada smijete: jadikovat ćete i plakati! Jao vama kad vas svi budu hvalili!
Ta tako su činili lažnim prorocima oci njihovi.« " Lk 6, 20-26
Dakle, i samo ih Pismo (koje izvrnuše budalaštinama lažnih proroka), koje navodno drže isključivim autoritetom OPOVRGAVA.