Naravno da nas ne zanima covek koji prica o satanizmu a vidi se da najosnovnije ne zna. Samo su ga iskoristili za promociju lazne crkve, a on toga nije ni svestan..
Upravo tako. Satanizam ima mnogo lica, ali je samo jedno od njih ono najgore, ono koje se krije iza maske "hrišćanstva", "monoteizma", samog Svetog Pisma. Mnogi koji se njime bave, ili ga vide na svakom mestu, doslovno su slepi za tu činjenicu. Upravo ta činjenica treba da nas vodi ka opreznosti i propitivanju.
Naime, Satana (velikim slovom jer to mu je ime nakon pada) nikada ne koristi samo jedno oružje da zavede ljude. U zavisnosti od toga šta želi da postigne, koristiće se svim raspoloživim sredstvima, a ima ih na pretek (mi mu ih dajemo).
Jedno od najomiljenijih mu je skrivanje iza Svetog Pisma, koje izvrće, dajući ljudima lažna tumačenja, sve u skladu sa već u glavama žrtava nastalim predubeđenjem. No, pažljivim upoređivanjem, čvrsto se držeći onoga što je Sveti Duh preko Crkve objavio, možemo razaznati, jer mudrost i razum su Božiji dar sve zamke lukavoga.
A isti, lukavi se koristi i naukom, psihologijom, materijalizmom, mortalizmom. Njih koristi lažući, izmišljajući činjenice koje ne postoje, nudeći razotkrivanje nekakvih tajni. Tek kada uvidi da ne uspeva u zavođenju, on prelazi na direktan napad, napastovanjem, pljuvanjem, podsmevanjem i ruganjem.
Uzgred, lukavi ne mrzi shabat, veganstvo ili bilo šta drugo osim Crkve Božije. Nju napada i sve će učiniti da je prikaže palom, sve sa ciljem da svoje tvorevine, a ima ih mnogo prikaže kao "crkve".
Dakle. Nije satanizam samo odbacivanje Boga, i klanjanje lukavome. Niti je isključivo vezan za raznorazne ideologije, moderne neo paganizme i tome slično. Iako se sve te pojave mogu smestiti pod satanizam, ono što je osnovno, a to mnogi čini se ne žele da vide, jer bi se njihova kula od stakla srušila, jeste da je pali seraf prevarant i da shodno tome voli da glumi onoga koga najviše mrzi.
I to upravo i radi.
Predstavlja se "bogom", nudi doktrine, ideologije, tumačenja, nameće svoje "evanđelje". Naime, on je tamo gde se najviše busaju u grudi da slede "Božije naredbe i zakone".
Upravo oni, "vernici" takvih zajednica, naivno optužuju druge da su od sotone, dok u stvari i ne vide da se njemu klanjaju, ne vide da je njihova zajednica u stvari njegova "crkva".
PS. ako se ko prepoznao, ili se oseća uvređenim, ne zanima me. Još manje me zanima da li će me neko optužiti da hulim. Činjenice govore za sebe.