- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
OK, sad sam te razumio. Za tebe je Pavao masovni ubojica istinskih kršćana, ali sve što je napisao je OK, i spada u Isusov nauk.
Da li si ga zaista razumeo? Da li si? Može li se razumeti neko ko za sebe tvrdi da ne osuđuje a puna su mu usta osude? Ko tvrdi da kroz njega govori ISUS?!!
Znaci sad sam i "sotona"?
Bas ti hvala, ti si bas dobar Hriscanin, svet, bezgresan, izabran od Boga da saljes na nas gromove i munje!
Uzivaj ti u svom predubedjenju!
Eh, brate Mite, pa takvi samoubeđeni u svoju pravednost i ispravnost su seme gujino. Jer vidi, tako su isto i Fariseji i Sadukeji tvrdili za sebe da ne slede nikoga drugog do YWHW, da poznaju njegov karakter, a da su svi koji ne slede njih, otpadnici i zavedeni od sotone.
Kao i Tripo, i ovaj odbija da kaže šta je i u šta veruje. Ponavljanje da sledi Isusa može biti samo maska, paravan za samoreklamiranje.
Prvo i osnovno kod istinskog Hrišćanina je skromnost, a šta ovde kod njega vidimo? Isto kao i kod Tripa, aroganciju, oholost, naravno suptilniju, ali je poruka ista: "Svi ste vi sotone samo sam ja ispravan i samo ja sledim Isusa, šta više on je u meni, i govori kroz mene." Pročitaj dobro šta i kako piše. Na kraju će možda i reći za sebe da je JA JESAM. Što me iskreno i ne bi začudilo jer odbacivati Svetog Apostola Pavla, a govoriti da je njegovo - Pavlovo tumačenje jednako Hristovom, može samo neko ko veruje da kroz njega govori Bog.
Ali na njegovu žalost ne govori.