Slape, ne vredi mu pričati. Radi se o nekome ko je poverovao u New Age viziju Hrišćanstva, nastalu u umovima dekadencijom i dosadom zahvaćenih pripadnika viših klasa zapadnih država. Takvi Sv. Pavla ne mogu da smisle, jer ni sami ne znaju u šta bi poverovali. Da li u Isusa koji je Bog, ili u Isusa koji je avatar nekakve Hristosvesnosti, da li u Isusa mudrog čoveka i ništa više od toga, ili u Isusa koji je privid.
Inače, što se tiče pitanja koje si mu postavio, neće ti odgovoriti, nego će samo kao robot ponavljati o Isusu iz Evanđelja. i optuživati nas da slušamo sotonu. On jednostavno ne vidi ili ne želi da vidi, da barem nekolicina nas ovde zaista veruje u i sledi Isusa iz Evanđelja.
Sa druge strane mislim da ideš malo pogrešnim koracima. Naime otkud možeš znati da za njega možda nisu sva četiri Evanđelja zaista podvala? Otkud znaš da on ne sledi opise apokrifa i gnostičkih tekstova koji su za njega evanđelje?
A sve mi miriše na to. Hajde da uzmemo da je u pravu za protestante i njihove produkte. Uostalom ovo je tema o Elleninim čekaocima sedmog dana, ali on sve, dakle i Pravoslace i Katolike, samu Crkvu naziva Sotonskom, Sveti Apostol Pavle mu je masovni ubica. To veoma retkim sektama pada na pamet da kažu. Sv Apostol Pavle smeta muslimanima, smeta Hebrejima, ali ovi poslednji i ne priznaju Novi Zavet.
Kada se sve to uzme u obzir, imaš samo jednu mogućnost, da se radi o nekome ko čitav Novi Zavet negira, jer sotonskom naziva Crkvu koja ga je kanonizovala.
Dakle na pitanje koje Evanđelje on drži izvornim, se može dati samo jedan odgovor. Ona ili ono koje Crkva nije kanonizovala. Gnostička i njima slična evanđelja nastala daleko nakon što su kanonska evanđelja i napisana.
Zato sam ti i napisao da grešiš u koracima.