Sotona je u sukobu sa Isusom, i sotona sve vas vešto koristi u tome protiv Isusa i Njegovog evanđelja. Moć sotone se jasno vidi u crkvama, verskim zajednicama i njihovim sotonskim delima.
Jesi li obrezan? Jer tvoji prahrišćani behu svi od reda obrezani.
Tako da, nemoj ti meni sotona je u sukobu sa Isusom, a ovamo pravi po tebi svoje "crkve" koje su sve međusobno sukobljene.
Ps. Istina me ne vređa, a još manje bi me uvredilo to što bi Isus meni ili bilo kome rekao. Samo,postoji u tvom tumačenju jedna malena greškica. Ne možeš znati šta će Onaj Koji Jeste reći bilo kome. On, ima poslednju reč. A svi pokušaji da se iz nekog ljudskog razloga (razočarenje, dosada, duhovna praznina, čitanje kojekakvih knjiga nedokazanog porekla... ) drugima prosuđuje, a sebe predstavlja kao nekakvog posednika Istine je upravo ono protiv čega je Bog govorio.
Bajke o tome da su postojali nekakvi "prahrišćani" koji su progonjeni i čija su verovanja bila zabranjivana, možeš da pričaš nekome ko zaista ne zna načine na koji se do takvih zaključaka dolazi. Sve naime kreće reverzijom.
Prvo se razočaramo u Crkvu, ona svoju duhovnu glad utoljujemo u protestantima i neprijateljima Hristovim tako dragim apokrifima i tumačenjima istih, onda nam ni to nije dovoljno, pa krećemo da sumnjamo u sam tekst Novog Zaveta, koga zatim seciramo po ključu Hristovih neprijatelja, koji se obilato koriste tekstovima sinkretističkim tekstovima nastalim vekovima nakon Uskrsnuća među narodima čije vere i prakse nije bilo moguće razlučiti od magije (gnostici). Naravno ni to nije dovoljno, i onda se okrećemo Hebrejima, koji jelte imaju najbolji prilaz temi, no kako oni Hrista ne priznaju, njihova dela nam služe da samo odbacimo Pavla, koga naravno otpužuju da je nametljivac, u toj meri da se Hrišćanstvo po pojedinim autorima naziva
"Mitom Pavla iz Tarsa"
Odbacivši Pavla, ostaju nam dakle samo pojedinci koji relativno ne negiraju, mada nam i negiranje Isusovog Božanstva ne bi smetalo, i onda navodno nalazimo nekakvo izvorno Hrišćanstvo, ono koje nema Crkve (zajednice a ne zgrade, jer kada govorim o Crkvi mislim na zajednicu, Mistično Telo Hristovo), ali zato zadržava hebrejske prakse i običaje, uključujući tu i obrezanje, shabate, pa čak i držanje Isusa isključivo ljudskim mesijom i prorokom.