Jati stvarno nebi znala objasniti , i nemam ništa protiv Svetkovanja Subote .
Ja svetkujem Nedelju , a svetkujem je zato štosume tako odgojili , jerje Krist USRRSNUO u Nedelju i svi događaji u novom zavjetu suse odvijali Nedeljom
Antonija, zar i ti da padneš na klasičnu sabatarističku zamku? Čim neko pomene zakon, odmah se uhvate shabata, i onaj koji je u zamci mora da se složi sa njima.
Shabat je senka, Klanjaju se senki.
Možda ti ne bi znala objasniti, ali ja bih, Dekalog je dat sinovima Israelovim. Jednom narodu, ne svim narodima, Shabat je zapovest Hebrejima, ne onima koji primaju Hrista, jer Hebreji ga ne primiše.
Ovi, kojima se pravdaš, sebi uzeše za pravo da tumače zakon, iako je rečeno:
"
Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama.17T
o je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest – tijelo Kristovo. 18
Nitko neka vas ne podcjenjuje zato što on sam uživa u »poniznosti i štovanju anđela«, zadubljuje se u svoja viđenja, bezrazložno se nadima tjelesnom pameću svojom, 19a ne drži se Glave, Njega od kojeg sve Tijelo, zglobovima i svezama zbrinuto i povezano, raste rastom Božjim.
20Ako ste s Kristom umrli za počela svijeta, zašto se, kao da još u ovom svijetu živite, dajete pod propise: 21»Ne diraj, ne kušaj, ne dotiči«? 22Sve će to uporabom propasti. Uredbe i nauci ljudski! 23Po samozvanu bogoštovlju, poniznosti i trapljenju tijela sve to doduše slovi kao mudrost, ali nema nikakve vrijednosti, samo zasićuje tijelo." Kol 2 17-24
Ovi što bi da budu Hebreji, neka ih, neka budu, ali neka se i obrežu.
JER OBREZANJE JE STARIJE OD SHABATA. Uz to na njihovu žalost. Shabat Adam nije slavio.