Adventisti

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Stvar je kristalno jasna i logična. Ako su oni drugi u pravu, misle jedni za druge, onda su oni lažni. A istina je da su jednaki, jednako lažni. I jednima i drugima rodilište je Millerovo antikršćansko računanje datuma Kristova dolaska na zemlju.

Eh da je samo računao, nego je i nalazio "opravdanje" za to u Bibliji (King James Version, ona sa nekompletnim kanonom Starog Zaveta) izmišljao "proročke godine" i svašta nešto. No, on se za razliku od svoje duhovne dece pokajao, barem u toj meri da je rekao da je progrešio. Oni su sa druge strane natavili da Mileritizmom u toj meri da su jednu laž zakitili drugim lažima, vizijama iz kukuruzišta (doslovno, jer ideja o preseljenju iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama - nebesku navodnu - nastala je tako što je Hiram Edson imao viziju dok je brao kukuruz), na šta su kasnije u ovih skoro 200 godina dodavane nove laži.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire.
Na svakoj temu koju Adventisti otvore a koja nije otvorena sa ciljem napada na ikoga, vi ste pisali protiv Adventista i ako niste nicim izazvani,

Prvo, priznao si da ste otvarali teme protiv nas.

Drugo, mi jesmo pisali protiv vas na vasim temama, ali tek onda kada ste vi poceli nas da napadate na nasim temama (a koje nisu bile usmerene protiv vas). Da je tako, dovoljno je otuci na pocetak foruma i liststi teme unazad. Prvo smo mibotvarali teme , koje su se bavile uopsteno Hriscanstvom, religioznim zanimljivostima i sl. Dakle, nijedna tema nije bila usmerena protiv vas. A kada ste se vi pojavili, onda ste poceli otvarati teme tipa - "napadi na sekte" tvrdeci da ste ugrozeni i slicno, premda vas niko pre toga nije ni dirao ni pominjao! Zatim teme o "paganizmu u crkvi" i slicno..

Time ste oterali sve koji su pravi vernici. Kad sam dosao na ovaj forum, medju prvima sam sreo sam Isabelletu, koju sam odmah optuzio da vas bezrazlozno napada. A ona mi kaze da vas je u pocetku hvalila, sve dok se niste okrenuli protiv nas bez razloga. I ja joj nisam verovao sve dok nisam poverio..

Nema tu mnogo ni sta da se proverava, prosto uzmes i listas teme..

A o cemu se dakle radi? To je prosto vasa teologija! Ona se zasniva na 'napadu'. Dzabe se ja i trudim da uspostavim normalan dijalog s vama..

a to ste cinili i cinite jer ne zelite da se ovde cuje bilo sta drugo osim vase ideologije i vasih crkava.

Gluposti! Sto bi rekao Tripo "projekcija"!

Opet ponavljam, dovoljno je prelistati teme koje su bile uopstene dok se vi niste pojavili i nisu se bavile niti su bile usmerene protiv ikoga. A vi ste prvi poceli da izazivate druge i unosite sukob na ovaj forum, da mlatite biblijom i da optuzujete druge, posebno nas tradicionalne!

Prosto, takva vam je teologija - 'napad', to vas uce da radite!

Bar da diskutujete na osnovu biblije, uljudno i tolerantno.

I jesmo u pocetku, ali ste nas onda napali, i dan danas nas napadate, te kako ne koristimo bibliju, kako imamo paganske obicaje, kako smo ovakvi onakvi, nacionalisti, pedofili, pagani, bludnici, kurvari i slicno... Takve teme ste uneli na forum.

Ne moze se normalno razgovarati sve dok god to radite!

Ne, nego vi napadate izvrcuci tudje reci i izjave, optuzujete sve oko sebe za nesto sto ne postoji, i koristite se svim prljavim strdstvima, sto pokazuje vas karakter.

Videli smo ko je koga napao. A prostim listanjem tema se da proveriti. Mi vas nismo dirali ni pominjali, sve dok niste otvorili teme tipa "paganizam u crkvi" , "otpad u crkvi od 2. veka" i "napadi na sekte" (inace imate 'maniju gonjenja').

Da se naprimer otvori tema "KOJE BOJE CARAPA JE NOSIO APOSTOL PAVLE" vi bi na toj temi pisali protiv Adventista i Ellen White.

Ovo je bas preterivanje. Zakacili ste se na nas kao prilepak i "sisate"! Da nema nas, rasuli bi se i posvadjali medjusobno, jer cela vam se teologija zasniva na "parazitiranju" i izmisljenom neprijatelju!

Kad kazes kako "nisi postavljao teme protiv nas" ,danas sam bas prelistao forum da proverim, i ti si medju prvima otvorio temu "Crkveni običaji i učenja i njihovo mnogobožačko i okultno poreklo" kao sto Slap i rece.

I onda, ko koga napada? Pa dovoljno je prelistati teme i zakljuciti da ste vi uneli netrpeljivost i svadju na ovaj forum cim ste se pojavili a pre toga je vladao mir.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
I jesmo u pocetku, ali ste nas onda napali, i dan danas nas napadate, te kako ne koristimo bibliju, kako imamo paganske obicaje, kako smo ovakvi onakvi, nacionalisti, pedofili, pagani, bludnici, kurvari i slicno... Takve teme ste uneli na forum.
Točno Mire ,zaboravijo si dasu nas isto nazvali vanpirima ,i kanidbalima , zato ja više neidem na tu temu EUHARISTIJI i PRIČEST

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Eto, i Antoniju ste poplasili. Tako terate sve ljude sa foruma. Ili pokusavate da im zgadite njihovu veru, ili da ih uplasite, ili ih napadnete i sramotite. A onda jos kazete "mi samo odgovaramo na vase napade".. Ja sam trazio cak da se napravi promena koncepcije foruma, da ljudi ne moraju biti izlozeni vasim napadima kad ovde udju. To nije uskracivanje prava pisanja, vec drugacija koncepcija foruma, gde bi samo jedan deo foruma bio namenjen raspravi ovakvog tipa, pa ko zeli nek izvoli da se svadja, na drugim delovima bi to bilo zabranjeno. Ali zahteva dosta resursa i izmena pa nije moguce trenutno. A dotle, vi prosto ne zelite da se popravite i ucinite ovaj forum prijatnijim mestom..

Shvatite, vase napade niko ne zeli da slusa, niti nas interesuje to. Mozda Slap ima strpljenja (ja mu skidam kapu) ali meni i vecini drugih, nije ni na kraj pameti. Mi smi se nasli tu gde jesmo, zeleli smo diskutovati o lepim Hriscanskim temama sa poboznim ljudima, a doziveli smo napade i ratovanja.

Zato sto ovde ne postoji drugi deo foruma koji sam predlozio (mesto gde bi se Hriscani druzili a napadi i rasprave zabranjene), zato na kraju oni koji ne zele da se svadjaju odlaze sa foruma, jer nisu takav mentalni sklop. Odlaze na druge forume, tj. na forume svojih zajednica gde se ljudi ne svadjaju.

Ovde je Antonija doprinela vise od svih vas. Postavljala je videe, zanimljivosti, viceve i lepe stvari. Nije se dosla svadjati, a to je ono sto mi i zelimo, ne zelimo se raspravljati, vec istaknuti lepote Hriscanskog zivota, a inace i religije i vere uopste. Ali vama to izgleda nikako nije jasno! Vi ste dosli da misionarite i napadate druge...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I onda, ko koga napada? Pa dovoljno je prelistati teme i zakljuciti da ste vi uneli netrpeljivost i svadju na ovaj forum cim ste se pojavili a pre toga je vladao mir.

Ali, Mire, to je po "Bibliji", znaš. Isus je rekao da nije došao da donese mir nego mač, Shvataš poentu? Da donese razdor, i taj deo pisma oni tumače da su pozvani na to da seju razdor, raduju se istom, na svakom mestu sem kod njih gde se za razdor optužuje satana. To što tog istog Isusa njihova "vera" drži anđelom, što mu pojedini, a to je radila i Ellen Gould White negiraju Božanstvo, što pljuju po sakramentima i svemu svetom to nema veze. Znaš li zašto? Zato što i pali seraf, ljubavnik kurvi i kraljica, gospodar prevare, otac laži, bog ovoga sveta za svoje delovanje takođe nalazi opravdanje u Bibliji, i citira je. On lukavo poziva na "doslovno" praćenje Biblije. Sada ti je valjda jasno ko su, ko im je otac, i kome "bogu" služe. Ne onome koji je Mojsiju rekao " Ja sam koji jesam" (ego imi), nego onome koji je Isusa iskušavao u pustinji. Ha Satanaelu, o kome udarena kamenom u glavu piše u svojim pisanijama više nego o svemu ostalom.

Točno Mire ,zaboravijo si dasu nas isto nazvali vanpirima ,i kanidbalima , zato ja više neidem na tu temu EUHARISTIJI i PRIČEST

Pa i šta ćeš tamo, da gledaš kako se rod gujin, posebno ona dvojica sprdaju i ismevaju sa sakramentom na kome je Crkva i zasnovana. Svaka tema je zagađena, svugde je donešen razdor. Sve sa jednim jedinim ciljem uspostavljanja dominacije EGWista. Ništa drugo. Oni su u svom "razumu" ubeđeni da su nosioci "istine" na to ih tera 28 fundamental "beliefs" korporacije, i to rade da bi stekli poene za satanski "investigative judgement"

Ovde je Antonija doprinela vise od svih vas. Postavljala je videe, zanimljivosti, viceve i lepe stvari. Nije se dosla svadjati, a to je ono sto mi i zelimo, ne zelimo se raspravljati, vec istaknuti lepote Hriscanskog zivota, a inace i religije i vere uopste. Ali vama to izgleda nikako nije jasno! Vi ste dosli da misionarite i napadate druge...

Brate Mire, kako možeš da očekuješ da arogantni stvorovi koje je Satana ubedio da nose "istinu" imaju dovoljno dobre volje da shvate? Oni to prosto ne mogu. Programirani su tako, i neće odustati sve dok ne ubede druge u svoju "istinu" ili ih ne oteraju. U oba slučaja oni tvrde da su "pobedili". Zato svako ko je ikada imao dodira sa njima i reaguje kako reaguje, zato ono rasturanje štandova u Rusiji ili Bugarskoj, ljudi prosto ne znaju kako da više odraguju. Toleristai ih? Možda, ali posle toga vidiš rasipanje zajednice, a onda se ovi osile i kreću dalje sa svojim lešinarenjem. Napadati ih i terati? Ne, jer to sinovi i kćeri lukavoga koriste da sebe predstave kao "mučenike" i progonjene (to što su oni prvi počeli, što su i krenuli sa ciljem da rasturaju Crkvu Božiju, to nije važno). Jedini način je vratiti im istom merom.

Razotkrivati ih, pokazivati sve laži, sve kontradikcije, svim sredstvima. Svim. Jer drugi moraju znati da im ovi ne nude pravo evanđelje nego laž nastalu u spoju satanskog šaputanja i uma žene udarene u glavu. Nismo mi u pitanju, nego drugi za čije spasenje će nas Bog pitati. Propuštanje da se sinovima i kćerima satane stane na put, je ravno gubljenju vere i padanju na satansko rešetanje. Tačka

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jesam, otvorio sam temu "Crkveni običaji i učenja i njihovo mnogobožačko i okultno poreklo" i to je naslov svedocanstva koje sam napisao, koji je jedan deo moje knjige.

U tom samom tekstu nema nikakvih napada, vec biblijskih i istorijskih podataka.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jesam, otvorio sam temu "Crkveni običaji i učenja i njihovo mnogobožačko i okultno poreklo" i to je naslov svedocanstva koje sam napisao, koji je jedan deo moje knjige.

U tom samom tekstu nema nikakvih napada, vec biblijskih i istorijskih podataka.
Jok, mi smo napali sami sebe..

Naravno da je tema otvorena da nas diskredituje i napadne nasu crkvu a nas da oznaci kao "pagane"! I to izvrtanjem (svesnim ili ne).

I nisi samo ti napao tada, medju prvima je onaj sto "piski" adventista otvorio temu "napadi na sekte", a u to vreme su sve teme bile normalne i niko vas nije ni dirao. Ali on je dosao da tvrdi "kako ste vi progonjeni". Ako je tako, zasto niko tada nije postavio temu protiv vas? I ne samo da mi nismo pisali protiv vas tada, nego ste vi to "umislili" (jer imate maniju gonjenja), pa ste poceli da se "branite" kao, i da nas na toj temi i ostalima kasnije "pljujete"!

Dakle, vi ste "pokrenuli napad na nas!"

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jok, mi smo napali sami sebe..

Naravno da je tema otvorena da nas diskredituje i napadne nasu crkvu a nas da oznaci kao "pagane"! I to izvrtanjem (svesnim ili ne).

I nisi samo ti napao tada, medju prvima je onaj sto "piski" adventista otvorio temu "napadi na sekte", a u to vreme su sve teme bile normalne i niko vas nije ni dirao. Ali on je dosao da tvrdi "kako ste vi progonjeni". Ako je tako, zasto niko tada nije postavio temu protiv vas? I ne samo da mi nismo pisali protiv vas tada, nego ste vi to "umislili" (jer imate maniju gonjenja), pa ste poceli da se "branite" kao, i da nas na toj temi i ostalima kasnije "pljujete"!

Dakle, vi ste "pokrenuli napad na nas!"

Naravno da su oni pokrenuli napad. Cilj je bio pokazati da mi nemamo pametnija posla nego da ganjamo "jadne" sektaše kao i da se što veći broj običnih radoznalaca "ubedi" u "ispravnost" učenja "malog svetla".

Manija gonjenja? Pa to im je jedno od fundamentala "verovanja". Oni prosto veruju da su svi protiv njih, i da je to jer su oni "remnant" - "ostatak" "crkve". A u stvari nisu ni remnant niti su crkva, nego kult nastao na satanskom datumarenju i aroganciji ambiciozne žene udarene u glavu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ne da bi se napao iko, vec da se ljudi upute na istinski put spasenja.
Ne mozes ti ici okolo i govoriti kako smo mi "pagani, idolopoklonici, pedofili, kanibali, vampiri, kurvari i sl.." ! A onda ocekivati da se mi prema vama ponasamo drugacije! Prvenstveno zato sto su to "izmisljotine"!

Zapoceli ste rat, dobili ste sta ste hteli! Sami ste krivi za netrpeljivost!

Zasto onda uopste tvrdite da smo 'mi zapoceli rat' kada je evidentno da ste vi napad pokrenuli sa ciljem "da se ljudi upute na put spasenja"! A taj put spasenja je - "dokazati da je nasa crkva kurva"?

Znaci sta si ti ovim potvrdio? Potvrdio si ono sto si gore i poricao , a to je "da ste vi prvi pokrenuli napad" i da vam je "evandjelje napad"!

Hvala na priznanju! I hvala Bogu, da smo mi cisti i da nismo nikog prvi napadali!

Natrag