Adventisti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da li u Adventizmu zlostavljaju pape i njihovi saradnici.

Skoro SVE pape su u istoriji bili bludnici i kurvari koji su imali i svoje licne konkubine ili prostitutke.

Jedino znam da ih nije imao Jovan Pavle II, koji je po tom pitanju bio najposteniji papa u istoriji.

Istina, u mladosti je bio zaljubljen, kao sto su to svi bar jednom u zivotu, ali je koliko znam u sluzbi ziveo krajnje posteno.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Na koncu, oni bi izdali svoje pionire kad ne bi nasrtali na Crkvu. Njima je misija prokazivanje Kristove crkve kao Bludnice i pozivanje ljudi da "iziđu iz nje".
To im je osnov svega. Kvazi teologije, doktrine, anti evanđelja. Svega. Bez toga nisu ono što jesu. Širenje "evanđelja"? Malko sutra. Sledbenike moraju, ipso facto da sakupljaju među vernicima Crkve. Ako to ne čine, nisu ispunili program za istražni postupak. Jer, to i ne čine da bi se ti ljudi "spasili" nego da bi sakupi9li poene kod onoga što ga nazivaju Isusom, a Isus to nije.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Skoro SVE pape su u istoriji bili bludnici i kurvari koji su imali i svoje licne konkubine ili prostitutke.
I onda kazes "ja nisam otvarao teme protiv katolika" a na svakoj temi pises ovakve bljuvotine!

Doduse procenat tema koje si ti otvarao protiv katolika je mali, ali s druge strane ne manjka tvojih postova u kojima pises ovakve bljuvotine svuda!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I onda kazes "ja nisam otvarao teme protiv katolika" a na svakoj temi pises ovakve bljuvotine!

Doduse procenat tema koje si ti otvarao protiv katolika je mali, ali s druge strane ne manjka tvojih postova u kojima pises ovakve bljuvotine svuda!

Naravno da ne otvaram, vec samo odgovaram na napade drugih.

Ruzno je isticati samo tudja dela i reci, a prikrivati svoje kao uzrok ovih prvih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Ruzno je isticati samo tudja dela i reci, a prikrivati svoje kao uzrok ovih prvih.
Otvarao si teme, iako nisi bas naveo naslov usmeren protiv nas i na njima si napadao. Nekad si bio izazvan a nekad si to cinio i bez razloga!

A mi nismo otvarali teme protiv vas, odnosno mali je procenat koje smo mi otvorili. Mi pisemo na VASIM TEMAMA. A 99% posto tema koje ste vi ili drugi "protestanati" otvorili, su usmerene protiv nas. Ako pogledas forum, to je prosto cinjenica, koju ti ne mozes poreci!

I ko je onda ovde ugrozen?

Lako je reci - "ja odgovaram na vase napade", to svako moze reci. Ali je sasvim drugo dokazati da taj napad postoji. Mi imamo dokaze da vi napadate, jer nismo mi ti koji smo zagadili forum sa 99% tema usmerenih protiv Pravoslavlja i Katolicizma!

Ako treba, i statisticki cu dokazati da su 99% tema usmerene protiv nas! Cinjenice govore za sebe!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ako treba, i statisticki cu dokazati da su 99% tema usmerene protiv nas! Cinjenice govore za sebe!
Bilo statistički, bilo naslovima. Celokupan forum o religiji je postao mesto za adventističko "misionarenje". Pogledaj naslove tema. Dovoljno govore same za sebe. Ni jedan jedni pravoslavac, katolik ili protestant "glavnog toka" ne bi postavljao teme o tome što adventisti postavljaju. Njihova sotonska doktrina prosto vrišti iz tih tema. Dok druge teme zagađuju svojim komentarima. Šta misliš na koji je način samoproklamovani "prorok" dobio VIP status? Pa postavljanjem tema svugde gde može. Naravno sada se prave blesavi i po običaju glume "ugroženost"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Otvarao si teme, iako nisi bas naveo naslov usmeren protiv nas i na njima si napadao. Nekad si bio izazvan a nekad si to cinio i bez razloga!

Mire.
Na svakoj temu koju Adventisti otvore a koja nije otvorena sa ciljem napada na ikoga, vi ste pisali protiv Adventista i ako niste nicim izazvani, a to ste cinili i cinite jer ne zelite da se ovde cuje bilo sta drugo osim vase ideologije i vasih crkava.

Bar da diskutujete na osnovu biblije, uljudno i tolerantno.
Ne, nego vi napadate izvrcuci tudje reci i izjave, optuzujete sve oko sebe za nesto sto ne postoji, i koristite se svim prljavim strdstvima, sto pokazuje vas karakter.

Da se naprimer otvori tema "KOJE BOJE CARAPA JE NOSIO APOSTOL PAVLE" vi bi na toj temi pisali protiv Adventista i Ellen White.

Izvinjavam se zbog banalnog primera koji nosi elemente humora.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ipak otvaraš, kao na primjer ovo: https://serbianforum.org/threads/cr...bozacko-i-okultno-poreklo.572534/post-1550574

Tema koju si otvorio nosi naslov: Crkveni običaji i učenja i njihovo mnogobožačko i okultno poreklo

Dakle, otvorio si ovu temu i već u prvom postu optužio Crkvu (Kristovu crkvu - jednu svetu katoličku i apostolsku crkvu) da su joj sva učenja, svi bogoslužbeni elementi i svi blagdani mnogobožačkog i okultnog podrijetla. I ti, ponavljaš već nekoliko puta, ništa i nikoga ne napadaš. Nevjerojatno.

A krene li se tragom tvojih tekstova i argumentacija sve vodi do lažova nad lažovima - Aleksandera Hislopa.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, otvorio si ovu temu i već u prvom postu optužio Crkvu (Kristovu crkvu - jednu svetu katoličku i apostolsku crkvu) da su joj sva učenja, svi bogoslužbeni elementi i svi blagdani mnogobožačkog i okultnog podrijetla. I ti, ponavljaš već nekoliko puta, ništa i nikoga ne napadaš. Nevjerojatno.

A krene li se tragom tvojih tekstova i argumentacija sve vodi do lažova nad lažovima - Aleksandera Hislopa.

Ne Slape, nije je on otvorio nego duh koji stoji iza njega i koji je u njemu. duh "proroštva" Ellen Gould White. Prva stvar koju adventisti rade kada se susretnu sa Katolicima i Pravoslavnima, je da ponavljaju sve to što si naveo, uz dodatak da je papa otelotvorenje antihrista, jer navodno na mitri nosi natpis Vicarius Filii Dei, što daje po njihovom tumačenju famozno 666. Da nisam imao prilike da se susretnem kako sa njima tako i sa njihovom braćom po Milleru Džehovcima Charlesa T. Russella, možda bih i poverovao da su ovi ovde na forumu "nevinašca". Ali, imao sam tu žalost da ih uživo sretnem, da se upoznam sa njihovim radom i načinima na koji funkcioniše njihova "duhovnost", tako da me ovo uopšte ne čudi, kao ni korišćenje Riverinih pisanija, inače omiljenog štiva okultista (veoma zanimljivo, pored Rivere, dela "malog svetla" ili kako je još nazivaJu "sestre Ellen White" su bila deo ponude izdavačke kuće Esotheria, zajedno sa takvim "hrišćanskim" autorima kao što je Aleister Crowley).

Naravno, očekujem "genijalnog" papagaja da opet ponavlja o "projekciji" i tome slično.

Ps. zanimljivo je da se oni i Raselovci ne podnose, iako im je isti babo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ps. zanimljivo je da se oni i Raselovci ne podnose, iako im je isti babo.

Stvar je kristalno jasna i logična. Ako su oni drugi u pravu, misle jedni za druge, onda su oni lažni. A istina je da su jednaki, jednako lažni. I jednima i drugima rodilište je Millerovo antikršćansko računanje datuma Kristova dolaska na zemlju.

P.S. A što se tiče nepodnošenja, slično se međusobno ne podnosi svih 50-tak tisuća SS-pismolatra, iako im je "babo Luther" zajednički.

Natrag