Adventisti

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Razlika između HAC je u tome što kod nas nema duha koji proizvodi grijeh, nema nebiblijskih propovijedi koji ljude navode na zlo.

Dok kod njih to ima, mješavina propovijedanja Jevanđelja i onog što je suprotno tome.

Što se i vidi po izjavama biskupa, vladika i mitropolita.

Dakle kod nas je na samom vjerniku da li će ići putem Jevanđelja ili bezakonja, a kod njih se ljudima servira i dobro i loše.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Bas me slatko nasmeja, ja upirem prst u vas? :) I jos tvrdis da sebe izuzimam od osude, a gore sam napisao "da i ja nekad preteram u pisanju"! Takodje nigde nisam napisao da "smatram moju crkvu jedinom ispravnom", da je tako onda ne bi mogao braniti katolike..

Dobro jutro brate Mire,
Evo na sta sam ja u svom komentaru odgovorio:

Ti si izjavio: Prvo, adventisti ne mogu bez napadanja jer im je to osnova doktrine.
[/QUOTE]
Pogresio si Mire, zar Darth i Slape neprestano ne napadju Adventiste, a nista drugo i ne rade na ovom forum.
Istina je da i mi neki put odgovoromo, sto isto tako nije dobro.
Mire: Nema veze sta mi mislimo, ajde da vidimo jesu li su sposobni pisati pozitivne stvari ili uvek moraju negativno?[/QUOTE]

Mire, pa ja to trubim ovde mesecima. Ali zar mislis da samo mi treba da pisemo pozitivno, a vi ne?

Mire:To sam i ja rekao milion puta, ne moze se voditi normalan razgovor ako je jedna strana toliko uverena da ne dopusta mogucnost greske! Obe strane moraju dopustiti mogucnost greske da bi razgovor bio moguc.[/QUOTE]

Slazem se Mire, ali to od Dartha i Slapa jos nismo videli. Oni jos cak nista lepoga nisu rekli ni o katolicima, a po gtotovo ne o advnetistima.
Ne treba niko nikoga da hvali, ali je neophodno da iznosimo istinu, a ne da fabrikujemo lazi.

Ti kazes: Zato je sa njima i nemoguce razgovarati, jer namecu ne Hrista kao istinu, vec sami sebe i svoje glediste. Pri tom insistiraju da su jedino oni u pravu i niko drugi..
A zar niste i vi takvi?

Pogledaj i ovu svoju izjavu Mire: Zato imamo aroganciju, ponos, nametanje, ubedjivanje, podmetanje, prikrivanje i svakakve ruzne i najnize stvari poznate ljudskom rodu koje ovde ispoljavaju a inace uopste nisu ni svojstvene pravim Hriscanima..[/QUOTE]
Sta mislis, zar se to sve ne odnosi i na vas?

Mire, sta kazes za ovu tvioju izjavu:
Evo,
imaju priliku da se drugacije predstave na ovoj temi. Pa da vidimo... [/QUOTE]

Zar vi nemate tu priliku? zar vi ne vidite da ste preterali i da biste i vi trebali da se promenite?
Vidis Mire, ti ocekujes promenu samo od nas, a zar ne bi bilo pravedno da si rekao, j
ad da svi zajedno pokusamo da promenimo nacin diksusije. Ali ti to ne kazes. Mi smo gresnici koji treba da se menajju, a u svakom slucaju to niste i vi.

Pitao si: zasto nikad nista dobroga ne kazete za katolike. [/QUOTE].

Zao mi je Mire, ali nisi u pravu. Verovatno si pogledao mojui temu Zvezde u mracnoj nosi. Zar nisi primetio da sam medju prvima istakao pozitivne priumere o katolicima?
Zato ne mozes reci da mi nista pozitivno ne kazemo i o katolicima. O svakoj grupi ljudi imsa dobrogsa sto je vredno napomeniti.
Ajde potrazi u Darthovim i Slapovim komentari, pa nadji, ako mozes, sta su oni pozitivnog reki o Adventistima?
A ti jos nijedanput nisi rekao da bi se i oni trebali promeniti.

Like Quote Reply

Report

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Biblija je najstrašniji i najopasniji falsifikat. Čitav Novi zavjet "kompilirala" je Babilonska Bludnica (otpala crkva) koncem 4. stoljeća.

Da je samo to uradila, nego je i Stari Zavet zadržala u kanonu, odbacivši Markiona kao heretika. Da nje koju ovi u svojoj aroganciji nazivaju Bludnicom Babilonskom ne bijaše, ne znam samo odakle bi "malo svetlo" , "tata Miler" i ostali sledbenici ludila i masovne histerije od 40ih godina XIX stoleća izvlačili svoje "zakone" iće i piće? Da nije možda iz Kabale? Ili Talmuda? No onda bi smo zaista znali o kome se radi, jer Talmud Isusa naziva sinom bludnice...

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
ne znam samo odakle bi "malo svetlo" , "tata Miler" i ostali sledbenici ludila i masovne histerije od 40ih godina XIX stoleća izvlačili svoje "zakone" iće i piće?

Veoma "poucno i dobro" od tebe gospodine svestenice. Je li to sve sto ti kao katolik imas da kazes onima za koje neprestano propagioras kako su zalutali i izgubljeni? Kakvu svetlost ste nam vi doneli ovde na forumu? Imate li icega dobroga osim pljuvabnja i proklinsaajnja drugih?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zar nisi primetio da sam medju prvima istakao pozitivne priumere o katolicima?
Zato ne mozes reci da mi nista pozitivno ne kazemo i o katolicima.

Ti si pojedinac, dok je 99% tema protiv katolika na ovom forumu. Statistike ne lazu! Dakle ne mozes ti za sebe govoriti "mi", osim ako se ne distanciras od njih i ne potvrdis da oni "nisu adventisti" i da pogresno predstavljaju adventizam!

Isto kao i ti sto si postavljao, i ja sam postavljao i govorio o vasim pozitivnim primerima. Medjutim, gledajuci sta ovde rade vasi glavni apologeti i kako napadaju po forumu, odustao sam. Jer nema smisla stavljati adventisticke lepe primere, kad oni neprestano postavljaju samo negativno o nama. Eno sam pozvao vaseg brata Tripa da promeni metod i da postavlja i pozitivne primere od pravoslavaca i katolika i dobijem arogantan odgovor kako on to nece da radi. Sta mislis zasto on tako odgovara? Zar ja nisam u pravu kada ga osudjujem i kada osudjujem i sve ostale koji tako rade. Ja ne branim ni Slapa ni Sonea ovde, ali sta ti mislis kako oni uopste mogu reagovati i lepo pisati o vama bilo sta, kada su suoceni sa 99% tema na ovom forumu koje su otvorene protiv njih?

Uzmi pa prebroj teme otvorene protiv nas, pa onda prebroj teme otvorene protiv vas, pa ces valjda shvatiti o cemu se radi! I sta ovi tvoji cine..

Ja te pozovem da ih osudis za to, a ti cutis, i samo prebacujes odgovornost na mene ili na nas, koji sam ovde pozvao te tvoje apologete da promenimo diskusiju pa nece!

Zar zaista mislis da ti ili ja mozemo promeniti diskusiju na forumu? Ne, ne mozemo, ne na ovakav nacin, ako im se ne suprotstavis. Vidis li da su se okomili na nas!?

Ti eventualno mozes promeniti svoj nacin diskusije i pisati kao Jovan, distancirajuci se od njih, pa cemo imati lep odnos, a ovako braneci njih i stavljajuci se na njihovu stranu (pogresnu stranu) , neces postici apsolutno nista..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Medjutim, gledajuci sta ovde rade vasi glavni apologeti i kako napadaju po forumu, odustao sam. Jer nema smisla stavljati adventisticke lepe primere, kad oni neprestano postavljaju samo negativno o nama.

Meni čak i ne smeta njihovo "negativno" pisanje. I meni je posve dovoljno da imam mogućnost odgovoriti i pokazati kako su njihova pisanja ili drsko licemjerje ili notorne laži.

Prvo: Drsko licemjerje je kada prokazuju katolike, i pravoslavne, za seksualna zlostavljanja maloljetnih, a onda se pokaže kako Adventisti u Americi seksualno zlostavljaju maloljetnike 3.4 puta i u Australiji 4.87 puta češće nego katolici.

Drugo: Notorne laži su sva njihova pisanja o Crkvi u kojima Crkvu povezuju s poganstvom tvrdeći kako je Kristova crkva otpala i postala Babilonska Bludnica. Sve ovo preuzeli su od "lažova nad lažovima", Aleksandra Hislopa.

Na koncu, oni bi izdali svoje pionire kad ne bi nasrtali na Crkvu. Njima je misija prokazivanje Kristove crkve kao Bludnice i pozivanje ljudi da "iziđu iz nje".

Natrag