Adventisti

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo, kad smo kod rodova, Hristos ne govori tu "o crkvi"

Pa reformacija je imala masovne dobre rodove. Dakle Isus je govorio o crkvi.

vec o "pojedincima",

Pa kako će crkva dati ako ne daju pojedinci.

jel crkvu cine pojedinci, i po tom mi ne mozemo meriti ispravnost neke crkve u globalu,

Pa nema boljeg mjerila nego u globalu. Od pojedinaca se to i vidi na globalu. Vidiš šta se dešava u islamskim državama.

Ne može se pokazati na lokalu rod nego na globalu. Ovo je besmisleno što tvrdiš Znam na šta ciljaš. Kao vas je malo koji pokazujete rod i oni su bolji od drugih. To je nelogično i apsurdno Ko pokazuje rod onda ga pokazuje na globalu.

jel svuda imamo pojedince koji grese...

Kakve to ima veze pa to je Bog predvidio i za svoju crkvu.
Tipično pomjeranje mjerila. A da ste dali vi na globalu onda bi rekao da je to mjerilo.

Sada kada niste onda pomjeraš mjerila. Zbog toga sam i bio otvorio temu o tome. Ne shvataš da je tvoja zabluda pomjeranje mjerila.

Naravno da svugdje pojedinci griješe, kakve to ima veze sa ovim što pričamo.

Postavio sam ovo jel nas vi optuzujete, za otpad

Pa indeks na mapi kojoj sam dao to pokazuje Naravno ima pravednih i dobrih pravoslavaca i katolika i muslimana.

Samo da ti dam primjer Južne Amerike i Sjeverne Amerika Hoćeš reći da je isti rod i da to nije mjerilo.

a sami ga imate u svojim redovima...

ali manje. Pa na globalu se vidi pojedinci Dakle niste dali adekvatan rod.

Sve ono za sta nas optuzujete i sto se tice pojedinaca i okultnih simbola i vi imate...

Simboli uopšte tu nisu bitni nego učenje crkve je mjerilo prije svega i rod.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sad si gore dokazao da ako su "protestanti dali rod" - rodovi nisu vezani iskljucivo za jednu zajednicu, jel ti govoris u globalu o svim protestantima. Znaci "rod" se ne moze ograniciti iskljucivo na jednu crkvu(u ovom slucaju adventisticku).
Ako ne moze, to znaci da ne mozes meriti istinitost neke zajednice rodovima, jel u tim protestantskim koje navodis koje su "dale rodove", je bilo i bezbroj teoloskih zabluda.

Znaci ti ne sagledavas ispravno i ja to svo vreme tvrdim, da se zajednica ne procenjuje po rodovima, vec samo pojedinci..

Tako i Hristos kada govori o rodovima, ne osudjuje nauku fariseja, vec njih kao pojedince, koji su u globalu kao i danasnja pravoslavna crkva, davali losije rodove od Hristovih ucenika.

Znaci Hristos potvrdjuje to na drugom mestu i kaze:"sve sto vam kazu fariseji drzite i tvorite, ali kako oni cine ne cinite i vi"...

Sam sebi si dokazao da nas ne mozes osuditi po rodovima, niti nauku meriti rodovima koje ona donosi, vec samo pojedince..

Pa sto bi se ja sad trudio da nesto obaram, kad si ti sam potvrdio?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laodikeja ti si u pravu kad kažeš da se po rodovima poznaju i razlikuju grupacije jer da nije tako onda bi mi verujući bili isto što i vi neverujući.
Kažeš imate međuse ljubav pa i satanasti se međuse ljube.
Zaboravljaš da je posledica ljubavi TRPLJENJE a toga među masonima NEMA jer u bilo koju sektu odi i reci da si iz druge i zamoli za propoved pa ćeš zaista poleteti bez perja jer vam učenje nije isto,a svi vi izričito tvrdite svaka zasebno da su sve ostale otpad i tak sami sebe odpaom predstavljate.

Među samim Adv. postoje različita mišljenja o nekim tačkama verovanja i onda vrh i većina izbacuju disidente ili zabranjuju pravo glasa i to je pokazatelj da trpljenja nema.Onako kako si me ti nedavno oslovio tako su i profesori teologije reagovali a moja malenkost se sažalila na nesretnika onako maleckog i starog pa ga nisam razbio jer su i i neke sestre molile da ga pustim.

Tamo vlada DIKTATURA i zahteva se pokornost generalima i njihovim podanicima bezpogovorno a to nije videl ljubavi niti trpljenja kao posledicu iste tako da tvoje piskaranje može samo pokazati nepoznavanje prabog stanja u HAC-u jer balansiraš između vegetara i HAC-a a samim tim kao vegetar sudiš tvojoj ,,braći,, iz HAC-a jer su te dve Adv. zajednice od II svetskog u sukobu pa čak ni krštenja međusobno ne priznavaju i ponovo krste one koji iz HAC žele preći kod vegetara.

Što se tiče rodova na koje se pozivaš trebaš znati da se vrsta roda testira Božjom rečju kako bi se videlo kome oni rod donose Bogu ili satani.Lažni proroci imaju datume kao i zabrane hrane i celo učenje lažno i tak se pokazuje da je njihova ljubav okrenuta ka Orionu i okultizmu ujedinjeni u ljubavi odpadništva od Boga braneći Božjim služiteljima reč i prezirući svetost slobode misli.Uobraženost i ubeđenost pored ponosa stvaraju oholost kojom dominiraju sve okultne organizacije.

Drugi put kad se pozivaš na rodove prvo pogledaj kome idu ti rodovi i nemoj se brukati ne poznavanjem osnovnih parametara kojima se poredi kome je ko sluga.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo je iz zaostavstine Elen White, sliku su promovisali Elen White i James White, originalno u ''Velikoj Borbi'' 1874.

Litografija sa svevidecim okom, je pokazana Jamesu White-u od strane M. G. Kellogg-a u ranim 1870-im, posto mu se svidela on ju je publikovao..

To je dokaz da vam je okultizam prisutan od samih pocetaka.
(na slici se vide 10 Bozjih zapovesti okacene o drvo a izmedju njih je svevidece oko..)

Photograph-from-Ellen-White-Estate-2013-August.jpg

U narednim verzijama ovo svevidece oko je uklonjeno a slika je preradjena:

The-Way-of-Life.jpg

Svima je poznato, da su gotovo svi pioniri adventizma bili masoni, kako onda poricati ukljucenost okultnog u vas nastanak?
To je apsolutno nemoguce..

Sve ono zasta nas optuzujete imate i vi..
Zato vise necu da slusam da nazivate pravoslavnu crkvu paganskom, jer i vi imate paganske - ''satanisticke korene''.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Kellogovi su otpali od vjere....vidiš da je jedan od njih napravio sliku....Kellog je bio vodeći stručnjak za medicinu onog vremena, mnogi danas jedu njegove pahuljice.....međutim on je počeo vjerovati u trojstvo, počeo vjerovati u Boga Duha Svetoga koji se po njemu nalazi u svemu i svačemu....zbog te knjige je bio opominjan...na kraju je otpao....

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kellogovi su otpali od vjere....vidiš da je jedan od njih napravio sliku....Kellog je bio vodeći stručnjak za medicinu onog vremena, mnogi danas jedu njegove pahuljice.....međutim on je počeo vjerovati u trojstvo, počeo vjerovati u Boga Duha Svetoga koji se po njemu nalazi u svemu i svačemu....zbog te knjige je bio opominjan...na kraju je otpao....

Veoma zanimljivo,međutim takvih ,otpalih, u Adv. ima mnogo praktično svi koji su bili među onima što nešto znače u Adv.su slikali ili pisali ili učili naopako i sad želiš reći kako sve ovčice imaju neko svoje verovanje i učenje a ne isto ono koje nazivate otpalima....smešno.

SVI osnivači i nastavljači Adv. redom su bili masoni i vi sva ta učenja zadržaste i šta je tu apsurd,to što vi veličate nauku masona i kad vam se pokaže da je autor tog vašeg verovanja mason vi kažete ,,on ili ona su otpali,, OK. a zašto onda učenje masona Milera zadržaste kad je on otpao?
Zašto učenje porodice Vajt zadžaste kad su oni kompletno masoni?
Razumnom čoveku nikad ne možete prodati tu glupost kako je porodica Vajt bila masonska ali njihova učenja su vam istinita kao i Milerova i Raselovo i Smitovo itd.

Pokušaj skrivanja golotinje iza smokvinog lista je žalosno stanje u kom se nalazite tako i noj gurne glavu u pesak i misli ne vidi se kao što vi stavivši list među noge vičete nismo goli,JESTE ne samo goli već i lukavi ali lukavstvo bez IQ je lakrdija u kojoj vi plivate ka ponoru neverstva govoreći onima na obali kako su oni izgubljeni jer nevidite ko je zapravo taj gubitnik i nevernik jer vas ubeđenje drži daleko od istine.

Natrag