Mire, ti simboli nemaju veze sa Adventizmom niti su postojali i navodno uneseni u crkvu sa njenim osnivanjem.
Oni su uneseni od neprijatelja Adventizma Jezuita mnogo kasnije, koji se provlace kroz misje rupe, gde mogu da deluju to i cine, zato imamo ovakve pojave u Adventizmu.
Sto se tice otpada, nije stvar boriti se za ovu ili onu instituciju sa ovim ili onim imenom, vec boriti se za Hristovu istinu, a istorijske cinjenice pokazuju da su se ostvarile reci apostola polovinom 2 veka, koji su nagovestili da ce nakon njihovog odlaska u crkvi uci lazni ucitelji i uneti jeres laznih ucenja.
Lazni ucitelji su usli i pokvarili cistotu Hristovog jevandjelja.
Pocelo je sa lokalnom crkvom ui Rimu i aleksandriji, i nastavljeno sa istocnom crkvom ocepljenjem od Rima.
Nije stvar u tome da li neko nekoga naziva otpadom, vec je to istorijska cinjenica, da je doslo do otpada onih koji su bili nekada zajedno.
Rimska lokalna crkva se odvojila i odrekla pojedinih tacaka vere, a u usvojila nove.
Nemoj Mire da sledis otpad, makar i ceo svet i sve crkve u njemu ucestvovale.
Ja recimo da sam jedini Adventista na svetu u ovom trenutku, a ceo svet protiv mene - ja bih ostao to sto jesam, jer istina se ne prodaje radi nikakvih kompromisa sa svetom, ili ocuvanja sopstvenog zivota, jer istina oslobadja, i slediti istinu je nesto najlepse, i biti nu zivoj zajednici sa Bogom.