Ne smatram neprijateljima one koji se ne slazu samnom, ja nikada to nisam tvrdio niti pokazao svojim odnosom prema drugima, vec sam uvek imao korektan odnos.
Ko je cinio suprotno treba da preispita sebe i svoj odnos.
Kao pametan covek koji imas savesti odgovri na sledece, da li je normalno da covek Hriscanin sumanuto postravlja na desetine istih komentara u kojima se blati necija crkva, licnost, ili ugled, i iznose svakave neistine ili poluistine, da se ironicno ismejava, itd, i ako mu se na iste odgovori vise puta, i zamoli se da to ne cini..?
Ja ovde ne napadam ni crkve, ni osnivace tudjih crkava, ni njihova ucenja, i nemam ni tu sumanutost, mi ambiciju.
Ono sto sam u nekim slucajevima pisao - bilo je iskljucivo u odbrani istine u slucajevima kada su usledili napadi.
Nas princip uvek treba da bude da iznosimo istinu.
Napad na druge moze biti pokazatelj da taj koji sumanuto napada druge - istinu nema,
Sto se tice prelaska iz crkve u crkvu, o tome je skakljivo govoriti, jer danas u svim crkvama postoje takvi slucajevi, a moj komentar je bio upucen upravo iz razloga - sto je neko bio iskljuciv i tvrdio da sev to desava samo u Adventizmu.
Ja znam slucajeve nekih svestenika i monaha koji su presli u Adventizam, kao i ljudi koji su proucavali rec Bozju i dosli do istine i potrazili crkvu koja je poseduje.
Ovde su ukljuceni i vernici drugih crkava, recimo Baptista, Jehovinih svedoka, i drugih koji se isticu po tome.
Postoji slucaj da je cela jedna Baptisticka crkva presla u Adventizam, jer su imali diskusije sa Adventistima oko nekih pitanja koja su im razlicita, a ostala zadrzali jer su im identicna.
Cinjenica je da razumni ljudi koji proucavaju posteno rec Bozju, gledajuci razlicite crkve koje uce diametralno razlicito - te crkve napustaju.
Ja zadrzavam svoj stav o napustanju Adventizma, da se tu radi p pojedinacnim slucajevima ljudi koji nisu nikada stvarno postali vernici, niti su u svom upoznavanju istine nikada bili stvarno osvedoceni u istinu, jer nisu trazili niti bili potpuno otvoreni da je prime i po njoj zive"
Ovo govorim iz svog licnog iskustva, jer ne moguce je da iskren covek koji trazi istinu - dolaskom u Adventisticku crkvu ne bude Bogom osvedocen da je to prava Bozja crkva, i da ima istinu, jer u Adventistickoj crkvi je prisutan Bozji Duh koji osvedocava svakog iskrenog vernika, i zapecacava to saznanje, i licno mu se otkriva i vodi ga ka ovom razumevanju, i licnoj zajednici sa sobom.
Pozdrav, i zelim ti sve najbolje u Gospodu Isusu!