Adventisti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisi me razumeo.
Ja sam govorio o modernim falsifikatorima u danasnjem vremenu koji prepravljaju njene reci, od kojih je bila jedna grupacija koja je svesno falsifikovala knjige Ellen White.

Ellen White nije falsifikovla svoje kjige, a ako je to neko cinio u ono vreme nezavisno od crkv, to nije nista cudno, jer takve pojave postoje svuda.

Sto s tice tvoje tvrdnje da je Ellen White izjavila da je Bog odbacio ceo svet - ona ne postoji u onom obliku kako si ti predstavio, jer ona nije govorila o celom svetu - vec o grupi onih koji su istinu o pocetku ociscnja nebeske Svetinje imali pa je odbacili, to jasno pise kada se cita celina, tako da si ti to namerno izvadio iz konteksta da bi izgledalo drugacije.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako ima falsifikatora, kako da znamo iz kog izvora je ono sto se citira?
Opet ne mogu biti siguran u vase citirane tekstove..
Kod J.S. sam licno nasao prepravke i manipulacije, skrivanja tekstova(gde se u jednom izdanju pojavljuje u drugom ne) i sl..
Ovde nisam..
Ali sigurno to covek treba sam da istrazi i uveri se...

Eto sad izjava Laodikeje..
Ako ima onih koji u danasnje vreme falsifikuju tekstove E.G White, ko su oni i zasto to rade?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Postoji jedna grupa van crkve takozvane prorocice Lidije, grupa koja se odvojila od crkve i pocela da govori slice stvari kao sto cujemo ovde i plasirali neke knjige koje nisui zdate od strane crkve..nisam direktno upoznat sa slucajem tako da imam malo informacija.
Inace, ova grupa je novijeg datuma.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire, to rade po diktatu ĐENERALI, ovde mislim na direktivu da se štampa kao ispravno jer niko nema pravo prepravljati inače bi izbacili prepravljeno i štampali ORIGINAL.
Nesreća je u tome što je original pogrešan kao i sva njena plagijatorska dela gde čupne od jednog pa drugog i tako od 24-vorice napravi Bosanski lonac.

Lično bih je predložio za nagradu najvišeg ranga u oblasti falsifikata jer uspeva toliko god, držati toliko miliona pod plagijatom.NIKO ti neće reći direktno ovaj stih ili stranica je ubačeno ili izmenjeno i NIKO ti neće reći ko je to uradio, a zašto?
Ovo je najteže pitanje A ZAŠTO?
ZBOG STRAHA!!!!

Kako se suprotstaviti neistini i reći da je neistina? To mogu samo verni i hrabri jer se boje Boga a ne prevaranata.

Postoji jedna grupa van crkve takozvane prorocice Lidije, grupa koja se odvojila od crkve i pocela da govori slice stvari kao sto cujemo ovde i plasirali neke knjige koje nisui zdate od strane crkve..nisam direktno upoznat sa slucajem tako da imam malo informacija.
Inace, ova grupa je novijeg datuma.

Nije tačno!
Lidija je mrtva već odavno.
Ona NIJE NIŠTA ŠTAMPALA ali jeste bila protiv Jeleninih neistina i jednom prilikom sam je sreo na saboru.
I opet gore kažeš ona Lidija je štampala NEKE KNJIGE ...pa štampani su TRAKTATI koliko ja znam a ne knjige i nisi rekao da je štampala JELENINE niti ih prepravljala.
To ni mala deca ozbiljno ne mogu uzeti jer SVI Adv. imaju po neku knjižicu Jeleninu i odmah bi uočili drugi tekst jer mnogi znaju napamet neke delove tekstova kao što sam i sam nekad znao.

Sve što ti ja citiram od Jelene to je starijeg datuma od pojave Lidije kao vernice i borca.Slap ne koristi Lidijine knjige već Jelenine kad ti pastira tekstove jer i ti i ja znamo da jesu njeni.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Rekao sam da imam malo informacija i da li je mrtva ja ne znam, ali sam jedan takav primerak velike borbe imao u rukama, a skoro sam video jednog pripadnika Lidijine grupe.

Sto se tice knjiga Ellen Vajt koju izdaje crkva - svako moze da se posveti njihovom proucavanju i da oseti Bozansko nadahnuce koje izvire iz svake reci napisane u tim delima..Amin!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Rekao sam da imam malo informacija i da li je mrtva ja ne znam, ali sam jedan takav primerak velike borbe imao u rukama, a skoro sam video jednog pripadnika Lidijine grupe.

Sto se tice knjiga Ellen Vajt koju izdaje crkva - svako moze da se posveti njihovom proucavanju i da oseti Bozansko nadahnuce koje izvire iz svake reci napisane u tim delima..Amin!

Da sto se tice citanja njenih knjiga, i ja sam licno nakon citanja bio pokrenut u pozitivnom smislu.
Taramana me pita koje su to knjige, to su recimo: 'Misli s gore blagoslova' , 'Ceznja vekova' , 'Put Hristu'.
Njene knjige pokrecu coveka da se popravi i bude bolji, zato se moze reci da nadahnjuju..
Postoji neki poseban osecaj koji se stice kada se citaju njene knjige, a moze se uporediti da je slican osecaju koji se dobija kada se cita biblija..
Ako to neko nije doziveo a pise protiv nje kasnije, mislim da je u problemu.

Svejedno, ne mogu ni ja niti bilo ko drugi tvrditi da samo zato sto sam osetio nesto dok sam citao te knjige, one poticu od Boga... Jer, ona je svakako bila vest i ubedljiv pisac, znaci mozda je samo lepo pisala i nista vise..
A zato i ove price da je prepisivala ne stoje, jer se iz njenih dela vidi koliko je ona bila vesta u pisanju, i jasno je da su to njene reci...

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Evo po čemu Subotari Adventisti jako griješe u svojoj najvažnijoj 4.BZ:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Izlazak 20,8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Izlazak 20,9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Izlazak 20,10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
POSVEĆEN JAHVI BOGU.
TKO JE BOG SUBOTARA?
ISUS I SD!
NE - JAHVE!

------------------------------------------------------------
Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Izlazak 20,11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TKO JE ZA SUBOTARE - STVORITELJ?
ISUS JE ZA SUBOTARE STVORITELJ.
STIH JASNO KAŽE DRUGAČIJE OD SUBOTARSKE VJERE.

-----------------------------------------------------------------
Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
BOG OTAC JAHVE JE BLAGOSLOVIO,
NE SUBOTARSKI BOG ISUS.

--------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Zašto Subotari Adventisti
nemaju JAHVU za svoga Jedinoga Boga?
Nego imaju i Boga Isusa i Boga SD!

ne slave Jedinoga Boga Jahvu?
Nego slave Isusa kao Boga?

ne prihvaćaju da je sve Bog Otac Jedini Jahve stvorio?
Nego kažu da je Isus stvoritelj?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
nemaju JAHVU za svoga Jedinoga Boga?
Nego imaju i Boga Isusa i Boga SD!

Zato što su napustili vjerovanje i naučavanje svojih pionira.

Bog kršćana, onih koji sebe i svoju vjeru nazvaše po Kristu, i jeste Trojstven (mnoštven), inače bi bio Bog koji negira samoga sebe, bio bi samo ljudska fikcija. Da je Bog mnoštven imaš potvrdu i na samome početku Starog zavjeta:

Post 1,25-26: I vidje Bog da je dobro. I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci .....

Dakle, Bog jeste jedan, ali je u sebi pluralan - Trojstven. Odbijajući i ne prihvaćajući takvog Boga, ostaje objašnjenje da je Bog bio pijan kada je stvarao svijet.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adventisti imaju biblijsko ucenje o Bogu u kome su tri licnosti jednake u svakom pogledu, jer je Bog upravo podigao Adventni narod da vrati u zivot zaboravljene istine od kojih je jedna o trojedinom Bogu.
Dakle, Bog je postepeno davao ove svetlosti svom narodu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Adventisti imaju biblijsko ucenje o Bogu u kome su tri licnosti jednake u svakom pogledu,

Od kada to ASD imaju "biblijsko ucenje o Bogu u kome su tri licnosti"? Navedi točnu godinu od kada to ASD među svojim vjerovanjima imaju i vjerovanje o Trojstvu.

jer je Bog upravo podigao Adventni narod da vrati u zivot zaboravljene istine od kojih je jedna o trojedinom Bogu.

Zaboravljene istine!? Zaboravljena istina o trojedinom Bogu!? Onomu što si ti u samo 1/2 rečenice uspio nabrljati naprosto se nije moguće načuditi. Evo redom:

1. Zaboravljene istine od kojih je jedna o trojedinom Bogu.

Pitanje: Tko je to i kada zaboravio tu istinu? Crka ju propovijeda kroz svoju čitavu povijest - bez prestanka.

2. Bog je upravo podigao Adventni narod da vrati u zivot zaboravljene istine od kojih je jedna o trojedinom Bogu.

Pitanje: Kako se iz zaborava može vratiti ono što nije nikada ni zaboravljeno? Ako pretpostavimo da je zaista Bog podigao "Adventni narod" (Ellen White i društvo), kako ti kažeš, nameće se pitanje suprotno tvojoj tvrdnji. Zašto je Bog uskratio istine o sebi "Adventnom narodu"? Vidjesmo da Crkva istinu o Trojedinom Bogu propovijeda kroz svoju čitavu povijest, bez prestanka, dakle, nema zaborava, a onda dolazi "Adventni narod" (u 19. stoljeću) i mijenja istinu o Trojedinom Bogu za koju i ti kažeš da je utemeljena na biblijskom učenju. Vidiš da stvari stoje upravo obrnuto od onoga što si ti iznio. "Adventni narod" ne vraća zaboravljenu biblijsku istinu o Trojedinom Bogu, nego je odbacuje i izvrće ruglu.

Da ne bude kako ja opet nešto podmećem i izvrćem, čujmo same Adventiste sedmog dana.

Advent Review bio je časopis koji je uređivao suprug Ellen White, James White, i časopis koji je čitala i u kojem je pisala i sama Ellen White. U časopisu je postojala rubrika „Pitanja za brata Loughborough-a“, u kojoj su čitatelji mogli postavljati pitanja, na koja bi onda on odgovarao. Tako u broju 23., od 5. studenog 1861. godine, jedan čitatelj piše:

Brate White: Želio bih da slijedeća pitanja proslijedite bratu Loughborough-u da ih pojasni.

Pitanje 1.: Koji je ozbiljan prigovor nauku o Trojstvu?

W. W. Giles, Toledo, Ohio.

Odgovor Loughborough-a: Postoji mnoštvo primjedbi koje bismo mogli iznijeti, ali s obzirom na ograničenost našeg prostora, svest ćemo ih na slijedeće tri:
1. U suprotnosti je sa zdravim razumom.
2. U suprotnosti je sa Svetim Pismom.
3. Izvor mu je u poganstvu i legendama.

Jeli ti sada jasno što je "Adventni narod", što su pioniri ASD naučavali o Trojstvu? Koji je to bog podigao "Adventni narod" i poučio ga da je nauka o Trojstvu u suprotnosti sa zdravim razumom i Svetim Pismom i da mu je izvor u poganstvu!?!?!?

Dakle, Bog je postepeno davao ove svetlosti svom narodu.

Iz svega gore se vrlo jasno vidi da je "Adventnom narodu" netko pomračio Božje istine.

Natrag