Ucenje o trojedinom Bogu nije Rimokatolicko ucenje - vec u potpunosti biblijsko.
dragi moj kolega
svojim izjavama dokazuješ da si u svijetu teologije - religije potpuno izgubljen
tvrditi da je trojstvo ispravan Biblijski nauk je krajnje bezobrazno i bogohulno, pogotovo nakon svih dokaza koje si imao ovdje
neka ti je Gospodin Isus Krist milostiv
zašto se rimokatolici smiju adventistima?
Čak i sami teolozi rimske crkve i protestanata (tako zvanih "protestanata") prizaju da nauka o "Trojstvu" nije Biblijska nauka!
Nauka o trojstvu potječe iz drevnoga Egipta, a poslije i iz Babilona i babilonske Imperije, te drugih Istočnih naroda, kao Perzija itd.
U jednoj povijesnoj knjizi piše: "Ovaj pojam (Trojstvo) isključivo je poganskog porijekla." (The Paganism in Our Christianity/ Poganstvo u našem kršćanstvu.)
A jedan ugledni Rimokatolički autoritet kaže da se kod Trojstva ne radi "izravno i neposredno o Riječi Božjoj." (New Catholic Encyclopedia).
A ako ova nauka nije iz Riječi Božje , od kuda je onda uzeta? Uzeta je iz idolopokloničkog poganstva staroga svijeta od kuda i sve ostale zablude koje su unesene u palo kršćanstvo.
kada nađeš vremena prouči malo detaljnije postanak crkve adventističke
koliko ja znam, nastala je iz mileritskog pokreta, propovjednik je bio viliam miler - jednostavan čovjek-farmer
vjerovao je u Jednog Jedinog Boga
prouči malo pet sola ili pet doktrinarnih točaka koje su predstavljale bit protestantske reformacije
1:»Sola Scriptura«, ili Samo Pismo
2.»Sola Gratia«, Spasenje je samo po milosti
3.»Sola Fide«, Spasenje samo po vjeri
4.»Solus Christus«, Samo Krist
5—»Soli Deo Gloria«, Slava samo Bogu:
Potvrđuje biblijsku doktrinu da spasenje dolazi isključivo od Boga, da ga je Bog ostvario isključivo za svoju slavu. Time se potvrđuje da ga kao kršćani moramo uvijek proslavljati i da moramo živjeti naše živote pred licem Božjim, pod Božjim autoritetom i samo za njegovu slavu.
dakle i ovdje je jasno vidljivo i napisano Bog - jednina
gore malo više imaš neoboriv dokaz da rimokatolici priznaju zajedno sa otpalim protestantima da trojstvo nije Biblijski nauk
a ti kao adventista - se svim silama trudiš dokazati da je trojstvo Biblijski nauk, iako su pioniri adventizma negirali trojstvo
dakle to se zove apsurd
drugi put kada kreneš sa nekom izjavom, dobro dobro provjeri