Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
[FONT="]Dobro, dok ti i Baumaster ne smislite odgovor, evo da ja iznesem moj:[/FONT]Izvini brate što se mešam. Dok ti brat Baumaster ne odgovori, zamolio bih te da mi ti odgovoriš na koji zakon je ap. Pavle mislio kada je izgovorio ove reči iz Prve Korinćanima 14,34?
Gospod s tobom
[FONT="]U pitanju je LEVITSKI ZAKON. Jer to što žene nikada u crkvi nisu propovedale ili bile starešinke, pastorice, sveštenice, učiteljice...... nije tek tako rađeno na svoju ruku, već je postojalo Božije uputstvo za takvo ponašanje. Znači do 19 veka u Solomonovom hramu (do razrušenja), sinagogama, i Hrišćanskim crkvama žene u crkvi nisu mogle imati svešteničku službu. Ni dan danas to ne mogu sem u spomenutim ASD.[/FONT]
[FONT="]O čemu se tu tadi?[/FONT]
[FONT="]1. Zbog slučaja sa sestrom Dinom – Levitsko pleme je ostalo bez zemlje u deobi Hanana. Za njih je Bog odredio svešteničku službu i da žive od desetka, a ne od zemlje. Normalno to su bili samo muškarci, jer su žene imale posla oko dece i kućnih poslova. Nigde u Pismu nemamo izveštaj da su žene govorile u crkvi. Uostalom kao i danas u sinagogi. Tu je sve jasno.[/FONT]
[FONT="]2. Ovo je povezano sa sledećom zabludom ASD-a. Duh proroštva. Upravo je ovo pravilo prekršeno zbog EGW. Zbog nje je dozvoljeno ženama da vrše svešteničku službu u crkvi. A da je zabluda postoje dve činjenice:[/FONT]
[FONT="] 2.1. Šta je to EGW prorekla da se obestinilo, a da to nije već zapisano u Pismu i ona samo prepisala;[/FONT]
[FONT="] 2.2. U učenju ASD, propovedanju, bogosluženju, literaturi, čitanju, razgovoru..... se daleko više spominje i citira EGW, kao prorok, nego osvedočeni Božji proroci kao Avdija, Avakum, Osija, Hagej, Joil, Sofonije, Amos, Mihej zajedno. Što je apsolutno nelogično. Da je i bila prorok, kao žena, morala bi se isto tretirati kao ostali Božji proroci.[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Jer ako nisam u pravu voleo bih dobiti biblijke ili istorijske argumente, a ne logičke. Jer logičke argumente imaju i JS i Mormoni i Univerzalni svet i uostalom svi.[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Svako dobro, Bog s vama[/FONT]