Adventisti

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Baumester,

velika je vera tvoja kad mislis da sa AA Tansara mandarom mozes normalno diskutovati.

Lepo je to sa tvoje strane, sto pokusavas da i Smeska usmeris da ne strci sam za sebe mimo sve na forumu.
Ja sam to mnogo puta pokusao,cak sam mu pisao otvorena pisma, ali one je ostao takav kakav je.

Njegov cilj je da ismejava i omalovazava ljude i on misli da mu je to nekakav uspeh.

Drugo, on se neprstaano ismejava sa Hristovim Bozanstvom sa Licnoscu Svetog Duha i sa svacijim verovanjem.
Zato ja mislim da diskutovanjem sa njim i onda kad se ismajava sa Bogom je ucesce u huljenju na Bog.

Bojim se da je on presao granicu huljenja, a sto je neoprostivi greh i u tom slucaju nema mu pomoci.

Trece, cim se on pojavi na jednom forumu, njegova braca JS moraju da se povuku, jer ih ona zaista sramoti.
Na drugom forumu neki od njih pokusavali su da ga lepo opomenu, ali on je nastavio sa hulama kao i uvek.

RIS je dobar covek i ja sam sa njim dosta dugo i lepo diskutovao. Ima mnogo toga u cemu se mi ne slazemo, ali
svako je rekao svoje i ostali smo kao ljud. A eto otkako se Smesko ovde pojavio, retko se vise javlja, a tako i drugi.

Ja sam raniej rekao da Smesko vise zla nanosi Jehovinim svedocima na forumima, nego svi mi zajedno ukljucujuci i ateiste.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Neide tako,navedeni Dragan je samo vernik kao bilo koji drugi ti ili ja.
Ako pitaš Adventiste o veri onda se nemoj pozivati na Peru ili Daru već na zvaničan stav te verske zajednice a to ti je već odgovoreno samo nisi primetio.
Nisam nigde pročitao tvoj demant neke od tačaka učenja već samo poziv na pojedinca kojeg je neko citirau u nekoj prilici kao što bih ja tebe mogao citirati.

Ako imaš dilemu o trojstvu pa vidim da si otvorio temu pa tamo možemo o tome ako možemo. Svi Hrišćani od prvih do zadnjih veruju u Oca i sina i Duha Svetog a to nije pet osoba već tri.
Ako ti ne veruješ u Isusa kao sina Božijeg već kao anđela ili samo čoveka onda čitaj Isaiju 9. 6 i Danila možda se pomeri.
Ili pokušaj neki drugi prevod čitati ili više njih možda pomogne.
Pozdrav prijatelju.

Neide tako,navedeni Dragan je samo vernik kao bilo koji drugi ti ili ja

Dragi moj Baumasteru ti tako ali oni misioniraju da im je to duhovnik (isto kao što je Bogomatera ORTODOXIJI, upraviteljka uma ka spasenju. Ovu jesu njihovi jedini zastupnici kog BOGO-čoveka) po čijem blogu ovde po šablonu Adventizma "TAKO JE TO, ON JE REKAO! NE VOLIŠ, VRATA" tako ako se citira taj posvećeni i formirani karakter kao duhovnik i na osnovu njegovog bloga ovde selektivno komentira onda meni je to taj Adventizam kao zvanična verska zajednica.
Što se tiče da odgovaraju na moje komentare opet tvoja interpretacija, nego ja ne vidim da su bilo šta biblijski komentarisali, osim ako tebi taj šablon "JA TI REKO! TAKO JE REKAO POSVEĆENI DUHOVNIK DRAGAN MICIC" jeste neki validni odgovor.

Nisam nigde pročitao tvoj demant neke od tačaka učenja

Dragi moj Baumasteru probaj da komentariše bilo što od toga što ja vam osporavam pa da vidiš demante svih tačaka krivovernog učenja.

Ako imaš dilemu o trojstvu pa vidim da si otvorio temu pa tamo možemo o tome ako možemo

Opet kao i do sada samo dragi moj Baumasteru, kultrno, vaspitano i sespektivno pošteno. Namam ja nikakve dileme o vašoj neveri ili krivoveri kako već hoćeš. Ja sam siguran da Bog nije ime isto kao i da
HisName.gif
Božije ime nigde grci nigde nisu pisali jer nisu ga upoznali nit ga poznaju, pa kako da pišu ono što ne poznaju? Isto nema nikakve dileme da je JEHOVA jedan Bog (jer piše da nisu TRI već numerično jedan). Nikakvu temu ja nisam otvorio! vaše su teme o TRIJADAMA ili množini Bogova jer vama BOg nije numerično jedan, pa ako otvarate takve teme red je da misionirate po tim temama i izađete čisti koliko je numerični broj vaših Bogova u Svetoj Trojci kojom se krštavate?

Svi Hrišćani od prvih do zadnjih veruju u Oca i sina i Duha Svetog a to nije pet osoba već tri.

O tome dragi moj Baumasteru smo ovde već pisali kako je počela hula na JEHOVIN sveti duh (pisano slovo) kako su cepkali, dodavali i oduzimali, kako su kasapili da bi podržali Constantina jer otišla bi im glava. Ako imaš dilemu o toj dogmi kako je i kada je počeka ja mogu da te uputim a ti posle sam proveri i ispitaj dali je
HisName.gif
numerično jedan ELOHIM (Bog) ili su Tri.

Ili pokušaj neki drugi prevod čitati ili više njih možda pomogne.

Dragi moj Baumasteru neću da te unizim kako vi to radite ali samo da napomenem nešto a ti oprosti ako ti je uvredljivo.

Pročitao sam ja tu tvoju bibliju više puta nego ti, da ne idem dalje ko još. Pročitao sam i onu što ti nikada nesmeš pročitati! a pročitao sam i na razne jezike što opet ti nikada nećeš pročitati, ali opet se iz poštovanja uzdržavam i ne kažem drugo ni tebi ni drugima kako vi što kažete meni :D do da se setite GOSPODA HRISTOSA i njegove najveće zapovedi i da imate mira sa svim ljudima.

Dodato posle 12 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dok čika Mike post ignorišem jer ostavljam uredniku da odluči jel to po pravilima ovoga foruma.

Ignorišem i zato što je dotični čika Mika ostario u jeresi i dobar primer šta Adventizam uradi od jednog dobrog i poštenog čoveka kada ga ogranici u svim stvarima pa i duhovnim, socijalnim, intelektualnim i tako redom.
Ignorišem jer je to opadnički duhovno nastrojen, zadojen mržnjom a pošto loše društvo kvari dobre navike imam i dobar razlog da ga ignorišem. Nije njemu lako! iako voli da ga prozivaju Božijim detetom kao Adventistički posvećeni formirani karakter pun duha a nema ni jedne lepe reči o o kome koji nije sa njim u istoj zabludi, zato mu poručujem:

Dragi moj čika Miko seti se GOSPODA HRISTOSA i njegove najveće zapovedi da imaš mira sa svim ljudima, preobrati se njemu jer on je taj što vodi do izvora žive vode.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Neide tako,navedeni Dragan je samo vernik kao bilo koji drugi ti ili ja

Dragi moj Baumasteru ti tako ali oni misioniraju da im je to duhovnik (isto kao što je Bogomatera ORTODOXIJI, upraviteljka uma ka spasenju. Ovu jesu njihovi jedini zastupnici kog BOGO-čoveka) po čijem blogu ovde po šablonu Adventizma "TAKO JE TO, ON JE REKAO! NE VOLIŠ, VRATA" tako ako se citira taj posvećeni i formirani karakter kao duhovnik i na osnovu njegovog bloga ovde selektivno komentira onda meni je to taj Adventizam kao zvanična verska zajednica.
Što se tiče da odgovaraju na moje komentare opet tvoja interpretacija, nego ja ne vidim da su bilo šta biblijski komentarisali, osim ako tebi taj šablon "JA TI REKO! TAKO JE REKAO POSVEĆENI DUHOVNIK DRAGAN MICIC" jeste neki validni odgovor.

Baumasester je u pravu, ja sam samo obican covek, vernik Adventisticke crkve, i u tom smislu neznam o kakvom Duhovnistvu govoris, i o kakvom necijem navodnom misioniranju da sam ja neciji Duhovnik.

Sto se tice mog licnog bloga, tu su sadrzani odredjeni tekstovi o biblijskim istinama, i on nema nikakve veze sa bilo kojim Adventistom, ili samom organizacijom Adventisticke crkve, vec je to moj licni privatni blog, kao sto i ti mozes da otvoris svoj i da na njemu postavis sta god zelis, i to plasiras na forumima, itd.

Takodje je istina, da ti nikakve kontraargumente nisi prilozio na odgovore koji su ti predoceni, vec je tvoj cilj sasvim neke druge prirode, a o tome je Mika32 dosta govorio.
Ali tvoja je stvar sta ces ciniti, i na koji nacin...

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
AApokretz:

Opet kao i do sada samo dragi moj Baumasteru, kultrno, vaspitano i sespektivno pošteno. Namam ja nikakve dileme o vašoj neveri ili krivoveri kako već hoćeš. Ja sam siguran da Bog nije ime isto kao i da
HisName.gif
Božije ime nigde grci nigde nisu pisali jer nisu ga upoznali nit ga poznaju, pa kako da pišu ono što ne poznaju?

Mesecima sam pitao Smeska da nam objasni kako se na grckom jeziku pise ime YHWH i sve do sada nije se usudio da odgovori na moje pitanje, a to su pitenje postavljali mu i drugi.

Evo sada na kraju doceksali smo da se Smesko zbunio pa nam je ipak odgovorio.
Smesko, hvala na konacnom odgovoru.

Ako sam te dobro razume, ti tvrdis da na grckom jeziku ne postoji ime YHWH iz razloga sto ga oni nikad nisu upoznali.
Da li sam te dobro razumeo?

Smele moj, kako si zbunjen pa nisi svestan sta si rekao.
Da li ti je poznato da je Novi zavet pisan na grckom jeziku? Za Matejevo Jevandjerlje ne zna se d ali ga je piso na Jevrejskom pa je u isto vreme prevedeno na grcki ili ga je i pisao na grcko.
Medjutim to i nije problem, dali je pisano na grckom ili na jevresjok pa prevedeno na grcki, zar zaista mislis da autori tih knjiga nisu poznavali pravog Boaga?

Prema tvojoj izjavi, ti tvrdis da nijedan od apostola, nisu upoznali Boga YHWH?
Da i sam te i u ovome dobro razumeo?

Smesko, pa zar ti mislis da pisci Novog zaveta nisu poznavali Boga, samo ga ti i tvoji kulasi poznaju?

Vidis Smesko, ja sam ti ovo pitanje postavljao toliko dugo da bih ti time dokazao da se Bozje ime (istog Boga) na druge jezike prevodi, a ne prepisuje se. Tako ime YHWH je na jevrejskom jeziku ali na grckom je Kitios ili Theos. To isto lice mi Slaveni poznajemo pod imenom Gospod Bog.

To sto ste se vi posle vise decenija postojanja nazvali Jehovini svedoci, nema nikakve vaze sa Bozjim imeno, jer Bog YHWH nikad se nije ni zvao Jehova, a valjda ti je poznato da to sveto Bozje ime Jevreji nikad ne isgovaraju nego na mesto njega izgovorju drugo Bozje ime a to je Adonaj. Sve to pokazuje de je vasa prica o Bozjem imenu neosnovana i vi je pogresno primenjujete.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Miko mislim da ipak ne treba tako razgovarati sa bratom u veri jer se niste razumeli a evo zašto:
Ti si mu pokušao objasniti da se imena prevode i pokušao si ga isprovocirati za Grčki rečnik misleći na ime iz SZ ali on nije reagovao jer je jasno predočio reč koja označava zvanje-ime kojim se Bog predstavio Izraelu.

Dakjle nije problem NZ već ime od davnina koje govori o jednini i mislim da je to adut koji nudi AA i ima pitanje u vezi tog imena i pojma trojstvo ako grešim nek me ispravi.

Možda bi bilo korisnije da si umesto objašnjenja o ne izgovaranju imena Božijeg prilikom čitanja (jer je to sigurno poznato AA) objasnio pojam trojstva i imena koje navodi kako bi mu pomogao da vidi zbog čega je to ime rečeno i u kojim okolnostima i koja još imena postoje i zašto...(to je samo predlog).

Izvinite,mislim da je to bilo potrebno reći.
AA a što se tiče čitanja....pa možda i nisi u pravu i nemoj baš biti siguran da je sigurniji arapski od Hebrejskog jer su oba semitskog korena, ako si upoređivao samo onda OK.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Baumaeser hvala na savetu, pokusacu upravo tako.

AA stalno tvdi da je Bozje ime SAMO Yhwh.
Ja priznajem da to jeste jedno od Bozjih imena pod kojim se On javljao u Staromzavet.

Medjutim, ako je SAMO YHWH ime Bozje, onda ga nemamo u Novom zavetu.
Zato sam ga pitao kako se na grckom jeziku pise ime YHWH.

Posto svi znamo da se Bog u Novom zavetu na grckom jeziku javlja kao Theos ili Kirios, zar to ne izgleda da je
potpuno novo ime? Svakako d aje to isti Bog, samo vidimo da se jalja pod razliciti imenima.

Ja se slazem da Theos ili Kirios, u nekim slucajevima odnosi se upravo na YHWH,
ako je veoma znacajno da to ime u Novom zavetu nije Uneto kao pravo i jednino iem Bozje,
kao sto to JS tvrde.

Drugo, u svakom slucau reci JEHOVA ne nalazi se u jevrejskom pa ni grckom jeziku.
Znaci da su JS modificirali Bozje ime, sto svakako nije na mestu.
Zbog toga sam naveo da Jevreji cak nisu ni izgovarali to imke, a kamo li da ga koriguju ili prepravljaju.

Ne mislimda je neophodno da ovde ulazi,m u sve detalje, jer smo to gore vec obpsirno objasnili.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Bog te blagoslovio brate.
Radije bih čuo od AA šta na Hebrejskom znači Isusovo ime kojim ga oslovljavahu apostoli...i pitao sam ga ali nema odgovora.
Jošua je Isus ali JEHOŠUA nije Isus već neko drugo ime pa kad čujemo značenje tog imena znaćemo ko je sin iz Isaije 9. 6
Naćemo ko se javi u telu i ko je SPASITELJ jer ceo SZ o tome govori i to je centralna tema Pisma zajedno sa pokajanjem.

Tad nećemo više sporiti Isusovo Božanstvo niti ga zvati anđelom jer je to nipodaštavanje Boga.
Na nebu postoji hijerarhija tako nije arhanđel najveći jer je on nad anđelima prvi ali su starešine veće i heruvimi i 4 živa bića kao životinje.
Ni za Melhisedeka ne dobih odgovor a i to bi bio veoma važan segment u poznavanju moći Božije i po čijem liku smo stvoreni.

Nemožeš na nekog staviti nešto što ne može nositi jer mu je to teško i sablažnjava ga zato treba moliti i pustiti da ga Duh Sveti osvedoči ako Mu se dozvoli.

Od hvalisanja nema ništa jer ustima se čovek osuđuje ili opravdava a usta govore ono što im razum daje a on potaknut srcem otkriva ko je unutra.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog te blagoslovio brate.
Radije bih čuo od AA šta na Hebrejskom znači Isusovo ime kojim ga oslovljavahu apostoli...i pitao sam ga ali nema odgovora.
Jošua je Isus ali JEHOŠUA nije Isus već neko drugo ime pa kad čujemo značenje tog imena znaćemo ko je sin iz Isaije 9. 6
Naćemo ko se javi u telu i ko je SPASITELJ jer ceo SZ o tome govori i to je centralna tema Pisma zajedno sa pokajanjem.

Tad nećemo više sporiti Isusovo Božanstvo niti ga zvati anđelom jer je to nipodaštavanje Boga.
Na nebu postoji hijerarhija tako nije arhanđel najveći jer je on nad anđelima prvi ali su starešine veće i heruvimi i 4 živa bića kao životinje.
Ni za Melhisedeka ne dobih odgovor a i to bi bio veoma važan segment u poznavanju moći Božije i po čijem liku smo stvoreni.

Nemožeš na nekog staviti nešto što ne može nositi jer mu je to teško i sablažnjava ga zato treba moliti i pustiti da ga Duh Sveti osvedoči ako Mu se dozvoli.

Od hvalisanja nema ništa jer ustima se čovek osuđuje ili opravdava a usta govore ono što im razum daje a on potaknut srcem otkriva ko je unutra.

Naravno JESUA na Grckom, i JEHOSUA na Hebrejskom, znaci Jehowa je spasitelj...

A iz mnogobrojnih tekstova koje sam poslao u jednom od prethodnih komentara, vidimo da je Isus spasitelj..

Izgleda da se nas prijatelj AA razocarao u forum, i otisao, ili je iskljucen, nisam siguran...

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Žene u crkvi

Pomaže Bog braćo i sestre
Imam par pitanja za Adventiste, koja mi nisu jasna, pa bih zamolio, pre svega ASD, da mi objasne o čemu se radi.
U mnogim crkvama žene ne mogu biti pastorice, starešinke, apostolke, sveštenice..... zbog stiha iz 1.Korinćanima 14,34 Жене ваше да ћуте у црквама; јер се њима не допусти да говоре, него да слушају, као што и закон говори.:(

Koliko ja znam ASD imaju pastorice, učiteljice, starešinke.....koje u crkvi uče, propovedaju, vrše svešteničku službu........ Mene sada to zbunjuje. Ovaj stih iz Pisma sa praksom u Adventističkoj crkvi. Ko je tu u pravu a ko u krivu. Adventisti ili Pravoslavci, Katolici, Nazareni, Baptisti.........

Pozdrav svima, svako dobro

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pomaže Bog braćo i sestre
Imam par pitanja za Adventiste, koja mi nisu jasna, pa bih zamolio, pre svega ASD, da mi objasne o čemu se radi.
U mnogim crkvama žene ne mogu biti pastorice, starešinke, apostolke, sveštenice..... zbog stiha iz 1.Korinćanima 14,34 Жене ваше да ћуте у црквама; јер се њима не допусти да говоре, него да слушају, као што и закон говори.:(

Koliko ja znam ASD imaju pastorice, učiteljice, starešinke.....koje u crkvi uče, propovedaju, vrše svešteničku službu........ Mene sada to zbunjuje. Ovaj stih iz Pisma sa praksom u Adventističkoj crkvi. Ko je tu u pravu a ko u krivu. Adventisti ili Pravoslavci, Katolici, Nazareni, Baptisti.........

Pozdrav svima, svako dobro

Koliko znam u Adventizmu nema zena koje obavljaju sluzbu pastora ili propovednika, ali ima ucitelja u subotnoj skoli, i drugih administrativnih sluzbi unutar crkve.

Inace, sto se tice te ili slicnih izjava Apostola Pavla, mislim da bi to danas bilo okarakterisano kao Diskriminacija nad zenama.
Licno mislim da su ove izjave zapisane u bibliji vrlo edukativne, jer postavljaju zenu na mesto koje joj je stvaranjem i dato.
Ima nekolicina tekstova o tome u Jevandjeljima, koje govore o zeni u moralnom kontekstu ponasanja, i njenih uloga..

Smatram takodje, da u danasnjem svetu opste ekspanzije nemorala, i borbre razlicitih grupa zena za svoja prava, poput pokreta feminizma, itd, ova Pavlova izjava je sasvim opravdana, i da je treba primeniti u skladu sa vremenom i prilikama u kojima zivimo.

Natrag