Adventisti

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Koliko znam u Adventizmu nema zena koje obavljaju sluzbu pastora ili propovednika, ali ima ucitelja u subotnoj skoli, i drugih administrativnih sluzbi unutar crkve.
1. Onda bi trebali pozvati u pomoć ili ostale forumaše, ili zvati HAC i proveriti ovaj tvoj navod. Jer ja sam čuo da teološki fakultet završavaju i žene i tim činom postaju pastorice.
2. Ako se subotnja škola dešava u crkvi za vreme bogosluženja, i pri tom je žena učitelj, šta je onda to nego kršenje Pavlovog uputstva?

Inace, sto se tice te ili slicnih izjava Apostola Pavla, mislim da bi to danas bilo okarakterisano kao Diskriminacija nad zenama.
Licno mislim da su ove izjave zapisane u bibliji vrlo edukativne, jer postavljaju zenu na mesto koje joj je stvaranjem i dato.
Ima nekolicina tekstova o tome u Jevandjeljima, koje govore o zeni u moralnom kontekstu ponasanja, i njenih uloga..

Smatram takodje, da u danasnjem svetu opste ekspanzije nemorala, i borbre razlicitih grupa zena za svoja prava, poput pokreta feminizma, itd, ova Pavlova izjava je sasvim opravdana, i da je treba primeniti u skladu sa vremenom i prilikama u kojima zivimo.
Ovde imam samo jedan odgovor i dva stiha:
Jedno od najopasnijih stvari za spoznavanje prave vere je predanje i ljudsko-logičko tumačenje Pisma. Znači Bog je u Pismu dao uputstvo/a za naše spasenje, ali smo mi pod uticajem našeg subjektivnog mozga ili nečeg drugog, ne znam ni sam, protumačili to drugačije nego što je napisano i sproveli u crkvenu doktrinu i praksu. Znači više smo hteli da slušamo ljude nego Boga.
Možda i u nekim slučajevima se nama to učini logičnije nego ono što Bog traži od nas, ali to je pogrešno. Naš mozak i naše spoznanje stvari je nemerljivo sa Božijim. Tako da je Bog uvek u pravu!

I stih: Римљ.8.7 Јер телесно мудровање непријатељство је Богу, јер се не покорава закону Божијем нити може.
Јаков 4.4 Прељубочинци и прељубочинице! Не знате ли да је пријатељство овог света непријатељство Богу? Јер који хоће свету пријатељ да буде, непријатељ Божји постаје.

[FONT=&amp]Hvala ti na odgovoru, Gospod s tobom[/FONT]

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovde imam samo jedan odgovor i dva stiha:
Jedno od najopasnijih stvari za spoznavanje prave vere je predanje i ljudsko-logičko tumačenje Pisma. Znači Bog je u Pismu dao uputstvo/a za naše spasenje, ali smo mi pod uticajem našeg subjektivnog mozga ili nečeg drugog, ne znam ni sam, protumačili to drugačije nego što je napisano i sproveli u crkvenu doktrinu i praksu. Znači više smo hteli da slušamo ljude nego Boga.
Možda i u nekim slučajevima se nama to učini logičnije nego ono što Bog traži od nas, ali to je pogrešno. Naš mozak i naše spoznanje stvari je nemerljivo sa Božijim. Tako da je Bog uvek u pravu!

[FONT=&amp][/FONT]
Eh, brate, ala vi teisti stalno upadate u kontradiktornosti. Kao sad ovo: nepoštovanje Božijih zakona (ma šta to bilo), tumačite ljudskim-logičkim tumačenjem Pisma, to jest, pogrešnim tumačenjem.
Za koga je Bog pisao zakone? Za ljude. A, ko je stvorio ljude? Pa, Bog. Ko im je dao razum ovakakv kakav imaju? Bog.
Sad ispada da Bog nije znao koga je stvorio ni kakav je razum dao tome stvorenju!?
Nikada ateisti ne mogu obezvrijedditi Boga, kao što to mogu sami teisti!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Eh, brate, ala vi teisti stalno upadate u kontradiktornosti. Kao sad ovo: nepoštovanje Božijih zakona (ma šta to bilo), tumačite ljudskim-logičkim tumačenjem Pisma, to jest, pogrešnim tumačenjem.
Za koga je Bog pisao zakone? Za ljude. A, ko je stvorio ljude? Pa, Bog. Ko im je dao razum ovakakv kakav imaju? Bog.
Sad ispada da Bog nije znao koga je stvorio ni kakav je razum dao tome stvorenju!?

Problem druze Jurivaka je u tome sto su mnogi tako iskomplikovali ono sto je tako jednostavno dato u bibliji, da kao sto kaze jedan moj poznanik, sve je to Djavo zamrsio da to ne moze niko razmrsiti.

Biblija je pisana za obicne ljude obicnim razumljivim jezikom, i trba je tako i shvatiti, bar sto se tice onih osnovnih stvari koje se ticu zakona i pojedinosti vezane za spasenje u Isusu Hristu.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ne znam na šta ciljaš, ali ću još nešto odgovoriti u vezi mog prethodnog posta:
1. Sve što je bitno za naše spasenje Bog nam je jasno dao kroz bibliju. Kako piše - to primeni i spašen si,
2. Na svetu postoje nekoliko hiljada hrišćanskih zajednica! Šta ih je podelilo? - Ja tvrdim izneto u mom prethodnom postu. Tumačenje biblije i predanje istih stihova te iste biblije. Ovde ne računam JS, sa njihovom falš biblijom, ali i oni su neke stihove pogrešno protumačili. Znači iste stihove jedni tumače ovako, a drugi potpuno suprotno. Razapeli su hrista još 6000 puta.

Tako da mi je ostala enigma šta te je u mom postu zabolelo?
Pozdrav
Проп. 7.29 Само, гле, ово нађох: да је Бог створио човека доброг; а они траже свакојаке помисли.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne znam na šta ciljaš, ali ću još nešto odgovoriti u vezi mog prethodnog posta:
1. Sve što je bitno za naše spasenje Bog nam je jasno dao kroz bibliju. Kako piše - to primeni i spašen si,
2. Na svetu postoje nekoliko hiljada hrišćanskih zajednica! Šta ih je podelilo? - Ja tvrdim izneto u mom prethodnom postu. Tumačenje biblije i predanje istih stihova te iste biblije. Ovde ne računam JS, sa njihovom falš biblijom, ali i oni su neke stihove pogrešno protumačili. Znači iste stihove jedni tumače ovako, a drugi potpuno suprotno. Razapeli su hrista još 6000 puta.

Tako da mi je ostala enigma šta te je u mom postu zabolelo?
Pozdrav
Проп. 7.29 Само, гле, ово нађох: да је Бог створио човека доброг; а они траже свакојаке помисли.
Ne, ništa mene nije zaboljelo. Ako nisi razumio šta sam htio da kažem, onda ništa.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ne, ništa mene nije zaboljelo. Ako nisi razumio šta sam htio da kažem, onda ništa.
OK, da ti verujem da te ništa nije zaboleo.
Ne nisam, i žao mi je što mi nisi pojasnio.

Jer ja i onako ne razumem ljude - koliko su se podelili oko vere. Koliko novca daju za naoružanje i špijuniranje drugih ljudi, koliko nebrige i neljubavi gaje jedni prema drugima. Koliko su nezainteresovani za drugo ljudsko biće. Kolike su ogromne razike među ljudima........ Ustvari ne znam šta su to ljudi DOBRO RAZUMELI i sproveli u svojoj praksi. A šta su loše ..... toga ima za 10 strana na ovom forumu.

Evo i primer za žene u crkvi što sam uputio Adventistima. Lepo i stih kaže, naročito kraj stiha – ’’KAO ŠTO I ZAKON GOVORI’’. Svešteničku službu u crkvi mogu obavljati samo muškarci. I tako je bilo u čitavoj bibliji i istoriji Jevrejske vere i rane Hrišćanske. Pa čak i kasne. Mislim da su to upravo promenili u 19 ili 20 veku Adventisti i Jehovini svedoci. Samo kod njih žene izlaze za propovedaonicu u crkvi.
I sada ja ne valjam. Ja sam loše protumačio. Mada navikao sam na to. Otprilike isti je scenario kod svih kada se dođe u ovakve stvari. Kada se nema odgovor biblijski, argumentovani – onda ide uvek ista floskula – ''nisi ti to dobro razumeo''. OK, braćo, ja nemam ništa protiv vašeg mišljenja. Na kraju svi ćemo odgovarati za sebe, ne za drugog. Ja poštujem vaša mišljenja, samo se ne slažem sa njima. Ja i vas doživljavam kao svoju braću na nebu, ako se spasete.
Gospod sa vama.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Šarrdy
1. Onda bi trebali pozvati u pomoć ili ostale forumaše, ili zvati HAC i proveriti ovaj tvoj navod. Jer ja sam čuo da teološki fakultet završavaju i žene i tim činom postaju pastorice.
2. Ako se subotnja škola dešava u crkvi za vreme bogosluženja, i pri tom je žena učitelj, šta je onda to nego kršenje Pavlovog uputstva?

Ma neeee!
One samo uče Adventnu nauku...zar se i to zove učiteljica?
Paja nije znao šta piše...shvataš...Paja je samo znao ono što su stari proroci učili i ono što je Duh Sveti potvrđivao a ostalo pojma nije imao ..ma uopšte, čak nije ni do kolena gospođi Beloj jer su njene reči RAVNE Isusovim pa se zato zovu ,,duh proroštva,, pa ti vidi!

Paja tamo pričao svašta i da dan ne spašava niti hrana već vera u obećnu POMIRNICU...sad znam zašto ga Adv. ne podnose a i Muslimani takođe.
I Pera i ostali se prevariše jer mislili da Duh silazi na one što ne drže šabat...ma hajde molim te...
I tamo neki rimski stražar se spašava VEROM ma da...a šabat..a jelo...a sako?

Nema tu puno priče zna se ako se na cipelama nemožeš ogledati ili nisi ,,taze,,izbrijan NEMA spasenje...
Oni bi sa batakom u nebo ..a nemože!
Mrtvi kad ustanu uzimaju batake i idu gore sa onim što su jeli nose da bi imali gore malo mese...pa da.
U dva navrata sam pročitao tri Pajine izjave dok se seja nalaktila na govornicu i kukala kako je Božija reč nerazumljiva i kako će je gore u večnost izučavati jer nam sad i nije potrebna...pa da.
A onda seka i ostale kažu da mogu da idem....i otišao.

Žene starešne crkve žene učitelji muževima u crkvi,žene glava čoveku žene u helankama sluškinje i ostalim krpicama.
Ništa neznam ali jedno znam , znam KOME verujem.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Evo i primer za žene u crkvi što sam uputio Adventistima. Lepo i stih kaže, naročito kraj stiha – ’’KAO ŠTO I ZAKON GOVORI’’. Svešteničku službu u crkvi mogu obavljati samo muškarci....,,

Bato, pa ti si STAROMODAN ..nemam reči. Ti stvarno misliš da svi što govore Isuse služe po Duhu i istini Bogu....NE brate, nije tako NEMA ZAKONA za žene.
Kad im navedeš oni potegnu da su u Hristu svi Isti i nema tu muškog ni ženskog pa Paja sebi kontradiktoran i ja pitam : ,,Da li Pavle kontradiktorno uči,, oni potvrđuju, ONI POTVRĐUJU ČOVEČE!

Oni kažu da je to SAMO za Korintsku crkvu tako da taj zakon dat Evi i ženskom rodu je zapravo pisan Korintskoj crkvi, sad da znaš.
Ti bi da zakon i hijerarhija važi trajno ..nema toga to se briše i menja...zastareo si brate i žao mi te kao i sebe što žalim ali mi drago što ljubiš istinu.

A to Pajino Hrist glava čoveku i kao muž glava ženi izlapilo davno NEMA više.
Vidiš da je delo masona kao vođa mnogih crkvi dalo rezultata.

I Kor. 11. 3-8-9 ; 14. 34-35
Timot.2. 12 Efes. 5. 22 I Moj. 3. 16 Kroz CEO SZ se govori ako bi žena šta zavetovala a čovek osporio njen zavet ne važi isto i za kćer ako zavetuje Bogu nešto a otac ospori ne važi njen zavet a ako prećuti onda važi jer kod Boga važi hijerarhija a kod masona ne jer gde nema hijerarhije tru je anarhija pa se iz porodica prenelo u verske ustanove.

Bog te blagoslovio čoveče.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pitanje za Baumasetera.

Pomenuo si da je Apostol Pavle rekao da i zakon nalaze da zena cuti u crkvi...

Moje pitanje je, na koji zakon on ovde misli...?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pitanje za Baumasetera.

Pomenuo si da je Apostol Pavle rekao da i zakon nalaze da zena cuti u crkvi...

Moje pitanje je, na koji zakon on ovde misli...?

Izvini brate što se mešam. Dok ti brat Baumaster ne odgovori, zamolio bih te da mi ti odgovoriš na koji zakon je ap. Pavle mislio kada je izgovorio ove reči iz Prve Korinćanima 14,34?
Gospod s tobom

Poslednja izmena:
Natrag