Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
1. Onda bi trebali pozvati u pomoć ili ostale forumaše, ili zvati HAC i proveriti ovaj tvoj navod. Jer ja sam čuo da teološki fakultet završavaju i žene i tim činom postaju pastorice.Koliko znam u Adventizmu nema zena koje obavljaju sluzbu pastora ili propovednika, ali ima ucitelja u subotnoj skoli, i drugih administrativnih sluzbi unutar crkve.
2. Ako se subotnja škola dešava u crkvi za vreme bogosluženja, i pri tom je žena učitelj, šta je onda to nego kršenje Pavlovog uputstva?
Ovde imam samo jedan odgovor i dva stiha:Inace, sto se tice te ili slicnih izjava Apostola Pavla, mislim da bi to danas bilo okarakterisano kao Diskriminacija nad zenama.
Licno mislim da su ove izjave zapisane u bibliji vrlo edukativne, jer postavljaju zenu na mesto koje joj je stvaranjem i dato.
Ima nekolicina tekstova o tome u Jevandjeljima, koje govore o zeni u moralnom kontekstu ponasanja, i njenih uloga..
Smatram takodje, da u danasnjem svetu opste ekspanzije nemorala, i borbre razlicitih grupa zena za svoja prava, poput pokreta feminizma, itd, ova Pavlova izjava je sasvim opravdana, i da je treba primeniti u skladu sa vremenom i prilikama u kojima zivimo.
Jedno od najopasnijih stvari za spoznavanje prave vere je predanje i ljudsko-logičko tumačenje Pisma. Znači Bog je u Pismu dao uputstvo/a za naše spasenje, ali smo mi pod uticajem našeg subjektivnog mozga ili nečeg drugog, ne znam ni sam, protumačili to drugačije nego što je napisano i sproveli u crkvenu doktrinu i praksu. Znači više smo hteli da slušamo ljude nego Boga.
Možda i u nekim slučajevima se nama to učini logičnije nego ono što Bog traži od nas, ali to je pogrešno. Naš mozak i naše spoznanje stvari je nemerljivo sa Božijim. Tako da je Bog uvek u pravu!
I stih: Римљ.8.7 Јер телесно мудровање непријатељство је Богу, јер се не покорава закону Божијем нити може.
Јаков 4.4 Прељубочинци и прељубочинице! Не знате ли да је пријатељство овог света непријатељство Богу? Јер који хоће свету пријатељ да буде, непријатељ Божји постаје.
[FONT=&]Hvala ti na odgovoru, Gospod s tobom[/FONT]
Poslednja izmena: