Adventisti su, po meni prilično loši na rečima i zato stalno citiraju tu poruku Laodikeji što u stvari znači "Crkva poslednjih dana" što u stvari "znači" crkva ASD. Njima je to kao dobar dan. Isto tako, svako ko je bio na njihovim bogosluženjima može da čuje često one fraze "Elen Vajt kaže...", "Duh proroštva kaže..." "David u svojim psalmima kaže..." slede dugački višeminutni citati i na kraju tu jedva da ima nekih objašnjenja, sve je to jedno izuzetno površno proučavanje koje kada već poslušaš XY puta otupiš. 99,9% propovedi na bogosluženjima možete pronaći u Laodikejinim postovima. Poneki propovednik koji misli da vodi uživo emisiju na nekoj televiziji napravi i neku šali ili show sa rukama nogama, skakanjem, slajdovima, laserima itd itd...
Postovanje setro Vera,
Kad kazes da propovednik govori o tome de ce biti blagosloveni oni koji slusaju Boga i drze njergove zapovesti jesi oli mjislila na ovo:
"Gle iznesoh pred vas blagooslov i prokletstvo; blagosloov ako uzasusas glas Gospoda Boga svojega, koje vam ja danas zapovedam. A prokletrsvo ako ne uzaslusas zapovesti Gospoda Boga svojega nego sidjes s puta, koji vam ja danas zapovedam, te podjete za drugim bogovima, kojih ne poznajete." 5. Mojsijeva 11,26-8.
"Gle iznesoh danas predsa te zivot i dobro, smrt i zlo.... Zato iizaberi zivoitr da budes ziv ti i potomstvo tvoje." 5. Mojsijeva 30, 15-19.
Ili si mislila na ovo: "Donesite sve desetke u spreme moje da bude hrane u mojoj kuci i okusajte me u tome veli Gospod nad vojskama, hocvu li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslove na vas da vam bude dosta." Malahija 3,10.
Ako si mislila na ove biblijske stihove, sta je pogresno ako ih propovednik i procita?
Zar su ovo materijalni terkstovi ili uslovi od koji zaviusi Bozjji blagoslov?
--------------------------
Adventisti su najveći materijalisti koje sam do danas imala priliku da upoznam. Zato i mnogo njihovih propovedi i predavanju i jesu na tu temu.. imaćeš, urodiće ti sve plodom ako radiš ovako i ovako, ako daješ redovno desetak... Lično znam za adventiste koji su, prema kršenju njihovih zakona već odavno morali biti isključeni iz crkve, ali naravno da nisu bili iz prostog razloga što je njihov desetak donosio mnogo crkvi.
Nema tu ljubavi. Ali ima koristi.
Sestro Vera, iako si neko vrteme provela u crkvi ne vidim da su ti poznata crkvana pravila.
Propovednik i lokalna crkva nemaju nikakve koristi ako neki milioner da milione crkvi, jer to ide u Oblast. Oblast placa propovednika da li njegpova crkva daje desetak ili ne, isto tako ako njegova crkva da veci doprinos Oblasti on uvek dobija istu platu, jer na njegovu platu ne utivce pozitivno ni negativno koliko je njegova crkva doprinela opstem budzetu Crkve. Tako pravilima su dobro uredjeno da propovednik i lokalna crkva nemaju interesa ni koristi da li ce neko biti veran u desetku ili potpuno neveran. Naravno da se od svakog vernika ocekuje da Bogu bude veran, ali nema tu nikakvie materijalne koristi.
Nego, zar ti ne vidis da Sarrdy zeli tebe da iskoristi kao klevetnika svoje bravce da bi postigao svoj cilj?
Sve najboloje