Ovo je biblija i nijedna jeres nemoze da pobije ovo sto pise u Bibliji ma koliko swe vi starali!
Јован 5:10-18
10. Тада говораху Јевреји ономе што оздрави: данас је субота и не ваља ти одра носити.
11. А он им одговори: који ме исцијели он ми рече: узми одар свој и ходи.(znaci ko to moze da kaze osim onog ko je gospodar od subote!?)
12. А они га запиташе: ко је тај човјек који ти рече: узми одар свој и ходи?
13. А исцијељени не знадијаше ко је; јер се Исус уклони, јер људства много бјеше на мјесту.
14. А потом га нађе Исус у цркви и рече му: ето си здрав, више не гријеши, да ти не буде горе.
15. А човјек отиде и каза Јеврејима да је оно Исус који га исцијели.
16. И зато гоњаху Јевреји Исуса, и гледаху да га убију, јер чињаше то у суботу.Naravno jasno je sad i meni zasto je adventima toliko stalo da prihvatite subotu i da nista u njoj neradite.Inace cete proci kao i Isus.
17. А Исус им одговараше: отац мој дослије чини, и ја чиним.(iz ovog stiha se jasno vidi sta je Isus hteo da objasni jevreima!da (Otac doslije cini)sto pobija da je subota dan odmora Bogu!(zato i kaze Isus subota je dana za coveka a ne radi Boga jer on doslije cini!)(Zato i sam Isus cini u subotu ali ga oni kao ni nasi adventi nerazumese)
18. И зато још више гледаху Јевреји да га убију што не само квараше суботу него и оцем својијем називаше Бога и грађаше се једнак Богу. (takodje 18 stih govori koliko su zestoki bili jevrei zbog subote koju su branili i hulili su na Duha Svetog a da nisu ni bili svesni toga.
Rev 1:9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bejah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.
Rev 1:10 Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;
Rev 1:11 I šta vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju. Ovi stihovi nam jasno govore kojim crkvama da posalje Jovan ono sto vidi i cuje,dalje nam je jasno koje crkve cuvaju to pismo,propovedaju.
Mat 12:1 U to vreme iđaše Isus u subotu kroz useve: a učenici Njegovi ogladneše, i počeše trgati klasje, i jesti.
Mat 12:2 A fariseji videvši to rekoše Mu: Gle, učenici tvoji čine šta ne valja činiti u subotu.
Mat 12:3 A On reče im: Niste li čitali šta učini David kad ogladne, on i koji behu s njim?
Mat 12:4 Kako uđe u kuću Božju, i hlebove postavljene pojede, kojih nije valjalo jesti njemu ni onima što su bili s njim, nego samim sveštenicima.
Mat 12:5 Ili niste čitali u zakonu kako u subotu sveštenici u crkvi subotu pogane, pa nisu krivi?
Mat 12:6 A ja vam kažem da je ovde onaj koji je veći od crkve.
Mat 12:7 Kad biste pak znali šta je to: Milosti hoću a ne priloga, nikad ne biste osuđivali prave;Ovaj stih jasno kaze (milosti hocu a ne PRILOGE)a desetak koji adventi plate je uzaludan.
Mat 12:8 Jer je Gospodar i od subote Sin čovečiji.(jasnije ne moze biti)
Mat 12:9 I otišavši odande dođe u zbornicu njihovu.
Mat 12:10 I gle, čovek beše tu s rukom suvom; i zapitaše Ga govoreći: Valja li u subotu lečiti? Da bi Ga okrivili.
Kao sto se cini ovde da bi nas okrivili!
Mat 12:11 A On reče im: Koji je među vama čovek koji ima ovcu jednu pa ako ona u subotu upadne u jamu neće je uzeti i izvaditi?
Mat 12:12 A koliko je čovek pretežniji od ovce? Dakle valja u subotu dobro činiti.
Mat 12:13 Tada reče čoveku: Pruži ruku svoju. I pruži. I postade zdrava kao i druga.
Mat 12:14 A fariseji izišavši načiniše veće o Njemu kako bi Ga pogubili. No Isus doznavši to ukloni se odande. Oped da ga ubiju i to samo sbog subote?cudno zar nije tako sta mislite cije je to maslo?
Mat 12:7 Kad biste pak znali šta je to: Milosti hoću a ne priloga, nikad ne biste osuđivali prave; (MILOSTI HOCU A NE PRILOGA)BAS TAKO HELSING.
Joh 8:31 Tada Isus govoraše onim Jevrejima koji Mu verovaše: Ako vi ostanete na mojoj besedi, zaista ćete biti učenici moji,
Joh 8:32 I poznaćete istinu, i istina će vas izbaviti.(HVALA TI ZA OVAJ STIH)
Joh 8:33 Odgovoriše i rekoše Mu: Mi smo seme Avraamovo, i nikome nismo robovali nikad; kako ti govoriš da ćemo se izbaviti?
J
oh 8:34 Isus im odgovori: Zaista, zaista vam kažem da je svaki koji čini greh rob grehu.
Joh 8:35 A rob ne ostaje u kući vavek, sin ostaje vavek.
Joh 8:36 Ako vas, dakle, Sin izbavi, zaista ćete biti izbavljeni.
Joh 8:37 Znam da ste seme Avraamovo; ali gledate da me ubijete, jer moja beseda ne može u vas da stane.Ka o i adventi tvrde da su u zakonu a vasa beseda ne moze u njih da stane?sta mislite zasto?
Joh 8:38 Ja govorim šta videh od Oca svog; i vi tako činite šta videste od oca svog.(odlican stih svako cini ono sto vidi od Oceva svojih tako i oni jevreji)
Joh 8:39 Odgovoriše i rekoše Mu: Otac je naš Avraam. Isus im reče: Kad biste vi bili deca Avraamova, činili biste dela Avraamova.Ovaj ti je stih takodje dobar jer avram je primio pravdu u veri,da su oni avramovi oni bi uzverovali Isusa i spasli bi se blagodacu-verom a ne delom zakona.Sto nam pripisuju nasi fariseji na forumu.
Joh 8:40 A sad gledate mene da ubijete, čoveka koji vam istinu kazah koju čuh od Boga: Tako Avraam nije činio.
Joh 8:41 Vi činite dela oca svog. Tada Mu rekoše: Mi nismo rođeni od kurvarstva: jednog Oca imamo, Boga.
Joh 8:42 A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.
Joh 8:43 Zašto ne razumete govor moj? Jer ne možete reči moje da slušate.(sta da kazem posle ovakvih stihova)
Joh 8:44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.
Joh 8:45 A meni ne verujete, jer ja istinu govorim.
Joh 8:46 Koji me od vas kori za greh? Ako li istinu govorim, zašto mi vi ne verujete?Ovde Isus jasno potvrdjuje da nema nijedan greh iako je lecio u subotu,jevreji to nisu razumeli kao i nasi adventi.
Joh 8:47 Ko je od Boga reči Božije sluša; zato vi ne slušate, jer niste od Boga.
Joh 8:48 Tada odgovoriše Jevreji i rekoše Mu: Ne govorimo li mi pravo da si ti Samarjanin, i da je đavo u tebi.
J
oh 8:49 Isus odgovori: U meni đavola nema, nego poštujem Oca svog; a vi mene sramotite.
Joh 8:50 A ja ne tražim slave svoje; ima koji traži i sudi.
Joh 8:51 Zaista, zaista vam kažem: ko održi reč moju neće videti smrt doveka.
Joh 8:52 Tada Mu rekoše Jevreji: Sad videsmo da je đavo u tebi: Avraam umre i proroci, a ti govoriš: Ko održi reč moju neće okusiti smrt doveka.
Joh 8:53 Eda li si ti veći od oca našeg Avraama, koji umre? I proroci pomreše: ko se ti sam gradiš?
Joh 8:54 Isus odgovori: Ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: Otac je moj koji me slavi, za kog vi govorite da je vaš Bog.
Joh 8:55 I ne poznajete Ga, a ja Ga znam; i ako kažem da Ga ne znam biću laža kao vi. Nego Ga znam, i reč Njegovu držim.Samo sin Oca poznaje zato se sin i zastupio za ljude jer je znao da se delom zakona nijedno telo nece spasiti a verom,njegovom blagodacu.
Joh 8:56 Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj; i vide, i obradova se.
Joh 8:57 Tada Mu rekoše Jevreji: Još ti nema pedeset godina, i Avraama li si video?
Joh 8:58 A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.
Joh 8:59 Tada uzeše kamenje da bace na Nj; a Isus se sakri, i izađe iz crkve prošavši između njih i otide tako.
U ovim stihovima jasno vidimo kako dejstvuju oni koji misle da su u zakonu i da se spasavaju delom zakona!
Mar 3:28 Zaista vam kažem: svi gresi oprostiće se sinovima čovečjim, i huljenja na Boga, makar kakva bila:
Mar 3:29 A koji pohuli na Duha Svetog nema oproštenja vavek, nego je kriv večnom sudu.
Mar 3:30 Jer govorahu: U njemu je nečisti duh. (na sta je isus mislio nkad kaze govorahu u njemu je necisti duh!???)
U njemu je ocigledno bio sam Sveti Duh,a oni su huluili na Duha Svetog,otuda i Hrist potom rece apostolima bolje je za vas da ja odem k Ocu inace Sv Duh nece sici na vas!?)
Evo sta je Hrist porucio svima onima koji se plase da stanu na stranu istine (jer je nepopularna):
Luk 12:4 Ali vam kažem, prijateljima svojim: ne bojte se od onih koji ubijaju telo i potom ne mogu ništa više učiniti.
Luk 12:5 Nego ću vam kazati koga da se bojite: bojte se Onog koji ima vlast pošto ubije baciti u pakao; da, kažem vam, Onog se bojte.Znaci vise nego jasno da pakao postojia nama demantuju kako pakla nema!ako covek poveruje njima onda se nema cega bojati mozemo ciniti sta hocemo.
Luk 12:6 Ne prodaje li se pet vrabaca za dva dinara? I nijedan od njih nije zaboravljen pred Bogom.
Luk 12:7 A u vas je i kosa na glavi izbrojana. Ne bojte se dakle; vi ste bolji od mnogo vrabaca.
Luk 12:8 Nego vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima priznaće i Sin čovečiji njega pred anđelima Božijim;
Luk 12:9 A koji se odreče mene pred ljudima njega će se odreći pred anđelima Božijim.
Ova dva stiha nam govore da ce nas Hrist priznati pred andjelima ako mi priznamo Hrista pred ljudima,a onaj ko se odrice da je Isus sin Bozji on ga nece priznati ni pred andjelima a kamoli k Ocu.Hmm da adventi bi mogli malo i da razmisle kad omalozavaju Gospoda i stave ga u rang andjela Mihaila.
Luk 12:10 I svaki koji reče reč na Sina čovečijeg oprostiće mu se, a koji huli na Svetog Duha neće mu se oprostiti.
Mat 12:34 Porodi aspidini! Kako možete dobro govoriti, kad ste zli? Jer usta govore od suviška srca.
Mat 12:35 Dobar čovek iz dobre kleti iznosi dobro; a zao čovek iz zle kleti iznosi zlo.
Mat 12:36 A ja vam kažem da će za svaku praznu reč koju kažu ljudi dati odgovor u dan strašnog suda.
Mat 12:37 Jer ćeš se svojim rečima opravdati, i svojim ćeš se rečima osuditi.Jako poucno!
Mat 12:38 Tada odgovoriše neki od književnika i fariseja govoreći: Učitelju! Mi bi radi od tebe znak videti.
Mat 12:39 A On odgovarajući reče im: Rod zli i preljubotvorni traži znak; i neće mu se dati znak osim znaka Jone proroka.
Mat 12:40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.
Pitanje za adventiste Gde je to Isus bio 3 dana,3noci? da nije mozda u srcu zemlje gde je propovedao dusam u samom paklu?Takav stih postoji u bibliji ili je to po vama samo simbolicno?