Adventisti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja ti kažem starozavetni jedini Bog JEHOVA se inkarnirao u svog novozavetnog svemogućeg Boga sina da umre na krstu, kažem ti eto tako je starozavetni Bog pomirio svet sa sobom što je sam sebe pomirio sa sobom samim.. TANDARA MANDARA ja ti kažem zato što sam čitao bibliju :)

Dodato posle 40 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Christ is not God in personality or identity

Autor
EGWhite.jpg

Godina i datum izdanja May 30, 1895

Izdavačka kuća

"the third angels message"

Jesus Christ is not the Lord God almighty in personality
"But although Christ's glory was for a time veiled and eclipsed by His assuming humanity, yet He did not cease to be God when He became man...The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty, yet Christ and the Father are one." (Ellen White SDA Bible Commentary, vol.5 p.1129)...
Notice the first part says Christ was God. This is a reference to his nature which was clothed with the nature of humanity. Regarding his pre-existent nature Christ was fully God.(John 1:1, Phi 2:6, Hebrews 1) Christ was given his divine(God) nature by his father who is the only true God in personality, individuality and identity. (John 17:3, John 20:17, 1 Cor 8:6)
The second part of the quote says "Christ Jesus was not the Lord God Almighty". This is a reference to his personality and identity. Christ is NOT the Lord God Almighty in identity.
Only one being in the universe is identified as the Lord God Almighty and that is the father. Though Jesus Christ came in his father’s name and as the angel of Jehovah in the OT and also spoke on behalf of Jehovah as Jehovah’s representative. He was not Jehovah himself. Jehovah is his father. He is the mediator between our one God and us.
"The Scriptures clearly indicate the relation between God and Christ, and they bring to view as clearly the personality and individuality of each. [Hebrews 1:1-5 quoted.] God is the Father of Christ; Christ is the Son of God. To Christ has been given an exalted position. He has been made equal with the Father. All the counsels of God are opened to His Son." (Ellen White, Testimonies for the Church, vol. 8, page 268)

Da, naravno da je Isus Jehova, zajedno sa Ocem i Svetim Duhom, kada nam ti to kažeš :) zaključak, Ceca Jeca lažno je svedočila.

Da, kao sto sam i pretpostavio, planski i sa namerom si izvadio pojedine izjave Elen Wajt iz svog konteksta i prikazao ih u laznom svetlu, da bi potkrepio svoju tvrdnju da Isus nije Bog, i da je Elen Wajt toboze bila kontradiktorna, tako da cu ja citirati ceo tekst sa objasnjenjima, pa svako moze da procita i vidi o cemu se tu radi, a za one koji ne znaju Engleski prilazem prevod ovog teksta sa google prevodioca:
Prevod nije 100 % tacan, ali je sustina nepromenjena.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Christ is not God in personality nor identity (Ellen White)

This study requires a careful read. It is my belief that too many have merely surface read what is written in the SOP without carefully analyzing
EGWhite.jpg
and studying what is really written. This article is not saying Christ is not God in respect to his divinity, substance or form, as we believe he was "begotten in the express image of Gods person"(Ellen White, The Signs of the Times, May 30, 1895) and by birth posesses these attributes and the nature of the father from "earliest times. God had promised to give the First-born of heaven to save the sinner.” {The Desire of Ages, p. 51}
Those who seek to remove the old landmarks are not holding fast; they are not remembering how they have received and heard. Those who try to bring in theories that would remove the pillars of our faith concerning the sanctuary or concerning the personality of God or of Christ, are working as blind men. They are seeking to bring in uncertainties and to set the people of God adrift without an anchor.” {E. G. White, Manuscript Release No.760, p. 9} 1905
Many have come to believe that God and Christ are the same personality, the same individual. They fail to distinguish between God and Christ. The Trinity doctrine is the main doctrine that teaches that Christ is God himself in personality. Ellen White said that those who have removed the pillars of our faith and have believed such doctrines are working as blind men. This article does not deny the fact that Christ was God, but explains how he was God. This topic requires study to show yourself approved.
Jesus Christ is not the Lord God almighty in personality
"But although Christ's glory was for a time veiled and eclipsed by His assuming humanity, yet He did not cease to be God when He became man...The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty, yet Christ and the Father are one." (Ellen White SDA Bible Commentary, vol.5 p.1129)...
Notice the first part says Christ was God. This is a reference to his nature which was clothed with the nature of humanity. Regarding his pre-existent nature Christ was fully God.(John 1:1, Phi 2:6, Hebrews 1) Christ was given his divine(God) nature by his father who is the only true God in personality, individuality and identity. (John 17:3, John 20:17, 1 Cor 8:6)
The second part of the quote says "Christ Jesus was not the Lord God Almighty". This is a reference to his personality and identity. Christ is NOT the Lord God Almighty in identity.
Only one being in the universe is identified as the Lord God Almighty and that is the father. Though Jesus Christ came in his father’s name and as the angel of Jehovah in the OT and also spoke on behalf of Jehovah as Jehovah’s representative. He was not Jehovah himself. Jehovah is his father. He is the mediator between our one God and us.
"The Scriptures clearly indicate the relation between God and Christ, and they bring to view as clearly the personality and individuality of each. [Hebrews 1:1-5 quoted.] God is the Father of Christ; Christ is the Son of God. To Christ has been given an exalted position. He has been made equal with the Father. All the counsels of God are opened to His Son." (Ellen White, Testimonies for the Church, vol. 8, page 268)
So you can see there Christ is not God and God is not Christ in reference to identity, individuality and personality. They are two completely separate individuals. We have to recognize the difference between the nature of Christ being God, and Christ not being the one true God in identity, individuality and personality. This is an important doctrine.
"The Lord Jesus Christ, the only begotten Son of the Father, is truly God in infinity, but not in personality." (Ellen White UL 367 )
“Christ is one with the father, but Christ and God are two distinct personages”(RH June 1, 1905)
"Here we might mention the Trinity, which does away the personality of God, and of his Son Jesus Christ”(James White, December 11, 1855, Review & Herald, vol. 7, no. 11, page 85, par. 16)
"The doctrine of the Trinity which was established in the church by the council of Nice, A. D. 325. This doctrine destroys the personality of God, and his Son Jesus Christ our Lord. The infamous, measures by which it was forced upon the church which appear upon the pages of ecclesiastical history might well cause every believer in that doctrine to blush." (J. N. Andrews, March 6, 1855, Review & Herald, vol. 6, no. 24, page 185)
1Co 8:6 But to us there is but one God, the Father, of whom are all things, and we in him; and one Lord Jesus Christ, by whom are all things, and we by him.
Php 2:11 And that every should confess that Jesus Christ is Lord(NOT GOD), to the glory of God the Father.(NOT GOD THE TRINITY)
Joh 1:1 In the beginning was the Word, and the Word was with God(the Lord God almighty the father), and the Word was God(in respect to his divine nature, which he possessed by inheritance)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A ovo je prevod sa Google prevodioca, za one koji ne znaju dobro Engleski.
Tekst nije u potpunosti pravilno preveden, ali sustina je ta koja je ovde zapisana:

Hristos nije Bog u ličnosti, niti identitet (Elen Vajt)

Ova studija zahteva pažljivo citanje. To je moje verovanje da previše su samo površine čitati šta je napisano u SOP-bez pažljivo analizira Elen Vhiteand studiranje šta se stvarno napisano. Ovaj članak ne govori Hristos nije Bog u odnosu na svog božanstva, suština ili jer forma, verujemo da je "začet je eksplicitno u sliku osobe Bogova" (Elen Vajt, Signs of the 30 Times, maja, 1895.) I po rođenju poseduje ove atribute i prirodu oca iz "najranijih vremena Bog je obećao da će dati Prvorođenog neba da spase grešnika .." {Čežnja veku, str 51}

"Oni koji traže da se uklone stari orijentiri ne drže brzo, one ne sećajući se kako su primili i čuli Oni koji pokušavaju. Da dovedu u teorijama da će ukloniti stuba naše vere u vezi svetilište ili u vezi ličnost Boga ili Hrista, rade kao slepi ljudi Oni traže da dovede u neizvesnosti i da podesite Božji narod prepušten slučaju, bez sidra ".. {E. G. Vajt, rukopisa za štampu No.760, str 9} 1905

Mnogi su počeli da veruju da Bog i Hrist su iste ličnosti, iste osobe. Oni ne uspevaju da se napravi razlika između Boga i Hrista. Doktrinu o Trojstvu je glavni doktrina koja uči da je Hristos sam Bog u ličnosti. Elen Vajt je rekao da oni koji su uklonjeni stuba naše vere i verovali takve doktrine rade kao slepi ljudi. Ovaj članak ne negira činjenicu da je Hristos bio Bog, ali objašnjava kako je on Bog. Ova tema zahteva studija da pokaže sebe odobren.

Isus Hristos nije Gospod Bog Svemogući u ličnosti

"Ali, iako Hristova slava je za vreme skrivena i senci Njegove pretpostavljajući čovečanstva, ali On nije prestao da bude Bog, kada je postao čovek ... čovek Isus Hrist nije bio Gospod Bog Svemogući, ali Hrista i Otac jedno smo". (Elen Vajt SDA biblijski komentar, Vol.5 p.1129) ...

Obratite pažnju na prvi deo govori Hristos je bio Bog. Ovo je referenca na njegove prirode koja je bila obučena u prirodi čovečanstva. U vezi sa njegovim prethodno postojeća priroda Hrista je bio potpuno Bog (Jovan 1:1, 2:6 Phi, Jevrejima 1) Hristos je dao svoje božanske (Bog) prirode od strane njegovog oca, koji je jedini istiniti Bog u ličnosti, individualnost i identitet .. (Jovan 17:3, 20:17 Jovan 1 Kor 8:6)

Drugi deo citat kaže: "Isus Hrist nije bio Gospod Bog Svemogući." Ovo je referenca na njegove ličnosti i identiteta. Hristos nije Gospod Bog Svemogući u identitetu.

Samo jedno biće u univerzumu je identifikovan kao Gospod Bog Svemogući, a to je otac. Iako je Isus Hristos je došao u ime svog oca, i kao anđeo Gospodnji u OT i govorio u ime Jehove kao predstavnika Jehovine. On nije bio Jehova sebe. Gospod je njegov otac. On je posrednik između naših jedan Bog i nas.

"Pismo jasno ukazuje na odnos između Boga i Hrista, i oni donose da vidite tako jasno ličnosti i individualnosti svakog [Jevrejima 1:1-5 citirao.] Bog je Otac Hrista;.. Hristos je Sin Božiji Da je Hristos dao uzvišen položaj On je izjednačava sa Ocem .. Svi advokati Božiji su otvoreni svom sinu ". (Elen Vajt, Svedočanstva za crkvu, tom 8, str 268).

Tako da možete da vidite Hristos nije Bog i Bog nije Hristos u odnosu na identitet, individualnost i ličnost. Oni su dva potpuno odvojena pojedinaca. Moramo da prepoznamo razliku između prirode Hrista se Boga, i Hristos ne jedan istiniti Bog u identitet, individualnost i ličnost. Ovo je važna doktrina.

"Gospode Isuse Hriste, Jedinorodni Sin od Oca, zaista Bog u beskonačnost, ali ne u ličnosti." (Elen Vajt UL 367)

"Hristos je jedno sa ocem, ali Hristos i Bog su dva različita ličnosti" (RH 1. Juna, 1905)

"Ovde možemo navesti Trojice, koja odbacuje ličnost Boga, i Sina njegova Isusa Hrista" (Džejms Vajt, 11 decembra, 1855. Pregled i glasnik, vol 7, br .. 11, strana 85, st. 16)

"Doktrinu o Trojstvu, koja je osnovana u crkvi od strane saveta u Nici, AD 325 Ova doktrina uništava. Ličnost Boga, i njegovog sina Isusa Hrista, Gospoda našega zloglasnog, mere koje je ona primorana na crkvu. Koji se pojavljuju na stranicama crkvene istorije mogla bi izazvati svaki vernik u toj doktrini u Blush ". (JN Andrevs, 6. marta, 1855, Pregled i glasnik, vol 6, br .. 24, strana 185)

1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, Otac, od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz koga je sve, i mi od njega.

Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog nije Trojstvo).
Joh 1:1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga (Gospoda Boga nad vojskama otac), i Bog beše Reč (u odnosu na njegove božanske prirode, koje je u posedu nasleđivanje)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moj Laodikejac i šta ti kažeš ko je Isus? "Ko je i šta je Isus?"

Evo Cecu Jecu si postirao da kaže "čovek Isus Hrist nije bio Gospod Bog Svemogući, ali Hrista i Otac jedno smo". (Elen Vajt SDA biblijski komentar, Vol.5 p.1129) ..."

Pitanja za Adventiste
Sada mi di daj dodatna obijašnjenja ko je Isus ako nije bio JEHOVA Bog Svemogući?
Kako obijašnjavanje imate da je Isus i Otac jedno?

Ko je urednik, koja izdavačka kuća i godina izdanja možemo da čitamo o:

Inkarnacija starozavetnog jedinog Boga JEHOVU.
Tri ličnosti ali različite uloge jednog Boga pod različitim imenima :)
Jedan istiniti BOG tri ličnosti koje se otkrivaju kao jedan Bog pod različitim imenima.

Dodato posle 13 minuta:

Za Adventiste pitanja na koja nam treba dodatna obijašnjenja.

"Hristos je jedno sa ocem, ali Hristos i Bog su dva različita ličnosti" (RH 1. Juna, 1905)

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, Otac, od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz koga je sve, i mi od njega."

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog nije Trojstvo)."

"Hristos nije Bog u ličnosti, niti identitet (Elen Vajt)"

Ko je Adventizmu Bog JEHOVA?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
PITANJE: Dragi moj Laodikejac i šta ti kažeš ko je Isus? "Ko je i šta je Isus?"

Evo Cecu Jecu si postirao da kaže "čovek Isus Hrist nije bio Gospod Bog Svemogući, ali Hrista i Otac jedno smo". (Elen Vajt SDA biblijski komentar, Vol.5 p.1129) ..."

Pitanja za Adventiste
Sada mi di daj dodatna obijašnjenja ko je Isus ako nije bio JEHOVA Bog Svemogući?

ODGOVOR: Opet si iz nedobronamernih ciljeva izvadio iz konteksta ovo sto si citirao, i sve si pomesao, sto samo za sebe govori o kakvoj se osobi radi.

Ceo citat glasi:

"Ali, iako je Hristova slava za neko vreme skrivena...on nije prestao da bude Bog, kada je postao čovek ... COVEK Isus Hrist nije bio Gospod Bog Svemogući, ali Hrista i Otac jedno smo". (Elen Vajt SDA biblijski komentar, Vol.5 p.1129) ...

Pre svega, ovaj tekst koji si nasao na pomenutom sajtu, ima za cilj da objasni razliku izmedju dve Isusove prirode, Bozanske koju je imao na nebu, i ljudske koju je dobio rodjenjem na ovoj zemlji, odnosno da je Isus
oduvek bio Bog jednak ocu, ali da je rodjenjem njegova Bozanska priroda bila zaklonjena pod senkom tela...
To se jasno vidi iz citata, ali problem je sto treba pravilno prevesti ovaj tekst, a za to nemamo bas odgovarajuce mogucnosti sa ovom vrstom tehnike...

Nedostatak odgovora na pitanje `da li citas bibliju.. govori o tome da si slab u proucavanju biblijskog teksta, jer covek koji proucava jednostavno ove cinjenice mora znati, a ja vidim coveka koji ne poznaje ni osnovne postavke, ni principe tumacenja Bozje reci...zao mi je..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Pitanja za Adventiste

ODGOVOR: Opet si iz nedobronamernih ciljeva izvadio iz konteksta ovo sto si citirao, i sve si pomesao, sto samo za sebe govori o kakvoj se osobi radi.

Ceo citat glasi:

"Ali, iako je Hristova slava za neko vreme skrivena...on nije prestao da bude Bog, kada je postao čovek ... COVEK Isus Hrist nije bio Gospod Bog Svemogući, ali Hrista i Otac jedno smo". (Elen Vajt SDA biblijski komentar, Vol.5 p.1129) ...

Pre svega, ovaj tekst koji si nasao na pomenutom sajtu, ima za cilj da objasni razliku izmedju dve Isusove prirode, Bozanske koju je imao na nebu, i ljudske koju je dobio rodjenjem na ovoj zemlji, odnosno da je Isus
oduvek bio Bog jednak ocu, ali da je rodjenjem njegova Bozanska priroda bila zaklonjena pod senkom tela...
To se jasno vidi iz citata, ali problem je sto treba pravilno prevesti ovaj tekst, a za to nemamo bas odgovarajuce mogucnosti sa ovom vrstom tehnike...

Nedostatak odgovora na pitanje `da li citas bibliju.. govori o tome da si slab u proucavanju biblijskog teksta, jer covek koji proucava jednostavno ove cinjenice mora znati, a ja vidim coveka koji ne poznaje ni osnovne postavke, ni principe tumacenja Bozje reci...zao mi je..

TANDARA MANDARA ali nisi mi odgovorio na moje postavljeno pitanje :)

Idemo dalje sa pitanjima za Adventiste
Dali je ovo autentična i cela izjava Cece Jece?

"Ali, iako Hristova slava je za vreme skrivena i senci Njegove pretpostavljajući čovečanstva, ali On nije prestao da bude Bog, kada je postao čovek ... čovek Isus Hrist nije bio Gospod Bog Svemogući, ali Hrista i Otac jedno smo". (Elen Vajt SDA biblijski komentar, Vol.5 p.1129) ...

Tražim dodatno biblijsko obijašnjenje.

Koji stih koja glava govori o Hristovoj slavi u senci skrivena, ili je to samo ja ti kažem, tako je to?
Koji stih koja glava govori da Isus nije prestao bigi Bog kada je postao čovek? ili ja ti reko.

Tražim Adventistima da se izjasne dali je čovek Isus bio Gospod Bog Svemogući.
Dodatna biblijska obijašnjenja zašto Isus i Otac po neni Jeleni su jedno i šta to znači da su jedno?

Ako niste razumeli pitanja, javite :)

Dodato posle 16 minuta:

“The Son of God was next in authority to the great Lawgiver. He knew that His life alone could be sufficient to ransom fallen man.” (Ellen White, Spirit of Prophecy, vol. 2, page 9, also in Lift Him Up, page 24)

Adventisti još nisu odgovorili dali je ovo autentična izjava Cece Jece? Ako jeste tražim dodatno obijašnjenje dali je Božiji sin drugi po autoritetu posle velikog zakonodavca? :)

Pitanje za Adventiste
Po dogmi Adventizma ko je taj što se naziva velikim zakonodavcem :)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
PITANJE: TANDARA MANDARA ali nisi mi odgovorio na moje postavljeno pitanje :)

ODGOVOR: na to sam vec odgovorio, Isus je vecni Bog isto kao i Otac i Sveti Duh, jedan od clanova Bozanskog trojstva, koji je u odredjenom istorijskom trenutku odlucio da dodje na ovaj svet i postane nas spasitelj, da se rodi u ljudskom telu, i umre na krstu mucenickom smrcu da bi svojom zrtvom otkupio coveka od greha i propasti.
Isus sada obavlja ulogu prvosvestenika i naseg zastupnika u nebeskoj svetinji nad svetinjama pred kovcegom sa Bozjim vecnim nepromenjivim zakonom, a nakon okoncanja plana spasenja ponovo ce zauzeti mesto koje mu je oduvek pripadalo, da bude Bog sve u svemu, zajedno sa ocem i Svetim Duhom kroz citavu vecnost.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pitanje: Idemo dalje sa pitanjima za Adventiste

Odgovor: nije cela izjava.. ti si taj taj tekst izvadio iz konteksta, da bi se shvatilo o cemu ona tu govori mora se procitati tekst koji prethodi ovome, i koji potom nastavlja ovaj citirani tekst, a radi celine treba procitati celo poglavlje u ovom komentaru jevandjelja po Jovanu 1 poglavlja.

Ovaj ceo tekst glasi:

``Hristos je napustio svoj polozaj u nebeskim dvorovima i dosao na ovu zemlju da zivi zivotom ljudskih bica...jednak sa Bogom i postovan i obozavan od strane andjela, Hristos se ponizio nas radi i dosao na zemlju da zivi zivotom smernosti i siromastva, da bude covek bola upoznat sa tugom, pa ipak je na njegovoj ljudskoj prirodi bio pecat Bozanstva...
Nena toga ko bi mogao da objasni tajnu Hristovog utelovljenja.
ipak mi znamo da je on bio na ovoj zemlji, i medju ljudima ziveo kao covek.
Isus Hriostos kao covek, nije bio Gospod Bog svemoguci, ipak su Hristos i Otac jedno.
Bozanstvo nije poleglo u samrtnim mukama na Golgoti, a ipak je neosporna istina da `Bogu tako omile svet, da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne pogine, nego da ima zivot vecni
( jevandjelje po Jovanu 3. 16 ).

Tekstovi koji prethode ovom, ukazuju da je smisao ovog celog poglavlja u kome se nalazi ovaj citat, da ukaze na dve Hristove prirode, odnosno da je Hristos na nebu bio Bog jednak ocu, ali da Hristos kao COVEK nije bio u potpunosti Bog, vec da je njegovo Bozanstvo dolaskom na ovaj svet bilo zaklonjeno telom.

PRETHODNI CITATI:

``Gospod Isus Hristos sin Bozji, od iskona je postojao kao drugo lice Bozanstva...on je oduvek pretstavljao slavu neba...
On je dobrovoljno uzeo na sebe ljudsku prirodu, sam je pristao da svoje bozanstvo zaodene ljudskom prirodom.
On je za sve to vreme buio Bog, ali se nije pojavio kao takav.
Ispoljavanje Bozanstva koje je trazilo duzno postovanje i izazivalo divljenje svemira bilo je zaklonjeno.
I dok je ziveo na zemlji on je bio Bog, ali se lisio Bozanskog oblicja, i uzevsi oblicje coveka potpuno se prilagodio ljudima, hodao je po zemlji kao covek, nas radi je postao siromah, da bi smo se mi obogatili njegovim siromastvom.
Ostavio je svu svoju slavu i velicanstvo, bio je Bog, ali se za to vreme odrekao velicanstvenog Bozjeg oblicja...
Da je Hristos dosao u svom Bozanskom oblicju, ljudske oci uopste ne bi mogle da izdrze njegovu pojavu, suprotnost bi bila isuvise mucna, a svetlost njegove slave bila i za ljude neizdrziva...on je dosao dakle u ljudskoj prirodi, na oci nadje se kao i svaki drugi covek.
( Komentar biblijskih tekstova vol 5. 532 - 543 str. original 1126 - 1132 str. komentar na Jovanovo Jevandjelje 1. 1 ).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Tražim dodatno biblijsko obijašnjenje.

Koji stih koja glava govori o Hristovoj slavi u senci skrivena, ili je to samo ja ti kažem, tako je to?
Koji stih koja glava govori da Isus nije prestao bigi Bog kada je postao čovek? ili ja ti reko.

ODGOVOR: `Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. ( Filibljanima poslanica 2. 5 - 8 ).

`Budući, pak, da decog imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest đavola; I da izbavi one koji god od straha smrti u svemu životu biše robovi.
( Jevrejima poslanica 2. 14 - 15 ).

` Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno. ( Kolosanima poslanica 2. 9 ).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Tražim Adventistima da se izjasne dali je čovek Isus bio Gospod Bog Svemogući.

ODGOVOR: I da i Ne, odnosno njegova Bozanska priroda je bila zaklonjena ljudskom, kao sto se vidi u citatima Elen Wajt koje sam prilozio.
On je bio biblijski MONOGENES TEOS, MONO - jedini / GENES - vrsta / TEOS - BOG, odnosno jedino bice takve vrste u svemiru, koje je ujedno i Bog i covek..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Dodatna biblijska obijašnjenja zašto Isus i Otac po neni Jeleni su jedno i šta to znači da su jedno?

ODGOVOR: jedno u svakom pogledu.
Isus i Otac su HOMOUSIOS - iste supstance, odnosno ne postoji nikakva supstancionalna razlika izmedju Oca i sina, kao i Svetog Duha.
Oni su jedno i u mudrosti i znanju, u slavi i velicanstvu koje pripadaju svoj trojici Bozanskih licnosti, u namerama, u ciljevima...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Adventisti još nisu odgovorili dali je ovo autentična izjava Cece Jece? Ako jeste tražim dodatno obijašnjenje dali je Božiji sin drugi po autoritetu posle velikog zakonodavca? :)
Po dogmi Adventizma ko je taj što se naziva velikim zakonodavcem?

U kontekstu biblije, Isus je taj koji je govorio sa Mojsijem na gori Sinaj, i napisao zapovesti svojim prstom i dao ih Mojsiju.
Isus svuda u Jevandjeljima napominje da su zapovesti njegove, odnosno odraz njegove volje `AKO UZDRZITE ZAPOVESTI MOJE...ili KO DRZI ZAPOVESTI MOJE.. sto znaci da je Isus sa Ocem i Svetim Duhom zajedno veliki zakonodavac, i u tom pogledu ne moze se govoriti o podredjenosti Isusa u odnosu na oca, vec o zajednici tri jednakih licnosti koje cine zakonodavca..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pitanje: Idemo dalje sa pitanjima za Adventiste

Odgovor: nije cela izjava.. ti si taj taj tekst izvadio iz konteksta, da bi se shvatilo o cemu ona tu govori mora se procitati tekst koji prethodi ovome, i koji potom nastavlja ovaj citirani tekst, a radi celine treba procitati celo poglavlje u ovom komentaru jevandjelja po Jovanu 1 poglavlja.

Pozdrav Laodikejac
Dakle trebm citirati celu TANDARU MANDARU jer ovo nije sve :)

Dragi moj Laodikejac onu TANDARU MANDARU da Adventisti imaju jednoga istinitoga Boga i da se mole jednom Bogu kao monotoisti jer im je Bog Otac "BOG" Bog Sin "BOG" i Bog Sveti Duh "BOG" i to TROJE su jedan monoteistički Bog :) zato što mi ti kažeš da je tako to! :)

Slušaj Laodikejac to je rečenica u parantelama koju je teta Jeca nadahnuta Boga Svetog Duha izjavila, možeš kao civilizovan čovek da diskutiraš o tome ili ne možeš bez ostale Adventistička MANDARE :) ako možeš jer si čitao bibliju onda daj dodatna obijašnjenja na ono što sam te gore pitao.

``Hristos je napustio svoj polozaj u nebeskim dvorovima i dosao na ovu zemlju da zivi zivotom ljudskih bica...jednak sa Bogom i postovan i obozavan od strane andjela, Hristos se ponizio nas radi i dosao na zemlju da zivi zivotom smernosti i siromastva, da bude covek bola upoznat sa tugom, pa ipak je na njegovoj ljudskoj prirodi bio pecat Bozanstva...
Nena toga ko bi mogao da objasni tajnu Hristovog utelovljenja.
ipak mi znamo da je on bio na ovoj zemlji, i medju ljudima ziveo kao covek.
Isus Hriostos kao covek, nije bio Gospod Bog svemoguci, ipak su Hristos i Otac jedno.
Bozanstvo nije poleglo u samrtnim mukama na Golgoti, a ipak je neosporna istina da `Bogu tako omile svet, da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne pogine, nego da ima zivot vecni
( jevandjelje po Jovanu 3. 16 ).

Pitanja za Adventiste
Koja biblija, čije izdanje, koja godina izdanja i koji stih govori da Isus ima dve prirode? ili tako to, "JA TI KAŽEM" :)
Ako je Hristos došao na zemlju, ko ga je poslao? ili opet "to je to JA TI KAŽEM" :)
A ako je došao da živi ljudskim životom šta Adventisti kažu kada ih pitam "Šta je Isus Hristos?" po bibliji, bez "TO JE TO" :)
Koja biblija, čije izdanje, koja godina izdanja i koji stih govori da je Isus "Novozavetni Bog jednak samom sebi, inkarniranom starozavetnom Bogu" :) imaš biblijski stih ili sa Adventističkim autoritetom MANDRE "TO JE TO" :)

TANDARA MANDARA Isus kao COVEK, nije prestao biti jedini svemogući inkarnirani starozavetni Bog JEHOVA :)
Božanstvo TRIJADE (ne monoteističko) nije prestalo u srmtnim mukama Golgote kada je Isus urmo, "On i Otac jedno" umrli na krstu zajedno i jedini starozavetni inkarnirani JEHOVA i novoravetni svemogući Bog Isus" to je to! ja ti kažem jer nema više Bogova nego jedan :)

Laodikejac koliko škole imaš? znaš da čitaš, dali si ikada čitao nešto iz biblije i šta ovde piše :)

Izvučem iz kontexta rečenice i pitam Adventizam

Šta je Isus Hrist?
Dali je Isus Hrist bio Gospod Bog svemogući? (kada je Isus Hrist bio Gospod Bog svemogući) ?

Izvlačim iz kontexta Cecine rečenice komentara VOL:5 p,1129 i pitam Adventizam
"
ali On nije prestao da bude Bog, kada je postao čovek .."

Koja biblija, koji izdavač i godina izdanja, koji stih da On (Isus) nije prestao da bude Bog, kada je postao čovek
:)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne vredi...ovako idemo u nedogled.
Brate nisi odredjen da razumes tajne Bozje od postanja sveta, ili to ne zelis..
Ali to je tvoja stvar koju moras da resis sa sobom i sa Bogom.
Onaj ko je otvoren za istinu on ce je razumeti, jer Isus napominje `KO HOCE DA SLUZI BOGU RAZUMECE DA LI JE OVA NAUKA OD BOGA ILI JA SAM OD SEBE GOVORIM.. a na drugom mestu kaze `NE BACAJTE BISERE PRED SVINJE DA IH NE POGAZE NOGAMA SVOJIM I NE VRATE SE RASTRGNU VAS....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Ne vredi...ovako idemo u nedogled.
Brate nisi odredjen da razumes tajne Bozje od postanja sveta, ili to ne zelis..
Ali to je tvoja stvar koju moras da resis sa sobom i sa Bogom.
Onaj ko je otvoren za istinu on ce je razumeti, jer Isus napominje `KO HOCE DA SLUZI BOGU RAZUMECE DA LI JE OVA NAUKA OD BOGA ILI JA SAM OD SEBE GOVORIM.. a na drugom mestu kaze `NE BACAJTE BISERE PRED SVINJE DA IH NE POGAZE NOGAMA SVOJIM I NE VRATE SE RASTRGNU VAS....

Ako si zastranio od Hrita i Apostolsog ucenja u krivoveru i ostao bez argumenata oda slusaj i uci.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Dragi moji Adventisti, da vas potsetim da ja još čekam da mi odgovorite na pitanje.

Dali je Isus Hristos ikada bio Gospod Bog svemogući, ako jeste, kada? Koja biblija, koji izdavač, koje izdanje i naravno godina izdavanja? :)

I ne brukajte se više sa: Tako to! JA TI KAŽEM :)

Bozanstvo nije poleglo u samrtnim mukama na Golgoti,

Pitanje za Adventiste
Ako božanstvo nije poleglo u samrtnim mukama šta je? :) i nemojte samo "JA TI KAŽEM, tako to!" :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dragi moji Adventisti, da vas potsetim da ja još čekam da mi odgovorite na pitanje.

Dali je Isus Hristos ikada bio Gospod Bog svemogući, ako jeste, kada? Koja biblija, koji izdavač, koje izdanje i naravno godina izdavanja? :)

I ne brukajte se više sa: Tako to! JA TI KAŽEM :)

Pitanje za Adventiste
Ako božanstvo nije poleglo u samrtnim mukama šta je? :) i nemojte samo "JA TI KAŽEM, tako to!" :)

Dosadan si, promeni temu, odgovori su ti vec dati, i to ne u vidu `TAKO TO i JA TI KAZEM, vec jasni biblijski dokazi, tako da nema potrebe da nekoga namerno vuces za nos, i trazis nesto sto si vec dobio.

A sto se tice biblijskih prevoda, ja posedujem prevod biblije Jehowinih svedoka, i upravo na osnovu njega sam mnogim pripadnicima Jehowinih svedoka dokazao pogresnost njihovih ucenja, tako da su morali zbog toga, ili ko zna kog drugog razloga, da stvaraju nov prevod, tako da danas postoji nekoliko razlicitih prevoda kontradiktornih jedan drugom.
Skoro sam u razgovoru sa jednim Jehowinim svedokom koristio bibliju Jehowinih svedoka novi svet, a on je bio zainteresovan iz koje je to godine, i slicno, a onda mi je rekao `ah to je staro izdanje razvodnjeno, mi imamo novi prevod biblije...

Sta to znaci, kada pripadnici drugih verskih zajednica na osnovu njihovog prevoda biblije dokazu pogresnost nekih tacaka Jehowisticke doktrine, oni odmah stvaraju drugi prevod, kako bi sto bolje uskladili biblijski tekst sa svojim ucenjem...
Tako da je stvar sa time jasna..

Natrag