PITANJE: Čekaj, čekaj pojasni mi kako to misliš ... stvarno teško je tu MANDRU svatiti
Naravno da nisam razumeo Adventističku TANDARU MANDARU da je Isus JEHOVA. Nis naveo šta ti podrži dogmu? jak neki izvor kada ponavljaš tu Adventističku MANTRU
ODGOVOR: Ovo je ono na sta sam takodje ukazivao, a to je, da postoji jedan Bog koga sacinjavaju tri licnosti, a koje su se u istoriji otkrivale kao jedan Bog i pod razlicitim imenima koja pretstavljaju razlicite licnosti Bozje licnosti i karaktera, kao sto su ELOHIM, JHWH, EL SADAJ, HODES HODESIM, CAVAOT, itd...
Sva ova imena pripadaju svim trima licnostima Bozanstva zajedno, ne moze se reci da je Bog otac ELOHIM a tom prilikom ne misliti na sina i svetog Duha, vec oni zajedno cine i ELOHIMA, i JHWH, i EL SADAJA, i CAVAOTA...
Ove tri licnosti su u planu spasenja zauzele razlicite uloge, o cemu sam vec dosta pisao u ranijim komentarima.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Prvobitno napisao
AApocketz
We can see the “glory of the father” in his only begotten son. But Christ is not the father, and also not God. Jesus when talking to his father refers to his father as “the only true God”.
Можемо видети "славу оца" у свог јединородног сина. Али Христос није отац, а такође није Бог. Исус, када разговара са својим оцем односи се на свог оца као "јединог истинитог Бога".
Izvinjavam se što upadam u vašu diskusiju, imam jedno pitanje za Laodikejca koji sebe smatra da je duhovno preispitan i da sve što on ovde piše jeste osvedočeno silom Svetoga Duha.
Dragi moj Laodikejac kako vidiš tu stoje dve rečenice kao i prevod ako ne razumeš, sada te molim zbog tvoje Adventističke bratske ljubavi prema bližnjemu da prokomentarišeš šta tu piše. Možeš ako hoćeš a ne moraš i da navedeš tvoj stav, dali je to što sam tu citirao po Svetom Duhu i silom Svetog Duha obeležje prave Božije crkve ili nije jer je hula i bogohulno na Boga. Želim mir u duši svim Adventistima.
Dragi moj Laodikejac naravno da nisam razumeo zato si ti tu da daš dopunska obijašnjenja
pojasni šta je Teta Jeca mislila kada je to napisala, daj i izdavačku kuću kao i godinu izdanja.
ODGOVOR: odgovor na ovo pitanje sam upravo poslao na temu ADVENTISTI..pa mozete pogledati.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Pitanje za Adventiste
Mislite li vi nešto vašom glavom? ili ta Ceca Jeca vam je i graditelj i temelj te vaše vere?
Odakle Adventizmu teologija "Jedan Bog tri službe" ili ono "Jedan Bog TRI uloge"?
ODGOVOR: U kontekstu onoga sto biblija govori o zacetku greha, i vekovnoj borbi izmedju dobra i zla, Bog je unapred stvorio Bozanski plan spasenja coveka, u kome ce jedno od Bozanskih licnosti da se spusti u ovaj svet zla i greha i polozi svoj zivot za pali ljudski rod da bi ga spasio od greha i propasti.
Jedan biblijski tekst u starom zavetu kaze da je Bog pogledao na zemlju i da je video da nema coveka i posrednika, i zato mu ucini spasenje misica njegova...i da je Isus unapred odredjen da umre za coveka.
Tim cinom smrti, vaskrsenjem, i odlaskom na nebo, Isus je uzeo ulogu prvosvestenika, odnosno naseg zastupnika i posrednika u nebeskoj svetinji nad svetinjama, procitaj Jevrejima poslanicu 8 i 9 poglavlje koje govore o Hristovoj prvosvestenickoj sluzbi na nebu.
To je sto se tice Isusove uloge kao spasitelja i posrednika.
Uloga Svetog Duha je da bude Hristov pretstavnik na zemlji u novozavetnom periodu, da bude utesitelj i onaj koji ce pratiti coveka na svakom koraku, svedociti u ime Isusovo, i voditi i izgradjivati crkvu na njenom putu ka vecnosti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Molitve za Adventizam ako ima pomoći
ODGOVOR: zahvaljujem na inicijativi molitve, ali problem je u tome sto rec Bozja naglasava da `BOG USLISAVA MOLITVE ONIH KOJI SE MOLE, KOJI MU SE MOLE U ISTINI...
Prema tome, ne smatrajmo sami sebe mudrim, vec trazimo mudrost od Boga, i on ce nam pokazati put kojim treba da idemo..