Adventisti

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Bog zna da li ce vredeti iline, ali mislim da je dobro da ta zavedena dusa cije istinu, ko zna mozda ce mu proraditi savest.

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Za naseg cenjenog prijatelja AApockezu:

Ovako veruju uce i zive Adventisti:

6. Stvaranje
Bog je tvorac svega koji je u Svetom pismu otkrio verodostojan izveštaj o svojoj stvaralackoj delatnosti. Za šest dana Gospod je stvorio "nebo i zemlju", sva bica na Zemlji i pocinuo sedmog dana te prve sedmice. Na taj nacin On je uspostavio Subotu kao vecnu uspomenu na svoje završeno stvaralacko delo. Prvi covek i žena stvoreni su po Božjem oblicju kao kruna stvaralackog dela. Coveku je data vlast nad svetom, ali i odgovornost da se brine o njemu. Kada je stvaranje sveta bilo završeno, svet je bio "veoma dobar" spreman da objavljuje Božju slavu. (1. Mojsijeva 1,2; 2. Mojsijeva 20,8-11; Psalam 19,1-6; 33,6.9; 104; Jevrejima 11,3)

Dragi moj Mika sredi se ostavi tu Adventističku "MANTRU" moj komentar je gore, ne vidiš ili izigravaš naivnoga, šta imaš protiv :)

Zaključili smo mi u šta i kako Adventisti veruju. Sveznalice i to neupućene izgubili kompas skroz naskroz.
Bog je tvorac svega! a gde vam je sada ta Adventistička "MANTRA" glavnih uloga božanstava u tri lica :)

Pitanje za Adventiste
Obijasnite koji Adventistički Bog "MANTRE" je tvorac svega? znano da ih imate TRI koji su jednaki, ali ne znamo odakle? biblijski sigurno nije to znamo, izađite čisti :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Hebrews 1

1:1 Elohim, who at sundry times and in divers manners spake in time past unto the fathers by the prophets,

1:2 Hath in these last days spoken unto us by his Son, whom he hath appointed heir of all things, by whom also he made the worlds;
1:3 Who being the brightness of his glory, and the express image of his person, and upholding all things by the word of his power, when he had by himself purged our sins, sat down on the right hand of the Majesty on high;
1:4 Being made so much better than the angels, as he hath by inheritance obtained a more excellent name than they.
1:5 For unto which of the angels said he at any time, Thou art my Son, this day have I begotten thee? And again, I will be to him a Father, and he shall be to me a Son?
1:6 And again, when he bringeth in the firstbegotten into the world, he saith, And let all the angels of Elohim worship him.
1:7 And of the angels he saith, Who maketh his angels spirits, and his ministers a flame of fire.
1:8 But unto the Son he saith, Thy throne, O Elohim, is for ever and ever: a sceptre of righteousness is the sceptre of thy kingdom.
1:9 Thou hast loved righteousness, and hated iniquity; therefore Elohim, even thy Elohim, hath anointed thee with the oil of gladness above thy fellows.
1:10 And, Thou,
HisName.gif
, in the beginning hast laid the foundation of the earth; and the heavens are the works of thine hands:
1:11 They shall perish; but thou remainest; and they all shall wax old as doth a garment;
1:12 And as a vesture shalt thou fold them up, and they shall be changed: but thou art the same, and thy years shall not fail.
1:13 But to which of the angels said he at any time, Sit on my right hand, until I make thine enemies thy footstool?
1:14 Are they not all ministering spirits, sent forth to minister for them who shall be heirs of salvation?

I sta si time dokazao..?

A sto se tice samog teksta ja sam na njega odgovorio u proslim komentarima..

Osim toga, nisi naveo izvor ovog teksta...

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
I sta si time dokazao..?

A sto se tice samog teksta ja sam na njega odgovorio u proslim komentarima..

Dragi moj Laodikejac sa Jevrejima 1,10 sam dokazao da ti kao Adventista LAŽNO svedočiš i da si neupućen, zaglibio si u nenu Jeleninu jeres.
Dokazao sam da LAŽEŠ forumaše Jecinom doktrinom! i ne ulazim u to dali to radiš svesno ili nesvesno. Dokazao sam da samo u tvojoj Adventističkoj bibliji piše da je Isus u početku osnovao zemlju i da su nebesa dela ruku njegovih, dok po mom priloženom primeru lepo napisano da JEHOVA je osnovao zemlju i da su nebesa dela njegovih ruku. Dokazao sam da blage veze Adventizam nema sa pismom, već kasape bibliju i falsifijuju ono što piše u pismu.
U kratko dokazao sam da Adventizmu nije ništa za verovati :)
Dokazao sam da su Adventisti bezbožnici i bogohulnici! da se odriču Boga, ovo je dobar primer gde dokazujem da Adventizam odbacuje istinitog Boga da bi obožavali tvorenje umesto tvoritelja.
Biblija naučava da je JEHOVA BOG jedini tvoritelj svega, JEHOVA BOG je jedini stvoritelj i vlasnik svega što je stvoreno. Pismo naučava da je on JEHOVA sve stvorio posrestvom svoje REČI.
Neka ostali forumaši sami izvuku zaključak o Adventizmu, nikakve molitve nema da pomaže Adventizmu za njihovo bogohuljenje.

PITANJE: Čitaj ovde
Miko, ko je Isusa podigao za kralja i dao mu vlast?

Miko, Miko! opet ti i tvoje neznanje. Hajde citiraj mi taj doslovni stih gde kaže da Isus ima svoje carstvo i svoju večnu vlast, a inda ću ti ja citirati nešto da mi ti prokomentarišeš taj stih. Miko ja kažem da Isus nikada nije imao ni carstvo ni vlast dok ga BOG i OTAC nije uzdigao na mesto Cara i predao mu vlast u ruke, još kažem dragi moj Miko da kad prođe određeno vreme Isus će opet da se podloži svom BOGU i OCU da BOG i OTAC bude u svemu BOG i CAR. Miko! dali ja lažem ako to tebi svedočim?

ODGOVOR: ``A sinu: Presto je TVOJ, BOZE VAVIJEK VIJEKA; palica je pravde palica CARSTVA TVOG
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Boze Bog tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.
( Jevrejima posl;anica 1. 8 - 12 ).

``PRESTO JE TVOJ BOZE VECAN I NEPOKOLEBLJIV; skiptar je carstva Tvog skiptar pravice. ( psalam 45. 6 ).

Dodato posle 10 minuta:

Mogu ti reći da nije Cece Jece :) a razlog je to što ti činim veliku uslugu da se ne bi prepucavao i sa njima kao opadač na personalnoj bazi zbog Adventističke MANTRE :)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, sam sebi uskaces u stomak, pa naravno da je Isus Jehova, zajedno sa Ocem i Svetim Duhom.
I naravno da lazno pretstavljas sledeci tekst, koji upravo svedoci da je Isus vecni Bog, i da je od vecnosti.
A to u vezi predavanja vlasti i carstva neznaci u smislu toga da je Bog otac veci od Isusa, vec da je Bog otac prosto predao upravljanje planom spasenja u Isusove ruke, dok se ne poloze neprijatelji njegovi pod noge njegove.
Uzmimo to jednim zemaljskim primerom, gde je jedan covek suvlasnik nad odredjenim domom sa drugim covekom, i da njih dvojica imaju ista zakonska prava da upravljaju i raspolazu imetkom koji zajedno poseduju, i recimo da jedan od tih ljudi u jednom trenutku kaze drugome, ja cu biti odsutan na neko vreme i od sada ti vodis brigu o ovom domu dok se ja ne vratim.

To je slucaj i sa onim sto je trojstvo u saglasnosti uradilo, prenelo je ulogu carevanja na Isusa, jer Isus je i najavljen kao naslednik Davidovog prestola...
Znaci u pitanju je uloga, a ne ko je veci po aytoritetu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Prijatelju, sam sebi uskaces u stomak, pa naravno da je Isus Jehova, zajedno sa Ocem i Svetim Duhom.
I naravno da lazno pretstavljas sledeci tekst, koji upravo svedoci da je Isus vecni Bog, i da je od vecnosti.
A to u vezi predavanja vlasti i carstva neznaci u smislu toga da je Bog otac veci od Isusa, vec da je Bog otac prosto predao upravljanje planom spasenja u Isusove ruke, dok se ne poloze neprijatelji njegovi pod noge njegove.
Uzmimo to jednim zemaljskim primerom, gde je jedan covek suvlasnik nad odredjenim domom sa drugim covekom, i da njih dvojica imaju ista zakonska prava da upravljaju i raspolazu imetkom koji zajedno poseduju, i recimo da jedan od tih ljudi u jednom trenutku kaze drugome, ja cu biti odsutan na neko vreme i od sada ti vodis brigu o ovom domu dok se ja ne vratim.

To je slucaj i sa onim sto je trojstvo u saglasnosti uradilo, prenelo je ulogu carevanja na Isusa, jer Isus je i najavljen kao naslednik Davidovog prestola...
Znaci u pitanju je uloga, a ne ko je veci po aytoritetu.

Čekaj, čekaj pojasni mi kako to misliš ... stvarno teško je tu MANDRU svatiti
Naravno da nisam razumeo Adventističku TANDARU MANDARU da je Isus JEHOVA. Nis naveo šta ti podrži dogmu? jak neki izvor kada ponavljaš tu Adventističku MANTRU :)

A šta ćeš sa ovim? kako ste samo brzo blokirali taj web :)

quote_icon.png
Prvobitno napisao AApocketz
We can see the “glory of the father” in his only begotten son. But Christ is not the father, and also not God. Jesus when talking to his father refers to his father as “the only true God”.

Можемо видети "славу оца" у свог јединородног сина. Али Христос није отац, а такође није Бог. Исус, када разговара са својим оцем односи се на свог оца као "јединог истинитог Бога".

Izvinjavam se što upadam u vašu diskusiju, imam jedno pitanje za Laodikejca koji sebe smatra da je duhovno preispitan i da sve što on ovde piše jeste osvedočeno silom Svetoga Duha.
Dragi moj Laodikejac kako vidiš tu stoje dve rečenice kao i prevod ako ne razumeš, sada te molim zbog tvoje Adventističke bratske ljubavi prema bližnjemu da prokomentarišeš šta tu piše. Možeš ako hoćeš a ne moraš i da navedeš tvoj stav, dali je to što sam tu citirao po Svetom Duhu i silom Svetog Duha obeležje prave Božije crkve ili nije jer je hula i bogohulno na Boga. Želim mir u duši svim Adventistima.

Dragi moj Laodikejac naravno da nisam razumeo zato si ti tu da daš dopunska obijašnjenja :) pojasni šta je Teta Jeca mislila kada je to napisala, daj i izdavačku kuću kao i godinu izdanja.

Dodato posle 1 11 minuta:

A Great Inheritance
Jesus, being the Son of God, would naturally inherit His Father’s
name or title, which is God, Yahweh, Elohiym (El-o-heem) or Lord.
“Jehovah is the name given to Christ” (Ellen White, The Signs of the

In the Writings of Ellen White
by Tom Wofford
Times, May 3, 1899, p. 2).
http://www.cominghomepublishers.com/uploads/Truth_about_God_1__ultra_lime.pdf

Pitanje za Adventiste

Mislite li vi nešto vašom glavom? ili ta Ceca Jeca vam je i graditelj i temelj te vaše vere?
Odakle Adventizmu teologija "Jedan Bog tri službe" ili ono "Jedan Bog TRI uloge"?

Naravno ime autora, izdavač i godina izdanja :) jer u bibliji to nema. Molitve za Adventizam ako ima pomoći :)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
PITANJE: Čekaj, čekaj pojasni mi kako to misliš ... stvarno teško je tu MANDRU svatiti
Naravno da nisam razumeo Adventističku TANDARU MANDARU da je Isus JEHOVA. Nis naveo šta ti podrži dogmu? jak neki izvor kada ponavljaš tu Adventističku MANTRU :)

ODGOVOR: Ovo je ono na sta sam takodje ukazivao, a to je, da postoji jedan Bog koga sacinjavaju tri licnosti, a koje su se u istoriji otkrivale kao jedan Bog i pod razlicitim imenima koja pretstavljaju razlicite licnosti Bozje licnosti i karaktera, kao sto su ELOHIM, JHWH, EL SADAJ, HODES HODESIM, CAVAOT, itd...
Sva ova imena pripadaju svim trima licnostima Bozanstva zajedno, ne moze se reci da je Bog otac ELOHIM a tom prilikom ne misliti na sina i svetog Duha, vec oni zajedno cine i ELOHIMA, i JHWH, i EL SADAJA, i CAVAOTA...

Ove tri licnosti su u planu spasenja zauzele razlicite uloge, o cemu sam vec dosta pisao u ranijim komentarima.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Prvobitno napisao AApocketz
We can see the “glory of the father” in his only begotten son. But Christ is not the father, and also not God. Jesus when talking to his father refers to his father as “the only true God”.

Можемо видети "славу оца" у свог јединородног сина. Али Христос није отац, а такође није Бог. Исус, када разговара са својим оцем односи се на свог оца као "јединог истинитог Бога".

Izvinjavam se što upadam u vašu diskusiju, imam jedno pitanje za Laodikejca koji sebe smatra da je duhovno preispitan i da sve što on ovde piše jeste osvedočeno silom Svetoga Duha.
Dragi moj Laodikejac kako vidiš tu stoje dve rečenice kao i prevod ako ne razumeš, sada te molim zbog tvoje Adventističke bratske ljubavi prema bližnjemu da prokomentarišeš šta tu piše. Možeš ako hoćeš a ne moraš i da navedeš tvoj stav, dali je to što sam tu citirao po Svetom Duhu i silom Svetog Duha obeležje prave Božije crkve ili nije jer je hula i bogohulno na Boga. Želim mir u duši svim Adventistima.

Dragi moj Laodikejac naravno da nisam razumeo zato si ti tu da daš dopunska obijašnjenja :) pojasni šta je Teta Jeca mislila kada je to napisala, daj i izdavačku kuću kao i godinu izdanja.

ODGOVOR: odgovor na ovo pitanje sam upravo poslao na temu ADVENTISTI..pa mozete pogledati.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Pitanje za Adventiste

Mislite li vi nešto vašom glavom? ili ta Ceca Jeca vam je i graditelj i temelj te vaše vere?
Odakle Adventizmu teologija "Jedan Bog tri službe" ili ono "Jedan Bog TRI uloge"?

ODGOVOR: U kontekstu onoga sto biblija govori o zacetku greha, i vekovnoj borbi izmedju dobra i zla, Bog je unapred stvorio Bozanski plan spasenja coveka, u kome ce jedno od Bozanskih licnosti da se spusti u ovaj svet zla i greha i polozi svoj zivot za pali ljudski rod da bi ga spasio od greha i propasti.
Jedan biblijski tekst u starom zavetu kaze da je Bog pogledao na zemlju i da je video da nema coveka i posrednika, i zato mu ucini spasenje misica njegova...i da je Isus unapred odredjen da umre za coveka.
Tim cinom smrti, vaskrsenjem, i odlaskom na nebo, Isus je uzeo ulogu prvosvestenika, odnosno naseg zastupnika i posrednika u nebeskoj svetinji nad svetinjama, procitaj Jevrejima poslanicu 8 i 9 poglavlje koje govore o Hristovoj prvosvestenickoj sluzbi na nebu.
To je sto se tice Isusove uloge kao spasitelja i posrednika.

Uloga Svetog Duha je da bude Hristov pretstavnik na zemlji u novozavetnom periodu, da bude utesitelj i onaj koji ce pratiti coveka na svakom koraku, svedociti u ime Isusovo, i voditi i izgradjivati crkvu na njenom putu ka vecnosti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Molitve za Adventizam ako ima pomoći :)

ODGOVOR: zahvaljujem na inicijativi molitve, ali problem je u tome sto rec Bozja naglasava da `BOG USLISAVA MOLITVE ONIH KOJI SE MOLE, KOJI MU SE MOLE U ISTINI...

Prema tome, ne smatrajmo sami sebe mudrim, vec trazimo mudrost od Boga, i on ce nam pokazati put kojim treba da idemo..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
PITANJE: Čekaj, čekaj pojasni mi kako to misliš ... stvarno teško je tu MANDRU svatiti

ODGOVOR: Ovo je ono na sta sam takodje ukazivao, a to je, da postoji jedan Bog koga sacinjavaju tri licnosti, a koje su se u istoriji otkrivale kao jedan Bog i pod razlicitim imenima koja pretstavljaju razlicite licnosti Bozje licnosti i karaktera, kao sto su ELOHIM, JHWH, EL SADAJ, HODES HODESIM, CAVAOT, itd...
Sva ova imena pripadaju svim trima licnostima Bozanstva zajedno, ne moze se reci da je Bog otac ELOHIM a tom prilikom ne misliti na sina i svetog Duha, vec oni zajedno cine i ELOHIMA, i JHWH, i EL SADAJA, i CAVAOTA...

Ove tri licnosti su u planu spasenja zauzele razlicite uloge, o cemu sam vec dosta pisao u ranijim komentarima

Tandara MANDARA, ja ti kažem! jak ti je to neki izvor dokazivanja :)

Nema u bibliji nigde napisano jedan istiniti BOG tri ličnosti koje se otkrivaju kao jedan Bog pod različitim imenima.
Da vidim taj najbolji biblijski stih imaš ga :) ili ja ti kažem

Tri ličnosti ali različite uloge jednog Boga pod različitim imenima :)
Da vidim taj najbolji biblijski stih imaš ga :) ili ja ti kažem TANDARA MANDARA.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tandara MANDARA, ja ti kažem! jak ti je to neki izvor dokazivanja :)

Nema u bibliji nigde napisano jedan istiniti BOG tri ličnosti koje se otkrivaju kao jedan Bog pod različitim imenima.
Da vidim taj najbolji biblijski stih imaš ga :) ili ja ti kažem

Tri ličnosti ali različite uloge jednog Boga pod različitim imenima :)
Da vidim taj najbolji biblijski stih imaš ga :) ili ja ti kažem TANDARA MANDARA.

Imam samo jedno pitanje:

Da li si ti nekada citao bibliju...?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Za nasega prijatelja AApocketzu:

7. Covekova priroda
Covek i žena stvoreni su po Božjem oblicju sa individualnošcu, sa mogucnošcu i slobodom mišljenja i delovanja. Iako su stvoreni kao nezavisna bica, svaki covek je nedeljiva celina tela, duha i duše, koja zavisi od Boga za život, disanje i sve ostalo. Kada su postali neposlušni Bogu, naši prvi roditelji su poricali svoju zavisnost od Njega, odvojili se od Boga i pali sa svoga visokog položaja. Božji lik u njima bio je narušen i oni su postali podložni grehu. Njihovi naslednici ucestvuju u ovoj paloj prirodi i njenim posledicama. Oni su rodeni sa slabostima i sklonostima ka zlu. Medutim, Bog je u Hristu pomirio svet sa sobom i svojim Duhom obnavlja smrtnike koji se kaju u lik njihovog Tvorca. Stvoreni na slavu Bogu, oni su pozvani da Ga vole, da vole jedni druge i vode brigu o svojoj životnoj sredini. (1. Mojsijeva 1,26-28; 2,7; Psalam 8,4-8; Dela 17,24-28; 1. Mojsijeva 3; Psalam 51,5; Rimljanima 5,12-17; 2. Korincanima 5,19.20; Psalam 51, 10; 1. Jovanova 4,7.8.11.20; 1. Mojsijeva 2,15)

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Medutim, Bog je u Hristu pomirio svet sa sobom

Ja ti kažem starozavetni jedini Bog JEHOVA se inkarnirao u svog novozavetnog svemogućeg Boga sina da umre na krstu, kažem ti eto tako je starozavetni Bog pomirio svet sa sobom što je sam sebe pomirio sa sobom samim.. TANDARA MANDARA ja ti kažem zato što sam čitao bibliju :)

Dodato posle 40 minuta:

Christ is not God in personality or identity

Autor
EGWhite.jpg

Godina i datum izdanja May 30, 1895

Izdavačka kuća

"the third angels message"

Jesus Christ is not the Lord God almighty in personality
"But although Christ's glory was for a time veiled and eclipsed by His assuming humanity, yet He did not cease to be God when He became man...The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty, yet Christ and the Father are one." (Ellen White SDA Bible Commentary, vol.5 p.1129)...
Notice the first part says Christ was God. This is a reference to his nature which was clothed with the nature of humanity. Regarding his pre-existent nature Christ was fully God.(John 1:1, Phi 2:6, Hebrews 1) Christ was given his divine(God) nature by his father who is the only true God in personality, individuality and identity. (John 17:3, John 20:17, 1 Cor 8:6)
The second part of the quote says "Christ Jesus was not the Lord God Almighty". This is a reference to his personality and identity. Christ is NOT the Lord God Almighty in identity.
Only one being in the universe is identified as the Lord God Almighty and that is the father. Though Jesus Christ came in his father’s name and as the angel of Jehovah in the OT and also spoke on behalf of Jehovah as Jehovah’s representative. He was not Jehovah himself. Jehovah is his father. He is the mediator between our one God and us.
"The Scriptures clearly indicate the relation between God and Christ, and they bring to view as clearly the personality and individuality of each. [Hebrews 1:1-5 quoted.] God is the Father of Christ; Christ is the Son of God. To Christ has been given an exalted position. He has been made equal with the Father. All the counsels of God are opened to His Son." (Ellen White, Testimonies for the Church, vol. 8, page 268)

icon1.gif
Laodikeja post 114

Znaci u pitanju je uloga, a ne ko je veci po aytoritetu.​

Da, naravno da je Isus Jehova, zajedno sa Ocem i Svetim Duhom, kada nam ti to kažeš :) zaključak, Ceca Jeca lažno je svedočila.

Poslednja izmena:
Natrag