PITANJE: Polako dete Božije polako što se pališ, ono što sam ti citirao jeste Hristovo evanđelje a ne Satanizam masona ili Adventista ni to ne vidi. Po tvome i ja isto mogu reći da u Adventizmu ne znaš ni ko pije ni ko plaća, a to je mnogo kulturnije nego tvoj primer i to dokazano činjenicama
ODGOVOR: Prijatelju, ti mislis da je to Hristovo jevandjelje jer su te tako naucili izokrenuvsi smisa jevandjelja da bi opravdali svoja licna tumacenja koja nisu prirodan proizvod same biblije i njenog nadahnuca.
Bibliji ne treba dodato tumacenje, ona sama sebe tumaci, uporedjenjem teksta sa tekstom kao sto sam ja ucinio u mom prethodnom odgovoru, sagledavanjem celog konteksta, i putem hermenautike..
Sto se tice porekla Jehowistickog ucenja, pogledaj moje tekstove sa fotografijama na temi `Jehovini svedoci, pod naslovon istina o Jehovinim svedocima, i uporedjenje ucenja Jehovinih svedoka i Masonerije..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Laodikejac Laodikejac pa ti nisi kadar ni copy paste kao čovek i pošteno uraditi? bedan je taj Adventizam, što uradi od dobrih i poštenih ljudi
ODGOVOR: mani se praznih reci koje nemaju smisao.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Vidiš ovo se nalazi u mom postu a u tvom sve si zabrljao
Ovo što si ti sam citirao dokazuje da Adventizam ovde lažno svedoči! zar nije jasno napisano da je Isusa Bog postavio za cara u "BOŽIJEM CARSTVU" kako sam ja malo gore uzimajući ovaj stih u obzir zaključio??
ODGOVOR: ja sam odgovorio na pitanje, ali ti nisi shvatio.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE:
"biblija govori da je Isus vecni Bog, i da je njegovo carstvo od vecnosti," ako ne postiraš biblijski stih da ti podrži bogohulje svi koji čitaju ovaj forum će zaključiti da lažno svedočiš
a ti nećeš tako, zato ako imaš stih citiraj ga.
ODGOVOR: ``A sinu: Presto je TVOJ, BOZE VAVIJEK VIJEKA; palica je pravde palica CARSTVA TVOG
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Boze Bog tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: i opet ti si Gospode u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku tvojih,
Ona će proći, a ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.
( Jevrejima posl;anica 1. 8 - 12 ).
``PRESTO JE TVOJ BOZE VECAN I NEPOKOLEBLJIV; skiptar je carstva Tvog skiptar pravice. ( psalam 45. 6 ).
( Jevrejima posl;anica 1. 8 - 12 ).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE:
"a potom ce se carstvo predati Bogu, odnosno razlicite uloge Bozanskih licnosti ce prestati, i on ce nastaviti da caruje zajedno sa ocem i Svetim Duhom kroz citavu vecnost."
Dragi moj Laodikejac glibiš se glibiš se to Adventističom dogmom! “Ko voli nek izvoli” ali kod mene to ne pije vodu
Nisi jasan ili te ja ne razumem ili ti sam ne znaš šta pišeš, čekaj, čekaj pojasni mi kako to misliš "prestaće glavne uloge Božanskih ličnosti" ... stvarno teško je to svatiti
ODGOVOR: rekao sam RAZLICITE, a ne GLAVNE uloge.
Ako si citao neke moje prethodne komentare, mogaop si da vidis da sam u njima objasnio da tri licnosti Bozanstva imaju razlicite uloge u planu spasenja, tako se spominju uloge kao sto su SPASITELJ, POSREDNIK ILI PRVOSVESTENIK, SUDIJA, UTESITELJ, VOJVODA NEBESKE VOJSKE...itd.
Sve ove uloge ce prilikom konacnog svrsetka borbe izmedju dobra i zla biti ukinute, posto nece vise biti potrebne, jer ce se plan spasenja ostvariti u svojoj punini, spaseni ce biti oslobodjeni i zauvek ziveti u vecnoj prisutnosti trojedinog Boga.
``Zato govori: Ustani ti koji spavaš i vaskrsni iz mrtvih, i obasjaće te Hristos. ( Efescima poslanica 5. 14 ).
``I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka. ( otkrivenje Jovanovo 22. 5 ).
Gledacemo Isusa kao Jehovu - uporedni tekstovi: jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2 / 0tkrivenje Jovanovo 22. 3 - 5
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Pitanje za Adventiste kao decu Božiju najveće svetosti i darovi Boga Svetoga Duha.
Ko će nastaviti da caruje zajedno sa Ocem i Svetim Duhom kroz čitavu većnost ako različite uloge Božasnkih ličnosti će prestati
ODGOVOR: pitanje je malo nelogicno..
Isus ce nastaviti da caruje kao Bog zajedno sa ostalim clanovima Bozanstva, njegova uloga kao prvosvestenika ce prestati jer nece biti potrebno da vise ikoga zastupa jer greh ce biti unisten, odnosno nece postojati kroz citavu vecnost..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Tako dakle po Adventizmu, Isus je prvorodni u smislu da je uzrok svega! Isus je Bog od koga sve potiče i stvoreno je. Dragi moj Laodikejac ti si bezbožnik i Bogohulnik! ako nemaš Oca nemaš ni Sina
Dakle gde ti je sada glavna uloga Božanstva Oca
kada ti je Isus sve.
Samo ti huli na Božiji duh i zuju u vetar kako je Adventizam Biblijsko obeležje jedina prave Boga Hrista Crkva
ODGOVOR: problem je sto ti delis clanove Bozanstva, i tako gledas na celu stvar.
A moje objasnjenje je bilo vezano za izraz prvorodjeni ( Grcki ) ARCHE, koji se u bibliji primenjuje na Gospoda Isusa Hrista, u smislu da je on Bog od koga sve potice i stvoreno je, a to ni u kom slucaju ne iskljucuje Boga oca i Svetog Duha, jer ako pogledas 1 knjigu Mojsijevu 1 poglavlje, mozes videti ko je sve ucestvovao u stvaranju, Bog koji se tada objavio kao ELOHIM, odnosno kao onaj u kome su sadrzane vise licnosti, u kontekstu cele biblije vidimo da su to tri: ``U POCETKU STVORI BOG ( Elohim ), NEBO I ZEMLJU...
I DUH BOZJI DIZASE SE NAD VODOM...I RECE BOG ( Elohim ), neka bude svetlost, i bi svetlost..
( 1 knjiga Mojsijeva 1 poglavlje ).
Ovi i slicni tekstovi o Gospodu Isusu Hristu koje sam citirao, upravo su napisani sa ciljem da bi pokazali da je Isus Hristos jednak Ocu, da je on stvoritelj, da je njegov presto vecan, da je on Bog koji ima isti autoritet kao i sam Bog otac..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE: Pitanje za sveznalice Adventizma
Ko je tvorac svega što je tvoreno i ko je vlasnik svega stvorenoga?
Kako je tvorac svoja dela tvorio? naravno biblijski stih ako ga imate
ODGOVOR: Bog koji cini tri licnosti Bozanstva, Isus koji je jednak ocu, kao i Bog otac i Sveti Duh.. ``A SINU: Presto je TVOJ, BOZE VAVIJEK VIJEKA; palica je pravde palica CARSTVA TVOG...
I opet: i opet TI SI GOSPODE u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela RUKU TVOJIH.
Ona će proći, a ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.
( Jevrejima poslanica 1. 8 -12 ).
Jedan psalam kaze ``GOSPODNJA JE ZEMLJA I SVE STO JE NA NJOJ, VASIONA I SVE STO ZIVI NA NJOJ...
Drugim recima, zemlja i sve sto je na njoj je vlasnistvo ELOHIMA, Boga koji sacinjava Oca, sina, i Svetoga Duha, koji su jednaki u svakom pogledu..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PITANJE - KONSTATACIJA: Moj komentar je sledeći: Ko ne zna, a zna da ne zna, opasan je, izbegavajte ga. Za takve sveznalice ni molitve ne pomažu.
ODGOVOR: strasno je kada neko znanje naziva neznanje, i obratno.
* ZLO JE KADA NEKO NEZNA A NEDA SE NAUCITI *
Vuk Stefanovic Karadjic