Adventisti

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
o i za gospodara, još i da mu je data sva vlast na koji si ti i sav Advizam komentara.

Čitaj ovde
Mpodigao za kao mu vlast?

eznanje. Hajde citiraj mi taj doslovni stih gde kaže da Isus ima svoje carstvo i svu večnu vlast, a inda ću ti ja citirati nešto da mi tiišeš taj stko ja kaus nikada nije imao ni carstvo ni vlast dok ga BOG i OTAC nije a i predao mu vlast u ruke, oj Miko da kad prređeno vreme Isus ć se podloži svomOGU i OCU daude u svemu BO CAR. Mim ako to tebi svedočim?

Vidi komentarisao sam nešto, nisam sve jer nema potrebe da te pravim neznalicom pisma! :) to ti sam sebe praviš. Veliki pozdrav testima i ako može da imate i mir.

Daleko si ti ov sa tim Adventističkim lažnim svedočanstvima. Imaš ti nešto protiv? "Ima li ipak Adventisti su dobri idi! ali zavedene su to oodikeja evanđelju.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
PITANJE: Lažan si ti svedok :) ne piše da su Boga proboli, post 1257 na temi Jehovin Svedoci argumentovano sam ti to dokazao a što ti to ne uzimaš u obzir samo dokazuje kakvo stanje u Adventizmu.

ODGOVOR: Naravno da nepise ja sam to dodao u zagradi, jer se to iz konteksta jasno zakljucuje..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Dobio si dragi moj Laodikejac moj biblijski argumenat da ga je BOG i OTAC njegov postavio i za cara kao i za gospodara, još i da mu je data sva vlast na koji si ti i sav Adventizam ostali bez komentara.

ODGOVOR: to je tvoje misljenje..a ne biblijski stav.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Čitaj ovde
Miko, ko je Isusa podigao za kralja i dao mu vlast?

Miko, Miko! opet ti i tvoje neznanje. Hajde citiraj mi taj doslovni stih gde kaže da Isus ima svoje carstvo i svoju večnu vlast, a inda ću ti ja citirati nešto da mi ti prokomentarišeš taj stih. Miko ja kažem da Isus nikada nije imao ni carstvo ni vlast dok ga BOG i OTAC nije uzdigao na mesto Cara i predao mu vlast u ruke, još kažem dragi moj Miko da kad prođe određeno vreme Isus će opet da se podloži svom BOGU i OCU da BOG i OTAC bude u svemu BOG i CAR. Miko! dali ja lažem ako to tebi svedočim?

ODGOVOR: ``A sinu: Presto je TVOJ, BOZE VAVIJEK VIJEKA; palica je pravde palica CARSTVA TVOG
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Boze Bog tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.
( Jevrejima posl;anica 1. 8 - 12 ).

``PRESTO JE TVOJ BOZE VECAN I NEPOKOLEBLJIV; skiptar je carstva Tvog skiptar pravice. ( psalam 45. 6 ).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Miko da kad prođe određeno vreme Isus će opet da se podloži svom BOGU i OCU da BOG i OTAC bude u svemu BOG i CAR. Miko! dali ja lažem ako to tebi svedočim?

ODGOVOR: Ovaj tekst u 1 Korincanima poslanici 15. 24 - 28 treba shvatiti u svom kontekstu, i kontekstu celokupnog biblijskog ucenja o prirodi i ulozi Gospoda Isusa Hrista u planu spasenja.
Treba naglasiti da je ovo napisano u kontekstu uloga koje razlicite licnosti Bozanstva zauzimaju u planu spasenja..

Ovaj tekst u svojoj celini govori o vaskrsenju.
Tekst od 1 do 23 stiha govori o tome da je Hristovo vaskrsenje zalog naseg vaskrsenja i vecnog zivota.
15 stih kaze da je Bog otac vaskrsao Hrista iz mrtvih.
Tekstovi od 35 do 50 stiha takodje govore o vaskrsenju i uporedjenju prirode zemaljskog tela, i vaskrslog proslavljenog tela.
Hristos je rodjenjem na ovoj zemlji primio ljudsku prirodu sa svim njenim slabostima, prilikom svog vaskrsenja Hristos je zadrzao ljudsko telo, ali je ono prilikom Hristovog uznesenja bilo proslavljeno i obuceno u besmrtnost ( Jevandjelje po Jovanu 20. 24 - 28 Toma i Isus / Jevandjelje po Luki 24. 36 - 43 Isus jede sa ucenicima posle vaskrsenja ).

Prema tome, tekst u 1 Korincanima poslanici 24. 36 - 43 koji kaze da ce se i sam sin podloziti ocu, ni u kom slucaju ne porice Hristovo Bozanstvo, vec naprotiv govori o Hristovoj poniznosti i odavanju slave onome koji ga je vaskrsao iz mrtvih.

Ovo znaci takodje i to, da ce posle vekovne borbe izmedju dobra i zla, razlicite uloge Bozanskih licnosti prestati jer vise nece biti potrebne, i Isus ce se ponovo podloziti, odnosno ponovo zauzeti mesto koje mu je oduvek pripadalo, a to je da bude sa ocem i Svetim Duhom Bog sve u svemu.

Isusova vlast u sklopu trojstva je oduvek bila vecna, i tako ce biti zauvek kroz sve vekove vecnosti.

U to vreme, govori Gospod, sabraću hrome, i skupiću odagnane i kojima zlo učinih.
I učiniću od hromih ostatak i od odagnanih silan narod; i Gospod će carovati nad njima na gori Sionu odsada i doveka. ( knjiga proroka Miheja 4. 6 - 7 ).

I reče joj anđeo: Ne boj se, Marija! Jer si našla milost u Boga.
I evo zatrudnećeš, i rodićeš Sina, i nadeni Mu ime Isus.
On će biti veliki, i nazvaće se Sin Najvišega, i daće Mu Gospod Bog presto Davida oca Njegovog;
I carovaće u domu Jakovljevom vavek, i carstvu Njegovom neće biti kraja. ( jevandjelje po Luki 1. 30 - 33 ).

PITANJE _ KONSTATACIJA: Vidi komentarisao sam nešto, nisam sve jer nema potrebe da te pravim neznalicom pisma! :) to ti sam sebe praviš. Veliki pozdrav tebi i svim Adventistima i ako može da imate i mir.

ODGOVOR: da ali opet se nisi moliop Bogu da ti otkrije sta je istina, pa ta opaska o nepoznavanju pisma nikako ne stoji...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE KONSTATACIJA: Daleko si ti od Hristovog duha i zajednice jedinog živog Boga, imaj na umu da ako lažeš sam sebe lažeš, vidiš da meni nisi nimalo ubedljiv sa tim Adventističkim lažnim svedočanstvima. Imaš ti nešto protiv? "Ima li neko od Adventista nešto protiv?" mir vama i veliki pozdrav.

ODGOVOR: da, kad neko nema kontraargumente, nema drugog izbora nego da osudi i omalovazi neciju licnost, sto ti upravo cinis.
Bog ce suditi svakom telu, pa prema tome ni ova tvoja konstatacija ne stoji..posebno jer je izgovorena tako kako je izgovorena..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Toliko o Adventističkoj bratskoj ljubavi prema svom bližnjemu kada ostajete bez argumenata :)

ODGOVOR: upravo je suprotno.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE KONSTATACIJA: Za mene dragi moj Laodikejac ipak Adventisti su dobri i pošteni ljudi! ali zavedene su to ovce i lutaju zujeći u vetar bez pastira. To je razlog zašto u njihovoj zabludi uzeli sebi pravo da osuđuju druge, dragi moj Laodikejac molim se Bogu za vaš mir i da vam da da osvetli istina kako biste prihvatili Hrista i njegovu najveću zapovest po evanđelju.

ODGOVOR: da, i to se desava, da neko licnu slepocu, svoje duhovno siromastvo, i nedostatak ljubavi, prikriva time sto ce osudjivati one koji vide, i kojima je zajednica sa Isusom nesto najprece i najmilije u zivotu, i koji sve zrtvuju radi te zajednice, a poslednju koru hleba sa onima koji gladuju, jer ih ljube istinskom ljubavlju kojom je Hristos ljubio svet..JER SE LJUBAV BOZJA U DELIMA POKAZUJE..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

A dali Adventizam ima nešto protiv ovog mog iznetog mišljenja :)

:)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
PITANJE: Dragi moj Laodikejac evo mog iz kontexta jasan zaključk "čijom influencom do tog zaključka kada je (Naravno u zagradi) da nigcma napisano takve bogohulne jeresi " slažeš se mojim zaključkom da je to samo Adventistički zaključak mimo biblije :)

ODGOVOR: Ne, nego to sto ti ucis je Jehovisticka nauka koju su primili od masona ciji clan je bio Rasel, nauka po kojoj je Isus stvoreno bice, sin Bozji isto kao i Lucifer..to je pravi izvor tvog ucenja, masonski Satanizam, meni je zao ali to je istina dokazana cinjenicama.

PITANJE: A dali Adventizam ima nešto protiv ovog mog iznetog mišljenja :)

ODGOVOR: tvoja je slobodna volja sta ces misliti, ali to nema veze sa biblijom i njenim kontekstom.

PITANJE: Ovo što sicsam citirao dokazuje da Adventizam ovde lažno svedoči! zar nije jasno napisano da je Isusa Bog postavio za cara u "BOŽIJEM CARSTVU" kako sam ja malo gore uzimajući ovaj stih u obzir zaključio??

ODGOVOR: biblija govori da je Isus vecni Bog, i da je njegovo carstvo od vecnosti, a to da mu je otac predao carstvo se odnosi na Isusovu ulogu u koju spada i carevanje koje njemu kao nasledniku Davidovog prestola pripada.
On je rodjen kao car i naslednik Davidovog prestola, i u tom smislu on caruje dok se ne poloze neprijatelji njegovi pod noge njegove, a potom ce se carstvo predati Bogu, odnosno razlicite uloge Bozanskih licnosti ce prestati, i on ce nastaviti da caruje zajedno sa ocem i Svetim Duhom kroz citavu vecnost..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: A sinu: Presto je TVOJ, BOZE VAVIJEK VIJEKA; palica je pravde palica CARSTVA TVOG
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Boze Bog tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.

A da ne ostaješ u Adventističkoj zabludi pročitaj i ovo

Hebrews 1
1:1 Elohim, who at sundry times and in divers manners spake in time past unto the fathers by the prophets,
1:2 Hath in these last days spoken unto us by his Son, whom he hath appointed heir of all things, by whom also he made the worlds;
1:3 Who being the brightness of his glory, and the express image of his person, and upholding all things by the word of his power, when he had by himself purged our sins, sat down on the right hand of the Majesty on high;
1:4 Being made so much better than the angels, as he hath by inheritance obtained a more excellent name than they.
1:5 For unto which of the angels said he at any time, Thou art my Son, this day have I begotten thee? And again, I will be to him a Father, and he shall be to me a Son?
1:6 And again, when he bringeth in the firstbegotten into the world, he saith, And let all the angels of Elohim worship him.
1:7 And of the angels he saith, Who maketh his angels spirits, and his ministers a flame of fire.
1:8 But unto the Son he saith, Thy throne, O Elohim, is for ever and ever: a sceptre of righteousness is the sceptre of thy kingdom.
1:9 Thou hast loved righteousness, and hated iniquity; therefore Elohim, even thy Elohim, hath anointed thee with the oil of gladness above thy fellows.
1:10 And, Thou,
HisName.gif
, in the beginning hast laid the foundation of the earth; and the heavens are the works of thine hands:
1:11 They shall perish; but thou remainest; and they all shall wax old as doth a garment;
1:12 And as a vesture shalt thou fold them up, and they shall be changed: but thou art the same, and thy years shall not fail.
1:13 But to which of the angels said he at any time, Sit on my right hand, until I make thine enemies thy footstool?
1:14 Are they not all ministering spirits, sent forth to minister for them who shall be heirs of salvation?

ODGOVOR: Celo prvo poglavlje Jevrejima poslanice govori o Hristovoj sluzbi za coveka, o njegovoj poniznosti i proslavljanju od andjela i samoga Boga oca zbog smrti koju je podneo ``A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt ( Jevrejima poslanica 2. 9 ).

Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca. ( Filibljanima poslanica 2. 5 - 11 ).

Izraz `JA TE DANAS RODIH, se odnosi na Hristovo vaskrsenje iz mrtvih ``I kad svršiše sve što je pisano za Njega, skinuše Ga s drveta i metnuše u grob.
A Bog vaskrse Ga iz mrtvih.
I pokaziva se mnogo dana onima što izlaziše s Njim iz Galileje u Jerusalim, koji su sad svedoci Njegovi pred narodom.
I mi vam javljamo obećanje koje bi očevima našim da je ovo Bog ispunio nama, deci njihovoj, podignuvši Isusa;
Kao što je napisano i u drugom psalmu: Ti si moj Sin, ja Te danas rodih. ( dela apostolska 13. 29 - 33 )..

Ovde se govori o tome da je Bog dao Izraelskom narodu obecanje o buducem mesiji koji ce umreti za ljudske grehe, i da ce ga Bog podici iz mrtvih kao sto je napisano u 2 psalmu ``JA TE DANAS RODIH.

Izraz `PRVORODJENI, se takodje odnosi na Hristovo vaskrsenje: ``I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;
(otkrivenje Jovanovo 1. 5 ).

``Ali dobivši pomoć Božju stojim do samog ovog dana, i svedočim i malom i velikom, ne kazujući ništa osim što proroci kazaše da će biti, i Mojsije:
Da će Hristos postradati, i da će biti prvi iz vaskrsenja mrtvih i propovedati videlo narodu jevrejskom i neznabošcima. ( dela apostolska 26. 22 - 23 ).

I On je pre svega, i sve je u Njemu.
I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvih, ( Kolosanima poslanica 1. 17 - 18 ).

Zna se da Isus po hronoloskom redu nije prvi vaskrsao iz mrtvih, ali izraz prvenac ili prvorodjeni iz mrtvih se i ne odnosi na hronoloski redosled vaskrsenja, vec na to da je on uzrok svih vaskrsenja koja su se dogodila u proslosti ili koja ce se dogoditi u buducnosti, njegovo vaskrsenje je zalog naseg vaskrsenja, da nije njegovog vaskrsenja ne bi bilo ni naseg.

On je prvorodjeni i u smislu da je on uzrok svega, sve u njemu pocinje i sve se u njemu zavrsava, on je prvi, on je Bog od koga sve potice i stvoreno je.

Izraz `PRVI - ( Grcki ) `ARCHE u biblijskoj terminologiji oznacava i nekoga ko je prvi po polozaju, autoritetu, onoga pre koga nista nije bilo, koji je stvoritelj svega sto postoji, on je prauzrok..

Recnik stranih reci: ARH, ARHE - praiskonski - pocetni / ARHI - nad, glavni, vrhovni.

Izrazom `UVODECI PRVORODJENOGA U SVET.. se misli na Hristovo utelovljenje i njegovu sluzbu na zemlji:

``Jer krv junčija i jarčija ne može uzeti greha.
Zato, ulazeći u svet govori: Žrtava i darova nisi hteo, ali si mi telo pripravio.
Žrtve i prilozi za greh nisu Ti bili ugodni.
Tada rekoh: Evo dođoh, u početku knjige pisano je za mene, da učinim volju Tvoju, Bože.
( Jevrejima poslanica 10. 4 - 7 )
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: E tako a sada mi svedoči koji Gospodin je to u početku osnovao zemlju i nebesa čija su to ruku dela? :) molim se za Adventizam da im osvetli istina, da prihvataju evanđelje Hristovo

ODGOVOR: naravno delo Isusovih ruku: ``A sinu: Presto je TVOJ, BOZE VAVIJEK VIJEKA; palica je pravde palica CARSTVA TVOG
I opet: TI SI GOSPODE u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku TVOJIH

PITANJE: Pitanje za Adeventiste

"toga radi pomaza Te, Boze Bog tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih."
Obijasnite mi o kojim drugovima je ovde reč? da nije to ono trojstvo drugova u TRIJADI u pitanju

ODGOVOR: U sledecem tekstu vidimo da Bog otac naziva Boga sina dugom: ``Maču, ustani na pastira mog, i na čoveka druga mog, govori Gospod nad vojskama, udari pastira, i ovce će se razbeći, ali ću okrenuti ruku svoju k malima. ( knjiga proroka Zaharije 13. 7 ).

Znaci moze se reci da se tu odnosi na ostale clanove Bozanskog trojstva, ali i na andjele sto ne menja kontekst..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
icon1.gif

PITANJE: Dragi moj Laodikejac evo mog iz kontexta jasan zaključk "čijom influencom do tog zaključka kada je (Naravno u zagradi) da nigcma napisano takve bogohulne jeresi " slažeš se mojim zaključkom da je to samo Adventistički zaključak mimo biblije :)

ODGOVOR: Ne, nego to sto ti ucis je Jehovisticka nauka koju su primili od masona ciji clan je bio Rasel, nauka po kojoj je Isus stvoreno bice, sin Bozji isto kao i Lucifer..to je pravi izvor tvog ucenja, masonski Satanizam, meni je zao ali to je istina dokazana cinjenicama.

Polako dete Božije polako što se pališ, ono što sam ti citirao jeste Hristovo evanđelje a ne Satanizam masona ili Adventista ni to ne vidi. Po tvome i ja isto mogu reći da u Adventizmu ne znaš ni ko pije ni ko plaća, a to je mnogo kulturnije nego tvoj primer i to dokazano činjenicama :)

PITANJE: Ovo što sicsam citirao dokazuje da Adventizam ovde lažno svedoči! zar nije jasno napisano da je Isusa Bog postavio za cara u "BOŽIJEM CARSTVU" kako sam ja malo gore uzimajući ovaj stih u obzir zaključio??

ODGOVOR: biblija govori da je Isus vecni Bog, i da je njegovo carstvo od vecnosti, a to da mu je otac predao carstvo se odnosi na Isusovu ulogu u koju spada i carevanje koje njemu kao nasledniku Davidovog prestola pripada.On je rodjen kao car i naslednik Davidovog prestola, i u tom smislu on caruje dok se ne poloze neprijatelji njegovi pod noge njegove, a potom ce se carstvo predati Bogu, odnosno razlicite uloge Bozanskih licnosti ce prestati, i on ce nastaviti da caruje zajedno sa ocem i Svetim Duhom kroz citavu vecnost..

Laodikejac Laodikejac pa ti nisi kadar ni copy paste kao čovek i pošteno uraditi? bedan je taj Adventizam, što uradi od dobrih i poštenih ljudi :)
Vidiš ovo se nalazi u mom postu a u tvom sve si zabrljao :)
Ovo što si ti sam citirao dokazuje da Adventizam ovde lažno svedoči! zar nije jasno napisano da je Isusa Bog postavio za cara u "BOŽIJEM CARSTVU" kako sam ja malo gore uzimajući ovaj stih u obzir zaključio??

"biblija govori da je Isus vecni Bog, i da je njegovo carstvo od vecnosti," ako ne postiraš biblijski stih da ti podrži bogohulje svi koji čitaju ovaj forum će zaključiti da lažno svedočiš :) a ti nećeš tako, zato ako imaš stih citiraj ga.

"a potom ce se carstvo predati Bogu, odnosno razlicite uloge Bozanskih licnosti ce prestati, i on ce nastaviti da caruje zajedno sa ocem i Svetim Duhom kroz citavu vecnost."

Dragi moj Laodikejac glibiš se glibiš se to Adventističom dogmom! “Ko voli nek izvoli” ali kod mene to ne pije vodu :)
Nisi jasan ili te ja ne razumem ili ti sam ne znaš šta pišeš, čekaj, čekaj pojasni mi kako to misliš "prestaće glavne uloge Božanskih ličnosti" ... stvarno teško je to svatiti :)

Pitanje za Adventiste kao decu Božiju najveće svetosti i darovi Boga Svetoga Duha.
Ko će nastaviti da caruje zajedno sa Ocem i Svetim Duhom kroz čitavu većnost ako različite uloge Božasnkih ličnosti će prestati :)

On je prvorodjeni i u smislu da je on uzrok svega, sve u njemu pocinje i sve se u njemu zavrsava, on je prvi, on je Bog od koga sve potice i stvoreno je.

Tako dakle po Adventizmu, Isus je prvorodni u smislu da je uzrok svega! Isus je Bog od koga sve potiče i stvoreno je. Dragi moj Laodikejac ti si bezbožnik i Bogohulnik! ako nemaš Oca nemaš ni Sina :) Dakle gde ti je sada glavna uloga Božanstva Oca :) kada ti je Isus sve.
Samo ti huli na Božiji duh i zuju u vetar kako je Adventizam Biblijsko obeležje jedina prave Boga Hrista Crkva :)

Pitanje za sveznalice Adventizma
Ko je tvorac svega što je tvoreno i ko je vlasnik svega stvorenoga? :)
Kako je tvorac svoja dela tvorio? naravno biblijski stih ako ga imate :)

PITANJE: Pitanje za Adeventiste

"toga radi pomaza Te, Boze Bog tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih."
Obijasnite mi o kojim drugovima je ovde reč? da nije to ono trojstvo drugova u TRIJADI u pitanju

ODGOVOR: U sledecem tekstu vidimo da Bog otac naziva Boga sina dugom: ``Maču, ustani na pastira mog, i na čoveka druga mog, govori Gospod nad vojskama, udari pastira, i ovce će se razbeći, ali ću okrenuti ruku svoju k malima. ( knjiga proroka Zaharije 13. 7 ).

Znaci moze se reci da se tu odnosi na ostale clanove Bozanskog trojstva, ali i na andjele sto ne menja kontekst..

Moj komentar je sledeći: Ko ne zna, a zna da ne zna, opasan je, izbegavajte ga. :) Za takve sveznalice ni molitve ne pomažu.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ovo je za naseg prijatelja AApocketza.
Toliko da malo pametno razmisli:

5. Sveti Duh
Bog vecni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlaci i ubeduje ljudska bica, a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomocuje je da svedoci za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu. (1. Mojsijeva 1,1.2; Luka 1,35; 4,18; Dela 10,38; 2. Petrova 1,21; 2. Korincanima 3,18; Efescima 4,11.12; Dela 1,8; Jovan 14,16-18.26; 15,26.27; 16,7-13)

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Miko pozdrav, zar misliš da će vredeti to što si napisao uzevši u obzir da je za njih Isus stvorenje a Duh prirodni element.
Bog zna.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
PITANJE: Polako dete Božije polako što se pališ, ono što sam ti citirao jeste Hristovo evanđelje a ne Satanizam masona ili Adventista ni to ne vidi. Po tvome i ja isto mogu reći da u Adventizmu ne znaš ni ko pije ni ko plaća, a to je mnogo kulturnije nego tvoj primer i to dokazano činjenicama :)

ODGOVOR: Prijatelju, ti mislis da je to Hristovo jevandjelje jer su te tako naucili izokrenuvsi smisa jevandjelja da bi opravdali svoja licna tumacenja koja nisu prirodan proizvod same biblije i njenog nadahnuca.
Bibliji ne treba dodato tumacenje, ona sama sebe tumaci, uporedjenjem teksta sa tekstom kao sto sam ja ucinio u mom prethodnom odgovoru, sagledavanjem celog konteksta, i putem hermenautike..
Sto se tice porekla Jehowistickog ucenja, pogledaj moje tekstove sa fotografijama na temi `Jehovini svedoci, pod naslovon istina o Jehovinim svedocima, i uporedjenje ucenja Jehovinih svedoka i Masonerije..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Laodikejac Laodikejac pa ti nisi kadar ni copy paste kao čovek i pošteno uraditi? bedan je taj Adventizam, što uradi od dobrih i poštenih ljudi :)

ODGOVOR: mani se praznih reci koje nemaju smisao.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Vidiš ovo se nalazi u mom postu a u tvom sve si zabrljao :)
Ovo što si ti sam citirao dokazuje da Adventizam ovde lažno svedoči! zar nije jasno napisano da je Isusa Bog postavio za cara u "BOŽIJEM CARSTVU" kako sam ja malo gore uzimajući ovaj stih u obzir zaključio??

ODGOVOR: ja sam odgovorio na pitanje, ali ti nisi shvatio.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: "biblija govori da je Isus vecni Bog, i da je njegovo carstvo od vecnosti," ako ne postiraš biblijski stih da ti podrži bogohulje svi koji čitaju ovaj forum će zaključiti da lažno svedočiš :) a ti nećeš tako, zato ako imaš stih citiraj ga.

ODGOVOR: ``A sinu: Presto je TVOJ, BOZE VAVIJEK VIJEKA; palica je pravde palica CARSTVA TVOG
I opet: i opet ti si Gospode u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku tvojih,
Ona će proći, a ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,

``PRESTO JE TVOJ BOZE VECAN I NEPOKOLEBLJIV; skiptar je carstva Tvog skiptar pravice. ( psalam 45. 6 ).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: "a potom ce se carstvo predati Bogu, odnosno razlicite uloge Bozanskih licnosti ce prestati, i on ce nastaviti da caruje zajedno sa ocem i Svetim Duhom kroz citavu vecnost."

Dragi moj Laodikejac glibiš se glibiš se to Adventističom dogmom! “Ko voli nek izvoli” ali kod mene to ne pije vodu :)
Nisi jasan ili te ja ne razumem ili ti sam ne znaš šta pišeš, čekaj, čekaj pojasni mi kako to misliš "prestaće glavne uloge Božanskih ličnosti" ... stvarno teško je to svatiti :)

ODGOVOR: rekao sam RAZLICITE, a ne GLAVNE uloge.
Ako si citao neke moje prethodne komentare, mogaop si da vidis da sam u njima objasnio da tri licnosti Bozanstva imaju razlicite uloge u planu spasenja, tako se spominju uloge kao sto su SPASITELJ, POSREDNIK ILI PRVOSVESTENIK, SUDIJA, UTESITELJ, VOJVODA NEBESKE VOJSKE...itd.
Sve ove uloge ce prilikom konacnog svrsetka borbe izmedju dobra i zla biti ukinute, posto nece vise biti potrebne, jer ce se plan spasenja ostvariti u svojoj punini, spaseni ce biti oslobodjeni i zauvek ziveti u vecnoj prisutnosti trojedinog Boga.

``Zato govori: Ustani ti koji spavaš i vaskrsni iz mrtvih, i obasjaće te Hristos. ( Efescima poslanica 5. 14 ).

``I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka. ( otkrivenje Jovanovo 22. 5 ).

Gledacemo Isusa kao Jehovu - uporedni tekstovi: jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2 / 0tkrivenje Jovanovo 22. 3 - 5
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Pitanje za Adventiste kao decu Božiju najveće svetosti i darovi Boga Svetoga Duha.
Ko će nastaviti da caruje zajedno sa Ocem i Svetim Duhom kroz čitavu većnost ako različite uloge Božasnkih ličnosti će prestati :)

ODGOVOR: pitanje je malo nelogicno..
Isus ce nastaviti da caruje kao Bog zajedno sa ostalim clanovima Bozanstva, njegova uloga kao prvosvestenika ce prestati jer nece biti potrebno da vise ikoga zastupa jer greh ce biti unisten, odnosno nece postojati kroz citavu vecnost..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Tako dakle po Adventizmu, Isus je prvorodni u smislu da je uzrok svega! Isus je Bog od koga sve potiče i stvoreno je. Dragi moj Laodikejac ti si bezbožnik i Bogohulnik! ako nemaš Oca nemaš ni Sina :) Dakle gde ti je sada glavna uloga Božanstva Oca :) kada ti je Isus sve.
Samo ti huli na Božiji duh i zuju u vetar kako je Adventizam Biblijsko obeležje jedina prave Boga Hrista Crkva :)

ODGOVOR: problem je sto ti delis clanove Bozanstva, i tako gledas na celu stvar.
A moje objasnjenje je bilo vezano za izraz prvorodjeni ( Grcki ) ARCHE, koji se u bibliji primenjuje na Gospoda Isusa Hrista, u smislu da je on Bog od koga sve potice i stvoreno je, a to ni u kom slucaju ne iskljucuje Boga oca i Svetog Duha, jer ako pogledas 1 knjigu Mojsijevu 1 poglavlje, mozes videti ko je sve ucestvovao u stvaranju, Bog koji se tada objavio kao ELOHIM, odnosno kao onaj u kome su sadrzane vise licnosti, u kontekstu cele biblije vidimo da su to tri: ``U POCETKU STVORI BOG ( Elohim ), NEBO I ZEMLJU...
I DUH BOZJI DIZASE SE NAD VODOM...I RECE BOG ( Elohim ), neka bude svetlost, i bi svetlost..
( 1 knjiga Mojsijeva 1 poglavlje ).
Ovi i slicni tekstovi o Gospodu Isusu Hristu koje sam citirao, upravo su napisani sa ciljem da bi pokazali da je Isus Hristos jednak Ocu, da je on stvoritelj, da je njegov presto vecan, da je on Bog koji ima isti autoritet kao i sam Bog otac..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Pitanje za sveznalice Adventizma

ODGOVOR: Bog koji cini tri licnosti Bozanstva, Isus koji je jednak ocu, kao i Bog otac i Sveti Duh.. ``A SINU: Presto je TVOJ, BOZE VAVIJEK VIJEKA; palica je pravde palica CARSTVA TVOG...
I opet: i opet TI SI GOSPODE u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela RUKU TVOJIH.
( Jevrejima poslanica 1. 8 -12 ).

Jedan psalam kaze ``GOSPODNJA JE ZEMLJA I SVE STO JE NA NJOJ, VASIONA I SVE STO ZIVI NA NJOJ...
Drugim recima, zemlja i sve sto je na njoj je vlasnistvo ELOHIMA, Boga koji sacinjava Oca, sina, i Svetoga Duha, koji su jednaki u svakom pogledu..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE - KONSTATACIJA: Moj komentar je sledeći: Ko ne zna, a zna da ne zna, opasan je, izbegavajte ga. :) Za takve sveznalice ni molitve ne pomažu.

ODGOVOR: strasno je kada neko znanje naziva neznanje, i obratno.

* ZLO JE KADA NEKO NEZNA A NEDA SE NAUCITI *

Vuk Stefanovic Karadjic

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
PITANJE: Pitanje za sveznalice Adventizma

ODGOVOR: Bog koji cini tri licnosti Bozanstva, Isus koji je jednak ocu, kao i Bog otac i Sveti Duh.. ``A SINU: Presto je TVOJ, BOZE VAVIJEK VIJEKA; palica je pravde palica CARSTVA TVOG...
I opet: i opet TI SI GOSPODE u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela RUKU TVOJIH.
( Jevrejima poslanica 1. 8 -12 ).

Jedan psalam kaze ``GOSPODNJA JE ZEMLJA I SVE STO JE NA NJOJ, VASIONA I SVE STO ZIVI NA NJOJ...
Drugim recima, zemlja i sve sto je na njoj je vlasnistvo ELOHIMA, Boga koji sacinjava Oca, sina, i Svetoga Duha, koji su jednaki u svakom pogledu..

"Bog koji cini tri licnosti Bozanstva, Isus koji je jednak ocu, kao i Bog otac i Sveti Duh."

E ovo bi ti dragi moj Laodikejac trebao i da dokažeš sa tom tvojom Adventistikom biblijom a ne samo: Ponavljam ti Adventističku mandru kao teologiju :) Vidi kako ja to radim.

Hebrews 1
1:1 Elohim, who at sundry times and in divers manners spake in time past unto the fathers by the prophets,
1:2 Hath in these last days spoken unto us by his Son, whom he hath appointed heir of all things, by whom also he made the worlds;
1:3 Who being the brightness of his glory, and the express image of his person, and upholding all things by the word of his power, when he had by himself purged our sins, sat down on the right hand of the Majesty on high;
1:4 Being made so much better than the angels, as he hath by inheritance obtained a more excellent name than they.
1:5 For unto which of the angels said he at any time, Thou art my Son, this day have I begotten thee? And again, I will be to him a Father, and he shall be to me a Son?
1:6 And again, when he bringeth in the firstbegotten into the world, he saith, And let all the angels of Elohim worship him.
1:7 And of the angels he saith, Who maketh his angels spirits, and his ministers a flame of fire.
1:8 But unto the Son he saith, Thy throne, O Elohim, is for ever and ever: a sceptre of righteousness is the sceptre of thy kingdom.
1:9 Thou hast loved righteousness, and hated iniquity; therefore Elohim, even thy Elohim, hath anointed thee with the oil of gladness above thy fellows.
1:10 And, Thou,
HisName.gif
, in the beginning hast laid the foundation of the earth; and the heavens are the works of thine hands:
1:11 They shall perish; but thou remainest; and they all shall wax old as doth a garment;
1:12 And as a vesture shalt thou fold them up, and they shall be changed: but thou art the same, and thy years shall not fail.
1:13 But to which of the angels said he at any time, Sit on my right hand, until I make thine enemies thy footstool?
1:14 Are they not all ministering spirits, sent forth to minister for them who shall be heirs of salvation?

Još jednom dragi moj ja ovde na ovaj forum argumentovano kažem da su Adventisti bogohulnici jer hule bezstidno na Božiji sveti duh Adventističkim lažnim svedočenjem.

Hajde sada iznesi tvoju Adventističku bibliju i dokazuj ono što ovde svedočiš pa da svaki za sebe izvuče zaključak šta je Adventizam.
Da Boga čine tri ličnosti Božasntava, da je Isus jednak ocu (malo slovo) i da je Sveti Duh (velika slova) Bog koji je jednak i sa neznanim ocem i sa novozavetnim inkarniranim Svemogućim Bogom Sinom?

Ne uvažavam nimalo tu vašu Adventističku "MANTRU" što je ovde ponavljate već vam tražim bibliju i sa biblijom, Mir vama i veliki pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Bog zna da li ce vredeti iline, ali mislim da je dobro da ta zavedena dusa cije istinu, ko zna mozda ce mu proraditi savest.

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Za naseg cenjenog prijatelja AApockezu:

Ovako veruju uce i zive Adventisti:

6. Stvaranje
Bog je tvorac svega koji je u Svetom pismu otkrio verodostojan izveštaj o svojoj stvaralackoj delatnosti. Za šest dana Gospod je stvorio "nebo i zemlju", sva bica na Zemlji i pocinuo sedmog dana te prve sedmice. Na taj nacin On je uspostavio Subotu kao vecnu uspomenu na svoje završeno stvaralacko delo. Prvi covek i žena stvoreni su po Božjem oblicju kao kruna stvaralackog dela. Coveku je data vlast nad svetom, ali i odgovornost da se brine o njemu. Kada je stvaranje sveta bilo završeno, svet je bio "veoma dobar" spreman da objavljuje Božju slavu. (1. Mojsijeva 1,2; 2. Mojsijeva 20,8-11; Psalam 19,1-6; 33,6.9; 104; Jevrejima 11,3)

Poslednja izmena:
Natrag