Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne brkam ja nista brate Miko! a da bih ti dokazao dali znas da je bas "Russija" naslednica pravog pravoslavlja-vizantijskog,a o armeniji i da ne govorim,cak im je i alfabet ostao skoro u staroj formi aramejskog,dali si znao da su armeni verovali u Hrista na mnogo ranije nego sto su sami apostoli shvatili da je isus Gospod i da se nalazi medju njima?ako nisi porazgovaraj s verujucim armeninom,ili otidji do armenske crkve pa se malo raspitaj.A takodje ako nisi znao armeni su prvi primili hriscanstvo do hrista.Samo sto se o tome malo zna,jer niko ne izucava armensku istoriju crkve.
Kad je postojala ortodoxna crkva rimokatoliki nisu postojali.Prva crkva je bila u jerusalemu,a ortodoxni-pravoslavni jevreji su ziveli u rimu to je tacno dok ih nije neron pobio.
Rim je tada ubijao ortodoxe-pravoslavne a jeres rimska ih ubija danas.zato brate Miko malo bolje izuci istoriju.
Pozdrav od Gere.
Postovanje VANHELSING,
Da li se sada presao na temo hodocasca samo zato sto nemas nista da pokazes da i tvoja Crkva Ispunjava Hristov nalog u propovedanju Hrisovog Jevandjeljas svetu?
Мењају они како им затреба, али зато знају да смо сви ми у заблуди. Још један мали детаљ ће бити довољан како је у самим почецима почело мењање текста у "Великој борби". Такав тренд је настављен све до данашњих дана, само да могу да продају своја учења, а улазиница им је Библија коју касније изврћу када човек помисли да су они стварно истинити сведоци.
VELIKA BORBA (izdanje iz 1844) ........................VELIKA BORBA (izdanje iz 1911)
Str. 294. ime poglavlja: Glasna vika .....................Str. 491, ime poglavlja: Poslednja opomena
Str. 295. „ona će prerasti u glasnu viku“ ..............Str. 492. izostavljeno
Str. 424. „kada dođe vreme za glasnu viku“ ..........Str. 493. izostavljeno
Str. 299. „kad se bude začula glasna vika“ ............Str. 497. „kad bude objavljena poslednja opomena“
Uvek posle matirajućih posrova prema Adventisrima sledi ovakav jedan. To identično rade i Jehovini svedoci :Sardu, sve je to lepo, i Adventisti poznaju te tekstove, ali oni znaju jos nesto sto ti neznas jer ne proucavas i ne uporedjujes tekstove, cak sta vise ne koristis literarni i istorijski kontekst, odnosno ko, kome, i zasto je data odredjena izjava..?
Ja sam vec objasnio da svuda gde apostoli upucuju da je Bog dao "svu" hranu za jelo, oni to cine u okvirima postojeceg zakona o ishrani a nikako van njega toboze savetujuci da treba jesti i svinjetinu, majmune, tigrove, krokodile, macke, bube, itd, itd.., a oni se ovde obracaju onim Jevrejima koji su imali neke ekstremne obicaje u ishrani da su cak odbijali i onu vrstu hrane koju je Bog stvorio za jelo i propisao tim istim zakonom o ishrani.
Drugo, Isus je bio veliki reformator subote, i subotu je oslobodio svih nepotrebnih pravila koja su joj tokom vremena nametnuta od strane Jevrejskog svestenstva, koja nije propisao sam Bog vec su deo tradicionalnih shvatanja.
I ovde se mora poznavati koja su to pravila da bi se ynalo o cemu se tu govori.
Dakle moj je savet da ne sramotis samog sebe ne poznavanjem istorijskog konteksta samog teksta i onoga vremena.
Sve sto napises govori u prilog tome.
I nemoj da mesas pojmove koji ne idu jedan s drugim kao navodne dokaze, od kojih su neki kao sto su "Ljubav, Milost, Osuudjivanje, prastanje, itd.
Ti pojmovi imaju svoje mesto, ali ne mesaj ih sa stvarima koje nemaju dodirne tacke da bi dokazao kako mi verom mozemo da krsimo zapovesti..sto je apsurd proistekao iz tvog nepoznavanja pisma i onoga sto ono govori o pravdi i veri...
Šardi nisi odgovorio niti na jedno od gore postavljenih pitanja! Nisi odgovorio na pitanje: 1. šta je dobra vest o Božjem Kraljevstvu? 2. Ko propoveda dobru vest o Božjem Kraljevstvu? 3. Šta je biblijska istina? 4. Šta je biblijska neistina za koju si optužio Jehovine svedoke da je propovedaju?
Ponavljam: obzirom da kažeš da poznaješ Bibliju neće ti biti ni malo teško da daš odgovore na gore navedena pitanja isključivo na temelju Biblije! Ako navodiš optužbe, potrebno je da imaš i dokaze, u protivnom sve što si izjavio jesu laži i klevete!
Da bi ti odgovorio kako si odgovorio!?Evo jedne lepe glave iz Biblije za ANALIZIRANJE! Ali stih po stih!.....
Hvala što si mi odgovorio.sve je to tako samo zato da bi bili razliciti u necemu x) stari zavet ne priznajem osim par nekih stvari sto su bitne a i novi zavet vecinu ne prihvatam zato sto je rekla kazala pa sad da ja mislim sta je pesnik hteo da kaze
Uvek posle matirajućih posrova prema Adventisrima sledi ovakav jedan. To identično rade i Jehovini svedoci :
Normalno Malecki, kao ni ti Laodikeja nikada nije izvadio moje stihove i tvrdnje iz posta i za svaki me demantovao CITATIMA IZ BIBLIJE, već čista klasika kada se nema odgovor:
– ja ne poznajem Pismo;
– brukam se;
– sramotim se;
– ne znam literalni kontekst................
I sve ostalo već poznato iz repertoara ljudi iz krive religije kada nemaju BIBLIJSKE ARGUMENTE.
Potpuno te shvatam brate Laodikeja. Ti koji pored Boga slušaš i EGW, koja je imala stotine lažnih vizija i tumačenja; Crkvu koju vešticu naziva Duhom Proroštva, ima na desetine dokazanih biblijskih jeresi........... znaš Pismo; pravilno ga tumačiš; poznaješ literalni kontekst, ne brukaš se................ a ja koji slušam samo Boga, nemam ni jednu jeres, ne slušam ni jednu krivu religiji...... ja sam u krivu!
Odavno mi je jasna ta politika. Jer kada se nemaju BIBLIJSKI ARGUMENTI – Šta drugo može čovek sem da o(na)pada i na post odgovara ljudsko-logičkim-crkvenim zaključivanjem, a ne stihovima iz Pisma!
Šta ćeš, moraš slušati svoju savest i svoj organizam i onog ko te na to primorava, i odgovarati tako. Ali napominjem – Ja ti za to nisam kriv, već tvoj izbor. Ja samo moram iznositi ISTINU.
Evo i praktičnog primera:
Šta nije tačno u mom postu:
Da bi ti odgovorio kako si odgovorio!?
Hvala što si mi odgovorio.
Baš ti je post poučan i razumljiv. Htedoh reči odličan, ali da se ne bi uobrazio, neću.