Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kurva se tvoja sekta koja ubija nerođenu djecu. A kurvaš se i ti jer štitiš one koji ubijaju djecu.

Upravo tako. No, problem sa njima je mnogo dublji. Ne bih da se ponavljam, ali postavlja se pitanje osnova na kojima počiva moral onih koji su nezadovoljni Crkvom, svoju vernost prodali kultu Ellen Gould Harmon White? Po čemu, jer pojedini su iz Crkve "pobegli" jer navodno nije bila "biblijska" po njihovom ključu, sveštenik je voleo da popije koju, a ostaju u, čak svim sredstvima brane kult koji u svojim bolnicama ubija nerođenu decu za novac.

Na osnovu čega je sveštenik koji popije koju čašicu alkohola nemoralan, a ubijanje nerođene dece za novac moralno? I od kada je to moralno za svoje grehe, za koje postoje dokazi, optuživati nekoga ko se tom istom grehu decidno protivi?
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:
Kurva se tvoja sekta koja ubija nerođenu djecu. A kurvaš se i ti jer štitiš one koji ubijaju djecu.
Upravo tako. No, problem sa njima je mnogo dublji. Ne bih da se ponavljam, ali postavlja se pitanje osnova na kojima počiva moral onih koji su nezadovoljni Crkvom, svoju vernost prodali kultu Ellen Gould Harmon White? Po čemu, jer pojedini su iz Crkve "pobegli" jer navodno nije bila "biblijska" po njihovom ključu, sveštenik je voleo da popije koju, a ostaju u, čak svim sredstvima brane kult koji u svojim bolnicama ubija nerođenu decu za novac.
LAZ, LAZ LAZ!

Svi smo svedoci da je EGWajtista ZAABLUDELI kultist jos i lazov!
Udruzio se sa Slapom, koji ne zna dalje od nosa.
Zasto nam ne kazes kakve su to katolkinje u vasoj zemlji koje svake godine ubijaju svoju nerodjenu decu.
Slape, pa ko je taj koji se po tvojoj definiciji kurva?


Na osnovu čega je sveštenik koji popije koju čašicu alkohola nemoralan, a ubijanje nerođene dece za novac moralno? [/QUOTE]
Znaci da si ovim priznao da se dame u tvojoj zemlji odaju nemoralu.
A ti Darth, smatras da nije nemoralno kad ubijate nerodjenu decu, vec svoj greh pripisujete drugima?

[/QUOTE]
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tko je bila Ellen White?
Tko je bila Ellen G. White i zašto milijuni smatraju njezine zapise od posebne vrijednosti i značaja?
Ukratko, bila je žena izvanrednih duhovnih darova koja je živjela veći dio svog života tijekom devetnaestog stoljeća (1827. - 1915.), ali još uvijek svojim spisima vrši revolucionarni utjecaj na milijune ljudi širom svijeta. Tijekom života napisala je više od 5000 članaka i 40 knjiga; ali danas, uključujući i zbirke s njenih 50 000 stranica rukopisa, na engleskom je dostupno više od 100 naslova. Ona je najprevedenija ženska spisateljica u čitavoj povijesti književnosti i najprevedenija američka autorica bilo kojeg spola. Njezini spisi pokrivaju širok raspon tema, uključujući religiju, obrazovanje, društvene odnose, evangelizam, proročanstvo, izdavaštvo, prehranu i upravljanje. Njezino remek-djelo za uspješno kršćansko življenje, Koraci do Krista,objavljeno je na više od 140 jezika. Adventisti sedmog dana vjeruju da je gospođa White bila više od nadarenog pisca; vjeruju da ju je Bog imenovao posebnim glasnikom kako bi privukao pozornost svijeta na Sveto pismo i pomogao pripremiti ljude za Kristov drugi dolazak. Od vremena kada je imala 17 godina pa sve do smrti 70 godina kasnije, Bog joj je dao oko 2000 vizija i snova. Vizije su se razlikovale u duljini od manje od minute do gotovo četiri sata. Znanje i savjet koji je dobio kroz ta otkrivenja napisala je kako bi ih mogla podijeliti s drugima. Stoga njezine posebne napise adventisti prihvaćaju kao nadahnute, a njihovu izuzetnu kvalitetu prepoznaju i povremeni čitatelji. Kao što je navedeno u adventisti vjerujte. , , ,"Pisma Ellen White nisu zamjena za Sveto pismo. Oni se ne mogu postaviti na istu razinu. Sveto pismo stoji samo, jedinstveni standard po kojem se moraju ocjenjivati ona i svi drugi spisi i kojima moraju biti podložni"; ( Vjeruju adventisti sedmog dana ..., Ministarsko udruženje, Opća konferencija adventista sedmog dana, Washington DC, 1988., str. 227). Ipak, kao što je i sama Ellen White primijetila, "Činjenica da je Bog svojom Riječju objavio Svoju volju ljudima nije učinila bespotrebnom stalnu prisutnost i vodstvo Duha Svetoga. Naprotiv, naš Spasitelj je obećao da je Duh otvorio Riječ svojim slugama, da rasvijetle i primijene njezina učenja "; ( Velika prijepora,str. vii). Slijedi detaljniji prikaz života i djela ove izvanredne žene koja je, ispunjavajući sve testove istinskog proroka utvrđena u Svetom pismu, pomogla pronaći crkvu adventista sedmog dana. Dostupan je i pregled značajnih točaka iz života i rada Ellen White .
[Povratak na vrh]
Rane godine
Ellen je sa sestrom blizankom Elizabeth rođena 26. novembra 1827. Robertu i Eunice Harmon. Sa osmero djece u obitelji, dom je bio zanimljivo i prometno mjesto. Obitelj je živjela na maloj farmi u blizini sela Gorham, Maine, na sjeveroistoku Sjedinjenih Država. Međutim, nekoliko godina nakon rođenja blizanca, Robert Harmon odustao je od poljoprivrede i sa svojom se obitelji preselio u grad Portland, oko dvanaest milja istočno.
Tijekom djetinjstva, Ellen je pomagala oko kuće i pomagala je svom ocu u proizvodnji šešira. U dobi od devet godina, dok se jednog popodneva vraćala kući iz škole, teško je ozlijeđena u lice kamenom koji joj je bacio razrednik. Tri tjedna je bila u nesvijesti, a u godinama koje su uslijedile teško je patila od teške ozljede nosa. Ellenino formalno obrazovanje naglo je završilo i činilo se svima da bivša djevojčica koja je obećavala ne može dugo živjeti. Godine 1840. Ellen je s roditeljima prisustvovala sastanku metodističkog kampa u Buxtonu, Maine, i tamo je, u dobi od 12 godina, svoje srce predala Bogu. Dana 26. lipnja 1842. na njezin zahtjev kršten je uranjanjem u zaljev Casco u Portlandu. Istog dana primljena je kao članica metodističke crkve.
[Povratak na vrh]
Poruka došašća
1840. i 1842. godine Ellen je, zajedno s ostalim članovima obitelji, prisustvovala adventističkim sastancima u Portlandu, prihvaćala stavove koje je iznio William Miller i njegovi suradnici te je s povjerenjem tražila Kristov skorašnji povratak. Ellen je bila ozbiljna misionarska radnica, željela je pridobiti svoje mladenačke prijatelje i sudjelovala je u objavljivanju adventske poruke.
Snaga Velikog razočarenja što se Isus nije vratio na zemlju 22. listopada 1844. godine, Ellenina mladost nije umanjila i ona je, zajedno s drugima, proučavala Bibliju i usrdno molila za svjetlo i vodstvo u sljedećim danima zanosa. Kad su mnogi lebdjeli ili odustali od svog adventističkog iskustva, Ellen Harmon, jednog jutra, u prosincu, pridružila se četvorici drugih žena u obiteljskom štovanju u domu sugrađana u South Portlandu. Nebo se činilo u blizini molitvene skupine, a kako je Božja snaga počivala na Ellen, svjedočila je u viđenju putovanjima pustolovina u grad Božji. ( Rana pisanja,str. 13-20.)

Kako je 17-godišnja djevojka nevoljko i drhtavo povezivala ovu viziju s adventističkom skupinom u Portlandu, prihvatili su je kao svjetlost od Boga. Kao odgovor na kasniju viziju, Ellen je putovala s prijateljima i rodbinom od mjesta do mjesta da se poveže s raštrkanim družinama adventista što joj se otkrilo u prvim i uspjesnim otkrićima.

Nisu bili lagani dani za adventiste koji su bili razočarani. Oni ne samo da su se susreli s podsmijehom i podsmijehom iz cijelog svijeta, već i među sobom nisu bili sjedinjeni, pa je u njihovim redovima izbio svaki fanatizam. Ali Bog je, putem otkrivenja, Ellen Harmon otvorio ishod nekih ovih fanatičnih poteza, a ona je bila optužena za odgovornost da ispravlja pogrešno i ukaže na pogreške. Taj joj je posao bio teško izvršiti.

Brak Jamesa Whitea i Ellen Harmon
Na putu u Orrington, Maine, Ellen je upoznala mladog adventističkog propovjednika, Jamesa Whitea, tada 23 godine. Budući da su njihovi napori povremeno objedinjavali njih dvoje, pojavila se naklonost koja je dovela do toga da su krajem kolovoza 1846. bili ujedinjeni u braku.

Tijekom prvih nekoliko tjedana nakon njihovog braka, James i Ellen ozbiljno su proučavali trakt na 46 stranica koji je objavio Joseph Bates, u New Bedfordu, Massachusetts. Trakt, naslovljen subota, pruža biblijske dokaze o svetosti sedmog dana. Uvjereni da su izneseni pogledi bili biblijski, počeli su se držati subote kao subote. Nakon otprilike šest mjeseci, 3. travnja 1847. godine, Ellen White je prikazana u viđenju Božji zakon u nebeskom svetištu, s oreolom svjetlosti oko četvrte zapovijedi. Ovo je gledište donijelo jasnije razumijevanje važnosti doktrine subote i potvrdilo povjerenje adventista u nju. ( Rana pisanja,str. 32-35.)

Rani dani bračnog života Jamesa i Ellen White bili su ispunjeni siromaštvom, a ponekad i nevoljama. Radnici pokreta Advent nisu imali nikoga osim sebe, o kome će ovisiti financijska potpora, pa je James White svoje vrijeme podijelio između propovijedanja i zarade za život u šumi, na željeznici ili u sijenu. Sin, Henry, rođen je Bijelima 26. kolovoza 1847. Njegova prisutnost donijela je radost i utjehu mladoj majci, ali Ellen White je ubrzo otkrila da mora ostaviti svoje dijete pouzdanim prijateljima i nastaviti svoj posao u putovanju i nošenju poruka Bog joj je povjerio. Sljedećih nekoliko godina, pisala je opsežno, putovala je široko u posjet „stadu razasutom“; i prisustvovali konferencijama.
[Povratak na vrh]
Počinje objavljivati
Dok je bio u Rocky Hillu, Connecticut, u ljeto 1849. James White započeo je s objavljivanjem Seminjske istine, osmih stranica, dvomjesečno. Kasniji brojevi sadržavali su članke iz olovke Ellen White koji iznose proročke poglede na budućnost crkve i zvučne note upozorenja i savjeta.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
“Cena placena za nase otkupoljenje, beskrajna zrtva koju je prineo nas nebeski Otac dajuci svoga Sina da umre za nas, sve to treba da nas nadahne uzvisenim mislima o onome sta bismo mogli da postanemo u Hristu… Prestup je sinove ljiudske nacinio sotoninim podanicima. Verom u Hristovu zrtvu pomirnicu Adamovi sinovi mogu da postanu Bozji sinovi. Uzimajuci ljudsku prirodu, Hristos je uzdigao covecanstvo. Gresni ljudi dobili su priliku, da povezani sa Hristom zaista mogu da postanu dostojni imena ‘sinovi Bozji’. Takva ljubav je neuporediva. Deca nebeskog Cara! Dragosenog li obecanja! Tema za najdublje razmisljanje! Nenadmasive li ljubavi prema svetu koji Ga nije ljubio! Ova misao ima moc da ukroti dusu i navede um na pokornost Bozjoj volji. Sto vise proucavamo bozanski karakter u svetlosti krsta, to jasnije otkirivamo milost, neznost i oprostenje, povezane sa nepristrasnoscu i pravdom; to nam jasiji postaju nebroujeni dokazi neogranicene ljubavi i neznog milosrdja koji nadmacuj ceznju ljubavi majke prema zalutalom cedu. ” Put Hristu, str. 12.

Upravo tako. No, problem sa njima je mnogo dublji. Ne bih da se ponavljam, ali postavlja se pitanje osnova na kojima počiva moral onih koji su nezadovoljni Crkvom, svoju vernost prodali kultu Ellen Gould Harmon White? Po čemu, jer pojedini su iz Crkve "pobegli" jer navodno nije bila "biblijska" po njihovom ključu, sveštenik je voleo da popije koju, a ostaju u, čak svim sredstvima brane kult koji u svojim bolnicama ubija nerođenu decu za novac.

Ma da je za svecenika samo to najbveci greh sto popije koju sljivovizu, nego Darth sta kazes za ove sveceniuke????

Kriza postaje sve veća
U junu je kardinal Teodor Mekarik, bivši nadbiskup u Vašingtonu i uticajni glas u crkvi i međunarodnoj politici, smenjen od strane samog pape, jer je otkriveno da je napastvovao maloletnika 1970-ih godina. Mekarik je naveo kako se "ničeg ne seća".
Sledećeg meseca, posle pritiska javnosti, papa Franja mu je snizio čin, što je izuzetno redak korak.
U avgustu se kriza zahuktala. Glavni sud u Pensilvaniji optužio je više od trista sveštenika da su obljubili hiljadu dece od 1947. godine. To je primoralo papu da pošalje otvoreno pismo i izvini se za neuspeh katoličke crkve da zaštiti decu od pripadnika svojih redova.

- Nismo pokazali brigu za najmlađe. Napustili smo ih – stoji u pismu.

Papina ćutnja, a onda pretnja
U "izjavi" na jedanaest strana, bivši ambasador Vatikana u SAD, nadbiskup Karlo Marija Vigano optužio je papu da je ignorisao njegova upozorenja vezana za Mekarika i pozvao ga da podnese ostavku.
Papa je odbio da odgovori na Viganove optužbe, poručivši novinarima da iskopaju istinu.
U septembru je Vigano izneo nove optužbe na papin račun, ali i protiv drugih visokorangiranih zvaničnika Vatikana, navodeći da se papa 2015. godine susreo sa Kimom Dejvisom, sveštenikom iz Kentakija koji je odbio da potpiše istopolne bračne listove.
Pročitajte još:
· Papa Franja OBEĆAO: Katolička crkva nikad više neće prikrivati SEKSUALNE ZLOČINE
· "IMA LI OVDE I DALJE BOGA?!" Kako se crkve pretvaraju u diskoteke, restorane, pijace, pa i TERETANE i to sa sve oltarom i ikonama
· HOROR U CRKVI Sveštenik i bivši policajac godinama silovao dečaka, pretio mu pištoljem i prisiljavao na SEKS UTROJE S PROSTITUTKOM
Više od 46.000 katolkinja poslalo je papi otvoreno pismo sa zahtevom da odgovori na Viganove optužbe. Ipak, papa je nastavio da ćuti.
Nizali su se skandali vezani za seksualno uznemiravanje u Nemačkoj i širom SAD. Čak je i dvesta trideset jezuita optuženo da je od 1950-ih obljubilo više stotina maloletnika.
Sve navedeno uticalo je da papa Franja poruči sveštenicima koji su zlostavljali maloletnike da se predaju svetovnim vlastima i "pripreme se za božiju pravdu".


Katolicka seksualna zlostavljanja
Vikopedia
Slucaj katolickih sexualnih zlostavljanja u SDA su serije sudskih tuzbi, kriminalnih optuzbi protiv rimikatolickih svestenika.
Ovaj skandal prvi puta bio je obujavljen 1985, kada je svestenik iz Luiziane prvi priznao na susu da je 11 puta zlostavljao decake...
Mnoge Nadbiskupije u SAD su ulozile truda da sakriju izvestaje o prestupnicima...
Mnogi svestenici bili su prisiljeni da daju ostavku na sluzbu ili su otpusteni.
Sporazumno priznanja i usvajanje sudskih presuda
Katolicka biskupija u Dalasu platila je 30,9 miliona dolara godine 1998. za 12 zlostavljanih.
Godine 2003. katolicka Nadbiskupija u Luisvilu platila je 25,7 miliona dolara u sporazumu za seksualna zlostavljanja maloletnika u 240 sudkih tuzbi protiv 34 svestenika i crkvenih sluzbenika.
Godine 2003. katolicka Nadviskupija u Bostonu, pristala je da plati 85 miliona dolara za 552 zlostavljanih.

Godine 2004. katolicka biskupija u Orangu platila je za 90 slucajeva 100 miliona dolara.

Godine 2004. katolicka Nadbiskupija u Portlandu Oragon pristala je da plati 48 miliona dolara za 160 zlostavljanih slucajeva.


Godine 2007. Nadbiskupija u Los Angelesu platila je 660 miliona dolara za vise od 500 seksulano zlostavljanih...

Godine 2007. katolicka Biskupija u San Diego platila je 198,1 milion dolara za 144 seksualno zlostavljanih zrtava.

Godine 2008. Nadbiskupija u Denevru pristala je da plati 5,5 miliona dolara za 18 zrtava seksulanog zloastavljanja,

Godine 2020. Objavljeno je da su pet Biskupija u drzavi Nju Dzerzi platile vise od 11 miliona dolara za 105. zlostavljanih od katolickih svestenika. Ovo placanje ne ukljucuje jos 459 drugih seksulanih zlostavljanja u Biskupiji koji jos nisu reseni.

Darth, umesto da vodis anketu o EGW, daj molimte povedi jednu o katolickim svestenicima, za ciji nemorale su osiromaSILE BISKUPIJE, PLACAJUCI KAZNO ZA SEKSUALNE PRESTUPE TVOJE BRACE KATOLICKIH SVESTENIKA.

Sa velikim uzbudjenjem cekamo sta ce Darth reci za masovni nemoral svoje brace katolickih svecenika!!!!!!!
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Tko je bila Ellen White?

Tijekom života napisala je više od 5000 članaka i 40 knjiga; ali danas, uključujući i zbirke s njenih 50 000 stranica rukopisa, na engleskom je dostupno više od 100 naslova.

Mora joj se odati priznanje, nitko nije uspio ukrasti toliko tuđih tekstova koliko je to pošlo za rukom Ellen White.

Ona je najprevedenija ženska spisateljica u čitavoj povijesti književnosti i najprevedenija američka autorica bilo kojeg spola. Njezini spisi pokrivaju širok raspon tema, uključujući religiju, obrazovanje, društvene odnose, evangelizam, proročanstvo, izdavaštvo, prehranu i upravljanje. Njezino remek-djelo za uspješno kršćansko življenje, Koraci do Krista,objavljeno je na više od 140 jezika.

Po broju jezika na koje je preveden, Pinokio je ispred spisa Ellen White. Očito, ljudi vole "dugonosaške bajke".

Adventisti sedmog dana vjeruju da je gospođa White bila više od nadarenog pisca; vjeruju da ju je Bog imenovao posebnim glasnikom kako bi privukao pozornost svijeta na Sveto pismo i pomogao pripremiti ljude za Kristov drugi dolazak.

1. Emanuel Swedenborg je rođen u Stockholmu, Švedska, 1688., a umro je 1772. Bio je miljenik kralja i kraljevske obitelji. Bio je najčišćeg karaktera, i pobožno religiozan. Ni jedne mrlje nije bilo na njemu. U dobi od pedeset pet godina počeo je dobivati viđenja raja, pakla, anđela i duhovnog svijeta. On kaže: " Bio sam pozvan u sveti ured od Gospodina, koji mi se najmilostivije ukazao, svome sluzi, u godini 1743., kada je otvorio moj pogled u duhovni svijet i omogućio mi da razgovaram s duhovima i anđelima." Dakle, potpuno jednako kao što je gospođa White tvrdila za sebe. Osnovao je novu Crkvu utemeljenu na svojim objavama, kao što će stoljeće i pol kasnije učiniti i gospođa White. Izdavali su nekoliko časopisa, uz mnoge knjige. Njegovi sljedbenici vjerovali su njemu jednako slijepo kako će i sljedbenici gospođe White vjerovati njoj. Bili su vrlo vatreni u propagiranju svoje vjere, opet kao sljedbenici Gospođe White.

2. Sve što Adventisti vjeruju o gospođi White, vjerovali su i Shakersi o gospođi Ann Lee (1736.-1784.). Ann Lee, neobrazovana kao i Ellen White, oformila je vlastitu zajednicu čiji su članovi imali posebnu religioznu praksu, i ubrzo su počela viđenja s objavama koje je ona, isto kao i gospođa White, nazvala "svjedočanstva".

3. Dalje, sve što adventisti vjeruju o Ellen White, vjerovali su i o Joanni Southcott njezini sljedbenici. Joannu Southcott se 1790. godine pridružila metodistima. Bila je posve neobrazovana, slično kao i Ellen White. 1792. godine sama se predstavila kao proročica, te objavila brojne pamflete (više od šezdeset) u kojima su navedene njene objave. Imala je ekstatična stanja isto kao i gospođa White, te je najavila brzi Kristaov dolazak. Vodila je unosan posao u prodaji svojih knjiga, isto kao i gospođa White. Gospođa Southcott je napisala: "Knjiga čudesa", dok je gospođa White napisala knjigu pod nazivom "Velika borba." Sljedbenici gospođe White tvrde za njenu knjigu da je najčudesnija knjiga svoga vremena. Prodana je na vagone, a gospođa White zaradilaogromne novce na svojim knjigama i spisima. Jedan biograf gospođe Southcott kaže za njezinu knjigu: "Ona je pronašla vrlo unosan posao,.... i nastavila zgrtati novac prodajom svojih proročanstva." Gospođa Southcott tvrdila je da je pozvana "opečatiti" sto četrdeset i četiri tisuće Otk. 7,1-4. Gospođa White je tvrdila da ima poruku za "pečaćenje" sto i četrdeset i četiri tisuće, znakom subote. Čini se da je gospođa White, nakon puno vremena, kopirala gospođu Southcott na razne načine.

4. Dalje, sve što adventisti vjeruju o Ellen White, vjeruju i JS o Joseph-u Smith-u. I Smith se, kao gospođa White, proglasio prorokom čije su vizije i objave naširoko poznate. Smith je rođen 1805., a umro je 1844., iste godine kad je gospođa White počela primati objave. On je postao poznat u velikom religijskom buđenju, kao gospođa White u Adventnom pokretu 1843-1844. Kao i gospođa White, bio je neobrazovan, siromašan i nepoznat. Njegova "viđenja" i "objave" počele su 1823., kao i susreti i razgovori s anđelima. Drugi Kristov dolazak bio je blizu, tvrdio je, otuda i ime njegovih sljedbenika, "Sveci posljednjeg dana." Njegovi sljedbenici su "sveci", a sve ostale Crkve su poganske ili bezbožničke. Sljedbenici gospođe White, jednako tako, su sveti, a sve ostale Crkve su "Babilon" i otpadnice. Adventisti sedmog dana tvrde da su samo oni istinita Crkva, jer imaju proroka i progonjeni su, a Mormoni također tvrde da imaju proroka i da su progonjeni tisuću puta više. Smith i još neki su ubijeni, mnogi su premlaćeni, mazani katranom, napadani trulim jajima, kamenovani, maltretirani, tjerani izvan grada i izopćeni. Adventisti pak i neznaju što je progonstvo. Prema ovome, istinita crkva moraju biti Mormoni, a ne Adventisti.

5. Dalje, sve što adventisti vjeruju o Ellen White i Kršćanski Scijentisti vjerovali su o gospođi Eddy. Obje ove proročice nalaze fanatične sljedbenike. Sljedbenici i jedne i druge vjeruju svom vlastitom proroku s jednakom predanošću, i spisima svake od njih kao nadahnutima i nepogrešivima. Spisi i jedne i druge su njihove "Biblije", koje objašnjavaju ono što Biblija govori. Kršćanski Scijentisti bili su izuzetno moralni i društveni. U tom pogledu oni višestruko nadmašuju Adventiste. Ako učenje o čistoći života dokazuje da je gospođa White bila nadahnuti prorok Božji, onda je gospođu Eddy desetorostruko nadahnutija.

6. Spomenimo još gospodina Charles-a Russell-a. Govoreći o gospodinu Russell-u nedugo nakon njegove smrti, the New York Watchman-Examiner od 9. studenog 1916. kaže:

"Kada je Charles T. Russell, koji je sam sebe imenovao 'pastor' Russell, umro, jedan izuzetan čovjek napustio je svijet. Bez oklijevanja trebamo mu dati mjesto u klasi s Alexanderom Dowie i Joseph-om Smith-om, osnivačem Mormonizma. Oštroumno duhovit, rječit i majstor dijalektičar, izigravao je opsjenjivača tako uspješno da je okupio mnoštvo sljedbenika, varajući čak i izabranike Božje. Izgradio je oko sebe veliku organizaciju, koja se potpuno pokoravala njegovim zapovijedima. Rijeka zlata slijevala se u njegovu blagajnu, a bilo je korišteno za propagandu širom svijeta. Bio je bez obrazovanja, opet kao i gospođa White, i svojom je slatkoriječivošću i opsjenarstvom pridobio mnoge iz svih vjerskih zajednica. Ovaj uspjeh došao je unatoč činjenici da je njegov vlastiti život bio sramota za Kršćanstvo. Čini se da je istina da ljudi vole da ih vode lude, i 'pastor' Russell je to priuštio mnoštvu. Russell je kapitalizirao duboku čežnju ljudskog srca za znanjem o nepoznatoj i tajanstvenoj budućnosti. Tako je postavio brojne termine za dolazak kraja svijeta, posljednji je bio 1914. U listopadu iste godine rekao je: "Vremena pogana" bila bi ispunjena. Njegovi sljedbenici tvrde da je on bio najveći čovjek koji je živio od apostola, i da je njegova vjerska zajednica, Jehovini svjedoci, jedina prava Crkva. Sve ostale su Babilon, opet potpuno jednako kao što tvrde sljedbenici Ellen White za sebe. Gospodin Russell je živio u isto vrijeme kad i gospođa White i gospođa Eddy. Sljedbenici svakog od njih prihvatili su svog vođu kao jedinog nepogrešivog Božjeg proroka. Mogu li svi oni biti u pravu?

Primjetimo što je gomila lažnih proroka 19. stoljeća proizvela. Čini se kao da je sve ovo u zraku i današnjeg vremena. Niti jednog od svih ovdje navedenih, osim gospođe White, Adventisti sedmog dana ne prihvaćaju kao pravog proroka. Swedenborg-a zovu spiritualistom. Joseph-a Smith-a smatraju varalicom, a njegove spise izmišljotinom. Protiv gospođe Eddy i Kršćanskih Scijentista su opširno pisali. Protiv "Pastora" Russella-a i njegovih učenja objavljuju rad pod nazivom " The Darkness of Millennial Dawn." Nitko od njih ne prolazi adventističko preispitivanje. Svi su lažni. Jedini pravi prorok je njihov vlastiti prorok - gospođa Ellen White. Iako je prvih osam godina vjerovala i druge naučavala bogohulnost - teoriju o zatvorenim vratima. Po ovoj teoriji, 22.10.1844. Isus je prestao posredovati za grešnike i tada je završilo vrijeme obraćenja spasenja za grešnike.

("S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...." ( Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Od vremena kada je imala 17 godina pa sve do smrti 70 godina kasnije, Bog joj je dao oko 2000 vizija i snova. Vizije su se razlikovale u duljini od manje od minute do gotovo četiri sata. Znanje i savjet koji je dobio kroz ta otkrivenja napisala je kako bi ih mogla podijeliti s drugima.

Svi gore nabrojani - Swedenborg, gospođa Ann Lee, Joanna Southcott, Joseph Smith, gospođe Eddy, Charles Russell, jednako kao Ellen White, imali su vizije i snove od Boga.

Stoga njezine posebne napise adventisti prihvaćaju kao nadahnute, a njihovu izuzetnu kvalitetu prepoznaju i povremeni čitatelji.

Tako i svi ostali gore nabrojani sektaši prihvaćaju nadahnutima spise svojih proroka i utemeljitelja.

Slijedi detaljniji prikaz života i djela ove izvanredne žene koja je, ispunjavajući sve testove istinskog proroka utvrđena u Svetom pismu, pomogla pronaći crkvu adventista sedmog dana. Dostupan je i pregled značajnih točaka iz života i rada Ellen White.

Gore vidjesmo da su svi nabrojani bili višestruko izvrsniji od Ellen White. :)
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Sta se desili sa Darthom? Da li je toliko sokiran izvestajem i visinom "duhovnosti" svoje brace svestenika pa je pobegao sa foruma, ili cuti i ceka dok bura prodje na nastavi sa anketom?
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
„Vlast pod kojom je Isus živeo bila je izopačena i surova; na svakom koraku čulo se o zloupotrebama – otimačini, netrpeljivosti i tlačiteljskoj okrutnosti. Ipak, Spasitelj nije pokušao da izvrši nikakve društvene reforme.

On nije napadao nikakve nacionalne zloupotrebe, niti osuđivao neprijateljske nacije. Nije se mešao u vlast ili administraciju onih koji su bili na vlasti.

Onaj koji je bio naš primer držao se daleko od zemaljskih vlasti. Ne zato što je bio ravnodušan prema ljudskim nevoljama, nego zato što se lek nije nalazio samo u ljudskim i spoljašnjim merama. Da bi bilo delotvorno, lečenje mora obuhvatiti svakog pojedinca i mora obnoviti srce.” (EGW, Čežnja vekova, glava 55)
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
DVA COVEKA NA MOLITVI U CRKVI


Luka 18,10-14.
"Dva coveka udjose u Crkvu da se mole Bogu, jedan fariseja a drugi carinik.
Farisej sdae i moljase se u sebi ovako: Boze! hvalim Te sto ja nisam kao ostali ljudi:
Hajduci, nepravednici, preljubocinci, ili kao ovaj carinik;
Postim dvaput nedeljno; dajem desetak od svega sto imam.
A carinik izdaleka stajase, i ne scase ni ocuju svojih podignuti na bebo,
nego bijase prsi svoje govoreci: Boze! milostiv budi meni gresnome!
Kazem vam da ovaj otide opravdan kuci svojoj, a ne onaj.
Jer svako koji se sam podize ponizice se, a koji se sam ponizuje podignuce se."
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Zna li iko sta se desilo sa Darthom? Da nije ii on zalutao sa nekom casnom sestrom pa zaboravio na internet?
 
Natrag
Top