Adventisti i Elen Vajt

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Svrha nevolja koje Bog dozvoljava da snađu stanovnike planete jeste da se ljudi preispitaju i pokaju za svoje grehe:
„Bog ima određenu nameru kada dozvoljava da se događaju sve te katastrofe. One su Njegovo sredstvo da se ljudi i žene osveste.” (EGW, 19MR 279, 1902)

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
.
„Bog je ljubav” - zapisano je na svakom pupoljku koji se rascvetava, na svakoj vlati proklijale trave. Divne ptice, koje ispunjavaju prostor zvucima svojih veselih pesama, cvetovi nežnih boja, koji u svom savršenstvu cine vazduh mirisnim, velicanstveno šumsko drvece, bogato razlistano i zeleno -sve to svedoci o nežnom, ocinskom staranju našeg Boga i o Njegovoj želji da svoju decu ucini srecnom.
Božja rec otkriva Njegov karakter. On je sam objavio svoju neogranicenu ljubav i milosrde. Kad se Mojsije molio: „Pokaži mi slavu svoju!”, Gospod je odgovorio: „Ucinicu da prode sve dobro moje ispred tebe!” (2.Mojsijeva 33,18.19) Ovo je Njegova slava, Bog je prošao ispred Mojsija i objavio: „Gospod, Gospod, Bog milostiv, žalostiv, spor na gnev i obilan milosrdem i istinom, koji cuva milost hiljadama, prašta bezakonja i nepravde i grehe.” (2.Mojsijeva 34,6.7) On je „spor na gnev i obilan milosrdem”, „jer mu je mila milost”. (Jona 4,2; Mihej 7,18) Put Hristu str. 10.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo je Njegova slava, Bog je prošao ispred Mojsija i objavio: „Gospod, Gospod, Bog milostiv, žalostiv, spor na gnev i obilan milosrdem i istinom, koji cuva milost hiljadama, prašta bezakonja i nepravde i grehe.” (2.Mojsijeva 34,6.7) On je „spor na gnev i obilan milosrdem”, „jer mu je mila milost”. (Jona 4,2; Mihej 7,18) Put Hristu str. 10.

"S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)
----------------------------------------------
Dakle, gotovo je. Tko se do 22.10.1844. nije spasio - magarac bio!, poručuje "baba Jela".

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Opisujuci svoju misiju na Zemlji, Isus je rekao: „Gospod me pomaza da javim jevandelje siromasima; posla me da iscelim skrušene u srcu; da propovedim zarobljenima da ce se otpustiti, i slepima da ce progledati; da otpustim sužnje”. (Luka 4,18) To je On cinio. On „prode cineci dobro i isceljujuci sve koje davo beše nadvladao”. (Dela 1038) Bilo je citavih sela u kojima se uzvik bola nije cuo ni iz jedne kuce, jer je On prošao kroz njih i is celio sve bolesnike. Njegovo delo bilo je dokaz Njegovog božanskog pomazanja. Ljubav, milosrde i samilost otkrivali su se u svakom cinu Njegovog života; Njegovo srce bilo je puno nežnog saucešca prema sinovima ljudskim. On je uzeo covekovu prirodu da bi mogao da shvati covekove potrebe. Najsiromašniji inajponiženiji nisu se bojali da Mu pristupe. Cak su i mala deca osecala Njegovu privlacnost. Ona su volela da se penju na Njegova kolena i gledaju Njegovo misaono lice, dobrocudno i puno ljubavi.” Put Hristu str 11.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Božji zakon se pojavljuje na nebu.
»I nebesa oglasiše pravdu njegovu, jer je taj sudija Bog.« (Psalam 50,6)
Oblaci se povlače i ukazuje se zvezdano nebo u neizrecivoj lepoti nasuprot mračnom svodu na obema stranama. Slava nebeskog grada blista kroz otvorene kapije.
U hramu će se videti kovčeg zaveta sa dve kamene ploče na kojima je ispisan Božji zakon. Te ploče će biti iznete iz njihovog tajnog skrovišta i na njima će se videti Deset zapovesti upisanih prstom Božjim. Te kamene ploče koje sada leže u kovčegu zaveta biće ubedljivo svedočanstvo u prilog istini.
(7VS 972)

Ljudi bogohulnih misli i srca smatrali su da su dovoljno jaki da promene vremena i Božije zakone, ali, siguran u arhivama neba, nalazi se original Božjih zapovesti ispisan na dve kamene ploče. Nema takvog silnika na Zemlji koji bi ih mogao uzeti iz njihovog svetog skrovišta, ispod prestola milosti. (7VS 972)

Tada se na nebu pojavljuje ruka koja drži dve sastavljene ploče. Prorok kaže: »I nebesa oglasiše pravdu njegovu, jer je taj sudija Bog« (Psalam 50,6). Ovaj sveti zakon, Božja pravda, koji je usred grmljavine i plamena objavljen sa Sinaja da bude vodič života, sada se otkriva ljudima kao merilo suda. Ruka otvara ploče i vide se propisi Dekaloga kao da su pisani plamenim perom. Reči su tako jasne da ih svi mogu čitati. Sećanje se budi, tama neverovanja i krivoverstva iščezava iz svakog srca, a deset kratkih, razumljivih, značajnih Božjih reči stoje pred svim stanovnicima Zemlje.
Nemoguće je opisati strah i očaj onih koji su pogazili Božje svete uredbe.
Neprijatelji Božjeg zakona, od sveštenika pa sve do najmanjih među njima, imaju sada novi pojam o istini i dužnosti. Isuviše kasno oni vide da Subota, kao četvrta zapovest, jeste pečat živoga Boga. (GC 639,640)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Od vas su skoro svi pobegli, jer ste došli da se iživljavate nad advent. i da popljuvavate EGV.

Laž je da se ovdje netko iživljava na adventistima. A istina je da se Adventisti sedmog dana iživljavaju na nerođenoj djeci, ubijaju ih.

Također je laž da netko pljuje Ellen White, nego se isključivo iznose, vrlo lako provjerljive činjenice. A jedna od tih činjenica jest da su Ellen White, i "stado okupljeno oko nje" čitavih sedam godina vjerovali i naučavali da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike.

Ukoliko želiš argumentirano o ovome diskutirati, onda demantiraj ovo:

"S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Laž je da se ovdje netko iživljava na adventistima. A istina je da se Adventisti sedmog dana iživljavaju na nerođenoj djeci, ubijaju ih.
Naravno da će EGWisti, u svom poznatom maniru tvrditi da se netko "iživljava" nad njima, dok je istina naravno sasvim suprotna. Naime, EGWisti se, posebno taj kome odgovaraš iživljavaju nad svima ostalima sa samo jednim i jedini ciljem da zaumlja "duha proroštva" nametnu kao istinu.

O tome da se oni zaista iživljavaju nad nerođenom decom je već bezbroj puta rečeno tako da i to potvrđuje o kakvom se kultu radi.

Ps. Nikada ti on (oni) demantirati to što si postavio neće, jer bi time bili u apostazi od nje koja im je "duh proroštva". Tako da, od argumentirane rasprave sa EGWistima nema ništa.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Naravno da će EGWisti, u svom poznatom maniru tvrditi da se netko "iživljava" nad njima, dok je istina naravno sasvim suprotna. Naime, EGWisti se, posebno taj kome odgovaraš iživljavaju nad svima ostalima sa samo jednim i jedini ciljem da zaumlja "duha proroštva" nametnu kao istinu.

O tome da se oni zaista iživljavaju nad nerođenom decom je već bezbroj puta rečeno tako da i to potvrđuje o kakvom se kultu radi.

Ps. Nikada ti on (oni) demantirati to što si postavio neće, jer bi time bili u apostazi od nje koja im je "duh proroštva". Tako da, od argumentirane rasprave sa EGWistima nema ništa.

Ova izjava pokazuje da je DarthShon EGEWAJTISTzabludivi bepomocan, jer nema argumenata kojima bi pobio ucenje Heriscanske Adventisticke Crkve, jer se ono temelji na Bobliji.
U svojoj pakosti i mrznji jedino mu preosta je da nas naziva pogrdnim i laznim imenima, njer to je on.
Mozes ti nas hiljadu puta nazvati kultom, a mi sm, Hvala Bogu, poznati u celom svetu kao CRKVA.
Darthu jedino preostaje da se obesi, jer svoje lazi nama cim da dokaze!

"Spasitelj je rekao: „Ako se ko nanovo ne rodi”, ako ne primi novo srce, nove želje, namere i pobude koje vode u novi život, „ne može videti carstva Božjega”. (Jovan 3,3) Misao da je dovoljno razvijati samo ono dobro koje u coveku po prirodi postoji - sudbonosna je zabluda. „A telesni covek ne razume što je od Duha Božjega; jer mu se cini ludost i ne može da razume jer treba duhovno da se razgleda.” „Ne cudi se što ti rekoh: valja vam se nanovo roditi.” (1.Korincanima 2,14; Jovan 3,7) O Hristu je napisano: „U njoj beše život, i život videlo ljudima” - „jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojim bismo se mi mogli spasti”. (Jovan 1,4; Dela 4,12)
Put Hristu str 16.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Osim gluposti u njenim spisima, ljudi su pronašli i hrpetine teksta koji je bio notorni plagijat drugih autora. Ellen White godinama u svojim radovima nigdje nije navodila reference i citate autora koje je plagirala. A i kako bi, kad je tvrdila da je "svaku rečenicu koju je napisala dobila direktno s prijestolja od Boga".

Opet uopšteno iznošenje stavova. Naravno nemaš te autore, čim neko ne može da ospori nečiju nauku onda je plagijat.

A videlo smo vaše osporavanje 100.000 stranica na jedva 1 stranici.

Ne bi ni 0 dobili iz pismene vežbe. Profesor bi uzeo samo papir povukao crtu preko njega.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Opet uopšteno iznošenje stavova. Naravno nemaš te autore, čim neko ne može da ospori nečiju nauku onda je plagijat.

Naravno, truješ istinu. Ne samo adventistički pastori koji su Ellen White razotkrili kao plagijatoricu i napustili Adventizam, nego i mnogi koji su još uvijek adventisti, morali su priznati da je "turbo plagijatorica".

A videlo smo vaše osporavanje 100.000 stranica na jedva 1 stranici.

Na jednoj stranici!?!?!? Misliš na ono kako je Ellen White bogohulnica koja je propovjedala da je 22.10.1844. Isus prestao spašavati grešnike? Pametnom je dosta, a ti ako si željan još mnoštva njezinih besmislica samo reci.

Natrag