Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kako misliš da sudovi rade bez istražnog postupka.

Nema sudova ni bez čistačica. Isus na istražnom adventističkom sudu radi kao čistačica.

Znači hrišćani nisu ljudi, jer piše da je subota za čovjeka.

I nedjelja je za čovjeka. Za kršćanina.

Što je onda Avram dao 10%?

Zakon i Proroci do Ivana su, a otada se navješćuje kraljevstvo Božje i svatko se u nj silom probija.

Očigledno je da nisi shvatio službu u hramu u Jerusalimu, pa sve tumačiš kroz svoje zablude.

Nema dva šatora na nebu, svjedoči sveti Pavao. :)

Hoćeš da kažeš da Bog nije dao dobre propise pa je onda naknadno ispravio grešku.

Točno. :) Isus kaže da je tako. Zbog okorjelosti srca vašega napisa vam on tu zapovijed.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
ELen Vajt pise o Bibliji:

"Samo oni koji su svoje duse ojacali istinasma Biblije moci ce da podnesu poslednju veliku borbu. Svaki pojedinac ce stajati pred pitanjem: Hoce li vecma slusati Boga ili coveka? Odlucan cas je sada pred vratima. Da li su nase noge utemeljene na steni nepromenljive Bozje Reci? Jesmo li spremni da cvrsto ustanemo u odbranu Bozjih zapovesti i vere Isusove?"
Velika borba str. 480.

"Ali Bog ce imati na zemlji svoj narod, koji ce paziti na Bibliju, i samo na Bibliju, kao merilo svih nauka i temelj svake reforme.
Ni misljenja ucenih ljudi, ni tvrdjenje nauke, ni verske dogme ni odluke crkvenih sabora, tako mnogobrojne i suoprotne kao i crkve koje ih zastupaju, niti glas vecine - nijedno od ovaga, niti sve zajedno, ne moze se smatrati dokazom za ili protiv ma koje tacke vere.

PRE NEGO STO PTIMIMO MA KOJU NAUKU ILI PROPIS, TREBA DA SE UVERIMO DA IH PODUPIRE ONO JASNO: "TAKO GOVORI GOSPOD!"

Isto str 481.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nema sudova ni bez čistačica.

Ima. Bili su i bez njih.

Isus na istražnom adventističkom sudu radi kao čistačica.

Naravno.

I nedjelja je za čovjeka. Za kršćanina.

Pišite ti i Dart novu Bibliju, pošto u ovoj to ne piše.

Zakon i Proroci do Ivana su, a otada se navješćuje kraljevstvo Božje i svatko se u nj silom probija.

Znači može da se ubija, krade od Ivana Krst. zar nisu proricali apostoli, posebno Jovan.

Znači izvrnuo si stih.

Nema dva šatora na nebu, svjedoči sveti Pavao.

Ko je rekao da imaju dva šatora?

Nema dva šatora na nebu, svjedoči sveti Pavao.

Pojma nemaš kakav je bio izgled hrama u Jerusalimu. Ili namjerno to izbjegavaš.

onda si ti bog daj nam novu Bibliju.

Isus kaže da je tako. Zbog okorjelosti srca vašega napisa vam on tu zapovijed.

A šta sada nije okorjelo srce mnogima?

Kako to Danijel nije znao u ropstvu u Vavilonu, pa pokaza bolje zdravlje od onih koji su jeli nečistu carsku hranu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
ELen Vajt pise o Bibliji:

Ellen White još o nečemu:

Ellen White je vjerovala i naučavala kako su križanjem čovjeka i životinje nastale nove životinjske vrste i nove ljudske rasa, kao što su afrički Bušmani (Ellen White, Spiritual Gifts, Vol. 3, p.75, 1864.), a Führer (Adolf Hitler) je vjerovao i tvrdio da su afrički crnci intelektualno bliži čovjekolikim majmunima nego Europljanima. (Richard Weikart, Hitler’s Religion: The Twisted Beliefs that Drove the Third Reich)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ellen White još o nečemu:

Ellen White je vjerovala i naučavala kako su križanjem čovjeka i životinje nastale nove životinjske vrste i nove ljudske rasa, kao što su afrički Bušmani (Ellen White, Spiritual Gifts, Vol. 3, p.75, 1864.), a Führer (Adolf Hitler) je vjerovao i tvrdio da su afrički crnci intelektualno bliži čovjekolikim majmunima nego Europljanima. (Richard Weikart, Hitler’s Religion: The Twisted Beliefs that Drove the Third Reich)

Jel piše SA životinjama. U velika je razlika I i SA.

:beee: :D :) SJEDI 0 kritika u 1-2 rečenice na 100.000 ne rečenica nego stranica.

a Führer (Adolf Hitler)

čika kršten u KC.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pišite ti i Dart novu Bibliju, pošto u ovoj to ne piše.

Dj 20,7: U prvi dan tjedna, kad se sabrasmo lomiti kruh, Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati, probesjedi sve do ponoći.

Znači može da se ubija, krade od Ivana Krst. zar nisu proricali apostoli, posebno Jovan.

Znači izvrnuo si stih.

Nije Biblija pisana za formalni nivo razmišljanja.

Ko je rekao da imaju dva šatora?

Jelena. A tu besmislicu mantrate vi EGWisti.

Pojma nemaš kakav je bio izgled hrama u Jerusalimu. Ili namjerno to izbjegavaš.

Riječ je o nebeskom. ;)

onda si ti bog daj nam novu Bibliju.

Misliš, ako tebe ne priznam za boga, da onda mislim da sam ja bog!?!? Baš ti je glup zaključak. (Nemoj me prijaviti, nisam rekao da si ti glup, nego tvoj zaključak)

čika kršten u KC.

I Juda je obrezan. I vaš praotac Martin Luther je kršten u Katoličkoj crkvi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dj 20,7: U prvi dan tjedna, kad se sabrasmo lomiti kruh, Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati, probesjedi sve do ponoći.

Ne vidi on to. Da se on i njemu slični pitaju, Novi bI Zavet, posebno Pavlove poslanice bio ekspresno izbačen iz "biblije"

Ps. Video sam šta je napiso. E pa kada je već tako, odgovoriću mu onako kako treba:

Ne, EGWisti, mi nemamo nameru da pišemo nekakvu novu Bibliju, ova koju je Crkva (ona koju nazivaš kurvom) sastavila i sačuvala je više nego dovoljna da vama kerberima 2duha prorštva" zapušimo usta. Za ono drugo što koristite da širite pljuvačine i blasfemije, zapušavati Svetim Pismom nećemo, jer se isto za takve stvari ne koristi, a vi ako ste tako navikli da koristite Bibliju, pišite svoju, i onako ste to već uradili i zove se Clear Word, ili Satanina "Biblija"

Nije Biblija pisana za formalni nivo razmišljanja.

Ma kakvi formalni, oni razmišljaju bukvalistički, ne oznaju kontekst, ne poznaju jezike, ne poznaju ništa. Jer da poznaju ne bi poverovali prevarantu Mileru.

Ona je mantralala i o "nebeskom" kovčegu zaveta iako se isti nigde u Svetom Pismu ne pominje.

Misliš, ako tebe ne priznam za boga, da onda mislim da sam ja bog!?!? Baš ti je glup zaključak. (Nemoj me prijaviti, nisam rekao da si ti glup, nego tvoj zaključak)

Lupeta kao i svi EGWisti. Ujedno, mi Boga imamo, a naš Bog, niti je udarena u glavu, niti neko ko se krije iza nakardno tumačenog, iskasapljenog Pisma.

I Juda je obrezan. I vaš praotac Martin Luther je kršten u Katoličkoj crkvi.

I šta je poenta njegovog komentara o tome gde je Hitler kršten? Ništa sem lupetanja i bezuspešnih pokušaja nazovi intelektualca da iznese "argument" iako je i te kako svestan da je na iste alergičan.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
"Oni koji sagledaju Hrista u Njegovom pravom karakteru i primaju ga u srce, imaju vecni zivot. Hristos prebiva u nama posredstvom Duha, a Bozji Duh, primljen verom u srce, pocetak je vecnog zivota." Ceznja vekova str. 328.

"Sa Hristom se razapeh. A ja vise ne zivim, nego zivi u meni Hristos. A sto sada zivim u telu, zivim veroma Sina Bozijega, kojemu omileh, i predade sebe za mene." Galatima 2,20) Kada vera toko primi i prihvsati nacela istine, ona ce postati deo bica i pokretacka sila zivot. Bozja rec, prihvacena u dusi oblikuje misli i ucestvuje u razvoju karaktera."
Isto, str330

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A ti mislis da kolicina smeca nekog osudjuje ili spasava?

Da je smeće osporili bi. Znači da nije. Kriva religija dovodi do velikog procenta izgubljenih duša.

Sabirali su se svaki dan tada. Ne samo u nedelju.

Od kada si postao Jelena.

Misliš, ako tebe ne priznam za boga,

To ti tražiš, a ne ja.

I fariseji su mislili da su bolji od kurvi i carinika a Hristos im kaze da ce kurve pre u carstvo nebesko nego oni!

Pa vi ste fariseji. Gori ste i od njih.

A ti si digao sebi kriterijume do besvesti i pljujes po drugima,

To nije pljuvanje, ja iznosim vaša djela. Vi možete samo da pljujete to i radite.

sam si jadan i bedan,

Da ti ne pljuješ. Opet sebe projektuješ.

gori od drugih, okrecen grob, a mislis da si bolji!

Kome se uzimaju idoli taj pokazuje da je takav.

Ti ces uci? Neces, ako ovako nastavis!

Vi nećete sigurno.

Ali meni to ne znači ništa, ja neću zbog toga biti spasen.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da je smeće osporili bi. Znači da nije. Kriva religija dovodi do velikog procenta izgubljenih duša.
Osporeno 999 puta, dokazano da vi radite isto. Sam sebe unistavas postavljanjem ovog djubreta, jer ste vi isti! Umesto da si pametan, ne ti i dalje teras isto! Samo nepametan covek moze takve stvari pisati.. Pogotovo zato sto nigde u bibliji ne pise da se zajednice mere kolicinom djubreta!

Od kada si postao Jelena.

Od kada si ti Pavle? A znam 'bog te oslepeo' kao i njega, samo tebe je oslepeo na smrt sotona i njemu sluzis!

Pa vi ste fariseji. Gori ste i od njih.

Farisej je onaj koji se spolja pravi pravedan, takvi kao vi su fariseji! Kurve su bolje od vas! A ti si pun zlobe! Isus kaze za takve kao ti da su "okreceni grobovi"! I oni su druge osudjivali, upirali prstom i govorili za sve da su pokvareni, a oni su kao bili bolji, isto kao i ti! Kad se molis govoris "hvala ti Boze sto nisam kao ovaj prvoslavac"! I to ti podstice ego! Ne vidis koliko si jadan i bedan!

To nije pljuvanje, ja iznosim vaša djela. Vi možete samo da pljujete to i radite

Znam znam, nabijas na nos ljudima grehe, jer vi ste kao bolji, pravi sveci nema sta! I Luter vam je svetac! Izjavio je citiram -"kada bi imao sve franjevce u jednoj kuci ja bi ju zapalio! U pakao s njima!" Tako i ti dises mrznjom protiv pravoslavlja, kako je on unistavao katolicke hramove i radovao se tudjoj nesreci, tako i ti! Pravi ste fariseji!

Da ti ne pljuješ. Opet sebe projektuješ.
Naravno da ne pljujem! Ja samo branim pravoslavlje od vasih nasrtaja. I vratio vam je Bog deset puta toliko, svo vase pljuvanje vam je u lice sasuo! Posebno tebi, koji si najgori od svih!

Kome se uzimaju idoli taj pokazuje da je takav.

Kakav je to Bog koji na silu tera coveka da veruje njega, pa ga sprecava da bude satanista? Pa mu oduzima idole? To mozes da pricas maloj deci!

A mi idole nemamo, imate vi idola, vi ste 'scriptulatri' (obozavaoci knjige) , vi gatate po knjizi, gde vam se zaustavi prst na stihu, to vam bog (namerno malim slovom) govori! Ukrali nam knjigu, pa lupate s njom po katedri, kao sto vam prorocica krade i plagira tako i vi, odnosno Miroljub Petrovic i dr.. kradete knjige, tudji identitet, argumente i ucenje! Najobicniji ste lopovi! Ti umzes nase argumente pa upotrebljavas protiv nas, a onda kazes da mi ne mozemo vase protiv vas, jadan si totalno!

Vi nećete sigurno.

Ali meni to ne znači ništa, ja neću zbog toga biti spasen.
To sto ti se kazna odgadja, je da bi Bog pokazao kakvi ste! Ti radis u njegovom interesu, nisi ni svestan koliko! Pokazujes kakvi su sektasi lazovi, licemeri i prevaranti - ti si takav! Sud ce ti doci na onom svetu, jer sam ti ja ovde govorio a nisi poslusao, a onda ces se kajati i plakati ali milosti nece biti! Osim ako se ne pokajes jos danas!

Danas je subota, bio bi red da procitas poslanicu jevrejima 3. i 4. poglavlje i njegov poziv upucen tebi!

Poslednja izmena:
Natrag