Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
HAC ima svu istinu, razlika između shvatanja ove teme kod nas neće dovesti do rasula, svakako ne do akcija kao u Ukrajini, Meksiku itd.

Naravno, kad vam Bog nije temelj sekte, onda o Bogu može svatko vjerovati što ga volja. Međutim, izrazi li netko sumnju u Ellen White, temelj vaše sekte, bit će izbačen iz sekte "s tridesetog kata".

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Samo se vi bavite HAC i EGV. A kuća gori.

Ko vam je kriv.

Kuća na vašu žalost još uvek ne gori. Gori vaša, i goreće. Sažižiže je oganj pakleni.

Naravno, kad vam Bog nije temelj sekte, onda o Bogu može svatko vjerovati što ga volja. Međutim, izrazi li netko sumnju u Ellen White, temelj vaše sekte, bit će izbačen iz sekte "s tridesetog kata".

Naravno slape. Bog nikada i nije bio temelj njihove sekte. Ljudski um, racionalizovanje i "prosvetiteljstvo" začinjeno bulažnjenijima žene udarene u glavu, takoreći mentalnog pacijenta su im temelji. Bez nje su ništa, zato je se i ne odruču. Ona je za njih ono što je za nas ISUS KRIST - HRIST. Ona je za njih Alfa i Omega. Bog, apostoli, Biblija, sve je to samo maska i drugorazrednog je značaja. EGW je sve. Njene fiks ideje, za koje je nalazila zgodne izvrnute stihove u bibliji, za koje je govorila biblijskim jezikom, su im osnova, shabat im je pečat Boga, četvrta zapovest, koju je ona navodno videla da svetii u "nebeskom svetilištu", i to nakon što je razgovarala sa pastorom Baptista Sedmog dana (još jedna sabaratska sekta), Investiogative judgement, koga nema u Bibliji, umanjivanje Isusove otkupiteljske žrtve na Krstu-Križu, tipologija pisma po kojoj je Sotona onaj koji na sebi nosi naše grehe, dakle Satanel je njima spasitelj i otkupitelj.... lista je podugačka, i već sam postavljao video klipove u kojima protestanti, dakle ne mi, iznose dokaze o apostazi kulta EGW. Doaj na to i kult "zdravog života", navodno po bibliji, pa holističku medicinu, opet navodno po bibliji, pa takve prevarante kao što je Miroljub pod mač bato, Petrović...

Ali, ne treba ih napadati za sve, jer će se samo utvrditi u svom kultu i poverovaće da su zaista, iako nisu "remnant church". Zato, napadajmo ih zbog spamovanja, zbog arogancije, i zbog tvrdnje da su Hrišćani iako ne veruju u Trojstvo, a Hrist im je samo arhanđeo, čija je žrtva čak i nedovoljna, jer tu čast daju sotoni.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kuća na vašu žalost još uvek ne gori. Gori vaša, i goreće. Sažižiže je oganj pakleni.

Ne ne gori, ovo je tek uvod, a već je stanje haotično.

Gori vaša, i goreće. Sažižiže je oganj pakleni.

Ti se raduješ tome.

dakle Satanel je njima spasitelj i otkupitelj..

Evo Mire brat ti piše satanel sa velikim S.

Znamo mi da je vama on sa velikim S, bez obzira da li pisali veliko s ili ne.

EGV jeste prorok Božji, ispunila je sve uslove koji su zadani u Bibliji i ostvaruju se proročanstva.

Njene vizije su bile pred velikim brojem ljudi, a ne kao kod vas u nekoj osami, keliji, šumi. NIgdje nikog i onda dođe duhovnik i kaže da je imao viziju.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Vidim da imaš.

Nego, od kada to tebi dokazi nešto znače?

Jel to opet o sebi govoriš, kada spominješ mene?

Evo ja imam dokaz da vi vjerujete bez da vam se nešto treba dokazati.

Na riječ i to očekujete od nas. Pa duh protesnt. je suprotan tome.

„Mi svi možemo da budemo zajedno istog uma i saglasni sa samom crkvom; ako će ona bilo šta opisati kao crno, što našim očima izgleda kao bijelo mi bi trebali na isti način da vidimo crno“.

(Ignacio Lojola, Pravila za razmišljanje sa Crkvom, Duhovne Vježbe, II)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Miroljub pod mač bato, Petrović.

Covek je slucaj kao i oni, imao sam sa njim privatnu raspravu, pitao ga zasto plagira adventisticke knjige i prodaje pod tudjim imenima, pravdao se da nad Bozjom recju niko nema autorskog prava pa on moze do mile volje da plagira :)

Legenda! Kao i ovi uhvacen u lazi!

Postoji i igrica "pod mac bato" za telefon :)

Evo Mire brat ti piše satanel sa velikim S.

Pa niko njega ne tera da pise malim, ja pisem namerno malim. Nisam ja nikom prigovorio, vec ti si meni zasto ne pisem velikim!

Znamo mi da je vama on sa velikim S, bez obzira da li pisali veliko s ili ne.

I onda naravno ide zlurado izvrtanje :)

Da, i bile su vrlo živopisne. Bilo je tu valjanja po podu, lajanja, jahanja, i s toliko
divljačke vike da ih je policija privodila i sudovi im sudili.

Haha, bas! :) I ne samo to, lezala im prorocica na podu i kad je opali u glavu skakala i upirala prstom u druge prozivajuci ih da su satane. A zvali su je "kopija Hrista". Neko je to vec rekao, znamo ko - Taramana. A ja mislio da izmislja. Eto novinski clanak je sve potvrdio.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
„Mi svi možemo da budemo zajedno istog uma i saglasni sa samom crkvom; ako će ona bilo šta opisati kao crno, što našim očima izgleda kao bijelo mi bi trebali na isti način da vidimo crno“.

(Ignacio Lojola, Pravila za razmišljanje sa Crkvom, Duhovne Vježbe, II)

1 Tim 3,14-15: Ovo ti pišem u nadi da ću ubrzo doći k tebi, a okasnim li, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je Crkva Boga živoga, stup i uporište istine.

Natrag