vidim da selektivno citas primedbe,i onda sam ja rob streotipa a ti si oslobodjen toga ccc...stov bre Biblija toliko smeta nije mi jasno?
U bre prijatelju pa ti ga sad ...
Ja na ovim temama referate ispisah na temu biblije, naucnih cinjenica kojii potvrdjuju njenu istinitost, pokushavam da odvajam istine od kasnije prishljamcenih obicaja i verovanja a ti mi sad tu zameras da imam nesto protiv biblije lol
hhehehehe
Nisam naucen da citam selektivno. Citam onako kako je napisano. Celovito i smisleno.
Tvoje optuzbe nisu na mestu zaista.smile3
Daj bre opusti se :yea:
Bilo bi korisno, isključivo za tebe lično, kad bi prvo konsultovao Božju Reč pre nego što bilo šta izjaviš! :acute:
Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Vidiš, nauka tvrdi mnoge stvari koje ne može i nije u stanju da dokaže i te mnoge stvari se uzimaju danas kao neoborive činjenice! Prvo i osnovno, nauka nije u stanju da pokaže i dokaže poreklo života! O drugim stvarima i da ne govorimo!
Izgleda da nisi nesto Bog zna koliko tragao za naucnim cinjenicama. Da jesi, ne bi tako pisao. Nisi u pravu. Ako imas zelju i volju, reci i ja cu ti dati naucne cinjenice koje dokazuju poreklo zivota.
Za razliku od ljudi Stvoritelj svega vidljivog i nevidljivog, koji jedini zna sve "tajne" stvaranja i života ...
Da li ti to mene imas nameru da me ubedis u to da "za razliku od ljudi, Stvoritelj svega vidljivog i nevidljivog, jedini zna sve "tajne" stvaranja i života ?
Ja to znam i verujem. Ne razumem samo razlog ovog tvog pisanija. Pisemo da bi smo nekom nesto smisleno rekli,dokazali, objasnili... :dntknw:
Cemu onda ova misao ?
AKo Tvorac sve zna, mi ne treba nista da znamo ?
Stvorio nas je retardirane da ne mozemo da razumemo prirodne procese u kojima smo od postanka same planete?
Ako ON sve zna, to ne znaci da mi trebamo da budemo na nivou ovce i da ne mozemo da objasnimo ni jednu prirodnu pojavu i da predvidimo neke.
Mi smo Careva deca! Pametne nas je stvorio. Shodno princevskoj tituli se trebamo i poneti. Otuda nama i svest i razum . Da je hteo da ima samo verujuce a ne znajuci verujuce mogao nam je dati mnogo primitivniji mozak u odnosu na ovaj sto dobismo.
Imamo na poklon od Boga fenomenalnu tvorevinu tela i uma! ON zeli da znamo i ucimo!
Sto smo pametniji to se teze damo prevariti, svesniji smo svog postojanja, nastanka i blizi smo Ocu Stvoritelju. Ne huli na nauku i znanje. To je deciji korak kojima se Sveti Otac raduje :acute:
Extremizam ne vodi nicemu. ( lazem... vodi ali ... zna se kome )
Imas decu i krene ka ringli .... sta ces mu reci ? Ne pipaj tako je rekao Jehova ili ces mu reci da je vruce i da ce da se izgori ?
Zasto tata izlazi Sunce ? ne znam sine... ali jehova sve zna...:acute: ( Nadam se da se razumemo ti i ja yes3 )
Setih se jednog vica koji me sad asocirao na ovo i moram da ga podelim sa vama
"Pita sin oca: Tata a gde se nalaze piramide ? -Otac : ne znam
A tata koji je glavni grad Italije ? - Otac : ne znam bre!
Tata tata a ima li snega na severnom polu ? - Otac : ma odakle znam !
Izvini tata sto sam pitao sorry - Otac : ma taman posla sine, kako da znas ako ne pitas!"
...jednostavno kaže ovako u Isaiji 45:18 "]Jer ovako kaže Jehova, Stvoritelj nebesa, onaj koji je pravi Bog, onaj koji je oblikovao i načinio zemlju, onaj koji ju je učvrstio i nije ju stvorio uzalud, koji ju je oblikovao tako da bude nastanjena: “Ja sam Jehova, i nema drugoga.]Vrlo jasno i jednostavno, Jehova je stvorio zemlju da bude nastanjena a ne unistena!]Nema nikakve sumnje da će to tako i biti! Stoga mnogo više ima smisla verovati Kreatoru zemlje nego stvarstvu u koje spadamo, naravno i mi ljudi!
Nigde ne stoji da ce unistiti zemlju, vec da ce ocistiti zito od kukolja moj jehovasti prijatelju:acute:
PS: Nemoj da ste agresivci. Ako se ne osecate prijatno vec "ugrozeno" na temama koje spajaju nauku i religiju, nemojte komentarisati. Samo citajte i vremenom ce vam sve sto pisemo i postati smisleno.
Ne znaci mi nista sto mi citiras Bibliju.U sta ti to mene pokusavas da ubedis ?
Znam je solidno smile3 Ne moras me uciti.
Onaj ko zeli da je procita i izuci, taj ce to i uraditi svojevoljno.
Ko nece-nece. Ovakav nacin komunikacije floodovanjem raznoraznim citatima iz Biblije je zaista kontraproduktivan.