2012. godina

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Bazar,bilo bi korisno da ponekada malo citas i Bibliju,par da ti se ne desvaju ovakve kardinalne greske koje su u domenu SF-a :(

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Bazar,bilo bi korisno da ponekada malo citas i Bibliju,par da ti se ne desvaju ovakve kardinalne greske koje su u domenu SF-a :(
Ne vidim problem. U cemu je pogreshio ? Pod SF si mislio na naucnu-fantastiku ili serbian forum ? :)
U pravu je za Sunce. Smanjuje se.
Lord Kelvin se slagao sa konceptom naucnika iz 19. veka, Hermann von Helmholtz-a, koji bio u pravu kada je ukazao da se Sunceva energija dobija gravitacionim kolapsom a ne nuklearnom fuzijom kako to i dan danas evolucionisti zagovaraju.

Problem je u tome sto nuklearna fuzija proizvodi cestice zvane eutrino koje polako napustaju Sunce i trebalo bi da budu primecene.
Ipak, specijalna oprema za detekciju je pokazala da je broj dolazecih cestica neutrina sa Sunca samo delic od onog pretpostavljenog ako se Sunceva energija dobija nuklearnom fuzijom.
Dalje, 1979. dva americka naucnika objavila su dokaz zasnovan na merenju Sunca tokom vise od 200 godina, koja pokazuju da se Sunce smanjuje za 1/10 procenta u jednom veku.

Ps: Nije lepo napadati druge ljude ako nam se razilaze shvatanja o veri i ostalim stvarima.
Tu smo da naucimo shtoshta jedni od drugih a ne da ... :roll:

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
izgleda da vazi i za tebe domicus,da malo vise citas Bibliju,pa da onda delis savete sta je lepo a sta nije.SF sam mislio na naucnu fantastiku,jer da citate Bibliju makar po ovm pitanju je jasna ko ce i kada i kako i pod kojim uslovima ziveti na Novoj zemlji.A sta kazu naucnici koji tvrde da je covek nastao slucajno kao i sav svet,nije mi merodavno

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
izgleda da vazi i za tebe domicus,da malo vise citas Bibliju,pa da onda delis savete sta je lepo a sta nije.SF sam mislio na naucnu fantastiku,jer da citate Bibliju makar po ovm pitanju je jasna ko ce i kada i kako i pod kojim uslovima ziveti na Novoj zemlji.A sta kazu naucnici koji tvrde da je covek nastao slucajno kao i sav svet,nije mi merodavno
Ne idi ka fanatizmu :roll: Ne budi rob stereotipa.

Kao sto nisu sve zene kurve, kao sto nisu plavuse glupe, kao sto nisu svi novinari lazovi, kao sto nisu svi policajci nadmeni i losi, kao sto nisu svi doktori kao Dr.mengele, kao sto nisu svi svestenici pedofili, kao sto nisu svi ljudi skrenuli s'Bozijeg puta, tako nisu ni svi naucnici evolucionisti !!! yes3
Nauka je istina. Ona pomaze coveku da da odgovori na pojedina pitanja koja ce mu kasnije pomoci da odagne pojedine nedoumice i sumlje i samim tim ucini zivot boljim i podnosljivijim.
Treba da kazes hvala ( kao i ja ) naucnicima koji zastupaju i brane kreacionizam od strane onih koji zele da prikriju pravu istinu o svemu sto nas okruzuje od nas (pa i nas samih).
Zloupotrebe vidimo u svakom sloju/domenu drustva.
Nemoj da si toliko nefleksibilan oko ljudske zelje i teznje za saznanjem :agree::roll:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Jasno je da to nije tačno. Životni ciklus Sunca nije večit.
Bez Sunca verovatno samo JS mogu živeti. wacko2

ps. Ostali će potražiti druge svetove a vi se smrzniteeeeee:blind:.

Bilo bi korisno, isključivo za tebe lično, kad bi prvo konsultovao Božju Reč pre nego što bilo šta izjaviš!

:acute:

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ne vidim problem. U cemu je pogreshio ? Pod SF si mislio na naucnu-fantastiku ili serbian forum ? :)
U pravu je za Sunce. Smanjuje se.
Lord Kelvin se slagao sa konceptom naucnika iz 19. veka, Hermann von Helmholtz-a, koji bio u pravu kada je ukazao da se Sunceva energija dobija gravitacionim kolapsom a ne nuklearnom fuzijom kako to i dan danas evolucionisti zagovaraju.

Problem je u tome sto nuklearna fuzija proizvodi cestice zvane eutrino koje polako napustaju Sunce i trebalo bi da budu primecene.
Ipak, specijalna oprema za detekciju je pokazala da je broj dolazecih cestica neutrina sa Sunca samo delic od onog pretpostavljenog ako se Sunceva energija dobija nuklearnom fuzijom.
Dalje, 1979. dva americka naucnika objavila su dokaz zasnovan na merenju Sunca tokom vise od 200 godina, koja pokazuju da se Sunce smanjuje za 1/10 procenta u jednom veku.

Ps: Nije lepo napadati druge ljude ako nam se razilaze shvatanja o veri i ostalim stvarima.
Tu smo da naucimo shtoshta jedni od drugih a ne da ... :roll:

Vidiš, nauka tvrdi mnoge stvari koje ne može i nije u stanju da dokaže i te mnoge stvari se uzimaju danas kao neoborive činjenice! Prvo i osnovno, nauka nije u stanju da pokaže i dokaže poreklo života! O drugim stvarima i da ne govorimo!

Za razliku od ljudi Stvoritelj svega vidljivog i nevidljivog, koji jedini zna sve "tajne" stvaranja i života jednostavno kaže ovako u Isaiji 45:18 "Jer ovako kaže Jehova, Stvoritelj nebesa, onaj koji je pravi Bog, onaj koji je oblikovao i načinio zemlju, onaj koji ju je učvrstio i nije ju stvorio uzalud, koji ju je oblikovao tako da bude nastanjena: “Ja sam Jehova, i nema drugoga.

Vrlo jasno i jednostavno, Jehova je stvorio zemlju da bude nastanjena a ne unistena!

Nema nikakve sumnje da će to tako i biti! Stoga mnogo više ima smisla verovati Kreatoru zemlje nego stvarstvu u koje spadamo, naravno i mi ljudi!

;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Dakle niko ne zna kad će kraj, samo Bog.

Dakle jasno je da će zemlja da traje večno i biće naseljena

Ako ništa drugo, bar budi dosledan sam sebi.
U jednom postu kažeš da niko ne zna, dakle kraj je moguć da bi već u sledećem pričao o večnosti. Za ovo drugo si u pravu. Uistinu nisam se konsultovao sa Bogom kad sam učio čitati, pisati, sabirati..........................

.................................................................................................................

Što se tiče same teme, indikativno je samo da se preračunato u naše vreme majanski kalendar završava sa 2012g. Medjutim ne kaže se da je to kraj. Samo se pretpostavljada je to kraj ciklusa i vremena kakvog danas poznajemo. Po Majama ciklus traje 26.000g a kada govorimo o vremenu pominje se Shumanova frekfencija zemlje koja je iznosila 7,53 Hz ali se sada uvećava. Govori se takodje o padu magnetnog polja Zemlje.

Ovo pitanje zapravo obuhvata mnoge različite "grane" i filozofije i drevnih spisa, kultura i religija te postoje različita tumačenja i vidjenja.
Šta su to Maje znale a mi ne znamo je možda pravo pitanje.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Ako ništa drugo, bar budi dosledan sam sebi.
U jednom postu kažeš da niko ne zna, dakle kraj je moguć da bi već u sledećem pričao o večnosti. Za ovo drugo si u pravu. Uistinu nisam se konsultovao sa Bogom kad sam učio čitati, pisati, sabirati

Ne znam sa kojim bogom ti razgovaras jer je očigledno da tvoj bog nema blage veze. Biblija govori o kraju ovog sistema stvari kojim vlada Božji neprijatelj i krvnik ljudskog roda, Sotona Đavo! O tom kraju niko ne zna izuzev Jehova!

:yea:

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Malecki, daj se malo uozbilji. Nisi u stanju obrazložiti dve sopstvene rečenice a imaš navodne odgovore za sve tajne ovogo sveta.:fool:

Što se Boga tiče, naravno da ga imam i da svakodnevno sa njim komuniciram. Samo je moj Bog žensko i zove se Nevenka. :give_rose:

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Malecki, daj se malo uozbilji. Nisi u stanju obrazložiti dve sopstvene rečenice a imaš navodne odgovore za sve tajne ovogo sveta.:fool:

Što se Boga tiče, naravno da ga imam i da svakodnevno sa njim komuniciram. Samo je moj Bog žensko i zove se Nevenka. :give_rose:

Važi prijatelju, kako hoćeš!

:yea:

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Mislim, stvarno, sry ali tema je 2012. Pokida mi sve živce.
Ima toliko materijala na temu a ti udario, Jehova pa Jehova. :???:
Niste pominjali 2012 i klot. Sad je kasno yes3

Natrag