1914 godina i Jehovini Svedoci

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zlonamerno seckanje konteksta nista ne dokazuje, a i neozbiljno je..

U čemu se ogleda zlonamernost u tome što se za pogađače kaže da ne uče istinu?
Eno i Ilija beše zlonameran parazotkri da su Valovi lažna organizacija.
Nije li zlonamerno kriti neistinu i šminkati je i zataškavati?
Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To sto ti pises nema veze sa Aventizmom, i to sto ti smatras grehom nigde ne stoji u bibliji da je greh, sagledavanje prorockih vremena, znakova Hristovog dolaska, i ocekivanja njegovog povratka.
Kada bi to bio greh, tada to ne bi cinili ni prorok Danilo koji je racunao vremenska prorocanstva kako sam kaze za sebe, ni verni ljudi u starom zavetu koji su ocekivali dolazak Mesije i sagledavali biblijska prorocanstva koja govore o vremenu njegovog dolaska, ni ona tri mudraca sa istoka koji su to isto cinili i dosli da se poklone Isusu prilikom rodjenja..

Tvoja slabost je sto sve znas da osudis, a sebe i svoje ucenje da opravdas, i ako ono ne stoji na istini.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
To sto ti pises nema veze sa Aventizmom, i to sto ti smatras grehom nigde ne stoji u bibliji da je greh, sagledavanje prorockih vremena, znakova Hristovog dolaska, i ocekivanja njegovog povratka.
Kada bi to bio greh, tada to ne bi cinili ni prorok Danilo koji je racunao vremenska prorocanstva kako sam kaze za sebe, ni verni ljudi u starom zavetu koji su ocekivali dolazak Mesije i sagledavali biblijska prorocanstva koja govore o vremenu njegovog dolaska, ni ona tri mudraca sa istoka koji su to isto cinili i dosli da se poklone Isusu prilikom rodjenja..

Tvoja slabost je sto sve znas da osudis, a sebe i svoje ucenje da opravdas, i ako ono ne stoji na istini.

Dobro,nek ti bude.
2011 počele čaše zala pa neka i treba.
Nije se nebo otvorilo pa šta kao da mora biti sve po Božjem.
Pečat se deli od 1844 kad je Bog odbacio pokvareni svet.
Subota kao pečat postaje 1844 a do tad bila samo sedmi dan.
Ko jede meso nema neba sad znam da aposoli ni Isus nisu gore.
Bog je odbacio Izrailj i zato Jakov više nije Jevrejin niti su mu sinovi Jevreji.
Ipak je Jovan bio gluv...ostarilo se znaš kako je u tim godinama a mi znamo da mu je rečeno BEZBROJ-NEOGRANIČENO MNOŠTVO.
Nikad ljudi nisu bili proroci niti može na ljudsku reč izaći oganj.
Treba kazniti satanu dajući mu 1000god. carstvo na zemlji.
Anđeo je nosio splet okolnosti da zamoli satanu da ne remeti na nebu carstvo.
Isus je razorio sa vojskom Hram i grad i ukinuo žrtvu.
satanaje jagnje izIsaije 53 koje uzima grehe sveta i trajno ih odnosi i ispašta zbog istih odlazeći sam sebi u jezero na kušanje.
Slažemo se nas dvojica u tekstu nisam ni jednu jedinu rečenicu u suprotnosti sa tvojim verovanjem izneo,konačno se usaglasismo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve si izvrnuo i pogresno prikazao, ponesto sa poluistinama, ali u sustini sve si umrsio.

Uzalud se sve pise, bar za tebe, ali u redu.
Ljudi imaju bibliju pa neka ne slusaju ni tebe ni mene, vec neka se iskreno mole, i proucavaju, pa neka bar zive po onome sto razumeju, to ce biti dovoljno za spasenje, a Bog ce vec uskoro sve urediti sam.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A šta Isus nije bio prisutan do 1914.
Pa za ovu temu i nije bas bitno to dal je isus Hrist prisutan od 1914 godine ,ili pak 1918,ili je pak prisutan u sve dane do svrsetka sveta kako pise u Bibliji vec je bitno sto su se tada zavrsila vremena neznabozaca ,ili pak razumljivije 7 vremena iz Navuhodonosorovog sna koji je imao dvostruko ispunjenje.I to prvo na caru Navuhodonosoru koji nije vladao 7 doslovnih godina,a drugo da ce krunu cara Sedekije poslednjeg Judinog(Izraelskog) cara naslediti Isus Hrist.,dakle cak 2520 godina

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pa za ovu temu i nije bas bitno to dal je isus Hrist prisutan od 1914 godine ,ili pak 1918,ili je pak prisutan u sve dane do svrsetka sveta kako pise u Bibliji vec je bitno sto su se tada zavrsila vremena neznabozaca ,ili pak razumljivije 7 vremena iz Navuhodonosorovog sna koji je imao dvostruko ispunjenje.I to prvo na caru Navuhodonosoru koji nije vladao 7 doslovnih godina,a drugo da ce krunu cara Sedekije poslednjeg Judinog(Izraelskog) cara naslediti Isus Hrist.,dakle cak 2520 godina

Opet pogađate datume...neka,neka ko zna moždavam se nekad posreći i ćorava koka nekad pogodi zrno.
Nezna čovek koja je sumanutija nauka vaša ili Jelenaša.
Kažeš baš Sedekijinu krunu će poneti :roll:

Kako sad nije bitno koje godine Isus stiže....još mu nisu stavili Sedekijinu krunu da i to vidim kako kruna šeta vazduhom jer je duh na glavi nosi.Jel će se videti kruna ili se ni ona ne vidi?
:roll:
Nemoj mrdati odavde dobar si Riki za trbušne mišiće.

Natrag