Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
Лаодикеја, сигуран сам да знаш да је доктрина о 144.000 Јеховиних сведока неозбиљна – и о томе не би требали пуно губити време. Велико је питање да ли ће И ЈЕДАН ЈС бити у 144.000 а не само они!? То је свима јасно сем ЈС, којих и сам знаш колико их има у свету. И вероватно ће стагнирати у наредним година и ако имају ко зна колико милијарди куцања на врата и преношења ''ИСТИНЕ''. Па замисли колико би их било да немају мисионирање ''од врата до врата''. Било би их, вероватно, максимум 100.000!Cestitam RIS, upravo si ovde svesno ili nesvesno posvedocio ono sto sam ja naveo u nekoliko svojih komentara, a to je cinjenica da 144 000 sacinavaju zive koji ce docekati Hrista na oblacima nebeskim, i da ce sa onima koji u tom trenutku budu vaskrsli zajedno biti uzeti na nebo.
Razlika izmedju ucenja Jehowinih svedoka i Biblije, je u tome, sto vi verujete da samo 144 000 zapecacenih prilikom Hristovog dolaska bivaju uzeti na nebo, a da veliko mnostvo koje je vaskrslo ostaje na zemlji za vreme hiljadugodisnjice.
Biblija pak tvrdi suprortno, da svi bivaju uzeti na nebo, i zivih 144 000 zapecacenih, i veliko mnostvo koje vaskrsava, upravo je to smisao teksta u 4 poglavlju Solunjanima poslanice, zapazi sta tekst kaze:
[SUP]17[/SUP] A potom mi živi koji smo ostali ( ODNOSNO 144 000 ), zajedno s njima ( SA VELIKIM MNOSTVOM KOJE VASKRSAVA PREILIKOM ISUSOVOG DOLASKA ), bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Bog ne deli ljude, i zeli da svi budu u njegovom carstvu, jedan biblijski tekst kaze sledece: `STO OKO NE VIDE, I UHO NE CU, I U SRCE COVEKU NE DODJE, TO UGOTOVI BOG ONIMA KOJI GA LJUBE....
U bibliji ne postoji dokaz da samo 144 000 odlaze na nebo, to je izmisljena dogma koju sveta Bozja rec ne poznaje..
Обрати пажњу на оне доктрине које су лажне – а имају 99.99 % истине у себи, а не које имају 12,5 % истине у себи!
Ајмо да видимо, пошто нећемо степеницу по степрницу – Адвентистичко учење о овоме, пошто оно много више пије воду него Јеховистичко.
Значи Христ долази на облацима и узима 144.000 помазаника. По Адвентистима то су сви они који имају печат на челима. И међу њима ће бити доста Адвентиста, али и из свих осталих Цркава. ОК. Ајде то има смисла. Али ја сада ту имам 3 питања:
1. Шта је печат? У овом случају. Значи 144.000 је запечачено за Други Христов долазак – и сада је врло важно да одговоримо шта је печат, јер и он нам говори пуно о 144.000
2. [FONT=&]1. Коринћ. 4 : [/FONT][SUP][FONT=&]1[/FONT][/SUP][SUP][FONT=&]5[/FONT][/SUP][FONT=&] Јер вам ово казујемо речју Господњом да ми који живимо и останемо за долазак Господњи, нећемо претећи оних који су помрли.[/FONT][SUP][FONT=&]16[/FONT][/SUP][FONT=&] Јер ће сам Господ са заповешћу, са гласом Арханђеловим, и с трубом Божјом сићи с неба; и мртви у Христу васкрснуће најпре;[/FONT][SUP][FONT=&]17[/FONT][/SUP][FONT=&] А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити.[/FONT][SUP][FONT=&]18[/FONT][/SUP][FONT=&] Тако утешавајте један другог овим речима.[/FONT]
Стих који дајете ти и Рис БГ (15-ти) се односи на помазанике (запечачене), али се овде не помиње БРОЈ!
И сада ајде за тренутак да оставимо по страни да ли је 144.000 тачан броји или симболички – остаје једна велика дилема овде. А то је уједно и питање >> да ли се 144.000 узимају са Земље само у Армагедону у једном тренутку? Или од Христове смрти или од настанка света?
Јер ако је Адвентистичка доктрина исправна у овом случају – у 144.000 неће бити Еноха, Илије, Јована Крститеља, Исуса Навина, апостола Јована, Павла ...........и свих великани вере током историје планете!
Биће Мика32, Лаодикеја, Јуривака, Адријан БГ, Гера, Поелбустер, можда АА, Рис БГ, Малецки.................
Мало чудно, зар не?
3. Да ли сви живи који дочекају Христа и пођу са Њим улазе у 144.000 или има један део који иде у ''велико стадо''?
А нормално ти, предпоставаљам да знаш да у овом догађају (стиховима) се сви узимају са Земље (стих 16) – јер ће цела Земља бити уништена.
Poslednja izmena: