"U Tih 144.000 se ubrajaju Isusovi apostoli,potom mnogobrojni hriscani iz I veka nase ere,a potom i iz kasnijih vekova,a tek na kraju uoci velike nevolje i Ostatak od 144000."
У 144 000 не иде ОСТАТАК него само првенци, што недвосмислено вас, а ни било кога од нас који смо велико мноштво не урачунава у ту цифру. Стварно не знам где проналазите те измишљотине, само да се разликујете од осталих хришћана - да имате нешто "своје". Тако су јереси и цепале цркву од самог старта, фикс-идејама разних философа.
4. Ово су који се не опоганише са женама, јер су девственици, они иду за Јагњетом куд год оно пође. Ови су купљени од људи, првенци Богу и Јагњету. (Откривење 14)
20. Јер сте купљени скупо. Прославите дакле Бога у телесима својим и у душама својим, што је Божије. (1.Коринћанима 6)
27. Тада одговори Петар и рече Му: Ето ми смо оставили све и за Тобом идемо; шта ће дакле бити нама?
28. А Исус рече им: Заиста вам кажем да ћете ви који идете за мном, у другом рођењу, кад седе Син човечији на престолу славе своје, сешћете и ви на дванаест престола и судити над дванаест колена Израиљевих. (Матеј 19)
28. А ви сте они који сте се одржали са мном у мојим напастима.
29. И ја остављам вама царство као што је Отац мој мени оставио:
30. Да једете и пијете за трпезом мојом у царству мом, и да седите на престолима и судите над дванаест кољена Израиљевих. (Лука 22)
27. А Исаија виче за Израиља: Ако буде број синова Израиљевих као песак морски, остатак ће се спасти. (Римљанима 9)
5. Тако, дакле, и у садашње време остатак би по избору благодати.
6. Ако ли је по благодати, онда није од дела, јер благодат већ не би била благодат; ако ли је од дела није више благодат, јер дело већ не би било дело. ((Римљанима 11)
Што јасно говори да су "остатак" сви хришћани који ће се спасити благодаћи и вером у Исуса Христа. А да ли сам ненормалан и да ли лупетам, јасно је као дан. Ко су првенци од свих колена Израиља рашткани по целоме свету, то се лепо види, а да смо остатак апсолутно сви ми хришћани, такође се лепо види. Исаија је најавио управо хришћане (све) као остатак, а не одређену групу људи (секту) која фантазира и верује да је боља од осталих. То је као када се чевек уздиже и верује да је светији, чистији и бољи од осталих. Тако и свака група која се уздиже, биће понижена. То важи на појединачном нивоу, а важи и на групном.
4. И чух број запечаћених, сто и четрдесет и четири хиљаде запечаћених од свих колена синова Израиљевих;(Откривење 7)
1. Од Јакова, Бога и Господа Исуса Христа слуге, свима дванаест колена расејаним по свету поздравље. (Јаков 1)
А ти ако си љут и бесан, гледај да избегаваш увреде на мој рачун (а ниси ни први ни последњи који вређа). Ако нападаш неко моје мишљење или јерес, ти оспи паљбу (за моје добро - ако погрешим негде). Ти си први написао:
"Sardy
drago mi je da priznajes da je arhandjel Mihailo u stvari Isus Hrist ,jer radi isti zadatak."
Тако да провериш у будуће шта пишеш, па онда вређај.
"Naravno ja duboko verujem da su medju tih 144000 i Jehovini svedoci iz ova zadnja dva veka,a koliki je njihov broj u tih 144000 ne bih hteo da lupetam."
Верујем да неће бити ни један који се одриче Духа Светога и хули на Њега, а то ви колективно чините.
Ma pusti risa brate Adriane! nek mi on ili neko ovde na ovoj temi da citate da je bilo kad ili bilo gde (Otac,Sin,Sv Duh izjavio da je isus arhandjeo Mihail?)
RISE TO SI NAUCIO OD ADVENTISTYE KAD TI NE ODGOVARA PRAVDA TI ODMAH OVO JE TEMA 144000-de?
Evo vam malo za one koji misle da je Hrist Mihail.
12 I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.
13 A kome od anđela reče kad: Sedi meni s desne strane dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim?
Ps. 110:1
14 Nisu li svi službeni duhovi koji su poslani na službu onima koji će naslediti spasenje?
Zah. 1:10
1 Reče Gospod Gospodu mom: Sedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje Tvoje za podnožje nogama Tvojim.
Ps. 45:6, Mt. 22:44, Mk. 12:36, Lk. 20:42, 1 Kor. 15:25, Jev. 1:13
2 Skiptar sile daje ti Gospod sa Siona: vladaj sred neprijatelja svojih.
3 U dan rata Tvog narod je Tvoj gotov u svetoj krasoti. Kao rosa zori iz utrobe, takva je u Tebe mladost Tvoja.
Sud. 5:2, Ps. 51:13, Ps. 96:9, Dela 2:41
4 Gospod se zakleo, i neće se pokajati: ti si sveštenik doveka po redu Melhisedekovom.
4 Moj. 23:19, Zah. 6:13, Jn. 12:34, Jev. 5:6, Jev. 7:15
5 Gospod je tebi s desne strane. Pobiće u dan gneva svog careve;
Is.N. 10:24, Ps. 2:5, Ps. 2:9, Ps. 16:8, Jezek. 29:5, Rim. 2:5, Otk. 11:18
6 Sudiće narodima, napuniće zemlju trupova; satrće glavu na zemlji širokoj.
Ps. 18:38, Avak. 3:13
7 Iz potoka će na putu piti, i zato će podignuti glavu.
Isa. 53:12, Isa. 61:1, Jn. 3:34
34 Jer David ne iziđe na nebesa, nego sam govori: Reče Gospod Gospodu mom: Sedi meni s desne strane,
Ps. 110:1, Mt. 22:44, Jn. 3:13, Ef. 1:21, Jev. 1:13
35 Dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim.
36 Tvrdo dakle neka zna sav dom Izrailjev da je i Gospodom i Hristom Bog učinio ovog Isusa koga vi raspeste.
Ps. 2:1, Ps. 2:6, Dela 5:31, 2 Sol. 1:7
37 A kad čuše, ražali im se u srcu, i rekoše Petru i ostalim apostolima: Šta ćemo činiti, ljudi braćo?
Prop. 12:11, Jezek. 33:5, Zah. 12:10, Lk. 3:10, Dela 16:30
38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
Mt. 3:2, Mt. 3:8, Lk. 24:47, Dela 3:19, Dela 8:15, 2 Kor. 7:10
39 Jer je za vas obećanje i za decu vašu, i za sve daleke koje će god dozvati Gospod Bog naš.
5 Moj. 29:15, Joilo 2:28, Dela 3:25, Rim. 9:8, Ef. 2:13
40 I drugim mnogim rečima svedočaše, i moljaše ih govoreći: Spasite se od ovog pokvarenog roda.
41 Koji dakle rado primiše reč njegovu krstiše se; i pristade u taj dan oko tri hiljade duša.
Dela 1:15
42 I ostaše jednako u nauci apostolskoj, i u zajednici, i u lomljenju hleba, i u molitvama.
Jev. 10:25
43 I uđe strah u svaku dušu; jer apostoli činiše mnoga čudesa i znake u Jerusalimu.
Jest. 8:17, Mk. 16:17, Lk. 7:16
44 A svi koji verovaše behu zajedno, i imahu sve zajedno.
Dela 4:32
45 I tečevinu i imanje prodavahu i razdavahu svima kao što ko trebaše.
Isa. 58:7, Dela 4:34
46 I svaki dan behu jednako jednodušno u crkvi, i lomljahu hleb po kućama, i primahu hranu s radošću i u prostoti srca,
Lk. 24:53, Dela 20:7
47 Hvaleći Boga, i imajući milost u sviju ljudi. A Gospod svaki dan umnožavaše društvo onih koji se spasavahu.
Dela 5:13, Rim. 8:30, Rim. 14:18
za sada dovoljno.
pozdrav.