Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.261
Sada te pitam. Po čemu je 'tvoja crkva' isključivo duhovna, a moja isključivo fizička??? Tvoja ima vjernike, moja ima vjernike. Tvoja ima vođe, da održava red i sklad, moja ima vođe, papu biskupe i svećenike, baš zato da održavaju red i sklad po svim pitanjima vjere. Moja ima apostolski nauk, i tvoja ima tvrdiš ti. Dakle, po čemu je tvoja crkva isključivo duhovna, a moja isključivo fizičaka, ili više fizička nego duhovna???

A gde sam ja rekao da je tvoja iskljicivo fizicka a moja iskljucivo duhovna?

Ja sam samo rekao da ti vise insistiras na tom fizickom aspektu, a ja insistiram najpre na duhovnom.

Zato i tvrdim da crkva nije jedna jedina, centralizovana sa jednim vodjom na celu. Kad bi tako bilo onda je i pravoslavna sekta.

A ja sam pricao o protestantima, koji dele isti nauk crkve po sustinski najvaznijim pitanjima, i rekao sam da Hristos i njih vodi. Ti to porices. A to je smisao napisanog.

Crkva je jedna, i ona je i jedno i drugo.

Jeste, ali nije centralizovana na jednom mestu. Ti bi o voleo da tako bude, sa Papom na celu.

Ali kakav je to Bog, koji preko svetog apostola Pavla kaže da je "Crkva stup i uporište", da bi nakon toga svakom pojedincu, da ne kažem 'svakoj budali' :) , ostavio ovlasti da procjenjuje i odbacuje ono što vjeruje "stup i uporište istine"?

Rekao sam slape, grci izraz EKLEZIJA znaci SKUP VERNIKA, nije to samo jedan covek, to smo mi. Naveo sam ti i citat gde pise da mi proveravamo vodje, mi smo crkva. A vodja moze biti i nesavrsen covek koji pogresi. I vidimo kroz istoriju da jesu gresili..

vidljivo (fizičko) okupljanje apostola i kršćana, pa zar 2000 godina kasnije da kažemo da je to nebitno?

A gde sam ja rekao da je fizicko okupljanje nebitno, samo mi reci gde?

Zato ja tebe još jednom pitam - po čemu je 'tvoja crkva' duhovna (pa tako Kristova), a moja je fizička (pa onda nije Kristova).

Nigde nisam rekao da tvoja nije duhovna! Ti mene ne razumes uopste.

Mt 16,18: A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.

Ajd sad, da li postoje "VRATA PAKLENA"? I sta je "STENA"? Ne moze Petar biti stena, vec je to Hristos. I nije rekao da samo on odlucuje vec svi apostoli, "sto god svezete na zemlji bice svezano na nebu i sto god razresite na zemlji bice razreseno na nebu". Gde pise da Petrova zadnja?

Zato sam ja siguran da Crkva nije i ne može "pasti". Ne zbog toga što mislim da su pape i biskupi sveci i bezgrešni, nego zbog toga što mi se povraća na pomisao da je Isus lažov. Jer, kad bi Crkva "pala", to bi značilo da je Isus lagao.

Duhovna crkva nije i ne moze pasti, a crkva smo mi! Opet dajes prednost fizickom naspram duhovnom.

Pa ako si ti u pravu, ako je crkva fizicka sa Papom na celu, ako je njen autoritet pravi, onda su pravoslavni sekta!

Pitao sam te i opet te pitam, jesam li ja clan sekte?
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.352
A gde sam ja rekao da je tvoja iskljicivo fizicka a moja iskljucivo duhovna?

U svojim tekstovima, ali pustimo sada to.

Zato i tvrdim da crkva nije jedna jedina, centralizovana sa jednim vodjom na celu.

A vjeruješ li ti ovo što kršćani ispovjedaju?

Nicejsko-carigradsko vjerovanje​


Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga. I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa i utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja. I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima. I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka.

A ja sam pricao o protestantima, koji dele isti nauk crkve po sustinski najvaznijim pitanjima, i rekao sam da Hristos i njih vodi. Ti to porices. A to je smisao napisanog.

Pitaj adventiste vjeruju li i ispovjedaju li ovo gore što Kristova Crkva vjeruje i ispovjeda?

Jeste, ali nije centralizovana na jednom mestu. Ti bi o voleo da tako bude, sa Papom na celu.

Katolika ima miljardu i 200 tisuća. Kako misliš da svi oni zajedno s papom stanu u 'papinu sobu', ili u Vatikan? Dakle, papa je na čelu Kristove Crkve, kao što je Petar bio na čelu apostola, ali sam papa, ili papa s 200 kardinala, nije Katolička Crkva, kao što sami Petar i ostali apostoli nisu bili Kristova Crkva.

Rekao sam slape, grci izraz EKLEZIJA znaci SKUP VERNIKA, nije to samo jedan covek, to smo mi.

Ja rekoh, miljardu i 200 tisuća katolika, kakav sam papa Crkva. Ovo je već nekorektno podmetanje.

Naveo sam ti i citat gde pise da mi proveravamo vodje, mi smo crkva. A vodja moze biti i nesavrsen covek koji pogresi. I vidimo kroz istoriju da jesu gresili..

Jesi li gdje vidio da "ovce vode pastira i paze da ne zaluta"? :) Pa valjda se najpametniji i najsvetiji izaberu da vode Crkvu, da budu pastiri?

A Pavlovo upozorenje da paze što im netko naučava (da im netko ne bi naučavao 'drugo evanđelje'), odnosi se upravo na starješine u mjesnim Crkvama. U Pavlovo vrijeme nije bilo ni fotokopirnih uređaja, a ni interneta još nije bilo, i nije sveti Pavao poslao svoju poslanicu na adresu svakog pojedinog vjernika, nego ih je slao starješinama mjesne Crkve. I njima kaže - pazite da vam netko ne navijesti ono što od apostola primiste, a ne upozorava svakog pojedinog vjernika da provjerava starješinu. Kad se to dogodi, kada svatko tko nauči čitati i kupi Bibliju, misli da je "uhvatio Boga za bradu", onda imamo upravo ono što je rodio protestantizam - 55 tisuća sekti, s tendencijom da se 'kote' u beskraj.

Ajd sad, da li postoje "VRATA PAKLENA"? I sta je "STENA"? Ne moze Petar biti stena, vec je to Hristos.

Isus je Petru, na aramejskom kojim su Isus i apostoli razgovarali, rekao: Petre, ti si Kefa. Kad saznaš što na aramejskom znači kefa, trebalo bi ti biti jasnije. :)

I nije rekao da samo on odlucuje vec svi apostoli, "sto god svezete na zemlji bice svezano na nebu i sto god razresite na zemlji bice razreseno na nebu". Gde pise da Petrova zadnja?

Tako je. Papa ne odlučujemo potpuno neovisno i sam. Ako te interesira 'pročešljaj' malo po KKC. Katolička Crkva svoj nauk ne krije kao zmija noge, kako je često kod svih sektaša.

Duhovna crkva nije i ne moze pasti, a crkva smo mi! Opet dajes prednost fizickom naspram duhovnom.

Tko vi?. Ti i Jovan? Ti i Piramida? Ti sam? Kristova Crkva je ovo: Vjerni narod + starješine i naučavatelji + zajednički apostolski nauk. Bez bilo čega od ove tri komponente, ne može biti Kristova Crkva. A ti 'vrti' koliko god hoćeš.

Pa ako si ti u pravu, ako je crkva fizicka sa Papom na celu, ako je njen autoritet pravi, onda su pravoslavni sekta!

Pitao sam te i opet te pitam, jesam li ja clan sekte?

Ako si pravoslavac, kako si se do sada deklarirao, onda ti za nas katolike nisi sektaš. :)
 
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Da li su plagijali za života Ellen White ne znam.

Posle njene smrti sigurno.

Meni je nadahnuće najbitnije, i ono što mi Bog svedoči.

A ja greške u njenim spisima istina nisam video.
da i za kraj da se ovo ne zaboravi :)

Dakle, vaš pionir adventizma sedmog dana James White nije vjerovao u to što vam danas govore i uče vas vaši anti-trinitarci da je atak na zdravi razum vjerovati u treću osobu ili lice Božanstva i da je Duh Sveti doslovno isto što i Kristov duh tj. da Sveti Duh nije Drugi Tješitelj.
Postoje mnoga videa i pisani članci kako ti učitelji to govore, zato moli vas nemojte negirati da to ne uče => svim lažljivcima udio je u jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt." (Otk 21:8)
Kao što je vrebanje, i maltretiranje djelo koje rade sotonine sluge , jer pisano je:
Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i uništi: ja sam došao da imaju život, i to da ga imaju u izobilju.
Ja sam dobri pastir: dobri pastir polaže svoj život za ovce. Ivan 10:10-11
I
sus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini!“ (Mk 10,17-18)
Isus nas u ovom svom kratkom odgovoru podučava jednoj stvari – da je samo Bog istinski DOBAR. I da je svaka dobrota u čovjeku zapravo dio, odsjaj Božanske dobrote. Bez Boga, čovjeku je teško biti dobar. Te nam kaže tko je zaista On.


Jesus also assured them that the Father would give them " another comforter," even the Spirit of truth, which should dwell With them, and be in them. Chap. 14 :16, 17. The words; another comforter, suppose two, at least. The one was the person of our divine Lord. The other is the Spirit of truth. Both were comforters of the church. Christ was such in a special sense while with his disciples. The other was to abide with. the church, to administer the blessings and gifts of the Holy Spirit to the church...

Isus ih je također zajamčio da će Otac dati njima "drugog tješitelja", čak i Duha istine, koja bi trebala stanovati s njima i biti u njima. Riječi drugi tješitelj, pretpostavlja barem dva. Jedan je bio osoba našeg božanskog Gospodina. Drugi je Duh istine. Obojica su bili tješitelji crkve. Krist je bio takav u posebnom smislu dok je bio sa svojim učenicima. Drugi je da prebiva u crkvi, da dijeli blagoslove i darove Duha Svetoga crkvi... James White 1870

Izvor:
The Coming and Kingdom of our Lord Jesus Christ (1870)
James White



Znate da ste bili pogani, odvlačeni i odvođeni k tim nijemim idolima. Stoga vam dajem na znanje da nitko tko govori po Duhu Božjemu, Isusa ne naziva prokletim; i da nitko ne može reći da je Isus Gospodin, osim po Duhu Svetome.
1. Korinćanima 12:2-3



Svako dobro i lijep pozdrav :)
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Manite se praznih priča o Isusovom Božanstvu.

Zaključujem da su trinitrijanci gori od Antitrinitrijanaca, jer oni nisu sumanuti u tom dokazivanju, i nisu osuđivački nastrojeni.

Bar ja nisam imao takva iskustva.
Čak šta više - imao sam dobra.

Bavimo se planom spasenja, a ne mašimo pamfletima jer to ne spasava.
 
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
To što si rekao uopće nije istina već je baš obratno, a pojedinci se ne libe činiti strašnih stvari. No, ne sekira me to jer Bog vidi tvoje riječi i ponašanje. Bolje da razmisliš prije nego što nešto napišeš i kažeš. Tvoje ponašanje je dokaz da se ne bojiš Boga. Postoji Božji sud i tad će sve doći na vidjelo a do tada će se mrkla tama nazvati svjetlosti. Pisano je da će oni koji govore istinu biti odbačeni i krivo shvaćeni a zapravo bezazleni, i nedužni dok će zli prerušeni često u anđela svjetlosti raditi zlo i nijedan zli neće razumjeti. Svoj savjet primjeni na sebe prvo, budi primjer. Isto tako počni koristiti Bibliju više a ne C/P članke raznih gurua. Zaista shvaćam sada kako je proklet čovjek koji se uzda u drugog čovjeka. Da si ispunjen Duhom Svetim osudio bi svako laganje vezano uz Kristovo Božanstvo i Duha Svetoga.
Ovo je forum i smijemo raspravljati što se to tebe tiče. A čim se to bave tvoje vođe, samo iz šupljeg u prazno da nemaju tuđe (čitaj ASD) literature ne znam šta bi... Ti nekome sudiš što 2-3 mjeseca piše a oni godinama pilaju jedno te isto i koga ne zavedu maltretiraju.
Izrazito pošten sud, nema šta. I nećeš me spriječiti da postavljam, jer ja koristim i Bibliju i dokumentirane dokaze iz ASD povijesti.

Ljudi koji vjeruju u Trojstvo vjeruju da je Isus Bog i uzdižu Krista kao što je pisano. Mi smo kršćani nismo masoni.

Znate da ste bili pogani, odvlačeni i odvođeni k tim nijemim idolima. Stoga vam dajem na znanje da nitko tko govori po Duhu Božjemu, Isusa ne naziva prokletim; i da nitko ne može reći da je Isus Gospodin, osim po Duhu Svetome.
1. Korinćanima 12:2-3

No kada dođe on, Duh istine, on će vas uvesti u svu istinu: jer neće govoriti sâm od sebe, nego će govoriti ono što čuje i navješćivati vam ono što će doći. On će proslavljati mene, jer će od mojega uzimati i to navješćivati vama. Ivan 16: 13-14

To što si ti imao neka dobra iskustva ništa ne znači jer se ne treba oslanjati na vlastite osjećaje zato što smo dobili upozorenja da će se Sotona pretvarati da je sam anđeo svjetlosti. Čak je i tvoja Ellen White u skladu sa Biblijom i kaže da nas ne trebaju dirati ni razna čuda ni izlječenja jer će sotona to isto raditi da zavede i odabrane. Tako da se ne možemo osloniti na osjećaje i razna čuda. Čitaj Božju Riječ, osloni se na dragog Boga i ne sudi drugome prije vremena.
Ispravno je kad se krivovjerci isključuju sad razumijem vašu crkvu
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Tvrđenja da nije važno šta ljudi vjeruju je jedna od najuspješnijih sotoninih zabluda.
(Velika Borba, Poglavlje 32.-Sotonine zamke)

Božje sluge su se od početka borile protiv lažnih učitelja, ne samo kao sa poročnim ljudima nego i kao sa onima koji šire zablude koje upropašćuju dušu
(Velika Borba, Poglavlje 32.-Sotonine zamke)

Pozivom na slobodoumlje zasljepljuju se ljudi da prihvate planove svoga neprijatelja, koji stalno radi da postigne svoj cilj.
(Velika Borba, Poglavlje 32.-Sotonine zamke)

Slobodoumlje, slobodnoumnost ili slobodna misao u najširem smislu znači pogled na svijet koji nije sputan dogmom ili tradicijom.
U užem smislu slobodoumnost predstavlja filozofski stav prema kome se vjerovanja mogu temeljiti isključivo na naučnim i logičnim principima, a ne na tradiciji, dogmi, autoritetima ili emocijama.
Slobodoumnost se često povezuje s političkim ideologijama liberalizma i libertarijanstva odnosno s ateizmom i agnosticizmom.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako zlo rekoh neka mi Gospod sudi.
Ako istinu - nema osuđenja.

Jer kako sejemo onako će mo i požnjeti.

Što se tiče sledećeg citata Ellen White:

"""Tvrđenja da nije važno šta ljudi vjerujuje jedna od najuspješnijih sotoninih zabluda.
(Velika Borba, Poglavlje 32.-Sotonine zamke)"""

Tu ona govori o spasonosnim istinama koji predstavljaju uslov spasenja.

Da nije tako ona ne bi davala sledeće izjave:

„Priroda Svetog Duha za nas predstavlja tajnu. Ljudi je ne mogu objasniti, jer im je Gospod nije otkrio. Ljudi skloni maštanju mogu povezivanjem pojedinih Biblijskih citata stvoriti neko ljudsko mišljenje o tome, ali prihvatanje takvih gledišta neće ojačati Crkvu. U pogledu ovakvih tajni, koje su isuviše duboke za ljudski um, ĆUTANJE predstavlja zlato.“ {Ellen White: AA, p. 52.1} “.”

1PH Svjedočanstva i iskustva povezana sa sanatorijem Loma Linda:

“Oni koji žele definirati Boga nalaze se na zabranjenom terenu.
Ne smijemo ulaziti u raspravu o Bogu, o tome što On jest, a što nije.
On, Sveznajući, je iznad diskusije.
Oni koji izražavaju takve osjećaje u vezi s Njim pokazuju da odstupaju od vjere"

Što se tiče diskusije o tome, slobodno činite što vam je volja.

Za mene je to bežanje od suštine spasenja, i trešenje prazne slave.

Ja se bavim praktičnim Hrišćanstvom.

Pozdrav!
 
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ne, ti je koristiš da kažeš ono što ona ne kaže. Mene ne možeš prevariti ni ti ni nitko jer ja predobro znam njene spise. Istina tvoji gurui mlate praznu slamu već godinama i decenijama bolje da naprave nešto korisno i pomažu drugim ljudima umjesto da zbunjuju druge i zavode lažnim naukom ter da se pokaju za zbrku koju čine i akosu nekome naštetili.

Evo još jedan tvoj duhovnik šta kaže, čak je i on vidio bitnost vjerovanja kao i Ellen White


DOKTRINA O TROJSTVU, propovijed Martin Luther:
Također čitamo o heretiku Ariju, glavnom neprijatelju svog vremena prema dogmi o Kristovom božanstvu. ozljeda koju je ovaj čovjek nanio Kristovoj stvari bila je takva da je okupirala Crkvu četiri stoljeća nakon njegove smrti; a ni danas njegova hereza nije sasvim iskorijenjena. Ali Gospodin je uzeo stvar u svoje ruke izvođenjem čuda koje se nije moglo ne razumjeti.

Povijest bilježi da se Arije privukao naklonost Konstantina, cara i njegovih savjetnika. Zakletvom ih je uspio zadiviti pravednošću svoje nauke, tako da je car naredio da ga Aleksandar, carigradski biskup, prizna za člana kršćanske Crkve i vrati ga u svećeničku službu. Kad je pobožni biskup odbio udovoljiti ovom zahtjevu, dobro znajući svrhu kojoj su težili Arije i njegovi sljedbenici, Euzebije i drugi biskupi koji su podržavali Arija zaprijetili su mu carskim ediktom i izrazili odlučnost da će ga silom otjerati i imati Arija kojeg je kongregacija obnovila kao takvog. No, dali su mu dan da o tome razmisli.

Pobožni biskup se bojao. Sljedbenici Arija bili su brojni i moćni, potpomognuti carskim ukazom i cijelim dvorom. Biskup je stoga odlučio potražiti pomoć od Boga, gdje je jedino ima u svemu što se tiče Božje časti. Pao je ničice u crkvi i molio se cijelu noć da Bog sačuva njegovo ime i čast metodama sračunatim na zaustavljanje plime zlih namjera i očuvanje kršćanstva; protiv heretika. Kad je bilo jutro i došao čas kada je biskup Aleksandar trebao ili vratiti Arija na dužnost ili biti izbačen sa svoje vlastite, Arije se na vrijeme okupio sa svojim sljedbenicima. Dok je procesija krenula prema crkvi, Ariju je iznenada pozlilo i bio je prisiljen potražiti privatnost. Pompozna povorka se zaustavila, čekajući njegov povratak, kada je stigla poruka da su mu umrla pluća i jetra, uzrokujući njegovu smrt. Narativni komentari:
Mortem dignam blasphema et foetida mente — smrt dostojna takvog bogohulnog i glupog uma.

Vidimo, dakle, da je Bog sačuvao ovu dogmu najprije kroz spise i sukobe apostola, a potom i kroz čuda, protiv đavla i njegovih bogohulnika. I čuvat će se i u budućnosti, da bez trunke sumnje vjerujemo u Boga Oca, Boga Sina, Boga Duha Svetoga. To je vjera koju svakodnevno ispovijedamo sa svojom djecom.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za mene je biblija, i reč data kroz Ellen White autoritet.

Nigde u bibliji ne postoji uslov spasenja vera u trojstvo, ili Isusa kao Boga.

Pa tako ni Ellen White to ne uči.

Sve ostalo je nametanje nečega o čemu biblija ne uči.

Nije čudo što su vas blokirali jer ste naporni, i insistirate na nečemu što biblija ne uči.

Razmislite o svemu.

Želim vam svako dobro.
 
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
mene nitko nije blokirao ne laži, jer nisam ni nigdje pisala, sramota kako lažeš. > svim lažljivcima udio je u jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt." (Otk 21:8)
Baš je bilo obratno ali ja se ne sekiram jer će se sve iznijeti na sudu Božjem. Niti trinitarci ikog vrebaju niti stvaraju svoju sektu da bi imali od toga koristi, vrlo logično razmišljaš. A ovo je forum i smijemo pisati o svojim uvjerenjima. Ako ti se ne sviđa što pišem jednostavno zaobiđi i ne obraćaj se više. Baš čitam kod nekih koji pokušavaju popričati s vama samo se služite ad hominem napadima jer ne možete drugačije, drugo ne znate jer ne možete Biblijom, to je tužno
Što ja mogu ako nekome smeta dogma o Trojstvu.

Tvrđenja da nije važno šta ljudi vjeruju je jedna od najuspješnijih sotoninih zabluda.
(Velika Borba, Poglavlje 32.-Sotonine zamke)
Božje sluge su se od početka borile protiv lažnih učitelja, ne samo kao sa poročnim ljudima nego i kao sa onima koji šire zablude koje upropašćuju dušu
(Velika Borba, Poglavlje 32.-Sotonine zamke)
Pozivom na slobodoumlje zasljepljuju se ljudi da prihvate planove svoga neprijatelja, koji stalno radi da postigne svoj cilj.
(Velika Borba, Poglavlje 32.-Sotonine zamke)

Slobodoumlje, slobodnoumnost ili slobodna misao u najširem smislu znači pogled na svijet koji nije sputan dogmom ili tradicijom.
U užem smislu slobodoumnost predstavlja filozofski stav prema kome se vjerovanja mogu temeljiti isključivo na naučnim i logičnim principima, a ne na tradiciji, dogmi, autoritetima ili emocijama.
Slobodoumnost se često povezuje s političkim ideologijama liberalizma i libertarijanstva odnosno s ateizmom i agnosticizmom.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top