Ko će biti vođen Crkvom Srbijom?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.352
Po tebi ni apostoli nisu znali da postoji Novi Zavet.

Nas zanima do kraja I veka šta je postojalo. Je li postojalo sve ono što imamo danas u korpusu Novog Zaveta? Jeste ili nije? U pisanoj formi?

Dok ne dokažeš da znaš što je Novi zavjet, odbijam diskutirajući s tobom o ovome gubiti vrijeme. A da bi dokazao da znaš što je Novi zavjet odgovori na pitanje: Koliko knjiga sadržava Novi zavjet? :)
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.261
Čekaj Mire, nije važan sada naziv. Mogli su ga nazvati i Novi Savez ili Nova Nojeva Barka....
Tebi je ocigledno bitno ime, jer insisitras na nazivu! Tamo gore, kad zafrkavas Slapa..

A ja ti kazem da nisu sve knjige imali svuda u upotrebi po crkvama (cesto su imali jednu ili nijednu), i to bi valjda bilo dovoljno da shvatis da nisu imali ni "Novi Zavet", jer se on sastoji iz svih 27 knjiga, a ne samo nekih!

Sta vise, nisu sve knjige bile svuda prihvacene do 4. veka, o tome svedoce brojni crkveni oci. Npr. otkrivenje nije bilo svuda prohvaceno, petrova poslanica itd.. Pa kako onda imamo NOVI ZAVET imenom?

Oni to nisu imali!

Dalje, kolicinski vecina manuskripata je pisana nakon 4. veka, a jako mala kolicina dolazi iz perioda pre toga! Sto dokazuje da Novi Zavet nije bio u opticaju pre toga, i da je jako malo koristen! Sto podrzava tezu o "usmenom prenosenju"!
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slobodno ti veruj da je i tvoje rodjenje navestio prorok Egar Kejsi. A mogao bi da proveris da te nije mozda Russell susreo u nekom hodniku velike piramide!

P.S. jesi otvorio bibliju na strani 1844.?

Kad odem u Egipat provericu.

Nisam otvorio na strani 1844, ali ima drugih primera, gde mi Bog konstantno ukazuje na taj datum koji oznacava konacan zavrsetak Adventnog doba milosti i Hristov dolazak.

Takodje broj 144 gde mi ukazuje na zapecacenje.

Broj 44 kao licnu poruku da mi je i dalje milostiv i da me vodi.

Broj 22 kao znak Hristovog dolaska 2022.

Itd..
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dzabe ja se izlanuo :)

Nema veze... , uzalud mu je i da "zna"...

Da, on kad pogleda na sat i kad se sklope skazaljke na 18:44 to mu je znak da se priblizava vreme kraja.. Ne zafrkavam se sad, to je pricao.. Zato mu kazem da otvori bibliju na 1844. str.

Ah, ali sve se vrti oko one sotonske Millerove prevare i 22.10.1844...

Ps... Jadničak, on i ne zna koliko stranica kompletno Sveto Pismo ima... :cool:
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.352
A ja ti kazem da nisu sve knjige imali svuda u upotrebi po crkvama (cesto su imali jednu ili nijednu), i to bi valjda bilo dovoljno da shvatis da nisu imali ni "Novi Zavet", jer se on sastoji iz svih 27 knjiga, a ne samo nekih!

Nisu u pravu mire. Najnovija arheološka-svemirska istraživanja potvrđuju da su apostoli već sutradan nakon Pedesetnice, sve svoje spise preko interneta mail-om razaslali po čitavom svijetu. Arheolozi su pronašli nekoliko kompjutera koji su jedino mogli pripadati apostolima, a zvjezdoznanci su uhvatili eho apostolskih mail-ova, i nakon dešifriranja utvrdili kako se nedvojbeno radi o 27 novozavjetnih knjiga.

Dzabe ja se izlanuo :)

Ne smeta. Priznat ću ja Jovanu odgovor kao da je i njegov.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.399
Dok ne dokažeš da znaš što je Novi zavjet, odbijam diskutirajući s tobom o ovome gubiti vrijeme. A da bi dokazao da znaš što je Novi zavjet odgovori na pitanje: Koliko knjiga sadržava Novi zavjet?

Svo vreme diskustuješ samnom. :). Tako da pitanje je jasno...implikacije su jasne..ili...ili...il je bilo knjiga ili nije bilo pa nastale u IV veku. Treće nema.
 
Natrag
Top