Papa - da li je zaista Sveti Otac???

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331
Molim urednike da gornje zx-ove postove prebace na pf povijest, s nekim prikladnim naslovom, i da ga onemoguće da dalje spama ovu temu.
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.523
Да, то је све историја "добрих" дела папе и католичке цркве!
Пошто је тема папа, а то значи католичка црква, сви постови су у оквиру теме. То што нису по укусу папака, то је већ њихов проблем!
Свако зло треба назвати правим именом а оно је ЗЛО!
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331

Srbin, pravoslavac, Lazar Prokić (pod pseudonimom R. Oraški) kao emigrant u Njemačkoj, nekoliko godina nakon smrti kardinala Alojzija Stepinca piše:

Dva pravoslavca podigla su javno glas protesta protiv montiranog procesa Kardinalu Stepincu – američko kanadski episkop SPC Dionisije i zagrebački episkop Dositej (kojeg je Stepinac spasio od sigurne smrti u NDH, op.a). Srbi u Jugoslaviji bejahu nemoćni da reaguju ukoliko su i znali pravu istinu. Srbi u emigraciji pak ne učiniše ništa sem što prihvatiše Titove teze. Kardinal Stepinac je zaklopio oči ali ostaje njegova živa legenda u hrvatskom narodu i jedan neisplaćen dug časti pravoslavnih Srba u emigraciji, a to je rehabilitovati pokojnog Kardinala u očima onih čiji martirijum bejaše bar nešto manji od njegova. Krajnje je vreme. To smo dužni u ime istine koja je na strani pokojnog Kardinala. Zato niže potpisani (R. Oraški, op.a) pravoslavac i Srbin, iako sa zakašnjenjem pali voštanicu svom bivšem robijaškom drugu, velikom Hrvatu, ali još većem hrišćaninu, pokojnom nadbisklupu, dru Alojziju Stepincu. Neka bi u njenom plamenu sagorele sve stare zablude, neka bi njena svetlost obasjala sve nove i stare istine…“

Napomena: boldanje teksta je moje.
 
Natrag
Top