Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:
Osim gluposti u njenim spisima, ljudi su pronašli i hrpetine teksta koji je bio notorni plagijat drugih autora. Ellen White godinama u svojim radovima nigdje nije navodila reference i citate autora koje je plagirala. A i kako bi, kad je tvrdila da je "svaku rečenicu koju je napisala dobila direktno s prijestolja od Boga".

Slape, lako je odvezati jezik da sipa klevete koje namaju nikakve osnove..
Procitaj ovaj citat pa razmilui, nije li to poziv tvojoj dusu da svoj zivot dovedes u sklada sa Bogom!


"Božje srce cezne za svojom decom na Zemlji ljubavlju koja je jaca od smrti. Dajuci svog Sina, On nam je u tom jednom daru darovao celo Nebo. Spasiteljev život i smrt i posredovanje, služba andela, molitve Duha, i iznad svega, delovanje Oca preko svih, stalno ucestvovanje nebeskih bica - sve to stavljeno je u službu covekovog otkupljenja.
O, razmišljajmo o cudesnoj žrtvi koja je prinesena za nas! Pokušajmo da procenimo trud i energiju koju Nebo ulaže da bi ponovo zadobilo izgubljene i vratilo ih u Ocev dom! Snažniji podsticaji i mocnija sredstva nikad se ne bi mogli pokrenuti; nepojmljiva nagrada onome koji cini dobro, radosti Neba, društvo andela, zajednica i ljubav Boga i Njegovog Sina, usavršavanje i razvijanje svih naših sposobnosti u toku vecnih vremena - zar to nisu dovoljno snažni podsticaji i ohrabrenja koji nas mogu pokrenuti da svoja srca predamo u dragovoljnu službu svom Stvoritelju i Otkupitelju? A s druge strane, Božja rec iznosi nam osudu koju je Bog izrekao protiv greha, neizbežnu kaznu, propadanje našeg karaktera i konacno un ištenje, kao opomenu da ne služimo sotoni. (
Put Hristu str. 18)

"Ti koji u srcu ceznes za necim boljim od onoga sto ovaj svet moze da ti pruzi, PREPOZNAJ TU CEZNJU KAO BOZJU PORUKU TVOJOJ DUSI! Moli Ga da ti daruje pokajanje, da ti otkrije Hrista u svoj Njegovoj neizmernoj ljubavi, u svoj Njegovoj savrsenoj cistoti!
U Spasiteljevom zivotu nacela Bozjeg zakona - ljubav prema Bogu i prema bliznjima - savrseno su izrazena. Dobrocinstvo, nesebicna ljubav bili su deo Njegovog zivota. I tek kad posmatramo Njega, kad svetlost sa naseg Spasitelja i nas obasja, tada vidimo gresnost svojih srca.
"
Put Hristu, str. 22
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
"Bog ce imat na zemluji svoj narod, koji ce paziti na Bibliju kao merilo svih nauka I temelj svake reforme. Ni misljenje ucenih ljudi, ni tvrdjenje nauke, ni verske dogme ni odluke crkvenih sabora, tako mnogobrojne I suprotn ko I crkbve koje ih zastupaju, niti glas vecine – ni jedno od obvoga ni sve zajedno, ne moze se smatrati za ili protiv ma koje tacke vere. Pre nego sto primimo ma koju nauku ili propis, treba da se uverimo da ih podupire ono jasno: “Tako govori Gospod.” (Kosmicki konflikt str. 479-481)
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
"Spasitelj je rekao: „Ako se ko nanovo ne rodi”, ako ne primi novo srce, nove želje, namere i pobude koje vode u novi život, „ne može videti carstva Božjega”. (Jovan 3,3) Misao da je dovoljno razvijati samo ono dobro koje u coveku po prirodi postoji - sudbonosna je zabluda. „A telesni covek ne razume što je od Duha Božjega; jer mu se cini ludost i ne može da razume jer treba duhovno da se razgleda.” „Ne cudi se što ti rekoh: valja vam se nanovo roditi.” (1.Korincanima 2,14; Jovan 3,7) O Hristu je napisano: „U njoj beše život, i život videlo ljudima” - „jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojim bismo se mi mogli spasti”. (Jovan 1,4; Dela 4,12) Put Hristu str. 16
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap je napravio zamenu teze, osudjujuci pogresne ljude za ubistvo dece.

Treba osuditi zene Pravoslavke i Rimokatolkinje koje se kurvaju pa onda idu lekarima da obave abortus.

Stvarnoslap to lukavo krije da bi sacuvao kredibilitet svoje crkve.

Ali on to nikada nece priznati, jer mu ne ide u prilog, jer ce mozda dobiti i javni ukor od nekog nadbiskupa.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
"Svi koji su se posvetili Bogu bice kanali svetlosti. Bog ce ih naciniti posrednicima da drugima objave bogatstvo Njegove milosti." Ceznja vekova str . 142, org.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.329
Stvarnoslap je napravio zamenu teze, osudjujuci pogresne ljude za ubistvo dece.

Nisam. Tvoja sekta zaista kolje nerođenu djecu. Hoćeš li još dokaza? :)

"Svi koji su se posvetili Bogu bice kanali svetlosti. Bog ce ih naciniti posrednicima da drugima objave bogatstvo Njegove milosti." Ceznja vekova str . 142, org.

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
BOŽANSTVO
Često sam vidjela da je spiritualističko gledište oduzelo Nebu svu slavu i da u mislima mnogih Davidovo prijestolje i ljupka osoba Isusa izgaraju u ognju spiritualizma. Vidjela sam da će neki koji su bili prevareni i dovedeni u tu zabludu upoznati svjetlo istine, ali će biti gotovo nemoguće da se potpuno oslobode zavodničke sile spiritualizma. Takvi trebaju učiniti temeljito djelo u priznavanju svojih zabluda i zauvijek ih napustiti.”{Lt253-1903.13}
Otac jeste sva punina Božanstva nevidljivo.
Sin jeste sva punina Božanstva očitovano.
Duh jeste sva punina Božanstva što čini očitovanim.
Osobe nisu puke dužnosti, ili način objave, već žive osobe živog Boga.” {The higher christian life, William Boardman, p. 104,105}
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Žig zveri je upravo ono što je rečeno da će biti. Sve što je povezano s tom temom nije još do sada pravilno shvaćeno niti će biti shvaćeno sve dok se knjiga ne bude otvorila
Duh prorostva (6T str. 17 - 1900)
 
Natrag
Top