Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mihailo traži da ovi predaju hramove CPC.

Čitaj idole.

Zakon je lako primijeniti

Rješenje za crkvenu imovinu koje daje nedavno usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti je jednostavno, kazao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo. On je, u intervjuu za Hrvatsku radioteleviziju (HRT), podsjetio da je sva imovina pravoslavne crkve u Crnoj Gori do 1920. bila u vlasništvu države.

RTCG
 
Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže Bog, vratimo se Njemu!

O čemu nam sve ne govori Nedelja o bludnom sinu?

Govori i o našem spokojstvu i punoti u domu Oca nebeskog, i o našem bezumnom napuštanju Očevog pokroviteljstva radi neobuzdane slobode,
i o bogatom nasleđu koji čovek ima bez obzira na svoju nepokornost, o nepromišljenom traćenju tog bogatstva na svakakve nepotrebnosti,
i o krajnjem osiromašenju kao posledici toga traćenja. Ona govori i o tome kako čovek, osvestivši se i došavši k sebi,
promislivši i rešivši da se vrati mnogomilostivome Ocu, sa ljubavlju biva primljen i vraćen u svoje prvobitno stanje.
I ko neće ovde za sebe naći blagu i korisnu pouku? Ako se nalaziš u Očevom domu, ne žuri napolje na slobodu.
Jer, vidiš kako se završio takav pokušaj?! Ako si, pak, otišao i proćerdao imetak, onda se brzo zaustavi.
Ako si sve utraćio i upao u krajnju bedu, brzo se reši i – vrati se.

Jer, tamo te očekuje svaka snishodljivost, ranija ljubav i obilje. I ovaj poslednji korak se pokazuje kao najnužniji.
O tome nije potrebno opširno govoriti. Osvesti se, reši da se vratiš, ustani i požuri ka Ocu.
Njegovo naručje te čeka otvoreno, gotovo da te primi.

sv. Teofan Zatvornik
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Meni je bilo ovo zanimljivo štosam pročitala , da su jednom Starbucks lokalu platili da bude zatvoren za vrijeme trajanja sjednice, kako delegati ne bi dolazili u lokal da kafenišu , i piju .

Piju oni kafu i jedu svinjetinu tajno! Cak i alkohol piju! Ako nisi verovala meni, sad znas da su vecina licemeri (cast izuzecima)!

PC nema nikakav odg. na potrebe današnjeg društva i vremena i kao takva je potpuno suvišna.

HAC ne propoveda kinezima da ce ih bog pobiti ako nastave jesti svinjetinu, prema tome ne obavlja svoju duznost, i zato je suvisna!

Nikakvo svetlo nije u ovoj tami koja se nadvila na svet. Posebno to vidimo po Kini.

A vi to svetlo koje imate zadrzaste za sebe! Pogotovo ti nista ne cinis da spases kineze, cak im ni humanitarnu pomoc ne saljes! Bole tebe uvo za njih!

Ubijali se, mrzili, proklinjali. E to ste vi saudikeji i fariseji.
Protestanti ubijali protestante! Mrzili se i proklinjali! Luter proganjao i bicevao anabaptiste i druge, Kalvin cinio isto, za vreme II svetskog rata protestanti isli na protestante, amerika na nemacku i dr..!

Podelili se na 50 000 sekti, teoloski se ne podnose, i dan danas ratuju doslovno!

Sad su kao ovde ujedinjeni u mrznji prema crkvi Hristovoj!

Tvoji i Slapovi raketirali kolone izbeglica na traktorima.

Pomesao si, to su tvoji americki protestanti nas raketirali, ubijali decu, gadjali zgrade i skole! Bas ste lep rod pokazali!

A ovamo ujedinjeni u mržnji prema advent.
Protestanti ujedinjeni u mrznji protiv katolika i pravoslavaca!
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije to u pitanju nego postovjećivanje vere i nacije. To je nedopustivo.

Crkva netreba da se mesa sa drzavom, i treba sve poslove da obavlja samostalno.

Ipak, u pogledu tradicionalnih crkava postoje razlicite zloupotrebe, posebno novcane.
Ali to postoji i u samim drzavama, pa smatram da od tih obostranih zloupotreba imaju koristi i oni koji vode drzavu i crkvu.

U tome jedini gubitnik je obican narod, koji iz slepoce i naivnosti odresuje kesu, i daje i sakom i kapom onima koji ih drze u mrezi obmane.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
U tome jedini gubitnik je obican narod, koji iz slepoce i naivnosti odresuje kesu, i daje i sakom i kapom onima koji ih drze u mrezi obmane.
Vi dajete desetak koji se rasporedjuje nepravedno, a ovamo nas optuzujes! Ali moras, jer ne bi opstala tvoja konstrukcija u koju si sam sebe ubedio!

Crkva netreba da se mesa sa drzavom, i treba sve poslove da obavlja samostalno.
A vi se mesali s kraljevima i saradjivali, i to je Bogu ugodno, a kad mi saradjujemo onda je greh! I stalno sami sebe ubedjujete, ne vidite sta vi radite nego vam je nasa crkva 'kurva' a vasa nije! Zatrovali su vas mrznjom..
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vi dajete desetak koji se rasporedjuje nepravedno, a ovamo nas optuzujes! Ali moras, jer ne bi opstala tvoja konstrukcija u koju si sam sebe ubedio!

Desetak se daje u crkvi kao legitimno Bozje sredstvo za izdrzavanje slugu Bozjih propovednika i propovedanje jevandjelja, kao i za potrebe crkve.

Da li postoje zloupotrebe to je pitanje, jer sam ne znam u kom smislu bi te zloupotrebe bilo, jer primati novac nije greh, jer je to Bozja volja.

A vi se mesali s kraljevima i saradjivali, i to je Bogu ugodno, a kad mi saradjujemo onda je greh!

Adventisti se nikada nisu mesali sa drzavama, pa nisu ni mogli da saradjuju sa njima.

Postoji podatak o kome sam citao pre dosta vremena, da je u nekoj Africkoj drzavi Adventistima od strane drzave dato da vode poslove oko lecenja zbog neke epidemije, ili slicno, zaboravio sam sve pojedinosti.

I stalno sami sebe ubedjujete, ne vidite sta vi radite nego vam je nasa crkva 'kurva' a vasa nije! Zatrovali su vas mrznjom..

Ovo je apsolutna neistina.

Istina je da Adventisticka crkva ima stav da je Rimokatolicka crkva bludna zena sa casom u ruci opisana u otkrivenju 13 poglavlju, i da je ona progonila crkvu tokom perioda od 1260 godina mracnog srednjeg veka opisanog u bibliji, ali to nikako ne podrazumeva mrznju prema ikome, vec jednostavno prihvatanje biblijske istine koju imaju vecina protestantskih crkava, a ne samo Adventisti.

Dakle, u svemu ovome ne postoji mrznja, vec prihvatanje jedne biblijske istine.

Apostol Jovan je pisao o tome, pa da li je on imao mrznju prema ikome?
Ne, vec je iznosio jednu istinu u kojoj se prepoznaje institucija koja stoji nasuprot Bogu.

Ljubav je upravo u tome da se ljudi obaveste da izbegnu prevare lazne religije, i da se oni usmere na spasonosnu istinu zapisanu u reci Bozjoj.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sada im ne valjaju ni ovi što su gradili hramove.

Amfilohije: Oduzećemo Orden Svetog Save ministru odbrane
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je večeras u Pljevljima da će Sinod Srspke pravoslavne crkve oduzeti oreden Svetog Save ministru odbrane Predragu Boškoviću, kojim ga je odlikovao za doprinos koji je dao u izgradnji hrama Svetog Đorđija u Pljevljima.
Bošković je u vreme izgradnje bio predsednik Odbora pljevaljskog Rudnika uglja, i sa te je pozicije pomagao hrama u Pljevljima.


Sputnik
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I stalno sami sebe ubedjujete, ne vidite sta vi radite nego vam je nasa crkva 'kurva' a vasa nije! Zatrovali su vas mrznjom

U toj meri da se trol ponovo javlja nakon nekoliko dana "odsustva" da opet "deli" svoj otrov....

Ipak, prevario se u proračunu....

No da se vratimo na temu.

"Božanskoj istini pravoslavna teologija mora da pristupi kao otkrivenoj tajni. A tu istinu drži Pravoslavlje, koje je po rečima jednog pravoslavnog ruskog teologa, „najčistiji oblik Hrišćanstva“. I zaista, ne može se dobiti pravi i istiniti odgovor u pogledu Boga, Gospoda Isusa Hrista, NJegovog iskupiteljskog dela i Crkve NJegove, van Pravoslavlja. Od ove aksiome treba da pođemo, ako želimo da očuvamo istinsko Pravoslavlje.
Centar naše vere jeste Isus Hristos, koji je po rečima Svetog Apostola Pavla „isti i juče i danas i u vijekove“, (Jevr. 13, 8). I tome liku pravoslavna teologija uvek je pristupala kao tajni (Kol. 4, 3; up. Ef. 3, 3-4). " sa sajta svetosvlje

Iako bi kao katolik trebao da imam određene zadrške prema tvrdnjama pravoslavnih teologa, braći s istoka ne zameram ništa, te stavljam ovaj citat, jer u suštini su u pravu.

Isus, Hristos - Krist je isti juče, danas i u vjeke vjekova", i nije se "ponovo" na neke nove načine otkrio masonskim farmerima iz kukuruzišta i polja konoplje američkih pustolina.

Dakle. neka je pravi i istiniti Blagoslov Oca Sina i Svetog Duha, Svesvetog i Svesilnog Boga nad braćom mojom s Istoka, a ovim drugima (Mileritskim akolitima i ostalim otpadnicima) neka meri merom kojom oni mere.

Amen, Amin.
 
Natrag
Top