Uloga religije u cuvanju i zastiti porodice

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ako se bez postignutog savrsenstva na zemlji ne moze uci u zivot kao sto tvrdis, kako je onda usao zlocinac na krstu? Nije imao ni zakon ni dela pa je usao!

A to obara sve ovo gore sto si pisao!

Naravno da obara, ali Mire, on i ostali sledbenici Sinagoge Satane, ne mogu drugačije. Takav im je program. Izvrnut.

Vidi, njihovo učenje o "savršenosti na zemlji" nema korene u Pismima, niti je po Bogu, plod je ljudskog uma, i što je najgore negira uskrsnuće kao obnovu, kao spasenje. A sve u skladu sa sotonskom laži, učenjem o Istražnom Postupku nastalom nakon što se "prosvetljena" zbog straha za svoju decu (fizičku, ne duhovnu) predomislila u vezi Zatvorenih vrata koje su ona i njeni sledbenici na sva zvona propagirali i šta su verovali.

Da bi bolje razumeo zašto oni kokodaču o "savršenosti" i uslovljavaju spasenje "savršenim" sleđenjem "Mojsijevog zakona", trebaš da znaš da oni uskrsnuće ne vide kao spasenje i obnovu, nego kao rekonstrukciju. Shodno tome, po njihovom učenju ako pred Boga (koji po njihovom učenju nije "Spor na srdžbu, milosrdan i milostiv, bogat dobrotom", nego je usukani Kalvinistički sudija) odeš bolestan, "nečist" On će te (ako uopšte, jer oni propovedaju uslovno spasenje) rekonstruisati u takvom stanju za čitavu večnost.

Dakle, oni svojom voljom žele da budu "savršeni" da bi;
pod jedan zadovoljili uslove kojih nigde nema u Bibliji
pod dva u večnosti bili u najboljem izdanju ("zdravi," uredni, čili i tako to)

U tom svom učenju, na koje treba dodati ono o "uspavanim dušama" ili nepostojanju duše, ponašaju se isto kao one žene koje potpuno našminkane odu da spavaju da bi se probudile "savršeno lepe". Sama činjenica da im je "spasenje" takvo, potvrđuje da je sve što propovedaju, ne samo antievanđelje, nego pre svega plod ljudskog uma. Uma njihove proročice.

*Jedan monah je godinama pio, vi bi rekli "pijanica". Ali taj covek je svakoga dana smanjivao svoju dozu alkohola za jednu casicu, on se borio sa svojom zavisnoscu ceo zivot. Na kraju je zavrsio i na zalost umro pre nego sto je potpuno uspeo da pobedi tu svoju naviku.

Da li ce mu Bog oprostiti, da li ce ga prezreti i odbaciti jer eto on "nije postao svetac"?

Po vama, ovaj covek nema sanse, ali po Hristu, on je vec spasen! Bog gleda na covekovo dobro srce a ne na dela!

Bog ne gleda na spoljašnjost. Važna je namera, srce kako si to lepo napisao. Jer gledaj, neko može da čini sve i milostinju, i postove, i sva "zakonska pravila" da poštuje, pa ipak da ne bude spašen.

Seti se reči o onima koji viču Gospode Gospode, vrše sve zapoveđeno, pa ih ipak tera od sebe. Znaš li zašto? Zato što je iza tih njihovih dela nije stajalo čisto srce, nego namera da se za svoju korist spolja udovolji.

A ta namera prosto vrišti iz svih "propovedi" adventista i njima sličnih. Prosto vrišti ovim "Gledajte, ja sam savršen, ja sam zdrav, ja sam Bogu po volji, ja poštujem zakone, vama je loše jer niste kao ja...."

Zato, brate moj, oni i ne propovedaju Evanđelje, nego laž, falsifikat. Čine grehe iako tvrde da ne čine. Jer, ko je njih uopšte ovlastio da određuju ko se i kako spašava? Ko ih je ovlastio da Bogu u usta stavljaju ono što On nikada nije rekao? Ko? On sam?

Neće biti da je tako

Zato i ponavljam, Sinagoga Satane su. Sve i da to što čine, čine iz neznanja, a čine svesno i sa namerom. Hule.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
A kako misliš da ljubiš Boga bez prve 4 zapov.?
A kako su ga andjeli ljubili i ljube ga bez 4. zapovesti?
Ako je "subota radi coveka" nije radi andjela, jer oni su stvoreni pre nastanka zemlje. Subota se iskljucivo vezuje za stvaranje i Bozji odmor tom prilikom, zatim na "odmor u obecanoj zemlji" i "odmor od robovanja izraelaca u egiptu" (u jevrejima 3-4) cega je bila slika, zatim se ispunjava na Hristu u nasem "odmoru od greha". Zato i nije obavezna! Ona je senka.

Lepo ti pise da cemo "biti kao andjeli na nebesima" a andjeli ne drze ni dekaloga ni zakona ni subote, niti drze zapovest "ne cini preljube" posto nemaju pol itd.. To znaci da "dekalog nije vecan" "nije nebeski zakon" nego je "privremen" i moze se, bice, i jeste zamenjen Hristovim dolaskom! Na nebu ga nece ni biti to je sasvim sigurno. To u bibliji i pise!

Necu uopste da se bavim ovim tvojim glupostima, jer ti ovde koliko god ukazivao na "formalizam" u shvatanju si i sam formalista kada ti odgovara da nas napadnes, hvatajuci se slova, a ne duha i smisla zakona. Niti razumes razloge zasto je zakon on dat. Zakon je dat coveku da ga vodi zbog oslabljene savesti. Medjutim Hristos nasu savest obnavlja, tako da coveku vise i ne treba "pisana zapovest" da ga vodi, jer on prirodno to drzi, jer mu je zakon (ono sto je odraz Bojeg karaktera) u srcu! Zakon nikada nije bio i nece biti "dekalog", jer zakona ni nema! Zakon je "ljubav prema Bogu i prema bliznjima". Ti ili imas karakter slican Bogu ili ga nemas!

Bozje sluge se ne obaziru ni na kakav "spoljasnji zakon", oni srcem cine ono sto je Bogu ugodno, jer im je karakter promenjen, oni vise ni ne mogu gresiti kada su "novorodjeni" . Novorodjenje znaci "postati nova osoba" gde se ceo karakter menja, i to ne po "spoljasnjem zakonu" jer ako bi na njega i dalje gledali, onda se ni nismo promenili iznutra niti postali "slicni Bogu"!

Ti ovo nisi iskusio i neces iskusiti nikada, gde se celo tvoje bice promeni, tebi su zakonici utuvili u glavu "zakon" i zatvorili te u "kalup zakona". Oni te uce da se samo spolja usmeravas po njemu. Duh ne razumeju pa kako ce te tome pouciti?

Izgubiste Hrista vi koji hocete zakonom da se opravdate, jer ne razumete sustinu. Hristos oslobadja od zakona, od pokusaja da "postignemo vlastitu pravdu" a sto Elen White pokusava da nametne pricom kako "moramo postici savrsenost na zemlji da bi se spasili". Kad bi se spasavali "delima" onda to vise ne bi bilo "od milosti" vec "po zasluzi"!

A ja sam lud sto ti ovo uopste pisem, jer ces ti ovo sve "popljuvati"! I naravno da ces kazati da "to nije tako" i da vi "duhom drzite zakon" i kojekakve gluposti, a cinjenice govore drugacije, da se vi "samo spolja usmervate" , jer "niste promenjeni iznutra"! Zato stalno i insistirate "na slovu" i na "suboti", neshvatajuci Duh zakona i da je subota "zbog coveka"!

Laodikeja se vecito "ogradjuje zakonom" jer mu zakon nije u karakteru vec ga spolja drzi i bije svoje telo! Tako i vi hocete druge da nagonite se biju kao i vi sto se bijete, a nikako ne razumete sustinu, da se mi ne spasavamo tako sto cemo da se bijemo i da "postizemo nekakvo savrsenstvo" , kao fariseji ste!
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.349
Hristos je rekao - "Ljubi Boga svojega svim srcem svojim svom dusom svojom i svom mislju svojim i bliznjega svojega kao samoga sebe".

A kako misliš da ljubiš Boga bez prve 4 zapov.?

Isus uzvrati: "Nosi se od mene, sotono, jer ti nije na pameti što je Božje, nego što je ljudsko!"

Zato se neće opravdati oni koji krše Zakon. Biće opravdani oni koji ga tvore.

Opet će Isus: "O dvjema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci. Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. To je najveća i prva zapovijed. Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga."

Opet ne shvataš dvije dimenzije ljudske grešnosti i savršenosti koju trebamo da dosegnemo ako želimo da budemo spaseni.

Hoćeš reći da postoje dvije vrste grijeha. Lakše grijehe nam opravdava Isus svojom žrtvom na križu, a teške grijehe opravdavamo subotnim počinkom i gađenjem na svinjetinu.

Otkrivenje 21,27I neće u njega ući ništa pogano, i što čini mrzost i laž, nego samo koji su napisani u životnoj knjizi jagnjeta.

Zato postoji čistilište.

Dakle uslov za spasenje je da budemo čisti.

Točno. Jedni to postignu već za života na Zemlji, jedni se očiste u čistilištu, a jedni, nažalost, propadnu za vječnost.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A ja sam lud sto ti ovo uopste pisem, jer ces ti ovo sve "popljuvati"! I naravno da ces kazati da "to nije tako" i da vi "duhom drzite zakon" i kojekakve gluposti, a cinjenice govore drugacije, da se vi "samo spolja usmervate" , jer "niste promenjeni iznutra"! Zato stalno i insistirate "na slovu" i na "suboti", neshvatajuci Duh zakona i da je subota "zbog coveka"!

Ako li i zaćutiš, kamenje će progovoriti. Bog ti ne dozvoljava da ćutiš i da mirno posmatraš kako se u Njegovo ime govore Hule. Tako da, brate Mire, nastavi. i nisi lud, ludi su oni koji misle da se zakonom opravdava, a ni reči Hebrejskog, niti samu suštinu jezika ne poznaju.

Reći da je Adam posmatrao Shabat nije samo budalaština, nego je i blasfemija. Jer Bog nigde nije pomenuo Shabat kao dan sve do Sinaja. A mi na Sinaj nismo obavezni. Zavet naš je Zavet Hristov.


Točno. Jedni to postignu već za života na Zemlji, jedni se očiste u čistilištu, a jedni, nažalost, propadnu za vječnost.

No pitanje je o kakvoj čistoti se radi. Onoj na koju poziva Sinagoga Satane, ili onoj na koju poziva Bog?

Da bi smo bili čisti po Bogu, moramo se kajati za svoje grehe. Dok čistoća na koju poziva već pomenuta, zahteva spoljašnju "čistotu",po ljudskim merilima, dok istovremeno govori da je kajanje za grehe pogrešno jer nas onečišćava mentalno.

Telo se kao hram Svetoga Duha ne prlja hranom, pićem, ovim ili onim, nego požudama koje izlaze iz uma, iz srca. Neko može biti savršeno čist spolja da zao iznutra. Ili da dam plastičniji primer. Zamislimo malenu, neuglednu crkvicu u kojoj sv. misu služi skromni i uvek nasmešeni župnik, koji za svakoga ima reč utehe, i uvek je spreman da pomogne. Crkvica je ponekada prašnjava, jer župnik ne stigne da počisti, ponekada se i proveseli sa vernicima, zaplače nad njihovim problemima. Sve što čini, čini Bogu na slavu, jer ga voli.

Sa druge strane zamislimo građevinu od stakla i kamena, sjajnu, čistu, mirišljavu, kojom upravlja čovek koji bogoslužje održava sa puno pompe, sjaja, ali nikada iz duše, nego tek da odradi, I koji da stvar bude još gora, ogovara, napada druge, čini se pravednim jer on sve čini kako mu Biblija kaže. Sve što čini, čini sebi na slavu, a od Boga očekuje nagradu za svoja djela.

U kojem od ova dva hrama je Sveti Duh? U prvom ili drugom?

U prvom. U drugome je sasvim drugi duh. Isto je i sa ova dva imaginarna čoveka.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Zato i nas spasava zelja da budemo Bogu slicni i ugodni, ne iz moranja, vec iz ljubavi hocemo da mu budemo poslusni jer zelimo da obradujemo srce svog Oca i pokazemo mu zahvalnost.

Da Mire, ali ta zenja treba da se pokaze u poslusnosti i zelji da budemo ispravni pred Bogom.
Mi kao gresnici treba da saradjujemo sa Bogom , a ne samo da imamo tu zelju.


Medjutim ako i pogresimo negde (a ne mozemo da ne pogresimo zbog nesavrsenosti tela) Hristos zamenjuje tu nasu nepravdu svojom pravdom.[/QUOTE]

Svakako da pogresimo, to apostol Pavle jasno objasnjava, ali treba da nastojimo da ne gresemo. Razlika je u pogresiti i gresiti.

Zato je umro i zato je i vaskrsao da nam pruzi - "besplatni dar spasenja"![/QUOTE]

Apsolutno je tako. Mi nema cim da kupimo taj dar on jeste besplatan.
Ali sta je Isus reka:
"Idi i ne gresi vise."
Jer ako neko tvrdi da je primio Hristov dar, a zivi u grehu, nije jos nista ni primio.


Spasenje se ne dobija "po zasluzi" kao da dolazi "od nasih dobrih dela" nego je o
no "Bozji nezasluzeni dar"![/QUOTE]

Apsolutno je tako. Ali od nas se ocekuje da mi primimo ponudjeni dar, a oni koji Ga prime dozivljavaju nopvorodjenje i oni ne zive u grehu, a to ne znaci da ne mogu i da pogrese. Jer ako onaj koji je primuo dar Bozje mislosti i dalje zivi u greh, nema nikakve razlike izmedju onog koju je primio i onoga koji nije.
Taj dar svakome ljudsskom bicu je ponudjen, a onaj koji ga primi, Sveti Duh pomazemu da ostavi greh i da sledi svoga Spasitelja.

Sveto Pismo kaze:
"I opravdace se zabadava otkupom Isusa Hrista"!
To se ne zaradjuje i ne zasluzuje se!

Ti ucis "lazno evandjelje"
To je "anti evandjelje" i lazna vest![/QUOTE]

Mire, pogresno tumacis tu izjavu Pisam. To sto Laodikeja nabvodi iz Pisma je tacno.
Sama izjava je ispravna, Hristos nas ne opravdava zato sto smo mi bezgresni, jer kad bismo takvi bili On nam ne bi ni bio potreba.

Mi jesmo opravdani zabadava otkupom Isusa Hrista. Taj dar svakome je besplatno ponudjen, samo onaj koji Ga prima NASTOJI DA NE GRESI. A to ne znaci da ne moze da pogresi. U tom je zivot hriscanina neprestana borma. On cezne da bude poslusaan, pravedan i svet, ali savrsenstvo jos niko nije postigao iako to treba da bude cilj svakog hriscanina.

"Svaku radost imajte, braćo moja, kad padate u različne napasti,
Znajući da kušanje vaše vjere gradi trpljenje;
A trpljenje neka djelo dovršuje, da budete savršeni i cijeli bez ikake mane"
( Jakov 1. 2 - 4 )

Tako to sto Laodekeja predlaze nije antiJevandjelje.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zato postoji čistilište.

Ovo obavezno dajem uz stih iz Otkrivenja. Tvoj odg. na stih.

:roll::beee::roll::beee::roll::beee::roll::beee::roll::roll::beee::roll:

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Hit godine. :beee::beee::beee::beee::beee::beee:

Opet će Isus: "O dvjema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci. Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. To je najveća i prva zapovijed. Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga."

A kako bez dekaloga ove dvije držati?

Hoćeš reći da postoje dvije vrste grijeha. Lakše grijehe nam opravdava Isus svojom žrtvom na križu, a teške grijehe opravdavamo subotnim počinkom i gađenjem na svinjetinu.

Ne znaš ni šta sam rekao.

Teška je to nauka za tebe.

jedni se očiste u čistilištu,:smisi:

:beee::roll::beee::roll::beee::roll::beee::roll::beee::roll::beee::roll::beee:

Odmah ide preko reda ovo.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Veoma sam iznenadjen, tačnije nisam iznenađen postom koji si ti citirao, a ja onda citirao od tebe.

Poručiću samo ovo. Može da proba, ali samo to. ponoviću, pojedini od nas nisu neki igrači, posebno kada neko ko sluha nema svira u frulicu sotoninu....

Što je dosta, dosta je.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Da Mire, ali ta zenja treba da se pokaze u poslusnosti i zelji da budemo ispravni pred Bogom.
Mi kao gresnici treba da saradjujemo sa Bogom , a ne samo da imamo tu zelju.

Svakako da pogresimo, to apostol Pavle jasno objasnjava, ali treba da nastojimo da ne gresemo. Razlika je u pogresiti i gresiti.

Apsolutno je tako. Mi nema cim da kupimo taj dar on jeste besplatan.
Ali sta je Isus reka:
"Idi i ne gresi vise."
Jer ako neko tvrdi da je primio Hristov dar, a zivi u grehu, nije jos nista ni primio.

Taj dar svakome ljudsskom bicu je ponudjen, a onaj koji ga primi, Sveti Duh pomazemu da ostavi greh i da sledi svoga Spasitelja.

On cezne da bude poslusaan, pravedan i svet, ali savrsenstvo jos niko nije postigao iako to treba da bude cilj svakog hriscanina.

A sta sam ja rekao suprotno ovome gore sto si ti napisao? Ti si vecinom potvrdio ono sto sam ja rekao.

Tako to sto Laodekeja predlaze nije antiJevandjelje.

Naravno da jeste antievandjelje! Ti izgleda ne znas sta on zastupa pa mu drzis stranu.

On tvrdi da se spasenje zasluzuje postizanjem savrsenosti, i da onaj koji ne postigne savrsenost u ovom zivotu nece ni uci u nebo! I onda citira EGW da bi to dokazao.

To je suprotno evandjelju i onome sto su apostoli ucili i sam Isus Hristos. Da je Istina da mi "moramo postati savrseni" onda ni gresnik na krstu ne bi dobio zivot, jer je on bio sve samo ne to!

Ali Hristos mu je dao zivot za badava, jer je spasenje "besplatni dar" i mi ne moramo bukvalno nista ciniti da bi se spasli. Ali mi se trudimo, zato sto volimo Boga i zato sto je on pokazao ljubav prema nama, zato zelimo da mu budemo poslusni iz zahvalnoati a ne" iz moranja". U tome je velika razlika. Laodikeja misli "da mora biti savrsen" i da "moze postici savrsenost" u ovom zivotu. To niko ne moze, ni jedan covek. Ma koliko se trudili, svi mi imamo "gresnu prirodu" i necemo postici. On pogresno uci i druge da i oni moraju postati sveci. To ucenje je slicno ucenju fariseja, koji su smatrali da su "postigli savrsenost". To samo podstice ponos i udaljava ljude od Boga.
 
Natrag
Top