Oholost i Sektaštvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja ne znam kakve su vase pobude i razlozi, ali dobio sam utisak da nas vi iz dna duse mrzite i zato ste ulozili sve sto ste znali, i izneli sve pogrde i otvorene neistina o Adventistima. To je moj utisak, a drugi mogu da kazu sta oni misle.

Na ovo mogu lično da odgvorim. Ne mrzim nikoga, ali mrzim nešto. Ne mrzim ljude, ali mrzim ono u šta veruju. Ne mogu da volim laž. Pomenuli ste da je za vas uvredljivo kada vas neko nazove EGWistima, i kako bi se mi osećali kada bi nas neko nazivao papistima ili etnofiletistima. Pokušaću i tu da odgovorim, najfinije što mogu. To što vi tvrdite nije isto. Osnivač naše vere, Crkve, nije papa, niti je to bilo koji pomesni patrijharh, arhiepiskop. Osnivač i glava Crkve je sam Bog, Isus. Papa je samo čovek, ništa drugo, naslednik apostola Petra, nije malo svetlo kojim osvetljava veru. A vaša EGW to jeste vama. Ko od katolika danas ipso facto poštuje vizije Aleksandra VI, da pomenem samo njega ili bilo kog drugog papu koji je kao čovek bio grešan? Ko? Ni jedan jedini. A vi ste sa druge strane obavezni da se držite njenih spisa. Zato vas i zovemo EGWistima. Vi to jeste.

Što se tiče molitve, ona ostaje. Isto tako, ne brinite, molim se ja i za sebe da me Bog očuva od laži i ojača mi veru, da nikada ne padnem u sikušenje i prihvatim nešto što nije od Njega, iako se drugi ubiše da dokažu da jeste.

Ujedno niko vas ne napada, vi napadate tako što za svakoga tvrdite da iznosi neistine, da ne kažem laži, a da vi posedujte istinu. Meta napada su kako vernici Crkve bez obzira da li se radi o Istoku ili Zapadu, sledbenici Sola Scriptura, ateisti, neo pagani, ili samo oni koje tema religije interesuje. Prozelitirate napadnije od onoga što se pripisuje da su Katolici radili. To činite jer vas na to teruju 28 fundamental beliefs i jer verujte u dve stvari: da je EGWizam talenat, i da vam od broja konverotvanih zavisi stanje na rang listi Istražnog postupka.

Uvijek je dobro provjeriti "činjenično stanje". Pa provjerimo, tko laže, tko lažima napada drugoga a tko iznosi činjenice. Evo primjera.

Zbog ovoga me Marko napao, tvrdeći da "iznosim laži", ovako:

Ja zaprepašten, pitajući se zar je moguće da Marko pojma nema što Adventisti sedmog dana službeno vjeruju, podsjećam ga:

Kad je sve postalo jasno, da ja ne lažem nego iznosim najnotorniju činjenicu koju su Adventisti sami deklarirali u svom vjerovanju broj 18, Marko nije pokazao čak ni nelagodu, a kamoli da bi se ispričao jer me je bezočno napao tvrdeći da iznosim laži o njima Adventistima i njihovim vjerovanjima. Nakon moje dvostruke reakcije, Marko piše nešto što nema nikakve veze ni s njegovom optužbom da lažem, niti s mojom reakcijom na njegovu optužbu. Piše ovako:

P.S. Sve je ovo isključivo zbog "činjeničnog stanja", zbog istine. "Istina oslobađa".

Ne vredi Slape. Iako činjenice govore drugačije, oni se i dalje osećaju povređenima i uvređenima kada ih sa punim pravom nazivamo EGWistima. Oni to jesu, sve dok se drže iluzija EGW. Tačka. To o njima misle ostali Sola Scriptura, ali ni to ne umanjuje njihovo držanje "evanđelja" nositeljke "pečata proroka", "poslanice". Dok je kod nas razlog za ekskomunikaciju negiranje istina vere,i nema veze sa papom,kod njih je negiranje EGW istovetno sa negiranjem vere.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Na ovo mogu lično da odgvorim. Ne mrzim nikoga, ali mrzim nešto. Ne mrzim ljude, ali mrzim ono u šta veruju. Ne mogu da volim laž.

Dobro jutro brate Darth,
Vidim da si dobre volje ovoga jutra, pa mi je drago da sa tomom diskutujem.


Pa ni ja ne mogu da volim laz, ali sta ce biti ako je ono sto ti nazivas laz, ISTINA?

Zato najbolje ce biti da sud ostavimo onome koji nasigurno zna sta je istina a sta laz.

. Osnivač i glava Crkve je sam Bog, Isus. [/QUOTE]
Tako je Darth i ja upravo pripadam toj CERKVI! Hristovoj crkvi a ne ljudskoj

Papa je samo čovek, ništa drugo, naslednik apostola Petra, [/QUOTE]
Vidis Darth, za tebe je to istina, a za mene nije.
Pa ipak ja tebe ne mrzim ti tu tvoju "istinu".


Ujedno niko vas ne napada, vi napadate tako što za svakoga tvrdite da iznosi neistine,.[/QUOTE]
Zao mi je ali ovde nisi u prvu. Zar ne vidis da ti mene ovde napadas, a ne ja tebe, a kad mi odgovorimo ti to nazivas napadom. Nisam ja napao katolicizam, nego ti mene i moju Crkvu.

da ne kažem laži, a da vi posedujte istinu. Meta napada su kako vernici Crkve bez obzira da li se radi o Istoku ili Zapadu, sledbenici Sola Scriptura, ateisti, neo pagani, ili samo oni koje tema religije interesuje. Prozelitirate napadnije od onoga što se pripisuje da su Katolici radili. .[/QUOTE]

Pa vo ste tako poceli, zar niste?

To činite jer vas na to teruju 28 fundamental beliefs i jer verujte u dve stvari: da je EGWizam talenat, i da vam od broja konverotvanih zavisi stanje na rang listi Istražnog postupka.

Na ovo bezumlje namam sta da kaze, Darth to je samo tvoja fantazija a ne nase verovanje.
Tvoje shvatanje nije ispravno. Ti pokusavas da citas nase pobode, a neprestano u tome gresis.
Vidimo mi da vi mrzite i nas, a posebno EGW, i znamo koji je razlig zato.


Koliko truda si ulozio da napadas EGW? A kad ti mi odgovorimo, onda nisi zadovoljan.
Ne zaboravi da su farisejji Krista nazvali knezom Djavolskim i da su Ga kao zlocinca osudili na smrt.
Cuvaj se da se to i tebi ne desi. Hula na Svetog DEuha je onda kad Bozje delo pripisemo sotoni ili sotonsko Bogu, kao sto je biio slucaj sa Jevrejima. A to je neoprostivi greh.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.352
Hula na Svetog DEuha je onda kad Bozje delo pripisemo sotoni ili sotonsko Bogu, kao sto je biio slucaj sa Jevrejima. A to je neoprostivi greh.

Također, strašna je hula na Duha Svetog, kad je sotonsko djelo određivanja datuma Isusova dolaska na Zemlju pripisano Bogu, i bogohulno nazvano veličanstvenom manifestacijom Božje sile.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Koliko truda si ulozio da napadas EGW? A kad ti mi odgovorimo, onda nisi zadovoljan.

Čekaj, a zašto bih ja trebalo da budem zadovoljan? Jedini način da EGWizam prihvatim kao Hrišćanstvo makar i ono u zabludi je da se odreknete njenog učenja. Dok to ne učinite vi ste u grehu i to onom najtežem.
Ne zaboravi da su farisejji Krista nazvali knezom Djavolskim i da su Ga kao zlocinca osudili na smrt.
Cuvaj se da se to i tebi ne desi. Hula na Svetog DEuha je onda kad Bozje delo pripisemo sotoni ili sotonsko Bogu, kao sto je biio slucaj sa Jevrejima. A to je neoprostivi greh.
Crkva, i njeni vernici, udovi Mističnog Tela Hristovog ne možemo počiniti Hulu koju nam pripisujete. Jer ono u šta verujete NIJE OD BOGA. Ujedno, greh bi mi bio i da pomislim da je to "možda" od Boga. Ponajmanje da iko od vernika Hristovih čini greh Deicida u svom slepilu.

Također, strašna je hula na Duha Svetog, kad je sotonsko djelo određivanja datuma Isusova dolaska na Zemlju pripisano Bogu, i bogohulno nazvano veličanstvenom manifestacijom Božje sile.

Dodaj na to svođenje Božijeg Sina, Logosa, Božijeg JA na anđela, ili čak na sotoninog brata, umanjivanje žrtve na Krstu-Križu, umanjivanje Isusovih zapovesti i zamena istih onom o Shabatu, uvođenje veganizma, svođenje Sudije Živih I Mrtvih na sudskog službenika, negiranje duše, sotonu kao onoga koji se žrtvuje za grehe, lažno predstavljanje kao "remnant church".... To nije samo jedna Hula na Duha Svetog, nego više njih. O svemu ovome sam postavljao klipove, ti si Slape postavljao citate, mire isto tako, a posle evo već po ko zna koji put mene upozoravaju da ne Hulim. Da bi ono što iznosim bilo Hula, prvo ono u šta oni veruju mora da bude Istina. A nije. Da ne govorim o tome da je Hula na Duha Svetoga verovanje da je Crkva na koju je isti Sišao, otpala, i da su hereze od kojih su mnoge negirale Svetog Duha kao treću osobu Svesilnog, bile čuvari "pravoverja" te da je Sveti Duh darovao svoju milost onima koji su iako to u Bibliji nigde ne piše, izračunavali datum drugog dolaska, što si već pomenuo.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.352
te da je Sveti Duh darovao svoju milost onima koji su iako to u Bibliji nigde ne piše, izračunavali datum drugog dolaska, što si već pomenuo.

Nisu samo izračunavali datum Isusova dolaska na Zemlju, nego im je to protubožje djelo ujedno rodilište i kolijevka adventističke sekte. Oni nisu u jednom trenutku napravili jednu grešku, oni su čedo strašnog protubožjeg čina.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Čekaj, a zašto bih ja trebalo da budem zadovoljan? Jedini način da EGWizam prihvatim kao Hrišćanstvo makar i ono u zabludi je da se odreknete njenog učenja. Dok to ne učinite vi ste u grehu i to onom najtežem. .

Vidis Darth, sad si najbolje sebe predstavio.
Tako obicno i rade fariseji, oni sve okrivljuju a sebe uzdizu.
Ponovo ti citas necije pobude i nije nikakvo cudo, sto ponovo gresis.
Ti jos nisi naucio da ako zelis da diskutujes, treba da prihvatis ljude takve kakvi jesu, a ne kako bi ti zeleo da oni budu.
To sto kazes da smo mi u grehu, a time pokazujet da si ti prvi na listi.


Crkva, i njeni vernici, udovi Mističnog Tela Hristovog ne možemo počiniti Hulu koju nam pripisujete. Jer ono u šta verujete NIJE OD BOGA. Ujedno, greh bi mi bio i da pomislim da je to "možda" od Boga. Ponajmanje da iko od vernika Hristovih čini greh Deicida u svom slepilu..[/QUOTE]

Tako su i jevrejski svestenici tvrdili za Isusa. "Ko te je posloa? Ko ti je dao tu vlast, Ti si knez djavoljski.
Nije mi jasno zbog cega uporno sledis njihov primer.


Crkva jeste Telo Hristovo. Nju jeste osnovao Bog. I oni koji slede Njegova uputstva jesu pripadneici te Crkve.
I ja pripadam toj crkvi. Ti mene mozes smatrati kako ti je volja, i nazivati bilo kojim pogrdnim imenima, to pred Bogom ne mnja stvar. A Meni je najvaznije sta Bog kaze za mene, a ne feriseji.



Dodaj na to svođenje Božijeg Sina, Logosa, Božijeg JA na anđela, .[/QUOTE]
Darth, koliko puta si na forumu ponovio tu LAZZZZZ.
Adventisti nikad nisu svodili Gospoda Isusa Hrista na nadjela! Neko te je izlagao i ti nastavljas da lazes druge!


Sad vidis Darth, ko je taj KOJI NAPADA. Vidis da to neprestanno radis ti.

Da ne govorim o tome da je Hula na Duha Svetoga verovanje da je Crkva na koju je isti Sišao, otpala, i
.[/QUOTE]

Darht. Ni ja ne verujem d aje Crkva na koju je Duh Sveti sisao OTPALA!
Onsa koja je otpala, ne priopada toj Crkvi na koju je sisao Sveti Duh.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nisu samo izračunavali datum Isusova dolaska na Zemlju, nego im je to protubožje djelo ujedno rodilište i kolijevka adventističke sekte. Oni nisu u jednom trenutku napravili jednu grešku, oni su čedo strašnog protubožjeg čina.

Jedan greh uvek vodi u drugi, drugi u treći. Pitanje je samo ko ih ili šta tera da nastave tamo gde je Miler, otac ove hule stao ,a koji se navodno pokajao i rekao da je pogrešio, a oni su ipak nastavili i dalje njegovim stopama, dodajući na to planine vizija, tumačenja, pravila... da bi na kraju došli do tvrdnji da su svi ostali, kako Crkva, tako i Scriptulatori, otpali od Boga, a oni da su jedini posednici "Istine", tj "remnant church" i to sve samo da bi opravdali prvobitnu, Milerovu hulu kojoj su poverovali. O njihovoj braći po Milerizmu, Raselovim Džehovistima da i ne govorim. Oni su tek posebna priča, jer i dalje datumare, poslednji put kada sam imao kontakta sa nekim od njih, bilo je da je Isus navodno, u nevidljivoj formi došao 1914. Zajedničko produktima Milerovog kalkulisanja i nakaradnog, samovoljnog tumačenja Daniela, je racionalizacija ili negiranje Uskrsnuća, relativizacija i desakralizacija sakramenata (posebno Krštenja i Euharistije), negiranje Božanstva Isusa, i reklo bi se zamišljanje judaizma na način kako to mali Đokica, Perica, Stevica ili kako mu je već ime zamišljaju, kao i zajedničko negiranje bilo kakvog statusa Bogorodici i svecima.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.352
Tako su i jevrejski svestenici tvrdili za Isusa. "Ko te je posloa? Ko ti je dao tu vlast, Ti si knez djavoljski.
Pitanja su im bila potpuno legitimna, a farizejština im se očitovala u neprihvaćanju Isusa i njegovih dogovora na njihova pitanja. Zato ja ponavljam posve legitimna pitanja. Tko je ponukao vaše "adventističke roditelje" da računaju datum Isusova dolaska na Zemlju? Tko je ponukao vaše adventističke pionire da propalu računicu datuma Isusova dolaska iskoriste kao temelj za stvaranje vlastite sekte?

Crkva jeste Telo Hristovo. Nju jeste osnovao Bog. I oni koji slede Njegova uputstva jesu pripadneici te Crkve.

I ja pripadam toj crkvi. Ti mene mozes smatrati kako ti je volja, i nazivati bilo kojim pogrdnim imenima, to pred Bogom ne mnja stvar. A Meni je najvaznije sta Bog kaze za mene, a ne feriseji.

Ovdje tema nisi ti, nego nastanak i vjerovanja sekte čijim se ti pripadnikom deklariraš.

Darht. Ni ja ne verujem d aje Crkva na koju je Duh Sveti sisao OTPALA!
Onsa koja je otpala, ne priopada toj Crkvi na koju je sisao Sveti Duh.

Odlično. Idemo još samo, dužni smo to i Bogu, pokazati tu Njegovu Crkvu na koju je na dan Pedesetnice poslao Duha Svetoga. Dakle, Marko, od Pedesetnice i apostola do danas, navedi samo po dva imena u svakom stoljeću koji su pripadali toj istinskoj Kristovoj crkvi, da točno vidimo kako je "prava vjera" prenešena od apostola, preko Katara, do vas Adventista sedmog dana.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Odlično. Idemo još samo, dužni smo to i Bogu, pokazati tu Njegovu Crkvu na koju je na dan Pedesetnice poslao Duha Svetoga. Dakle, Marko, od Pedesetnice i apostola do danas, navedi samo po dva imena u svakom stoljeću koji su pripadali toj istinskoj Kristovoj crkvi, da točno vidimo kako je "prava vjera" prenešena od apostola, preko Katara, do vas Adventista sedmog dana.

I mene interesuju imena, tj ko su tačno, na koji način, pod uslovom da su uopšte i postojali bili ti ljudi koji su navodno "preneli" "pravu veru" od apostola, preko svih mogućih hereza, "reformatora" pa sve do SDA, koji sebi pripisuju dve stvari: "Crown of Reformation" i "Remnant Church".

Mada, i da postave, bez nezavisnih dokaza sve su to samo tvrdnje, tačnije wishful thinking vođstva i vernika jedne sekte.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
I mene interesuju imena, tj ko su tačno, na koji način, pod uslovom da su uopšte i postojali bili ti ljudi koji su navodno "preneli" "pravu veru" od apostola, preko svih mogućih hereza, "reformatora" pa sve do SDA, koji sebi pripisuju dve stvari: "Crown of Reformation" i "Remnant Church".

Mada, i da postave, bez nezavisnih dokaza sve su to samo tvrdnje, tačnije wishful thinking vođstva i vernika jedne sekte.
Oholost katolika

Zar tu pravu veru nisu preneli KRSTASI?????
 
Natrag
Top