Quasar Kodi/XBMC Addon (Torrent streaming) - Pulsar fork

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
a gde ima taj addon da se skine? meni bi bilo super da bi taj addon imao podrsku za furk posto se onaj koji napravio @kinkin lose apdejtuje I jos nije vezan sa trakt.tv.....
 
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Eno napravio sam temu za nov addon (Bubbles ze zove) :)

A neće imati podršku za Furk sigurno ovaj nov addon. Premiumize isto radi što i Furk, cena je takođe ista za mesec dana a limit koji daju je neuporediv. Furk ti za mesec dana da 140 GB-a, Premiumize 1TB. Nema potrebe za Furk-om u ovom novom addonu zaista.

Ja ću za neki dan da uzmem mesec dana Premiumize da isprobam kako radi kompletno. Teško da ću se odovjiti od Quasara, ali ajde daću šansu novom addonu. Mislm da je ideja odlična i da će dosta ovo biti popularno. Pogotovo kod stranaca koji se zentaju da koriste torente i misle da samo strimovanje nelegalnog materjala nije nelegalno :D
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
steta ako ce biti bez furka....premiumize vec sam koristio mesac dana ali linkovi, sadrzaj je slican kako kod realdebrida....znaci za serije ok, za filmove nije bilo onih high quality preko 10gb.....
 
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Pošto se Quasar dosta izmenio u poslednjih nekoliko meseci rešio sam da malo upotpunim temu sa kao nekim novim uvodom, jer smatram da je Quasar sada drugi add-on u odnosu na ono što je bio u vreme otvaranja ove teme :)
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
At1MGxA.png



-Quasar je torent striming add-on, kao što je uveliko već poznato i radi na principu prikupljanja rezultata (za filmove, serije, dokumentarce) sa torent sajtova nakon čega izbarano reprodukuje na vaš Kodi.
Već je uveliko poznat add-on širokoj javnosti, ali ja sam rešio da malo dopunim i ažuriram znanje o njemu i o njegovim mogućnostima jer se add-on mnogo promenio za poslednjih nekoliko meseci.

-Skidanje instalacije Quasar add-ona mnogi rade preko Unofficial Quasar Repo-a koji nije zvanični repository i nema veze sa autorom add-ona. To je najbolje uraditi sa sledećih sajtova.
Kod:
https://quasar.surge.sh/
ili
Kod:
https://github.com/scakemyer/plugin.video.quasar/releases
kao i mesto gde možete uvek naći ažuriranu verziju Quasarovog multi-provajdera koji se zove Quasar Burst
Kod:
https://burst.surge.sh/

Ja lično više volim ovu drugu opciju gde skinem instalaciju plugin.video.quasar koja je najveća i nikada nisam imao problema. Iako može da se ode i na zvanični sajt i izabere instalacija koja odgovara vašoj platformi gde koristite Kodi.

-Instalacija je u poslednjih mesec dana vrlo uprošćena gde od trenutka kad instalirate Quasar krene kroz korake da objašnjava šta da radite.

1) Pre nego što instalirate Quasar na vašem Kodiju idite u Settings > Service Settings > Control > pa uključite Allow remote control from applications on other system (to je obavezno da bi radilo) i restartujte Kodi.

2) Potom instlirajte Quasar preko .zip fajla. i sačekajte da Quasar pokrene svoj daemon.

3) Quasar će sam prepoznati i pitaće vas da namestite mesto gde želite da vam torent bude trenutno ili stalno skladišten. Takođe pitaće vas i da instalirate Quasar Burst, moja preporuka je da odbijete to za sada jer može doći do nekih komplikacija. Kad ste namestili mesto skladištenja torenta ponovo restartujte Kodi.

4) E onda kad ponovo Quasar pokrene daemon tada instalirajte Quasar Burst preko .zip instalacije takođe. I još jednom restartuje Kodi.

Napomena: Ova restartovanja jesu bitna za pravilan rad Quasara i Bursta jer će na taj način pokrenuti neki svoj cache, to je naglasio i autor add-ona.


CFI6qSy.png

n4BS7wR.png



-Opcije Quasara su nešto što mnogo buni korisnike Kodija ali je takođe i nešto što ga odvaja od drugih add-ona jer je zaista u tom pogledu najkompleksniji add-on za Kodi. Ja ću se zadržati malo više na neke bitnije dok ću ove ostale samo pomenuti.

-General

U3gEgmK.png



1) Download Path ste već sredili.

2) "Library Path" služi kako i samo ime kaže ako želite da Quasar .strm fajlove itegrišete sa Kodi bibliotekom.

3) "Resume playback from library integration" služi koje torente Quasar da prepozna sa vašeg lokalnog diska kada pustite nešto iz biblioteke. Znači pustite neki film preko biblioteke, odgledate ga i sačuvate ga. Hoćete za neki dan ponovo to isto da gledate, Quasar će prepoznati da već imate takav fajl na disku i pustiće ga odmah. Ovde možete to izbrati da radi za sve torent, aktivne (one koje se samo seedaju) ili da ne radi uopšte naravno.

4) "Move finished download to separate folders" je takođe jedna od novijih opcija Quasara. Služi da kad završite sa nekim torentom ga Quasar automatski prebaci iz download path foldera u foldere gde ste izabrali da ga posebno svrsta. Kada uključite ovu opciju pojaviće vam se još jedna i to da odredite koji su novi folderi gde želite da idu filmovi a posebno serije.
Iskreno pojma nemam zašto je ovo ubačeno ali neki dosadnjakovići su hteli da imaju ovu opciju gde će se automatski prebacivati iz jednog foldera u drugi pa je autor Quasara izašao u susret.

5) "Choose stream automatically" kako i sama rečenica kaže ovo je ako želite da vam Quasar izabere odmah najbolje seedani torent i pusti. Kad izaberete ovu opciju nećete dobiti listu gomile torenata već će odmah Quasar krenuti u reprodukciju najbolje seedanog.

6) "Do not ask to keep download", "keep files after playback stops" i ask to delete files after streaming vam sve koriste ako želite da seedati torente ili ne. Bukvalno onaj background handling koji je bio je ovo zamenilo. Ako recimo stavite uključeno, uključeno, isključeno.. kad odgledate film/seriju ništa vas neće Quasar dodatno pitati već će samo nastaviti da seeda torrent.


-BitTorrent

N7S8Gab.png

KGC5kcF.png



1) Buffer size je ustvari pre buffer. To znači da Quasar skine toliko koliko namestite MB-a pre nego što krene sa strimom. Na defaultu je na 20 MB-a ali ja bih ipak preporučio na malo više, makar na 30 jer ako je baš malo može da dođe do seckanja. Za one koje imaju vrlo brzu internet konekciju može i na 50 MB-a. Brzo se to izbufferuje.

2) Share ratio limit, seed time ratio limit i seed time limit su sve granice koje možete da namestite ako želite koliko i dokle želite torent na seedu. Vreme koje je na seedu, ukupan ratio torenta i ovo treće ne znam tačno šta predstavlja. Ko hoće može da ograniči ali meni ne smeta da ga ostavim da se seeda dok ga ja ne prekinem.

3) Disable DHT, Disable UPNP & NATPMP se preporučuje da se isključi kad se koriste privatni trakeri. Mada se sada to sve promenilo i trebalo bi da privatni torenti automatski to isključe u klijentu ali eto ima i ta opcija u Quasaru ako slučajno želite da budete sigurni.

4) Spoof user agent još jedna opcija vezana za privatne trakere. Mnogi privatni trakeri neće dozvoliti Quasar torrent klijent da koristi njihove torente zato ova opcija omogućava promenu torent klijenta. Ja koristim deluge 1.3.12 jer ga priznaju mnogi trakeri a i radi se o prlično stabilnom torent klijentu.


-Providers

1) Custom provider time-out je jedina bitna pomene opcija ovde. Obavezno Quasarov tajm out mora da bude viši od Burstovog. To je zato recimo ako Quasarov tajm out bude isti ili manji od Burstovog ako slučajno neki provajder ne radi Quasar će odmah izbaciti iz pretrage i pokazaće 0 nađenih reultata. Ovako Quasar će samo preskočiti pokvaren provajder i pokazati rezultate bez njega. Ali znači mora da ima veći tajm aut od Burstovog! Ja prepročujem da uključite opciju i da namestite na 15 sec. pošto standardnih 10 može da bude malo.


-Qusar Burst je multi provajder napravljen za Quasar. On sadrži gomilu otvorenih javnih trakera, a već sad i gomilu privatnih trakera. U njemu nema nešto puno opcija ali ima nekih korisnih. Kao što su biranje limita torenata koji će vam se pojavljivati u pretrazi i to posebno za filmove, epizode i sezone i naravno Burstov tajm out koji rekli smo mora da bude manji od Quasarovog. Ako smo stavili Quasarov da bude 15 sekundi, Burstov može 10.


UgPAlOm.png

4NYlmIo.png




-Quasar Burst radi na principu kao i pređašnji Magnetizer provajderi samo su ovi svi na jednom mestu i funkcionišu skladnije i brže sa Quasarom jer je autor Quasara prilagodio svaki ponaosob Quasarovom kodu tako da sada sve to ide bez greške. Ipak ono što sada baš funkcioniše dobro to je nešto što se tiče serija. Burst za one provajdere za koje je namešteno (iDope, Zooqle, Rutor) sada otvara čitave pakete sezona bez problema i ne samo to nego Quasar sada skida samo tu jednu epizodu iz paketa sezone koju ste izabrali umesto čitave sezone.


9KF2F4D.png

6OukStK.png

g0l8AJ3.png



-WebUI Quasara je još jedna novina i vrlo korisna. Zahvaljujući tome sada možete da pratite vaše torente u Quasaru preko drugog računara, laptopa, tableta. Potrebno je samo da ukucate vaš IP pa :65251/web/. Znači ako vam je IP 192.XXX.X.X:65251/web/
Web UI je vrlo pregledan sa imenima torenata koji su aktivni li koji su u klijentu Quasara, pokazuje i brzinu downloada, uploada, ratio i još neke stvarčice. Lakše je pogledati ovako statuse vaših torenata nego da idete u Quasar pa iz njega. Vrlo je korisno za privatne trakere.

-Napomena: WebUI možete koristiti isključivo samo kada je Quasar aktivan na nekom od vaših uređaja. Mora da bude upaljen da bi mogli da pristupite WebUI-u inače će izbaciti nepostojeću stranicu.


8IcRwvx.png



-S obzirom da koristi torente Quasar ima podršku i za VPN ali naravno nije neophodan za njegov rad. Moje lično mišljenje je da ako se neko ne oseća sigurno da ga koristi zbog torenata naravno onda mu je verovatno bolja opcija neki add-on poput Exodusa, SALTSA itd. pa čak i da doplati za Real Debrid jer recimo dobar VPN na godišnjem planu je 3x skuplji od RD-a na godišnjem planu. Ali ubacivanjem privatnih trakera Quasar je postao ogromna baza filmova i serija i ni jedan Real Debrid, Furk, Easynews, Premiumize da se zajedno skupe ne mogu imati ono što ima na torentima. Jednostavno Quasar je najpotpuniji add-on što se toga tiče i vrlo je praktičan za torent striming. Ako ima dovoljno seedera (na privatnim trakerima je dovoljno i 5, dok na javnim mnogo više za neometan striming) ne postoji bolji i sigurniji VOD (video na zahtev) na Kodiju. Bez seckanja, prekidanja, pikselizacije, slika perfektna, zvuk takođe, kao da ste pustili Netflix.
 
Član
Učlanjen(a)
16.02.2012
Poruka
48
@dzone87 Kako kod tebe radi tvtorrents, meni ga kod pretraživanja torrenta ne nalazi ništa, imam još i jedan ukrajinski tracker ali ni tamo ne nalazi ništa, samo tl i hdtorrents
 
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Jel koristiš preko Bursta TvTorrents? TvTorrents ima problem sa puštanjem torenta jel blokira Quasar torent klijent. Za njega treba namestiti Spoof Client opciju da ne bude default nego deluge 1.3.12
Ali rezultate bi trebalo da ti pokaže? Idi ponovo na user i password i ubaci podatke opet pa probaj, mora da radi. Meni se desilo jednom samo da sam ubacio tako podatke i pustio i nije našlo rezltate, rekoh ajde da ponovim možda sam negde pogrešio mada uvek šifre copy/paste metodom radim ali ajde da ponovim kad ono drugi put radilo bez problema.

Ako ti je ukrajinski traker hdclub on ne radi i za njega ću napraviti tiket kod developera da sredi to. ;)

A kako ti radi HD-Torrents? Ja nemam nalog tamo (ono i ne treba mi) ali znam da njihov sajt ima problem sa search mehanizmom. Nešto ne odgovara Quasaru i samo 1 rezultat izbacuje? Jel tebi HDT samo jedan, najbolje seedan, rezultat izbacuje ili ti radi sve kako treba?
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.02.2012
Poruka
48
Što se tiće serija, izbacuje mi samo za TL stalno, dok mi povremeno izbacuje HDt, na hdclub mi serije ne izbacuje nikako ko i na tvtorrents, filmove mi izbacuje za sve osim za tvtorrents, i da, za hdtorrents je uvijek samo jedan rezultat pretrage, tl ima pun kufer dok za hdclub budu 2 do 3.
Isto tako brzina mi je najveći problem, na jednom kompu mi ide max dok na drugom mi brzina jako varira neznam zašto sve je isto namješteno.
 
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Pa to, znao sam, šteta za HDT znam da je vrhunski sajt ali ne mogu developeri nikako da ga provale i da mu nameste search kako treba. Da mogu pojurio bih taj traker odavno jer je vrh. Nekako je specifičan, ali valjda će mu promeniti malo dizajn i kod pa će i on biti dostupan u fullu.

Ne znam koji problem ti je sa TvTorrents zaista, ali definitivno jeste neki jer provajder radi opasno dobro. Ogromna baza serija i brz ko metak čak i kad naletim na nešto gde ima 4,5 seedera. Najbolji izvor serija na Kodiju 100%, mada je i T411 tu blizu. Registruj se tamo, otvorene stalno registracije. Isto i na Rutracker. Od kada njega ubacili isključio sam i Rutor i Ruhunt. Plus i za Rutracker i T411 kažu da su to javni trakeri samo sa registracijom imaju tu statistku čisto onako da im stoji maltene. Na Rutracker čak nije ni na videlo izbačeno, nego ideš u profil pa onda vidiš koliko si DL/UL. Mada ja imam dobar ratio i na jednom i drugom, čisto da budem 100% siguran.
 
Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
345
Pa to, znao sam, šteta za HDT znam da je vrhunski sajt ali ne mogu developeri nikako da ga provale i da mu nameste search kako treba. Da mogu pojurio bih taj traker odavno jer je vrh. Nekako je specifičan, ali valjda će mu promeniti malo dizajn i kod pa će i on biti dostupan u fullu.

Ne znam koji problem ti je sa TvTorrents zaista, ali definitivno jeste neki jer provajder radi opasno dobro. Ogromna baza serija i brz ko metak čak i kad naletim na nešto gde ima 4,5 seedera. Najbolji izvor serija na Kodiju 100%, mada je i T411 tu blizu. Registruj se tamo, otvorene stalno registracije. Isto i na Rutracker. Od kada njega ubacili isključio sam i Rutor i Ruhunt. Plus i za Rutracker i T411 kažu da su to javni trakeri samo sa registracijom imaju tu statistku čisto onako da im stoji maltene. Na Rutracker čak nije ni na videlo izbačeno, nego ideš u profil pa onda vidiš koliko si DL/UL. Mada ja imam dobar ratio i na jednom i drugom, čisto da budem 100% siguran.

Na koji TVTorrents mislis? Tvtorrents.ro?

Bio sam registrovan na t411
Kod:
http://www.t411.so/
ali kad god pokusam da se logujem na sajt on me salje na
Kod:
https://members.movies-club.com/shop?pid=113&subId=%5BSUBID%5D&cid=743&utm_content=t411ch&utm_medium=Search&utm_campaign=t411&utm_source=113&nlhash=PoC9MZgkd8KRkyqW&requestId=NL01R1489000339094kzXkHg02Yx743RS&hash=PoC9MZgkd8KRkyqW
 
Natrag
Top