Deset Božijih zapovjedi

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Nema tu govora o nikakvom pakovanju, vec o biblijskom prorocanstvu koje se u potpunosti ispunilo onako kako ga je Bog i objavio.

Što se tice milosti i zakona, milost koja je polazna tacka kojom nas Bog prima kao gresne, i ona ne ukida poslusnost zapovestima, jer kada bi tako bilo onda je Isus uzalud umro, i u tom slucaju sam taj cin njegove smrti je nerazuman, jer umreti za coveka zato sto je prekrsio zapovesti je nerazumno ako se prethodno taj zakon ukloni, a potom umreti za coveka koga nema ko da osudi jer nema zakona.
Ali Isus je upravo umro zato sto zakon nije mogao da se ukine, inace on ne bi to morao, i ne bi danas morao da posreduje za coveka u svetinji nad svetinjama na nebu pred kovcegom u kome se cuvaju originalne ploce sa deset Bozjih zapovesti, jer zasto bi posredovao pred zakonom koga nema, i ako taj zakon ne osuđuje čoveka.

U starom zavetu je pred zakonom bilo posrednik jagnje koje se prinosilo na zrtvu, danas je to Hristos pred nebeskim originalnim zakonom koji se nalazi na nebu u nebeskoj svetinji nad svetinjama u kovčegu zaveta.

to je jasna slika koja pokazuje da zakon nije uklonjen, već da se on nalazi na nebu kao merilo pravde, i da i danas covek krsi zapovesti kao i u starom zavetu i treba mu spasitelj i posrednik da ga pred tim zakonom opravda.
U starom zavetu je to bilo jagnje, danas je to Isus.

pa ko je ukinuo kaznu ako i dalje važi zakon? pitanje je jasno. kao što rekoh Isus je tčno raspeo sebe za nas. ali kad god neko sagreši vraćanjem po zakon,Isus onda mora ponovo na krst. da li je to moguće? pavle kaže da onda činimo taki da je Isus rob zakonu,da robuje zakonu.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kada neko danas sagresi bilo koju zapovest, Isus ne ide ponovo na krst, vec prilaze zasluge svoje prolivene krvi koju je vec jednom prineo za ljudske grehe, i taj covek biva opravdan.
Isus posreduje u svetinji pred zakonom, da ako eko sagresi bude opravdan ako se pokaje.
Onima koji tek upoznaju istinu, njima je takodje potrebno opravdanje, i zato je Isusova novozavetna sluzba - NOVOZAVETNI PRVOSVESTENIK U NEBESKOJ SVETINJI, koja je model starozavetne zemaljske.
Sluzba u odnosu na ove dve svetinje - nebesku i zemaljsku se nije promenila, vec se samo promenilo svestenstvo, vise to nije zemaljski svestenik koji prinosi krv jagnjecu pred kovcegon sa zakonom, vec je to Hristos koji prinosi svoju krv pred kovcegom u kome se cuvaju ploce sa deset zapovesti na nebu.
 
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Kada neko danas sagresi bilo koju zapovest, Isus ne ide ponovo na krst, vec prilaze zasluge svoje prolivene krvi koju je vec jednom prineo za ljudske grehe, i taj covek biva opravdan.
Isus posreduje u svetinji pred zakonom, da ako eko sagresi bude opravdan ako se pokaje.
Onima koji tek upoznaju istinu, njima je takodje potrebno opravdanje, i zato je Isusova novozavetna sluzba - NOVOZAVETNI PRVOSVESTENIK U NEBESKOJ SVETINJI, koja je model starozavetne zemaljske.
Sluzba u odnosu na ove dve svetinje - nebesku i zemaljsku se nije promenila, vec se samo promenilo svestenstvo, vise to nije zemaljski svestenik koji prinosi krv jagnjecu pred kovcegon sa zakonom, vec je to Hristos koji prinosi svoju krv pred kovcegom u kome se cuvaju ploce sa deset zapovesti na nebu.
ui tome i jeste problem.jer pisano je da je Isus jednom za svagda umro za nas i ušao jednom za svagda u nebesku svetinju! logično. jer njegova smrt nije puko ponavljanje kao u hostiji kod katolika gde sveštenik zastupa Hrista kao da je on mesija svake nedelje pri hostiji. tako ste i vi postavili Hrista vraćanjem na mojsijev zakon na tu službu ,da bude grehu sluga. po vama on ne može ni slaziti sa krsta onda.
ti se igraš rečju.pa ne može Isus nakon je jednom prikovao uredbu koja je bila protiv nas poonovo samo da se podrazumeva. može ali ako se ne vraćaš pod zakon. zato je i kazano galatima,Isus vam ništa ne može pomoći onda. ti bi hteo da promeniš svu suštinu događaja na krstu formalističkom pričom. jednom je umro i sad mi opet pod zakon ali ne mora opet na krst samo se razume kao da je gore. on je jednom za svagda zato podignut gore i sada ko god gleda u njega on dolazi pod milost. milost je milost ,a sud je sud.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sam si napisao da je Isus usao u svetinju jednom za svagda da posreduje za nas.
Dakle, Isus se dfanas nalazi u svetinji nad svetinjama na nebu, a u toj nebeskoj svetinji se nalazi kovceg zaveta sa plocama na kojima su ispisane deset zapovesti.

Pred tim kovcegom danas Isus posreduje za coveka, da nekoga ko bi u novozavetnom periodu prekrsio bilo koju zapovest, opravdao svojom krvlju prolivenom na krstu.

Ponavlja, u starom zavetu, jedan Izrailjac koji bi prekrsio zapovesti, on bi donosio jagnje koje bi bilo zrtvovano - umiralo je za grehe tog coveka, i svestenik bi krv tog jagnjeta unosio u svetinju i njom prskao zavesu koja je delila svetinju od svetinje nad svetinjama, i tako zadovoljavao pravedne zahteve zakona, taj covek bi bio opravdan pred Bozjim zakonom krvlju jagnjeta kao da ga nikada nije prekrsio, on bi mu bio obrisan.

To je jasna simbolika, ukinuta je zemaljska sluzba zemaljskog prvosvestenika pred zemaljskim kovcegom zaveta sa deset zapovesti, u zemaljskoj svetinji nad svetinjama, i postavljena nebeska sluzba nebeskog prvosvestenika Isusa Hrista pred nebeskim kovcegom zaveta sa deset zapovesti u nebeskoj svetinji nad svetinjama

"Tako i prvi zavet imaše pravdu bogomoljstva i svetinju zemaljsku.
Jer skinija beše načinjena prva, u kojoj beše svećnjak i trpeza i postavljeni hlebovi, što se zove svetinja.
A za drugim zavesom beše skinija, koja se zove svetinja nad svetinjama,
Koja imaše zlatnu kadionicu, i kovčeg zaveta okovan svuda zlatom, u kome beše zlatan sud s manom, i palica Aronova, koja se beše omladila, i ploče zaveta.
A više njega behu heruvimi slave, koji osenjavahu oltar; o čemu se ne može sad govoriti redom.
A kad ovo beše tako uređeno, ulažahu sveštenici svagda u prvu skiniju i savršivahu službu Božiju.
A u drugu ulažaše jednom u godini sam poglavar sveštenički, ne bez krvi, koju prinosi za sebe i za narodna neznanja.
Ovim pokazivaše Duh Sveti da se još nije otvorio put svetih, dokle prva skinija stoji;
Koja ostade prilika za sadašnje vreme, u koje se prinose dari i žrtve, i ne mogu da se svrše po savesti onog koji služi.
Osim u jelima i pićima, i različnom umivanju i pravdanju tela, koje je postavljeno do vremena popravljenja.
Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, kroz bolju i savršeniju skiniju, koja nije rukom građena, to jest, nije ovog stvorenja,
Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup.
Jer ako krv junčija i jarčija, i pepeo juničin, pokropivši njom opoganjene, osvećuje na telesnu čistotu;
A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?
I zato je novom zavetu posrednik, da kroz smrt, koja bi za otkup od prestupaka u prvom zavetu, obećanje večnog nasledstva prime zvani.
Jer gde je zavet valja da bude i smrt onog koji čini zavet.
Jer je zavet po smrti potvrđen: budući da nema nikakve sile dok je živ onaj koji ga je načinio.
Jer ni prvi nije utvrđen bez krvi.
Jer kad Mojsije izgovori sve zapovesti po zakonu svom narodu, onda uze krvi jarčije i teleće, s vodom i vunom crvenom i isopom, te pokropi i knjigu i sav narod.
Govoreći: Ovo je krv zaveta koji Bog načini s vama.
A tako i skiniju i sve sudove službene pokropi krvlju.
I gotovo sve se krvlju čisti po zakonu, i bez prolivanja krvi ne biva oproštenje.
Tako je trebalo da se obličja nebeskih ovima čiste, a sama nebeska boljim žrtvama od ovih.
Jer Hristos ne uđe u rukotvorenu svetinju, koja je prilika prave, nego u samo nebo, da se pokaže sad pred licem Božijim za nas;
Niti da mnogo puta prinosi sebe, kao što poglavar sveštenički ulazi u svetinju svake godine s krvlju tuđom:
Inače bi On morao mnogo puta stradati od postanja sveta; a sad jednom na svršetku veka javi se da svojom žrtvom satre greh.
I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom sud:
Tako se i Hristos jednom prinese, da uzme mnogih grehe; a drugom će se javiti bez greha na spasenje onima koji Ga čekaju"
( Jevrejima poslanica 9 poglavlje )

Jer zakon imajući sen dobara koja će doći, a ne samo obličje stvari, ne može nikada savršiti one koji pristupaju svake godine i prinose one iste žrtve.
Inače bi se prestale prinositi se, kad oni koji služe ne bi više imali nikakve savesti za grehe, kad se jednom očiste;
Nego se njima svake godine čini spomen za grehe.
Jer krv junčija i jarčija ne može uzeti greha.
Zato, ulazeći u svet govori: Žrtava i darova nisi hteo, ali si mi telo pripravio.
Žrtve i prilozi za greh nisu Ti bili ugodni.
Tada rekoh: Evo dođoh, u početku knjige pisano je za mene, da učinim volju Tvoju, Bože.
I više kazavši: Priloga i prinosa i žrtava, i žrtava za grehe nisi hteo, niti su Ti bili ugodni, što se po zakonu prinose;
Tada reče: Evo dođoh da učinim volju Tvoju, Bože. Ukida prvo da postavi drugo.
Po kojoj smo volji mi osvećeni prinosom tela Isusa Hrista jednom.
I svaki sveštenik stoji svaki dan služeći i jedne žrtve mnogo puta prinoseći koje nikad ne mogu uzeti greha.
A On prinesavši jedinu žrtvu za grehe sedi svagda s desne strane Bogu.
Čekajući dalje dok se polože neprijatelji Njegovi podnožje nogama Njegovim.
Jer jednim prinosom savršio je vavek one koji bivaju osvećeni.
A svedoči nam i Duh Sveti; jer kao što je napred kazano:
10:16 Ovo je zavet koji ću načiniti s njima posle onih dana, govori Gospod: Daću zakone svoje u srca njihova, i u mislima njihovim napisaću ih;
I greha njihovih i bezakonja njihovih neću više spominjati.
A gde je oproštenje ovih onde više nema priloga za grehe.
Imajući, dakle, slobodu, braćo, ulaziti u svetinju krvlju Isusa Hrista, putem novim i živim.
Koji nam je obnovio zavetom, to jest telom svojim,
I sveštenika velikog nad domom Božijim:
Da pristupamo s istinim srcem u punoj veri, očišćeni u srcima od zle savesti, i umiveni po telu vodom čistom"
( Jevrejima 10. 1 - 22 )
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Sam si napisao da je Isus usao u svetinju jednom za svagda da posreduje za nas.
Dakle, Isus se dfanas nalazi u svetinji nad svetinjama na nebu, a u toj nebeskoj svetinji se nalazi kovceg zaveta sa plocama na kojima su ispisane deset zapovesti.

Pred tim kovcegom danas Isus posreduje za coveka, da nekoga ko bi u novozavetnom periodu prekrsio bilo koju zapovest, opravdao svojom krvlju prolivenom na krstu.

Ponavlja, u starom zavetu, jedan Izrailjac koji bi prekrsio zapovesti, on bi donosio jagnje koje bi bilo zrtvovano - umiralo je za grehe tog coveka, i svestenik bi krv tog jagnjeta unosio u svetinju i njom prskao zavesu koja je delila svetinju od svetinje nad svetinjama, i tako zadovoljavao pravedne zahteve zakona, taj covek bi bio opravdan pred Bozjim zakonom krvlju jagnjeta kao da ga nikada nije prekrsio, on bi mu bio obrisan.

To je jasna simbolika, ukinuta je zemaljska sluzba zemaljskog prvosvestenika pred zemaljskim kovcegom zaveta sa deset zapovesti, u zemaljskoj svetinji nad svetinjama, i postavljena nebeska sluzba nebeskog prvosvestenika Isusa Hrista pred nebeskim kovcegom zaveta sa deset zapovesti u nebeskoj svetinji nad svetinjama

"Tako i prvi zavet imaše pravdu bogomoljstva i svetinju zemaljsku.
Jer skinija beše načinjena prva, u kojoj beše svećnjak i trpeza i postavljeni hlebovi, što se zove svetinja.
A za drugim zavesom beše skinija, koja se zove svetinja nad svetinjama,
Koja imaše zlatnu kadionicu, i kovčeg zaveta okovan svuda zlatom, u kome beše zlatan sud s manom, i palica Aronova, koja se beše omladila, i ploče zaveta.
A više njega behu heruvimi slave, koji osenjavahu oltar; o čemu se ne može sad govoriti redom.
A kad ovo beše tako uređeno, ulažahu sveštenici svagda u prvu skiniju i savršivahu službu Božiju.
A u drugu ulažaše jednom u godini sam poglavar sveštenički, ne bez krvi, koju prinosi za sebe i za narodna neznanja.
Ovim pokazivaše Duh Sveti da se još nije otvorio put svetih, dokle prva skinija stoji;
Koja ostade prilika za sadašnje vreme, u koje se prinose dari i žrtve, i ne mogu da se svrše po savesti onog koji služi.
Osim u jelima i pićima, i različnom umivanju i pravdanju tela, koje je postavljeno do vremena popravljenja.
Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, kroz bolju i savršeniju skiniju, koja nije rukom građena, to jest, nije ovog stvorenja,
Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup.
Jer ako krv junčija i jarčija, i pepeo juničin, pokropivši njom opoganjene, osvećuje na telesnu čistotu;
A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?
I zato je novom zavetu posrednik, da kroz smrt, koja bi za otkup od prestupaka u prvom zavetu, obećanje večnog nasledstva prime zvani.
Jer gde je zavet valja da bude i smrt onog koji čini zavet.
Jer je zavet po smrti potvrđen: budući da nema nikakve sile dok je živ onaj koji ga je načinio.
Jer ni prvi nije utvrđen bez krvi.
Jer kad Mojsije izgovori sve zapovesti po zakonu svom narodu, onda uze krvi jarčije i teleće, s vodom i vunom crvenom i isopom, te pokropi i knjigu i sav narod.
Govoreći: Ovo je krv zaveta koji Bog načini s vama.
A tako i skiniju i sve sudove službene pokropi krvlju.
I gotovo sve se krvlju čisti po zakonu, i bez prolivanja krvi ne biva oproštenje.
Tako je trebalo da se obličja nebeskih ovima čiste, a sama nebeska boljim žrtvama od ovih.
Jer Hristos ne uđe u rukotvorenu svetinju, koja je prilika prave, nego u samo nebo, da se pokaže sad pred licem Božijim za nas;
Niti da mnogo puta prinosi sebe, kao što poglavar sveštenički ulazi u svetinju svake godine s krvlju tuđom:
Inače bi On morao mnogo puta stradati od postanja sveta; a sad jednom na svršetku veka javi se da svojom žrtvom satre greh.
I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom sud:
Tako se i Hristos jednom prinese, da uzme mnogih grehe; a drugom će se javiti bez greha na spasenje onima koji Ga čekaju"
( Jevrejima poslanica 9 poglavlje )

Jer zakon imajući sen dobara koja će doći, a ne samo obličje stvari, ne može nikada savršiti one koji pristupaju svake godine i prinose one iste žrtve.
Inače bi se prestale prinositi se, kad oni koji služe ne bi više imali nikakve savesti za grehe, kad se jednom očiste;
Nego se njima svake godine čini spomen za grehe.
Jer krv junčija i jarčija ne može uzeti greha.
Zato, ulazeći u svet govori: Žrtava i darova nisi hteo, ali si mi telo pripravio.
Žrtve i prilozi za greh nisu Ti bili ugodni.
Tada rekoh: Evo dođoh, u početku knjige pisano je za mene, da učinim volju Tvoju, Bože.
I više kazavši: Priloga i prinosa i žrtava, i žrtava za grehe nisi hteo, niti su Ti bili ugodni, što se po zakonu prinose;
Tada reče: Evo dođoh da učinim volju Tvoju, Bože. Ukida prvo da postavi drugo.
Po kojoj smo volji mi osvećeni prinosom tela Isusa Hrista jednom.
I svaki sveštenik stoji svaki dan služeći i jedne žrtve mnogo puta prinoseći koje nikad ne mogu uzeti greha.
A On prinesavši jedinu žrtvu za grehe sedi svagda s desne strane Bogu.
Čekajući dalje dok se polože neprijatelji Njegovi podnožje nogama Njegovim.
Jer jednim prinosom savršio je vavek one koji bivaju osvećeni.
A svedoči nam i Duh Sveti; jer kao što je napred kazano:
10:16 Ovo je zavet koji ću načiniti s njima posle onih dana, govori Gospod: Daću zakone svoje u srca njihova, i u mislima njihovim napisaću ih;
I greha njihovih i bezakonja njihovih neću više spominjati.
A gde je oproštenje ovih onde više nema priloga za grehe.
Imajući, dakle, slobodu, braćo, ulaziti u svetinju krvlju Isusa Hrista, putem novim i živim.
Koji nam je obnovio zavetom, to jest telom svojim,
I sveštenika velikog nad domom Božijim:
Da pristupamo s istinim srcem u punoj veri, očišćeni u srcima od zle savesti, i umiveni po telu vodom čistom"
( Jevrejima 10. 1 - 22 )
i što si sad zaključio? Isus je jednom ušao u nebesku svetinju za svgda,on zaprvo je ušao u samo nebo da bik i mi mogli ući ako se održimo. i otkuda on ponovo ulazi u nebesku svetinju da nešto čisti kad je već jednom ušo po elen vajt je rečeno d a j e on ponovo ušao? jednom ušao znači jednom umro jednom dignut na krst jednom vaskrsao,jednom prikovao uredbe koje su protiv nas oslobiodiol nas toga i robovanja zakonu i sad ti opet dobrovoljno oćeš pod mojsijev zakon. sad kako d a ti Isus pomogne,jer pod zakonom si uvek kriv. zakon ne gradi milost već gnev. suština zakona je data u takoj meri i ja i ti je ne možemo menjati. Isus je umro da ja i ti više ne budemo krivi. kada je on došao da nas spasi od kletve on je to jednom uradio,ne može ponovo. tako je i pisano i za vreme milosti,ako to sad pokvarimo grešeć mu ,onda nema više svrhe propovedti nanovo ,čak piše nema svrfhe takome propovedati nanovo pokajanje,mraspenje i vaskrsenje,jer je takav umro i u nanovom grešenju poonovo raspinje sina Božjega. samo ako čovek odumi od milosti on to tako čini. a ti ako s e vraćaš pod zakon ti to konstantno činiš pod zakonom uvek si kriv milost tu ne doseže i što onda da Isus svakodnevno umire ponovo na krstu za take?
na kraju zašto ne odgovoriš,ko je ukinuo sud kurvar da se kamenuje ako nije ukinut zakon. ko ima vlast da i to samovoljno cepka? kurvar pod milošću ima Božja je osveta ,ja ću suditi kurvarima kaže Bog,a pod zakonom mi bi to trtebali suditi kamenovanjem odmah. ko je uveo zakon dalje a ukinuo sud?
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam kako sam ne uvidjas da si kontradiktoran, osim ako to sam ne zelis da ne bi prihvatio istinu.

Ti kazes da je zakon ukinut.
Ako je zakon ukinut onda u tom slucaju i cela svetinja i sluzba u njoj mora biti uklonjena.
A kao sto vidimo - to nije slucaj, jer biblija govori o tome da ista takva svetinja postoji i na nebu i sve sto se u njoj nalazi identicno je kao u zemaljskoj, i da je Isus usao u tu nebesku svetinju da nastavi sluzbu koju su starozavetni svestenici vrsili na zemlji, ali vise ne prinoseci krv jagnjeta - vec svoju krv, sto znaci da svetinja nije ukinuta pa time ni zakon, jer se on nalazi u kovcegu zaveta u nebeskoj svetinji, sto je vec objasnjeno u 9 i 10 poglavlju Jevrejima poslanice.

Isus nas je svojom smrcu otkupio od osude koju zakon donosi, i prema tome nema vise zemaljskog suda i izvrsenja kazne - kamenovanja zbog preljube, krsenja Subote..itd, vec nas Bog opravdava Hristovom krvlju i sluzbom pred zakonom na nebu, a sud za one koji ostanu u grehu izvrsice se na kraju nakon Hristovog drugog dolaska, jer je on rekao "MOJA JE OSVETA"

Dakle, zakon postoji na nebu, i uslov da se on ispuni je i u starom i u novom zavetu, samo je sistem opravdanja promenjen, u starom zavetu to je jagnje koje prinosi zemaljski svestenik u zemaljskoj svetinji pred kovcegom zaveta u kome su ploce sa deset zapovesti, u novom zavetu to je Hristos koji prinosi svoju krv u nebeskoj svetinji pred kovcegom sa originalnih deset zapovesti.
Svako ko danas padne u bilo kakav greh krsenjem zapovesti, on ne prinosi jagnje, vec dolazi Hristu koji je "JAGNJE BOZJE KOJE UZIMA NA SE GREHE SVETA" i on posreduje pred zakonom i prinosi svoju krv za grehe tog coveka, i covek biva opravdan i proglasen pred zakonom pravednim kao da nikada nije gresio.

ZEMALJSKA SVETINJA NAZVANA SATOR OD SASTANKA I KOVCEG ZAVETA SA DESET ZAPOVESTI NA ZEMLJI:

"И нека ми начине светињу, да међу њима наставам;
Као што ћу ти показати слику од
шатора и слику од свих ствари његових, тако да начините" ( 2 Mojsijeva 25. 8 - 9 )

"Тада облак покри шатор од састанка, и напуни се шатор славе Господње.
И не могаше Мојсије ући у
шатор од састанка, јер бјеше на њему облак, и славе Господње бјеше пун шатор" ( 2 mojsijeva 40. 34 - 35 )

"Тако и први завет имаше правду богомољства и светињу земаљску.
Јер скинија беше начињена прва, у којој беше свећњак и трпеза и постављени хлебови, што се зове светиња.
А за другим завесом беше скинија, која се зове светиња над светињама,
Која имаше златну кадионицу, и
ковчег завета окован свуда златом, у коме беше златан суд с маном, и палица Аронова, која се беше омладила, и плоче завета" ( Jevrejima 9. 1 - 4 )

NEBESKA SVETINJA - SATOR OD SASTANKA I KOVCEG ZAVETA SA DESET ZAPOVESTI NA NEBU:

Daničić-Karadžić

"И отвори се црква Божија на небу, и показа се
ћивот завета Његовог у цркви Његовој; и бише севања муња, и гласови, и громови, и тресење земље, и град велики" ( otkrivenje 11. 19 )

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak

"I otvori se hram Božji u nebu, i vidje se kovčeg zavjeta njegova u hramu njegovu, i nastade sijevanje munja, i glasovi, i gromovi, i potres zemlje, i tuča velika" ( otkrivenje 11. 19 )

Dimitrije Stefanović

I otvori se hram Božji na nebu, i pokaza se kovčeg saveza njegova u hramu njegovu, i nastaše munje, buka, gromovi, tresenje zemlje i grad veliki" ( otkrivenje 11. 19 )


SATOR OD SVEDOCANSTVA U HRAMU NA NEBU:

Daničić-Karadžić

"И после овог видех, и гле, отвори се црква скиније сведочанства на небу" ( otkrivenje 15. 5 )

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak

"I poslije ovoga vidjeh, i gle, otvori se hram šatora svjedočanstva u nebu" ( otkrivenje 15. 5 )

Lujo Bakotić

"Posle toga pogledah, i gle, otvori se hram šatora svedočanstva na nebu" ( otkrivenje 15. 5 )
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ne znam kako sam ne uvidjas da si kontradiktoran, osim ako to sam ne zelis da ne bi prihvatio istinu.

Ti kazes da je zakon ukinut.
Ako je zakon ukinut onda u tom slucaju i cela svetinja i sluzba u njoj mora biti uklonjena.
A kao sto vidimo - to nije slucaj, jer biblija govori o tome da ista takva svetinja postoji i na nebu i sve sto se u njoj nalazi identicno je kao u zemaljskoj, i da je Isus usao u tu nebesku svetinju da nastavi sluzbu koju su starozavetni svestenici vrsili na zemlji, ali vise ne prinoseci krv jagnjeta - vec svoju krv, sto znaci da svetinja nije ukinuta pa time ni zakon, jer se on nalazi u kovcegu zaveta u nebeskoj svetinji, sto je vec objasnjeno u 9 i 10 poglavlju Jevrejima poslanice.

Isus nas je svojom smrcu otkupio od osude koju zakon donosi, i prema tome nema vise zemaljskog suda i izvrsenja kazne - kamenovanja zbog preljube, krsenja Subote..itd, vec nas Bog opravdava Hristovom krvlju i sluzbom pred zakonom na nebu, a sud za one koji ostanu u grehu izvrsice se na kraju nakon Hristovog drugog dolaska, jer je on rekao "MOJA JE OSVETA"

Dakle, zakon postoji na nebu, i uslov da se on ispuni je i u starom i u novom zavetu, samo je sistem opravdanja promenjen, u starom zavetu to je jagnje koje prinosi zemaljski svestenik u zemaljskoj svetinji pred kovcegom zaveta u kome su ploce sa deset zapovesti, u novom zavetu to je Hristos koji prinosi svoju krv u nebeskoj svetinji pred kovcegom sa originalnih deset zapovesti.
Svako ko danas padne u bilo kakav greh krsenjem zapovesti, on ne prinosi jagnje, vec dolazi Hristu koji je "JAGNJE BOZJE KOJE UZIMA NA SE GREHE SVETA" i on posreduje pred zakonom i prinosi svoju krv za grehe tog coveka, i covek biva opravdan i proglasen pred zakonom pravednim kao da nikada nije gresio.

ZEMALJSKA SVETINJA NAZVANA SATOR OD SASTANKA I KOVCEG ZAVETA SA DESET ZAPOVESTI NA ZEMLJI:

"И нека ми начине светињу, да међу њима наставам;
Као што ћу ти показати слику од
шатора и слику од свих ствари његових, тако да начините" ( 2 Mojsijeva 25. 8 - 9 )

"Тада облак покри шатор од састанка, и напуни се шатор славе Господње.
И не могаше Мојсије ући у
шатор од састанка, јер бјеше на њему облак, и славе Господње бјеше пун шатор" ( 2 mojsijeva 40. 34 - 35 )

"Тако и први завет имаше правду богомољства и светињу земаљску.
Јер скинија беше начињена прва, у којој беше свећњак и трпеза и постављени хлебови, што се зове светиња.
А за другим завесом беше скинија, која се зове светиња над светињама,
Која имаше златну кадионицу, и
ковчег завета окован свуда златом, у коме беше златан суд с маном, и палица Аронова, која се беше омладила, и плоче завета" ( Jevrejima 9. 1 - 4 )

NEBESKA SVETINJA - SATOR OD SASTANKA I KOVCEG ZAVETA SA DESET ZAPOVESTI NA NEBU:

Daničić-Karadžić

"И отвори се црква Божија на небу, и показа се
ћивот завета Његовог у цркви Његовој; и бише севања муња, и гласови, и громови, и тресење земље, и град велики" ( otkrivenje 11. 19 )

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak

"I otvori se hram Božji u nebu, i vidje se kovčeg zavjeta njegova u hramu njegovu, i nastade sijevanje munja, i glasovi, i gromovi, i potres zemlje, i tuča velika" ( otkrivenje 11. 19 )

Dimitrije Stefanović

I otvori se hram Božji na nebu, i pokaza se kovčeg saveza njegova u hramu njegovu, i nastaše munje, buka, gromovi, tresenje zemlje i grad veliki" ( otkrivenje 11. 19 )


SATOR OD SVEDOCANSTVA U HRAMU NA NEBU:

Daničić-Karadžić

"И после овог видех, и гле, отвори се црква скиније сведочанства на небу" ( otkrivenje 15. 5 )

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak

"I poslije ovoga vidjeh, i gle, otvori se hram šatora svjedočanstva u nebu" ( otkrivenje 15. 5 )

Lujo Bakotić

"Posle toga pogledah, i gle, otvori se hram šatora svedočanstva na nebu" ( otkrivenje 15. 5 )
jasnije si trebao uvideti d a kad se kaže nebeska svetinja da se misli na samo nebo. slike nebeske su odslikane na zemlji. Bog koji je duh je nevidljiv ali se dao videti u liku Hrista. tako je nebo ukazano u smislu spašenja našeg kao što je prikazano svetinjom. ako Hristos je jednom za svagda ušao,onda on time je piše otvorio nama put u samo nebo. zašto bi onda on opet ulazio u svetinju nad svetinjama i mislim da ti ne razumeš nebesko svetište kako to treba izgledati. jer se to bukvalno umišlja kao i na samoj zemlji sa šatorištem.
rešio si i problem osude. sad ispada da zakon je došao u rehabilitaciju postaje nov i može se nazvati milost čak. ako nema osude u sadašnjem obdržavanju zakona,gde ti čak ga do te mere rehabilituješ da kad mi grešimo zkon kroz milost odmah nam prašta to,ond doista je to predivna stvar,samo kako će na kraju završiti? dakle ako zakon nema osude onda on i nije više onaj zakon kojega je Bog jasno postavio i kazao da je tu da svi budemo stavljeni pod kar. onda taj zakon se zove milost i čemu onda Hristova žrtva kad je zakon već i onako postao milost. što je to onda Isus prikovao samo sud a ne i suštinu zakona. pa gde nema ubij ne ukradi,ne čini pavle kaže tu nema ni osude,a gde i dokle god ima toga ne čini ne zaželi ima osude i kazne. stoga ako zakon danas ipak glasi ne čini,onda kako da je izgubio osudu? pavle upravo tvrdi suprotno da on greha ne spozna dok ne dođe zapovest koja kaza ne zaželi.pavle ne kaže da je on prvi kriv što sagrešuje već da zapovest ne dođe mi ne učini da greh time oživi u njemu.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvoj problem je u tome sto si ti stvorio licnu filozofiju da milost ukida poslusnost.

Ne znam da li si nekada bio pripadnik Jehovinih svedoka, jer si vest u izmisljanju necega sto u pismu ne stoji i izbegavanju da prihvatis cistu biblijsku istinu, sto je jedan brat okarakterisao kao bezanje zeca iz grma u grm.
Onaj ko ima istinu ne bezi, on se sa istinom suocava.

Istina ti je iznesena, i prema tome, na tebi je sud da li ces je prihvatiti ili odbaciti.

Imam samo dva pitanja.

1. Da li po tebi oni koji su pod miloscu u novom zavetu imaju slobodu da krse Bozje zapovesti?

2. Da li oni koji osudjuju one koji drze zapovesti u novom zavetu, smatraju da ti koji drze zapovesti trebaju da to vise ne cine vec da pocnu da ih krse.


Molim kratak i odredjen odgovor.
 
Član
Učlanjen(a)
12.12.2010
Poruka
130
Istina ti je iznesena, i prema tome, na tebi je sud da li ces je prihvatiti ili odbaciti.Imam samo dva pitanja.1. Da li po tebi oni koji su pod miloscu u novom zavetu imaju slobodu da krse Bozje zapovesti?
Pozdrav. Reč-dve o milosti. Kad si pod milošću, to ne znači da si u pasivnom stanju. To je dvosmerno. Bog je milostiv, ako si ti milostiv. Bog će ti oprostiti, ako ti oprostiš drugome. Razmisli malo: Kako možeš praštati, ako držiš 10 zapovesti? U tom slučaju, možeš biti samo van milosti, što Pavle i piše. Kad si pod Zakonom praštanja ne može biti, može biti osude i kazne. Ako nema praštanja, nema Hrista. A ako nema Hrista nema ni hrišćana. Ako pak oprostiš, onda nisi više pod Zakonom, i nećeš ga kršiti jer te milost nosi ka dobru, tvoja milost. Koja je onda svrha Zakona za tebe? Nema je.
 
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Tvoj problem je u tome sto si ti stvorio licnu filozofiju da milost ukida poslusnost.

Ne znam da li si nekada bio pripadnik Jehovinih svedoka, jer si vest u izmisljanju necega sto u pismu ne stoji i izbegavanju da prihvatis cistu biblijsku istinu, sto je jedan brat okarakterisao kao bezanje zeca iz grma u grm.
Onaj ko ima istinu ne bezi, on se sa istinom suocava.

Istina ti je iznesena, i prema tome, na tebi je sud da li ces je prihvatiti ili odbaciti.

Imam samo dva pitanja.

1. Da li po tebi oni koji su pod miloscu u novom zavetu imaju slobodu da krse Bozje zapovesti?

2. Da li oni koji osudjuju one koji drze zapovesti u novom zavetu, smatraju da ti koji drze zapovesti trebaju da to vise ne cine vec da pocnu da ih krse.


Molim kratak i odredjen odgovor.
rango ti je dobro odgovorio.
stalno isto pitnje. ko to zagovara grešenje ako se navodno nalazi samo pod milošću? onj ko drži zakon može da nastavi u tome. ali mora znati da može izgubiti Hrista.
 
Natrag
Top