ČISTA i NEČISTA HRANA (3.Mojs.11) - Da li i dalje važi za Hrišćane?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Isabeleta, tvoj problem je sto ti nisi obracena osoba, i ne dopustas Hristu da te povede putem kojim treba da ides.

Значи да нисам једини...
 
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
175 nikako ne moze biti posle 176 nesto mi tu nije jasno!ali ja sam shvatio da ne zelis da komentarises o istini tvoje crkve-nesmes.

Pozdrav od Gere.
 
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
A bas bi voleo da ih vidim kako pasu travu zajedno sa ovcama,govedima.Jer ne postuju hranu koju im je Bog dao.
 
Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
A bez uma kad' si (ko pameti ima, miša ne uzima; ko ga konzumira, sam se detonira! A i svinjom ko se hrani sam se i sahrani, jer s' holesterolom, jesi i sa bolom! A sa Božjom Školom, jesi sa pameću, dok sa đavolovom, gluposti izleću! Jerbo svinja, ta nije i dinja; svinjom kad' se gradiš, i gen njen zaradiš!), ta tada i mlad si! Sad' bez takta, ne Bivam ad akta. Zbog takta poetskog, Glumim Dostojevskog, jer s' pesničkim taktom, Jesam sa impaktom. Sa tim, pak, udarom, jesi sa strugarom, a sa njim, izbegavaš dim (jer dok struže, plam' je mrtav duže! :)). Jerbo je i strugar, ta baš kao lugar; uloga im slična, a i dinamična. No tek obrnuto, nisu zabrinuto; jer tim redom, logičnim su sledom. Sad' ova digresija, jeste i za Lesija; kad' se Lesi vraća, račune ne plaća! Kad' se, dakle (svakako - bez špakle!), Lesi vraća Kući, ta Otac ga, tada neće tući!

Sada lugar, kad' izbegne sudar {jerbo drugim redom, jeste sa izgredom; (takva hronologija nije ekologija :))}, zna i ko je Stolar, jer je i islednik! Jerbo skolar, jeste propovednik; kad' istinu sledi, ona mu i vredi. Kad' mu vredi, neće da se jedi, kad' je nađe, neće i da zađe! Kad' je traži, tad' đavola draži, a ko njega draži, stremi apanaži!

Apanaža, jeste AMBALAŽA; s' novim TELOM, jesi sa odelom (1. Korinćanima 15,51-54). Al' s' odelom, jesi sa pepelom; ko ne sluša, jeste uspijuša! Ko Boga ne sluša, nije dobra duša; takva duša, ta jeste i šuša! Ali šuša svaka, neka bude jaka; jer istinu kada slediš i sebe poštediš! Jer ko ima, taj se ne nadima, te revno i daje, da se svak' pokaje! Tad' od setve, ta bude i žetve; ljudska žetva, neće biti kletva.

A od Dostojevskog, nema i mondenskog; s Mojim navijačem, Jesam s' utikačem! U njega kad' takneš, i život primakneš, ali tek ambisu, te si u ubrisu! Ali pak ubrisan, budeš i upisan, a kad' se upišeš, zašto da uzdišeš (jerbo vaskrsenje, novo je življenje)? U Knjizi života, jeste ti lepota, jer Golgota, čuva od ćivota. A pak u kovčegu, jesi u opsegu, al' u smrtnom, jesi u obrtnom! Jer čas vaskrsenja, ta sve će da menja, a u DRUGOM (Otkrivenje 20,4-6.12-14), jesi sa porugom {a s' porugom, budeš i s' čvorugom, potom s' kugom, te i sa jarugom, kao večnom prugom, a Sam Otac - s' tugom - Prosac je sa Dugom, jer za tebe moli, da ti nema boli! Jer uz Sina, pored Duha, i istina, poput kruha, tada vredi - da se đavo jedi (jerbo od ljubavi, leče se gubavi...)}!

A pak Stolar, Najveći je Skolar; on i sholastike, ređa bez motike! Al' 'što sholastike, pored sve etike, kada su Mu verni, te nisu u rerni? Sad' ova naiva, jeste perspektiva; jer kada Ja Glumim, istinom te Punim! Al' kad' te Ispunim, ne Moram da Glumim, a kada Diktiram, nek' te ne Nerviram! Jer je Ara, Glas Velikog Cara; ko je sluša, nije uspijuša!

Sad' ostalo, neka bi i palo, ali Stolar, ta jeste i Molnar. Ali Molnar, ta nije i kolar, mada Stolar, ta jeste i Mornar :)-))! Ali Mornar, nikada ne Pliva, jer Mu Molnar, nije perspektiva! Vodom Hoda (Matej 14,22-32); to je nova moda, i sa Petrom, jeste sa poentom. A s' poentom, Jeste i sa rentom, jer isplaćen, jeste i obraćen. Isplatljivo, jeste "zaradljivo"; sad' nov pojam, nije jer Ja Pojam, već za dojam, služi, O, taj pojam! Sada s' patetikom, Jesam i sa dikom, jer kad' Glumim, tada Urazumim. Kad' te Urazumim, i gnev Svoj Utulim, te tad' Duga, nije i poruga!

Ali Stolar, ta jeste i Kolar, al' Kola NJegova, jesu i obnova! Od oblaka, Kola su Mu laka (Jezekilj, 1. poglavlje, jeste i za slavlje, uz Knjigu Danila, ta jeste i sila: Danilo 7,13), jer na njima, ta jeste i plima. Od svetlosti, njeni su talasi, jer pakosti, jesu i alasi. Al' ribari, jesu i Hilari (Klintonova, nije Milanova; iz hananske česme jesu svete pesme), a takvi alasi, jesu i monasi. Jer monasi, jesu ananasi; rajskog voća, zdrava je slatkoća. Zvuči nelogično, al' je posledično, jer alasi, jesu i atlasi. A atlasi, jesu almanasi; almanasi, jesu i na trasi. A na trasi, jesu i kompasi; ko ih sledi, neće da se jedi. Al' monasi, jesu i orasi; i to voće, dobre je kakvoće. Od Hrvata, Ari biće plata; kad' Diktiram, Ja ne Iritiram. Jer jedinstvo, jeste i "istinstvo", kad' istina, ta jeste dizgina. A dizgine, nisu da se gine; od Gospoda, beše ova zgoda.

Kada Završavam, to i Oglašavam, jer tada s' poentom, Jesam sa cementom. Al' prethodno, Jesam i dohodno, jer sva uvertira, đavola tangira! Jer bitanga, visokoga ranga, iz tog ganga, biće banga-banga! Jer vatreno more, jeste za zlotvore, a pak za đavola, sada traje Škola. Ako čita, neka je elita, jer elita, neće i da skita. Jer istina, jeste iznad mina, jer kad' te raznosi, ona i vaznosi, te do Neba, stižeš kao Treba (a Treba je rajska ptica; nije zloslutnica :)).

Sada s' tom poentom, Jesam i sa rentom, jer kad' si obraćen, srećom si premlaćen! Jer kad' se pokaješ, ni za smrt ne haješ; tada vaskrsenje, nije i pečenje! :) Jer lečenje, tad' je preventiva; jer krečenje, jeste perspektiva. Jer kada se čistiš, tad' se ne kopistiš; kad' se posvećuješ, tad' se i raduješ!

Nek' ova poema, čuva od ekstrema, jer ekstremi, ta biće i nemi! Sad' stihovi, jesu i asovi, a asovi, dobri su glasovi:

11:2 I kad iziđe Petar u Jerusalim, prepirahu se s njim koji behu iz obrezanja,
11:3 Govoreći: Ušao si k ljudima koji nisu obrezani, i jeo si s njima.
11:4 A Petar počevši kazivaše im redom govoreći:
11:5 Ja bijah u gradu Jopi na molitvi, i došavši izvan sebe videh utvaru, gde silazi sud nekakav kao veliko platno na četiri roglja i spušta se s neba, i dođe do preda me.
11:6 Pogledavši u nj opazih i videh četvoronožna zemaljska, i zverinje i bubine i ptice nebeske.
11:7 A čuh glas koji mi govori: Ustani, Petre! Pokolji i pojedi.
11:8 A ja rekoh: Nipošto Gospode! Jer NIŠTA pogano i nečisto NIKAD ne uđe u usta moja.

Dela 11.

I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
18:2 I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih PTICA NEČISTIH_I_MRSKIH; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;

Nek' se sada, dok traje balada, Lesi vrati, da više ne pati...

18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.

Otkrivenje 18.

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Čitam sve ovo i studiram...
Svakakvog ovdje ima šuta...
Razmišljam, vagam i biram -
Ma, ništa bolje od dobrog pršuta!:D
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
175 nikako ne moze biti posle 176 nesto mi tu nije jasno!ali ja sam shvatio da ne zelis da komentarises o istini tvoje crkve-nesmes.

Pozdrav od Gere.

175 ne moze biti posle 176, ali ti si ono sto si vec napisao u komentaru 172 ponovio u komentaru 176, i ako sam ja sam na to vec odgovorio ukomentaru 175

Zato sam napisao da sam vec odgovorio u komentaru 175, jer si tvoj komentar ponovio dva puta - u 172 i 176, prevideci moj odgovor koji sam vec dao.

Sto se tice ovih biblijskih pojmova CISTA I NECISTA HRANA, pojedini tvrde da u novom zavetu ne postoji ova klasifikacija na ciste i neciste zivotinje, a upravo sam sada primetio jedan tekst koji je postavljen na ovom mestu, a koji dokazuje da u novom zavetu Bog i dalje razvrstava zivotinje kao ciste i neciste.

Ovaj tekst glasi:

I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
18:2 I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih
PTICA NEČISTIH_I_MRSKIH; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode; ( otkrivenje 18 )


Dakle, starozavetni zadravstveni zakon je dat za opste dobro covecanstva u svim vremenima, radi ocuvanja kako telesnog tako i duhovnog zdravlja.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
A sa tim ukusom, nek' si sa ubrusom (s' poštovanjem, nisam i sa klanjem, da mi moderator, ne bude predator! Al' kad' bih laskao, s' Rogom Bih kaskao, a šta će nam on, kad' nije ponton, jer ne zna bonton? Od Isusa, nema ti diskursa; od Gospoda, samo biva zgoda :)) Takav Meni (Menu), nije dobar meni, jerbo Ara, ta meso ne para (hrana papagaja, nije od belaja, on semenje, "ljušti" k'o kestenje)!

To beše za Jurivaku da nismo u mraku :)
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Laodikeja: Isabeleta, tvoj problem je sto ti nisi obracena osoba, i ne dopustas Hristu da te povede putem kojim treba da ides.

Значи да нисам једини...


Blago nama, Adriane, ako smo grešnici (ovdje ubrajamo i geru) :dtyste: kad znamo da je Isus došao spasiti grešnike, a ne pravdenike.
A vidi ovo:

”Pogledajte ljude sa iskvarenim shvaćanjem milosti Isusa Krista koja nam je darovana, i pogledajte kako su oni u suprotnosti sa Božjim zamislima… Čak izbjegavaju primanje Euharistije i javne molitve, jer ne ispovijedaju da je Euharistija isto ono tijelo našeg Spasitelja Isusa Krista koji je trpio zbog naših grijeha i kojeg je Otac u svojoj dobroti uskrisio.” (Sv. Irenej, Protiv krivovjerja, 189. god.)

Ali zato oni propovjedaju o zdravoj prehrani. Odbaciše Kruh života, a prihvatiše ovaj obični, propadljivi. Njihov doprinos je da taj kruh bude pšenični, raženi ili ječmeni... i u tome vide duhovnost i potkrepljuju biblijskim citatima.

Znaš zašto? Ja mislim zbog toga što ne vjeruju u besmrtnost duše, zato se jako brinu za tijelo. Bože moj, svi se brinemo u potrebnoj mjeri, ali znamo da je Isus rekao: "Radite, ali ne za propadljivu hranu..." Ma, sve je to njihovo mutno.


 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Па, да. Колико сам ја схватио, њима је душа у ствари - тело. Јер кажу да је:

дух + тело = душа

Не прихватају:

дух + душа + тело = Човек

12. Јер је жива реч Божија, и јака, и оштрија од сваког мача оштрог с обе стране, и пролази тја до растављања и душе и духа, и зглавака и мозга, и суди мислима и помислима срца. (Јеврејима 4)

Зато и каажем да је ова глава посланице изузетно битна за адвентисте (фарисеје). Не желе да виде ни за суботу, ни за други дан, а ни ово за дух и душу, тј. да је дух носилац душе, да су спојени као заглавак и мозак. Зато им и није јасна Исусова прича из Луке 16. о Рају и Паклу, говоре да је то метафорично, а не стварно. Зато и пропагирају некакво "спавање" уместо починка са Господом (КУЋИ).


21. Јер је мени живот Христос, а смрт добитак.

22. А кад ми живљење у телу плод доноси, то не знам шта ћу изабрати.
23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;
24. Али остати у телу потребније је вас ради.(Филибљанима 1)

8. Али се не бојимо, и много волимо отићи од тела, и ићи ка Господу. (2.Коринћанима 1)

Зато они своју душу (тело) збрињавају земаљским - пропадљивим. Само на тело и телесно мисле. Телесна чистоће је добра, али је чистоћа срца и душе на првом месту. За њих је супротно - држе телесну чистоћу да би били духовно чисти. То је лоша наука, није по Христосу.

5. И ви као живо камење зидајте се у кућу духовну и свештенство свето, да се приносе приноси духовни, који су Богу повољни, кроз Исуса Христа. (1.Петрова 2)


27. Старајте се не за јело које пролази, него за јело које остаје за вечни живот, које ће вам дати Син човечији, јер овог потврди Отац Бог. (Јован 6)


8. Али јело нас не поставља пред Богом: јер нити ћемо бити већи ако једемо, ни мањи ако не једемо.(1.Коринћанима 8)

 
Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Kod:
[FONT=arial narrow][SIZE=4][B]Римљанима,        глава 14[/B][/SIZE]
 [/FONT]
 [FONT=arial narrow][SIZE=3]1. А слабога у вери          примајте лепо, да се не смета савест.
 [/SIZE] [/FONT]
 [FONT=arial narrow][SIZE=3]2. [B][COLOR=#ff0000]Јер један верује          да сме свашта јести, а[U] који је слаб једе зеље[/U].[/COLOR][/B]
 [/SIZE] [/FONT]
 [FONT=arial narrow][SIZE=3]3.  Који једе нека не          укорава оног који не једе; и који не једе  нека не осуђује оног који          једе; јер га Бог прими.
 [/SIZE] [/FONT]

A o čemu ti čovječe pričaš. Pa jesi li ti svjestan kad je pisana poslanica Rimljanima i kome!? Pa stoljeća i stoljeća su prošla od toga vremena. Pa danas ste već svi trebali biti vegani. A tapkate u tami a Svijetlo vam gori... ludilo...
Danas je i znanost napredovala, s time i sve potvrdila upravo ono što piše u Bibliji. Zašto nije zdravo jesti svinju.

Svakodneno se molite Oče naš... neka bude volja tvoja kako na Nebu tako i na Zemlji. A kaži mi kako će biti volja Božja na Zemlji kao što je na Nebu kad se ne držite osnovnih načela zdravog života a kamoli Zakona Božjega


_________________


Blago nama, Adriane, ako smo grešnici (ovdje ubrajamo i geru)
boki71-albums-smajli3-picture18569t-smile.gif
kad znamo da je Isus došao spasiti grešnike, a ne pravdenike.
A vidi ovo:

”Pogledajte ljude sa iskvarenim shvaćanjem milosti Isusa Krista koja nam je darovana, i pogledajte kako su oni u suprotnosti sa Božjim zamislima… Čak izbjegavaju primanje Euharistije i javne molitve, jer ne ispovijedaju da je Euharistija isto ono tijelo našeg Spasitelja Isusa Krista koji je trpio zbog naših grijeha i kojeg je Otac u svojoj dobroti uskrisio.” (Sv. Irenej, Protiv krivovjerja, 189. god.)

Ali zato oni propovjedaju o zdravoj prehrani. Odbaciše Kruh života, a prihvatiše ovaj obični, propadljivi. Njihov doprinos je da taj kruh bude pšenični, raženi ili ječmeni... i u tome vide duhovnost i potkrepljuju biblijskim citatima.

Znaš zašto? Ja mislim zbog toga što ne vjeruju u besmrtnost duše, zato se jako brinu za tijelo. Bože moj, svi se brinemo u potrebnoj mjeri, ali znamo da je Isus rekao: "Radite, ali ne za propadljivu hranu..." Ma, sve je to njihovo mutno.



Zloba ti seko izlazi iz svake riječi i misli tvoje. Da je to nevjerojatno. Znaš kako se kaže "Ne živi čovjek samo o kruhu nego o svemu što izlazi iz usta Gospodnjih" ;) Nadalje šte Gospod,i čega bi se kršćanin trebao držati: Zato vam kažem: ne brinite se za život svoj, šta ćete jesti, ili šta ćete piti; ni za telo svoje, u šta ćete se obući. Nije li život pretežniji od hrane, i telo od odela?

______________


@Didgeridoo,
neću ni gledati video, ne sviđa mi se kad se svećenik propovijed o hrani za tijelo, sve ako je i to katolički svećenik.
Mislim da je Adrian već negdje pisao o umjerenosti i razboritosti po kojima se trebamo ravnati u svemu, pa i u hrani.
Adventisti s programom o zdravoj prerani privlače pozornost jer to ljude danas privlači. Tko zna možda će lansirati i novu modnu linij, moramo pričekati dok iskopaju kakav stih iz Biblije da sve bude zaisano u Bibliji.

Ljudi danas gladuju, a adventisti pričaju o zdravoj prehrani. Svi bi se mi, da imamo novaca, dobro i zdravo hranili, ali hranimo se onako kako možemo. I u tome ja vidim znak odricanja i skromnog, normalnog života krščanina koji ničim ne privlači pažnju na sebe, a niti o hrani govori, osim kad zahvaljuje Gospodinu za kruh naš svagdašnji i da je uopće mogao blagovati.

Vidi se koliko se ograničeni. Joj, pazi da ne dobiješ kugu ako pogledaš video. Nemoj niti slučajno,pazi buhhah... ujeda pop.
Pazi ne sviđa joj se propovjed o hrani za tijelo pa ti i hranu duhovnu odbacuješ. Koja je razlika!
Eto, adventisti imaju barem program o zdravoj hrani. A što vi imate? Ništa! Vaši vjernici slušaju bajke na propovjedima. i to jedno te isto bubate. Nikakav napredak, kao i prije 1000 godina. Zaostali u srednjem vijeku.
I gdje to ljudi danas "gladuju"? Hrane ima na pretek samo što jedni imaju previše a drugi premalo. Sve je to politike, nažalost. Žao mi je tih ljudi koji umiru od gladi. A hrana se baca. Na zapadu psi jedu bolju hranu nego mali crnac iz Afrike i to iz tanjura, pozlačenog. Ima primjera.
Za zdravo se hranit ne treba ti puno novaca. Vidi Italiju tamo ima više vegana nego ovdje u Hrvatskoj ili Srbiji. Da je više i hrana bi bila povoljnija. Uostalom, možeš i sama uzgajati voće i povće, tko ti brani.
A o bogatstvu papske crkve da i ne govorim. Riješite se zlata dajte simomašnima. Ili papisti uistinu misle da će zlatariju u Raj ponesti s sobom. :)
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top