Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Naravno, židovi i muslimani ne priznaju Isusa, ali barem se drže onoga što su od pokoljena činili
Ето колико познајеш хришћанство, не спашава храна него признање Сина Божијег. То си могао да видиш из претходног примера арапског ушкопљеника, разбојника на крсту итд. По теби су фарисеји који су хтели и на крају убили Исуса нешто добро, само зато што нису јели свињу. Очиледно је ко не зна шта јеванђеље представља, ко погрешно говори. А Тибет и остале приче ме не интересују, овде су људи исто живели преко сто година једући месо, јаја, млеко... сад ви вегани ту просипате некакве мудрости.
То што је Исус одржао заповести Оца и живео по Мојсијевом закону, не значи да ми морамо. Јер ми сада имамо закон Христосов, не Мојсијев.
10. Ако заповести моје уздржите остаћете у љубави мојој, као што ја одржах заповести Оца свог и остајем у љубави Његовој. (Јован 10)
19. Јер премда сам слободан од свих, свима себе учиних робом, да их више придобијем.
20. Јеврејима сам био као Јеврејин да Јевреје придобијем; онима који су под законом био сам као под законом, да придобијем оне који су под законом;
21. Онима који су без закона био сам као без закона, премда нисам Богу без закона него сам у закону Христовом, да придобијем оне који су без закона. (1.Коринћанима 9)
Дела апостолска, глава 15
5. Онда усташе неки од јереси фарисејске који беху веровали, и говораху да их ваља обрезати, и заповедити да држе закон Мојсијев.
6. А апостоли и старешине сабраше се да извиде ову реч.
7. И по многом већању уста Петар и рече: Људи браћо! Ви знате да Бог од првих дана изабра између нас да из мојих уста чују незнабошци реч јеванђеља и да верују.
8. И Бог, који познаје срца, посведочи им и даде им Духа Светог као и нама.
9. И не постави никакве разлике међу нама и њима, очистивши вером срца њихова.
10. Сад дакле шта кушате Бога и хоћете да метнете ученицима јарам на врат, ког ни очеви наши ни ми могосмо понети?
11. Него верујемо да ћемо се спасти благодаћу Господа Исуса Христа као и они. (као и ми, бивши незнабошци)
19. Зато ја велим да се не дира у незнабошце који се обраћају к Богу;
20. Него да им се заповеди да се чувају од прилога идолских и од курварства и од удављеног и од крви, и што њима није мило другима да не чине.
21. Јер Мојсије има од старих времена у свим градовима који га проповедају, и по зборницама чита се сваке суботе.
24. Будући да ми чусмо да неки од нас изишавши сметоше вас речима, и раслабише душе ваше говорећи вам да се обрезујете и да држите закон, којима ми не заповедисмо;
1. Коринћанима, глава 10
25. Све што се продаје на месарници, једите, и ништа не испитујте савести ради;
26. Јер је Господња земља и шта је на њој.
27. Ако ли вас ко од неверника позове, и хоћете ићи, једите све што се пред вас донесе, и не премишљајте ништа савести ради.
По Библији сте ви слабићи јер једете само зеље. Нису Јевреји јели месо само када су приносили жртве, о чему ти причаш? Свашта.
Нико не осуђује адвентисте што "једу зеље", већ ви говорите на сва уста како је то показатељ велике вере, а више од тога да је добро за здравље - тело. Осуђујете ви нас да једемо "нечисту храну" која није по јеврејском и муслиманском рецепту и да тако грешимо.
14. Знам и уверен сам у Христу Исусу да ништа није погано по себи, осим кад ко мисли да је погано, ономе је погано.
15. А ако је брат твој јела ради жалостан, већ се не владаш по љубави: не губи јелом својим оног за ког Христос умре.
16. Гледајте, дакле, да се не хули на ваше добро.
17. Јер царство Божије није јело и пиће, него правда и мир и радост у Духу Светоме.
18. Јер који овим служи Христу угодан је Богу и мио људима.
19. Тако, дакле, да се старамо за мир и за оно чим водимо на боље један другог.
20. Не раскопавај дело Божије јела ради; јер је све чисто; него је погано за човека који једе са спотицањем.
21. Добро је не јести меса, и вина не пити, и оно не чинити на шта се твој брат спотиче, или ода шта гори постаје или слаби.
22. Ти имаш веру? Имај је сам у себи пред Богом. Благо ономе који не осуђује себе за оно шта нађе за добро.
23. А који се сумња осуђен је ако једе, јер не чини по вери: а шта год није по вери грех је. (Римљанима 14)
Показало се да је ово "шпанско село" за оне што се само зеља држе.