iGO NextGen Navigacija

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
iGO Pioneer_9.18.28.610130.v2

APK v2 ispravljena putanja ka sdCard/iGO_NextGen
Kao i u verziji - iGO Pioneer 9.18.28.610130 - [6.nov.2015] - Instalacioni folder je - iGO_NextGen.

Kod:
http://www.uploads.ws/JjXiZR
A na šta je vodila putanja prvog APK!?!
Ja sam paket koji si postavio prvi put , sa srarim APK kopirao u iGO_NextGen folder na eksternoj SD, instalirao i sve radi normalno.
Što se tiče izlaska iz aplikacije, u ux folder ubaciti android_settings.zip, da bi vam radili "android tasteri". U prethodnoj verziji je bio, u ovoj ga nema.
 

Prilozi

  • android_settings.zip
    28,9 KB · Pregleda: 26
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.04.2013
Poruka
427
@cadslobo, zamolio bih te za pojašnjenje. Ako se ne varam, jednom si napisiao da imaš i ti, kao i ja, telefon Lenovo S60. Da li si na tom telefonu Lenovo imao ovih problema sa instalacijom. Tada sii rekao da je i kod tebe Android 4.4.4 i da nemaš ni ti problema sa intalacijom na eksternoj memoriji, na SD. Mislim da si rekao da ni kod tebe, kao i kode mene, nije telefon rootovan. Da li si ostao na istoj verziji androida, ili si apdejtovao. Ovo pitam jer sam i ja imao nameru da na istom telefonu, Lenovo S60, probam instalaciju verzije koju je @nenadsenn postavio, iGO Pioneer 9.18.28.610130 - [6.nov.2015]. Na drugim telefonima imam i jednu i drugu verziju, podešene onako kako meni najviše odgovara. Tamo je folder Pioneer pod imenom iGO_Avic, pa mogu postajati obe verzije istovremeno. Razlog je taj što sam razumeo da se ova Pioneer verzija instalira u folder sa imenom iGO_NextGen, tako da bih morao stari iGO_NextGen da uklonim, tj. deinstaliram.
Sada si me pokolebao. Da li znaš šta se to desilo pa si imao malo većih problema sa telefonom i čak izgubio podatke. Da i ja ne zapadnem u iste probleme. Da li ti se ovo dešavalo sa instalacijom drugih verzija ili samo sa ovom.
Unapred hvala i pozdrav !
Da, radi se o istom telefonu. Sumnjam u sledece: Na telefonu ima opcija da instalaciju radi na eksternoj kartici. Ja sam to ukljucio i instalirao iGO. Sve je odlicno radilo osim zvuka. Neko je ranije napisao da moze pomoci restart i tu sam se zakucao. Telefon se restartuje do start screen, dakle ne izbacuje ikonice, samo stoji ono LENOVO na ekranu, Moze i da zvoni na poziv, al` ne mozes nista....Sumnjam u tu opciju kod podesavanja instalacije na ext. card ili na novu verziju file explorera koji ima opciju ciscenja memorije. Nije iGO kriv! Ne bih ponovo pokusavao sa podesavanjem, jer sam jucer jedva vratio sistem preko pritiskanja oba tastera. Izasao je neki menu na kineskom, ja iznabadao sve sto je moglo, sistem se resetovao, ali bez podataka....Sada ponovo radi dobro, instalirao sam iGO Primo i jos par programa, ali sve na internu memoriju. File explorer koristim njegov.......
 
Učlanjen(a)
13.04.2012
Poruka
10
Postovani posedujem isti telefon Lenovo S60-a i instalirao danas iGO Pioneer_9.18.28.610130.v2 stim sto mi je default write disk ostao na internal i tamo mi je aplikacija a sadrzaj je na externoj sd kartici. Resetovao sam telefon i nije bilo nikakvih problema sa njime prilikom dizanja kao i sa ponovnim ucitavanjem navigacije. Ono sto sam primetio je da nema zvukova kada se pritskaju opcije u meni-u ( mada kad udjem u podesavanja pa zvuk pa dirke tu mi stoji 100 posto i samo tu kad menjam jacinu cuje se zvuk) pretpostavljam da su u pitanju neke moje greske. Navigaciju nisam testirao jos u realnom radu.
Pozdrav svima.
 
Poslednja izmena:

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
@nn000xxx , ni kod mene ne rade zvuci tastera u izbornicima, smo što ja to nisam zapazio kao grešku, jer KeySound obišno isključim.
 
Član
Učlanjen(a)
07.04.2013
Poruka
427
...s tim sto mi je default write disk ostao na internal...
u tome je verovatno bug, ja sam prebacio da default bude eksterna memorija..
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Em si ti nenadsenn jasno naglasio da se kod tog.apk menja DEFAULTNA instalaciona destinacija na CUSTOM "iGO_Nextgen" a em sam ja to i prokomentarisao:
Evo ja ću napisati preliminarno šta mislim. Prvo, nisam hejter već možda imam specifičan stav i sigurno nemam nameru da bilo kome popujem ili da omalovažavam bilo čiji rad.

Već sa iskustvom kod pojavljivanja prve nextgen aplikacije sam/smo suočen/i sa nekim, možda sitnim ali ipak problemima kojima je uzrok promena defaultne instalacione destinacije ... Jedan (po mom mišljenju bitan) problem koji će ova promena instalacione destinacije prouzrokovati je disfunkcija gjautility mapchangera a koji je ipak napredniji od onog koji je trenutno potpuno upotrebljiv i koji menja samo dve vrste mapa a po načelu starije/novije. Gjautility je napredniji jer mape menja po osnovu obeležavanja foldera map ali insistira na originalnoj instalacionoj destinaciji ... a ja se nadam da će se uskoro pojaviti licence i za TM za šta bi mi gjautility bio neophodan.
Drugi razlog je to što se formiraju dve paralelne struje sa različitim instalacionim destinacijama zbog čega novajlije upadaju u problem jer su možda .apk skinuli sa jednog mesta a sadržaj foldera sa drugog ... A uputstvo možda čak i sa trećeg :D ... A onda (po mom mišljenju ničim izazvane) iz toga proiznikle suvišne probleme treba da debaguju iskusniji forumaši na osnovu oskudnih pitanja tih novajlija. Nepotrebno komplikovanje rekao bih, a posebno ako su u .apk integrisane i licence koje u jednom trenutku svakako moraju zastareti.

Eto to bi bila razlika između jednog i drugog .apk a ja lično (naglašavam JA LIČNO) je smatram nekorisnom.
... Ipak se nađe neko ko će kriviti drugoga za svoju pogrešnu odluku. Eto to dodatno ojačava argumentaciju koju sam izneo protiv promene defaultne instalacione destinacije.

@mirkolj strpi se još koji sat dok pripremim/testiram/uploadujem pored ostalog i rešenje tvog problema. ALI DA BI SVE RADILO MORAŠ KORISTITI FOLDERE I FAJLOVE KOJE JA POSTAVIM!

... U tom paketu će biti funkcionalan gjautility za izmenu mapa i pokretanje željene aplikacije - AvicSync ili Primo 2.4 ... dakle, iz iste aplikacije će se menjati mape i za jednu i za drugu aplikaciju a u njoj će moći da se odluči i koja aplikacija da se pokrene po promeni mapa. U AvicSync sada imamo i ux dodatak koji nam omogućava da odmah tu iz aplikacije pređemo u iGO a što je dobro kako bismo mogli da koristimo TopMap mape ako su nam neophodne. U tom paketu će raditi i skinchanger uz ux dodatke koji omogućavaju prelazak iz skina u skin i onda kada ste već u aplikaciji. I na kraju, biće ubačena i nenadsennova glasovna upozorenja uz funkcionalan ruski tts.

I nešto vrlo zanimljivo, dok sam se pre nekog vremena borio da zaslužim bambi :)D) naleteo sam na funkcionalnu licencu za OSM mapu Makedonije pa će se u tom paketu, kao treća opcija u mapchangeru moći izabrati i probati i ta mapa. ... Dakle, da nije bilo bambija, ni mi a ni niko drugi na svetu ne bi provalio da na nextgenu radi Makedonska OSM mapa ... Bambiju znači hvala. ;)
 
Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
86
Ako neko ima problem sa gubljenjem GPS signala u iGO NextGen Version 9.18.28.610238

Ovo kod mene radi
Kopirano iz iGO_NextGen v9.19.1.484935


[gps]
location_net=1
location_gps=1
;this should be in android igo9 config:
background_navigation=1
location_log=0
location_log_filename="gpslog/LocationManager"
 

Prilozi

  • sys.txt
    5,9 KB · Pregleda: 16
Poslednja izmena:

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
iGO Pioneer 9.18.28.610130 - [6.nov.2015] - Instalacioni folder je - iGO_Pioneer
Promenjen je sistemski folder aplikacije, tako da je moguće instalirati je paralelno sa
iGO Primo NextGen v9.19.1.484935
Screenshot_2016-01-11-08-45-45.png
Čemu to služi? Ne znam. Možda nekom zatreba.


Što se tiče AvicSYNC 9.18.28.610238 pojavio se novi data.zip
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
02.12.2013
Poruka
6
Telefon SGS5, Android 5.0, iGO_NextGen v9.19.1.484935, na SD card u Android/data/com.nng.igo.primonextgen/files/iGO_NextGen, mape Here 2015.Q3.
Problem je sto neke rute ne moze da iskalkulise, npr. Minhen, Hamburg, Brisel, Cirih, Milano, Djenova, Kopenhagen, Stokholm, Helsinki, Moskva..., a neke bez problema Berlin, Paris, Madrid, Lisabon, Varsava, Prag, Bec, Atina, London, Edinburg, Minsk... Kad ne moze da izrutira javi da sa postavljenim podesavanjima rute (route preferences) nije moguce stici na odrediste i nakon 15-tak sekundi blokade aplikacija pukne sa sve obavestenjem (Unfortunately iGO NextGen has stopped). U route preferences je ukljuceno sve sto treba, autoputevi, placanje itd. Ima li neko ideju u cemu je problem.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
Ako neko ima problem sa gubljenjem GPS signala u iGO NextGen
[gps]
location_net=1
location_gps=1
EDIT
Promenio sam u skladu sa postom #670 i #674.

@edoxedox, izvini zbog ispravke ovog dela jer sam pogrešno shvatio tvoj post #670. Smatrao sam da se ne može znati da nešto radi ako nije testirano. Jer, kako znati da se neće gubiti GPS signal u vožnji...Zato sam tvoj post pogrešno vezao za preciznije GPS pozicioniranje.
Pošto je location_net u pitanju, ne znam da li se to odnosi na lociranje preko GSM mreže, uz uključen internet. Ovih dana idem ponovo u ulicu koju pominjem dole i probaću sa izmenom na liniji location_net=1, sa istog mesta, u realnim uslovima. Uključiću i GPS i Internet. Ne znam da li ovo može poboljšati nešto u vezi preciznijeg određivanja GPS pozicije.

Da li neko zna : Kako rešiti problem lošeg GPS pozicioniranja u iGO navigacijama.

Ja mislim da je ipak obrada GPS signala najveći problem u novim iGO navigacijama, i AvicSync i NextGen. Previše energije trošimo na šminku a suština ostaje. Ja ne umem da rešim, ali mogu ukazati na problem. Bio sam na parkingu do same ulice Aleksinačkih rudara, prva mala slika. To je pogled ka Bulevaru Mihajla Pupina. Tim smerom i treba da me navigacija uputi.

GPS.jpg


Nažalost, sa uključenim GPS modulom, na 2 telefona (Samsung Galaxy S3 i Huawei), startna pozicija je, blago rečeno, problematična. Druga mala slika je iz navigacije AvicSync. Čak je 50m (!?) greška. Toliko navigacija kaže da se mora ići do ulice. A auto je, de facto, na ulici. Na trećoj slici je NextGen, na istom telefonu, Samsung S3. Tu je situacija dosta bolja, samo 10m odstupanja. I poslednja, četvrta slika, je situacija na Huawei Y300, navigacija NextGen. Tačka pokazuje da je lokacioja dosta pomerena. Ali, ozbiljnije je pitanje zašto u tom slučaju navigacija "smatra" da sam usmeren ka Bulevaru Nikole Tesle. Bez alternativnog puta krećem ka Nikoli Tesli i tada navigacija kaže da se mora napraviti "petlja" (okret) i vratiti na pravi smer ka Mihajlu Pupinu.
Cilj mi nije bio da kritikujem iGO a da druge navigacije pohvalim. Ali, činjenica je da su druge navigacije imale bolje startno pozicioniranje. To su slike u prilogu. Jedino je Sygic izabrala put preko Bulevara Nikole Tesle. Ostale su imale dobar polazak. Dakle, trebalo bi videti da li neko nudi objašnjenje za ovo i , naravno, rešenje ozbiljnog problema iGO navigacije.
 

Prilozi

  • Garmin.jpg
    Garmin.jpg
    50,2 KB · Pregleda: 56
  • HERE.jpg
    HERE.jpg
    36,8 KB · Pregleda: 57
  • Sygic.jpg
    Sygic.jpg
    34,8 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Natrag
Top