Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Dobro, to je onda tvoje misljenje, svi imamo licna misljenja koja su pomalo drugacija od zvanicnog ucenja zajednice kojoj pripadamo.Evo me
Problem je u tome sto mi drugacije tumacimo Drugi Hristov Dolazak.
I sta se smatra za to.
Ja sam iznela moje tumacenje...
Ali za nas Hristov dolazak je vreme parusije - prisutnosti Isusa Hrista od 1914. god
i to je zvanicno ucenje.
A ovo kada pocne velika nevolja pa onda nastanu nebeski fenomeni
sto je sve opisano u Mateju 24
pa onda dolazak Isusa da sudi
kada se na nebu pojavljuje ZNAK SINA COVECJEG na nebu
smatram da to treba i bice vidljivo.
Dakle u okvuru prisutnosti Isusa Hrista koja je nevidljiva nama na Zemlji
samo ZNAK SINA COVECJEG na nebu bice vidljiv svima
Ali nama to nije drugi Hristov dolazak vec samo dolazak Hrista da Sudi.
a za Drugi Hristov dolazak smatramo vreme kada je Isus Kralj na nebu od 1914 sto ocigledno nama na Zemlji nije vidljivo. To je vreme njegove prisutnosti - parusije iz Mateja 24
(prisutnost parusija ili dolazak Isusa)
kada Isusa pitaju ucenici
“Kaži nam kada će to biti i što će biti znak tvoje prisutnosti i svršetka ovoga poretka?” (Matej 24:3).
Jednostavno receno Isusova pristunost je nevidljiva i traje od 1914 god kada Isus postaje Kralj Bozjeg Kraljevstva na nebu
a Znak Sina covecjeg je vidljiv.
Nadam se da sam bila jasna.
Medjutim, kada govorimo o 'parusiji' pomenucu jedan stih iz vaseg New World Translation, koji po mom misljenju pokazuje da 'parusija' nije dugacko vremensko razdoblje koje traje, vec trenutak, posle koga sledi oslobodjenje za verne Hriscane --->
Tekst kaze:
"Braco moja, iskazujte strpljenje DO Gospodnje prisutnosti" (jakov 5:7)
Jakov u kontekstu govori o onima koji nanose nevolju Hriscanima, koji ih progone i onda kaze da ce oni primiti izbavljenje u vreme kada 'parusija' nastupi.. On kaze 'iskazujte strpljenje DO Gospodnje Prisutnosti". Cime postaje jasno da je to trenutak, posle koga sledi neposredno izbavljenje!
Ako je 'parusija' nastala 1914. godine i Hristos je dosao, pa gde je onda obecano izbavljenje?
Mislim da je ocigledno iz ovog stiha, da je 'parusija' trenutak, posle kojeg sledi izbavljenje!
Evo procitaj u svojoj bibliji i shvatices!
A to je bas ono o cemu sam ti pricao, da se doslovnim prevodjenjem termina gubi smisao sa grckog, jer ne postoji u srpskom jeziku ekvivalentna rec koja bi je zamenila!
Pisac dakle 'parusiju' (prisutnost) smatra trenutkom, i on tim izrazom oznacava Hristovu sveopstu 'vidljivu' prisutnost i dolazak u slavi, a ne neku nevidljivu tajanstvenu prisutnost.
Zapravo taj izraz 'nevidljivo' dodali su Jehovini Svedoci kao svoje tumacenje, a on u tekstu ne postoji.
Pozdravljam te.
Poslednja izmena: