Znak da je Armagedon blizu

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Ti tumaci Bibliju kako hoces.

Jel si ljubomoran sto sam izucila Bibliju :)

Brini o sebi.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Nakon Armagedona sledi hiljadugodisnja vladavina mira,
pravedna Bozja vladavina.

Bog dovesti sve ljude do savrsenstva u prvih 1000 godina
tako da savrseni ljudi ce ziveti vecno na Zemlji
Takodje ce za vreme tih 1000 god vaskrsavati ljude kao savrsena bica
da bi i oni mogli da zive vecno.
To je ono lepo sto nam je Bog pripremio i sto nas ceka vecni zivot u savrsenstvu.

Otkrivenje 21:3,4
3 I čuh silan glas s neba da govori: Evo šatora Božjeg među ljudima!
On će prebivati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima.
4 On će otrti svaku suzu od očiju njihovih i smrti neće više biti, ni žalosti ni vike, ni bolesti neće više biti, jer prvih stvari nestade.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pozdrav evo da objasnim.
Armagedon je Bozji rat, u kojem Bog unistava Zlo sa Zemlje.
Bog JHVH ce koristiti andjeoske snage , andjele da bi unistio zle.
Nece biti nikakav ljudski ili svetski rat, bice znaci koji ce ukazivati da je to delo Boga - bice nebeskih fenomena
svi ce znati da Bog deluje.
Da, Isus Hrist predvodi taj rat sa andjelima...
Tek nakon Armagedona ide Hristova hiljadugodina vladavina mira
za vreme tih 1000 god bice vaskrsavanje na Zemlji
Takodje tada ce Bog dovesti ljude do savrsebstva d abi mogli da zive vecno.
i nakon 1000 god Bog ce unistiti zauvek i Sotonu i demone.
Nakon toga ce ljudi ziveti vecno na Zemlji.

Kakvo će biti stanje u svetu tokom Armagedona?
Iako ne znamo kako će upotrebiti svoju moć, Bog će na raspolaganju imati oružje poput onog koje je koristio u prošlosti — grad, zemljotres, snažne pljuskove, vatru i sumpor, munje i zarazne bolesti (Jov 38:22, 23; Jezekilj 38:19, 22; Avakum 3:10, 11; Zaharija 14:12).
U opštoj pometnji, neki Božji neprijatelji će se međusobno ubijati, ali će na kraju shvatiti da Bog ratuje protiv njih (Jezekilj 38:21, 23; Zaharija 14:13).

Bog ce prouzrokovatio tu pometnju medju ljudima tako da ce udariti jedni na druge.
Bozji narod nece ucestvovati u tim sukobima i cekace izbavljenje od Boga.
Imam odogadjaj iz starog zaveta koji je predslika Armagedona
kada je jedan andjeo ubio 185 000 hiljada ljudi

Hvala na odgovoru.

Da li taj Armagedon oznacava izlivanje sedam zala nakon sto prestane vreme milosti?

Evo mog stava u vezi toga.

Ne postoji nikakav armagedon pre drugog vaskrsenja.

Postoji izlivanje sudova Bozjih, ali oni ne predstavljaju Armagedon, vec razne prirodne katastrofe o kojima govori i Isus kao o znacima njegovog drugog dolaska.

Armagedon u bibliji predstavlja poslednji sukob nakon drugog vaskrsenja izmedju sotone i njegovih pristalica, i Isusa Hrista i spasenih u novom Jerusalimu.

Sve drugo je ljudska filozofija.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti tumaci Bibliju kako hoces.

Jel si ljubomoran sto sam izucila Bibliju :)

Brini o sebi.
Ja ljubomoran? :)

Pa ti ponavljas samo ono sto su ti rekli.. Ne znam sto diskutujes, kad neces da se udubis i proveris..

Bibliju niko "izucio" nije, jer ona se izucava ceo zivot:

"Ako li ko misli da šta zna, ne zna još ništa kao što treba znati." (1. Korincanima 8)

Armagedon u bibliji predstavlja poslednji sukob nakon drugog vaskrsenja izmedju sotone i njegovih pristalica, i Isusa Hrista i spasenih u novom Jerusalimu.
Kako ne postoji armagedon pre vaskrsenja?
Pa ja stvarno ne znam sta je s tobom Laodikeja? Ti kao da nisi citao bibliju ili je namerno ignorises?

"I čuh glas veliki iz crkve gdje govori sedmorici anđela: idite, i izlijte sedam čaša gnjeva Božijega na zemlju."

...

"Evo idem kao lupež; blago onome koji je budan i koji čuva haljine svoje, da go ne hodi i da se ne vidi sramota njegova.

"I sabra ih na mjesto, koje se Jevrejski zove Armagedon."

I sedmi anđeo izli čašu svoju po nebu,
i iziđe glas veliki iz crkve nebeske od prijestola govoreći: svrši se." (Otkrivenje 16)

Dakle, armagedon se dogadja tokom izlivanja Bozjih sudova a pre vaskrsenja!

P.S. sta ono rece, poslednji dogadjaji otpocinju 21. Marta 2021. A kraj vremena milosti se zavrsava 22. oktobra 2022. ? :)

I onda ce da dodje Isus?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Ja ljubomoran? :)

Pa ti ponavljas samo ono sto su ti rekli.. Ne znam sto diskutujes, kad neces da se udubis i proveris..

Bibliju niko "izucio" nije, jer ona se izucava ceo zivot:

"Ako li ko misli da šta zna, ne zna još ništa kao što treba znati." (1. Korincanima 8)
Bibliju sam studirala skoro ceo zivot i znam je.
A pre nego sto ista napisem i proverim.
Sve u Bibliji.
Sve sama pisem samo na temelju mog licnog poznavanja Biblije a ti imas predrasude prema meni i mojoj veri.
Ja sam izucavalac Biblije a ne neki vernik koji ponavlja sta mu kazu.
Meni samo Bog govori iskljucivo preko Biblije a ne neki ljudi.
Dakle sredi svoje predrasude.
Jer si ljubomorn jesi, JER ZNAM BiBLIJU DOBRO :)

Kao sto sam vec napisal ceo zivot i jesam izucavala Bibliju pa je zato znam, i dalje je izucavam radi finesa...

Tako da zao mi je ako si naleteo na neke koji je ne znaju dobro pa moraju pitati nekoga ili ponavljati sto su im drugi rekli, ja nisam na tom nivou zao mi je...

a onaj citat primeni na sebe :)

pozdrav

Hvala na odgovoru.

Da li taj Armagedon oznacava izlivanje sedam zala nakon sto prestane vreme milosti?

Postoji izlivanje sudova Bozjih, ali oni ne predstavljaju Armagedon, vec razne prirodne katastrofe o kojima govori i Isus kao o znacima njegovog drugog dolaska.

Sve drugo je ljudska filozofija.
Nema na cemu.
Sve u vezi Armagedoan sam iznela kako je u Bibliji.

Prvo ide Armagedona pa onda hiljadugodisnja vladavina Hrista
u okviru koje Bog vaskrsava ljude na Zemlji.
To je drugo vaskrsenje,
Dok prvo vaskrsenje je nebesko, njih 144 000 vaksrsava na nebo.
I ono se odigrava pre Armagedona.

Nakon hiljadugodisnje vladavina Hrista bice poslednji obracun sa zlom i to se ne zove Armagedon. Tada ce Bog zauvek unistiti Sotonu i demone i sve koji ih slede.
Armagedon je pre, to zavrsnica Poslednjih dana.
I to je Bozji Rat u kojem Bog cisti zemlju od zla, nakon cega sledi hiljadugodisnja valdavina Hrista, kada je drugo vasksrsenje.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve sama pisem samo na temelju mog licnog poznavanja Biblije a ti imas predrasude prema meni i mojoj veri.

Ja prema nikom nemam predrasude.
Da imam predrasude ne bi branio tvoju veru od Tripa recimo.

Meni samo Bog govori iskljucivo preko Biblije a ne neki ljudi.

Da jeste, Bog govori i tebi, Laodikeji, Tripu, Marku, Jovanu, kome sve ne preko Biblije a u nicemu se ne slazete..

Jer si ljubomorn jesi, JER ZNAM BiBLIJU DOBRO

Ti da znas bibliju, mogla bi da odbranis ono sto tvrdis, a nisi odbranila ni jednim stihom. Hriscanin ne moze biti ljubomoran, to je glupo..

Opet 22.10? Pa prošli put je lažovčina Miler upravo taj datum pominjao.... Oni su stvarno posednuti datumarenjem, i tim 22.10....

Ps. Jednom Milertiti, uvek Mileriti.... ;)

Eto, kod njega nadjoh:

1.) Poslednji dogadjaji pocinju 21. Marta 2021.

2.) Kraj vremena milosti se zavrsava 22. oktobra 2022.

*Pogledaj podudarnost - 21. 2021. --- > 22. 2022. i jos je oktobar mesec. A korona ga je uverila u to da je pocelo.. :)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema na cemu.
Sve u vezi Armagedoan sam iznela kako je u Bibliji.

Prvo ide Armagedona pa onda hiljadugodisnja vladavina Hrista
u okviru koje Bog vaskrsava ljude na Zemlji.
To je drugo vaskrsenje,
Dok prvo vaskrsenje je nebesko, njih 144 000 vaksrsava na nebo.
I ono se odigrava pre Armagedona.

Nakon hiljadugodisnje vladavina Hrista bice poslednji obracun sa zlom i to se ne zove Armagedon. Tada ce Bog zauvek unistiti Sotonu i demone i sve koji ih slede.
Armagedon je pre, to zavrsnica Poslednjih dana.
I to je Bozji Rat u kojem Bog cisti zemlju od zla, nakon cega sledi hiljadugodisnja valdavina Hrista, kada je drugo vasksrsenje.

Pozdrav

Hvala.

Na osnovu biblije smatram jedino da svedoci pogresno tumace hiljadugodisnjicu, i dogadjaje nakon nje, i pojedinosti vezane za 144 000.

Ostalo je razumljivo bez obzira da li prihvatam ili ne.

Kako ne postoji armagedon pre vaskrsenja?
Pa ja stvarno ne znam sta je s tobom Laodikeja? Ti kao da nisi citao bibliju ili je namerno ignorises?

"I čuh glas veliki iz crkve gdje govori sedmorici anđela: idite, i izlijte sedam čaša gnjeva Božijega na zemlju."

...

"Evo idem kao lupež; blago onome koji je budan i koji čuva haljine svoje, da go ne hodi i da se ne vidi sramota njegova.

"I sabra ih na mjesto, koje se Jevrejski zove Armagedon."

I sedmi anđeo izli čašu svoju po nebu, i iziđe glas veliki iz crkve nebeske od prijestola govoreći: svrši se." (Otkrivenje 16)

Dakle, armagedon se dogadja tokom izlivanja Bozjih sudova a pre vaskrsenja!

U tekstovima nigde ne pise da se dogadja bilo kakav sukob izmedju dobra i zla u Armagedonu u poslednje vreme.

Neki komentatori smatraju da je Armagedon mesto u Izrailju, takozvana izrailjska dolina.
Malo je verovatno da ce se nekakav rat tamo odigrati.

Dakle, jedina moguca realnost je aluzija na sud Bozji nakon drugog vaskrsenja, i poslednji sukob izmedju Hrista i sotone.

P.S. sta ono rece, poslednji dogadjaji otpocinju 21. Marta 2021. A kraj vremena milosti se zavrsava 22. oktobra 2022. ? :)

I onda ce da dodje Isus?

Tako je.

To mi je gospod pokazao u nocnom vidjenju, i puem biblije, i znakova.

Mart je pocetak godine po bibliji, i to je pocetak dogadjaja.

Isus izlazi iz nebeske Svetinje 22 oktobra 2022 godine i tada prestaje vreme milosti.

Isus dolazi nakon ovog perioda u vrlo kratkom roku, nakon izlivanja sedam poslednjih zala na nepokajane.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tako je.

To mi je gospod pokazao u nocnom vidjenju, i puem biblije, i znakova.

Mart je pocetak godine po bibliji, i to je pocetak dogadjaja.

Isus izlazi iz nebeske Svetinje 22 oktobra 2022 godine i tada prestaje vreme milosti.

Isus dolazi nakon ovog perioda u vrlo kratkom roku, nakon izlivanja sedam poslednjih zala na nepokajane.
Odlicno!

I sta ces kada se to ne dogodi? Hoces li priznati da si lazni prorok? Ili ces pokusavati da se izvuces kako to nisi rekao, ili je 'Bog promenio plan', govoreci da je to bilo 'uslovno prorocanstvo'?

Dakle, jedina moguca realnost je aluzija na sud Bozji nakon drugog vaskrsenja, i poslednji sukob izmedju Hrista i sotone
Ne moze biti aluzija kad se desava u vreme izlivanja sudova na zemlju a jedan od dogadjaja je i taj. Armagedon je aluzija na dolinu u izraelu i sukob koji ce se tamo odigrati! Mozda ne bukvalno ali figurativno jeste!

U tekstovima nigde ne pise da se dogadja bilo kakav sukob izmedju dobra i zla u Armagedonu u poslednje vreme.

Kako ne pise kad se sakupljaju carevi za boj:

"..duhovi djavolski izlaze k carevima svega vasionog sveta da ih skupe na boj za onaj dan Boga svedrzitelja"

"i sabra ih na mesto koje se jevrejski zove armagedon"

Zatim malo kasnije pise:

"Ovi ce se pobiti s jagnjetom i jagnje ce ih pobediti. Jer je Gospodar nad Gospodarima i Car nad Carevima.."

Dakle, bice rat izmedju Boga i ljudskih careva!

*Rekoh ja, vama nista nije hronoloski tacno, jer vi fantazirate, poricete bibliju i zelite na silu da uklopite otkrivenje u sadasnje dogadjaje..

Zaista je katastrofa sta radite!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, bice rat izmedju Boga i ljudskih careva!

*Rekoh ja, vama nista nije hronoloski tacno, jer vi fantazirate, poricete bibliju i zelite na silu da uklopite otkrivenje u sadasnje dogadjaje..

Zaista je katastrofa sta radite!

Katastrofa ili ne, primorani su tako da rade. Njihov "bog" (kome je dopušteno da rešeta verne) ih na to primorava. No, ne žalim ih, jer sami si slobodnom voljom dar Duha Svetoga odbacili i preuzeli "razum" palog serafa. Ujedno se i ne kaju za to, čime su se osudili na pakao.

No to više nije naš problem. Neka traže objašnjenje za takvu presudu od Njega koga su maloumnikom, ćatom i stvorenjem prikazivali. A sve što će na pitanja o svojoj sudbini dobiti biće: "Idite od mene"...

Natrag