da će se na nebu pojaviti znak Sina čovečjeg.
A ja sam ti pokazao da izraz "znak" ne znaci doslovno simbologiju ili nekakav hologram na nebu, jer "ratovi i zemljotresi su takodje znak" ali nisu slike na nebu vec dogadjaji!
Dakle, kada kaze "znak" to ne znaci bukvalno da ce biti neki simbol ili hologram na nebu!
Takodje sam ti citirao i andjele, koji su ucenicima rekli sledece:
"Ovaj Isus, koji se od vas uze na nebo, TAKO CE DOCI KAO STO VIDESTE DA IDE NA NEBO" >>> Znaci, na isti nacin kao sto su ga "videli" svojim ocima da odlazi, svojim ocima ce videti i njegov povratak!
Dakle, dolazak ne moze biti "nevidljiv"!
Citirao sam ti i ostale stihove koji govore o vidljivom dolasku, na primer iz otkrivenja, gde ce ljudi vikati gorama i kamenju da padnu na njih i sakriju ih od
"LICA onoga sto sedi na prestolu i od jagnjeta".
Isto tako u mateju 24:30 koji si ti citirala pise:
"I VIDECE Sina Covecjeg gde dolazi na oblacima nebeskim" >>>
DAKLE VIDECE!
Ne da ce se doslovno videti...
A u bibliji pise da ce ga doslovno videti, evo citirao sam ti!
Nigde ne pise da je Isusov dolazak bukvalno vidljiv.
Kako ne pise, kad pise? Evo citirao sam ti samo neke stihove, a ima ih jos! Zapravo svi stihovi to govore!
Isus je duhovno bice i ne moze bti vidljiv nama.
Otisao je nevidljivo tako ce i doci.
Isus nije otisao nevidljivo vec su ga apostoli pratili pogledom dok je odlazio na nebo a andjeli kazu da ce isto tako vidljivo i doci!
Osim toga, biti duhovno bice, ne znaci da ne mozes biti vidljiv materijalnim bicima, naprotiv, cim si duhovna osoba, to znaci da nisi ogranicena prostorom. Tako Isus nije ogranicen prostorom, kao da se on moze pojaviti samo na jednom mestu, iznad australije na primer. Posto je on duh, on moze biti vidljiv svuda. I to je razlog zasto se u tom kontekstu i koristi rec 'parusija' (prisutnost), koja ukazuje da ce Hristos kada dodje, biti svuda prisutan, tako da ce ga svako oko ugledati -
"i videce ga svako oko" kaze otkrivenje!
Vi ste ovo pogresno protumacili, pa ste izrazu "parusija" (prisutnost) dodali rec "nevidljivo", koja u bibliji ne postoji! Parusija nije "nevidljiva" vec "vidljiva" Hristova prisutnost!
Sotona ne moze imitirati Hristov dolazak to je nebuloza i ne brini ti za moju veru brini za tvoju
Mozes verovati u vidljiv dolazak Hrista ali se plasim da ga neces docekati...
Vas problem je sto ste mnogo samouvereni. Zar je tesko priznati da nesto ne znate?
Nije li Hristos rekao
"blago siromasnima duhom jer ce se nasititi"? Samouvereni ne mogu primiti njegove blagoslove niti ih Hristos moze pouciti.
Evo tebe ja ponizno slusam i pitam, a ti mene izgleda ne..
Ako ocekujes nekakav nevidljiv dolazak ili znak sa neba, bices prevarena, jer ce sotona to imitirati! Lepo pise u otkrivenju da ce antihrist spustati i vatru s neba, da zadivi svoje.. A Pavle kaze da se on "pretvara u andjela svetla". I oduvek je tako. Vi cete misliti da Hristos ovo radi i vrsi sud nad nepravednima, ali nece biti tako..
Odavno sam proucavala Bibliju i imam razumevanje cele. Tako da ne brini za mene.
Biblija se nikada ne izuci do kraja. I ni jedan covek nikada ne moze razumeti svu dubinu Bozje poruke. Dzabe je ako mislis da si je "izucila", i da ti vise nista ne treba. Tada te Hristos ne moze pouciti. To je slicno farisejima koji su mislili da sve poznaju, zato nisu bili "
siromasni duhom" (odnosno svesni svojih duhovnih potreba), i zato su ostali neosetljivi za Hristovu poruku! Nemoj da se tebi to desi. To je najveca prevara sotone. Ne zameri sto brinem..