Znak da je Armagedon blizu

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Slikovito rečeno - "profulala si ceo fudbal".

Slape, nije ona kriva za to.
Kriv je Mileritski kult kome je slobodnom voljom pripala.

Taj kult, kao i brat mu EGWizam je koren kontra znanja i nepoznavanja činjenica.

Uostalom i jedan i drugi kult se od korištenja pravog dara Svetog Duha - razuma, štite tako što primoravaju svoje žrtve da razum isključuju (kao da se to zaista može), govoreći da je svaka sumnja, svako ispitivanje doktrina kulta od sotone.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isus je svojim apostolima rekao da će biti njegovi svjedoci, i oni su to bili. Nakon apostola, sve do današnjeg dana, kršćani su Isusovi svjedoci, zato se i zovu kršćanima. Dakle, vi jehovci niste sljedbenici, niti svjedoci, ni apostola ni Isusa. Naprosto, niste kršćani.

Krštenje treba biti kako je Bog odredio - u ime Oca i Sina i Duha Svetog.

A tko ti je "Jehova Bog"? Ja takvog nigdje ne nađoh.

I neki Židovi su svjedočili o Isusu Kristi, tvrdeći kako ga treba ubiti jer se "pravi Bogom".

Pridružio se ti svojoj braći po Milleru, tripi i Laodikeji. I oni tvrde da se "vrijeme mjeri mjesecima". :)

A zasto se tvoja religija ne zove Hriscanska verska zajednica Isusovi svedoci ???,Hocete li da promenite ime???

A sta reci o Nazarecanskoj sekti? Ko joj je bio predvodnik???
Dela ap 24:5
Jer nađosmo ovog čoveka da je kuga, i podiže bunu protiv sviju Jevreja po vasionom svetu,
i da je kolovođa jeresi nazaretskoj;

Krstenje
Pa kako se to Vi krstavate u ime Oca ,kako se zove vas Otac???
Taj koga nigde ne nadje???
Jel to mozda onaj iz Mihej 5:4
I stajaće i pašće ih silom Gospodnjom, veličanstvom imena Gospoda Boga svog; i oni će nastavati,
jer će On tada biti velik do krajeva zemlje.
Ko ce koga da pase i cijim velicanstvenim imenom?

Razlog za ubistvo Isusa???
Ubili su ga zbog priznanja da je Sin Bozji,a ne da je Bog Otac.

Vreme Armagedona
Pa sta ce to vama??? Vi bi bili presrecni da ovako traje zauvek,zar ne?
A mozda mislite da Bog ne cini ni dobro niti zlo???
Malahija 3:Тешке су биле ваше речи против мене,каже Јехова.
А ви кажете: „Шта смо ми то један другоме говорили против тебе?“
14 „Рекли сте: ’Узалудно је служити Богу. Каква је корист од тога што извршавамо оно што смо му дужни и што ходимо жалосни пред Јеховом над војскама?15 Сада охоле називамо срећнима.И напредују они који зло чине. Искушавају Бога и пролазе некажњено.
Ovih Nekaznjenih se bas namnozilo,pa zasto da dodje Armagedon??? jel tako i ti razmisljas?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Upravo tako, no nsu ni židovi, jer YHWH nije "jehova" (ko je jehova?)
To je rekao i faraon "ko je Jehova?"

Zanimljivo da on nije znao ime Boga naroda koji je kod njega ziveo, kojeg su stovali Jevreji. Ali je jos zanimljivije da ni sami jevreji nisu znali ime svog Boga!

Kako je to moguce?

Naime Mojsije je rekao Bogu koji mu se javio - "a kada me pitaju kako mu je ime sta cu im odgovoriti"?

Bog nije ukorio Mojsija, a svakako je po JS trebao! Nije mu rekao "sram te bilo i ti se zoves jevrejin a ne znas ime svog Boga!"

Nije, a zasto nije?

Bog mu je odgovorio:

"Javio sam se Avramu Isaku i Jakovu imenom svojim Bog Svemoguci (El Sadaj) a imenom svojim Jehova ne bih im poznat"!

Iza svega ovoga, jasno je da je Bog svoje ime Jehova otkriva tek Mojsiju, a ne prethodnim pokolenjima! Dakle, to ime je za njih bilo nepoznato!

Ali Jehovini svedoci ce reci - "Bozje ime Jehova se pojavljuje u tekstu pre Avrama Isaka i Jakova", kako to?

Pa naravno da se pojavljuje, jer ga je Mojsije kao pisac knjige ukljucio, ali on je znao to ime, dok prethodnici nisu! Normalno da ga je ukljucio u tekst od pocetka knjige kad je znao to ime! On je isto tako ukljucio u tekst i neke druge informacije nama nepoznate a poznate iz njegovog vremena, npr. pisao je svoja zapazanja - 'a onde ime bdela i dragog kamena oniksa"..

Pa zar je onda cudno sto je od pocetka ukljucio Bozje ime Jehova?

Jehovini svedoci insistiraju na imenu koje nije bilo poznato ni Avramu ni Isaku ni Jakovu! Ali eto za njih je bitno! Da li nama to ime treba da bude vazno?

Naravno da ne treba!

Sto se tice ostalog, oni pominju - "vavilon". Vavilonska religija nije postojala u vreme apostola, nego su oni rimsku religiju smatrali vavilonom. Rimska drzavna religija je - 'majka bludnica i mrzosti zemaljskih', a ona je 'bludnicila sa carevima' , jer su se u to vreme sve religije podlagale jednom centru - kralju.

O tome celo otkrivenje govori, pocev od zene koja se muci da rodi musko (dete je zapravo Isus Hristos), onda zena bezi u egipat (pustinju). Znamo da je Hristos kao dete sa roditeljima bezao u pustinju - egipat (pominje se i period tacno 3.5 godine) , i to dete je kasnije uzeto "k Bogu na nebo" (Hristovo vaznesenje) a zatim je zmija otisla "da se pobije sa ostalim semenom njezinim", i to predstavlja progronstva koja su Hriscani doziveli!

Zatim idu prikazi dve grupe Hriscana 'velikog mnostva' (koje dolaze iz svih naroda) to su pagani koji su prihvatili Hriscanstvo u 1. veku, pa prikaz ogranicenog boroja od 144 000 jevreja koji su "malo stado" u Hristovim pricama, i zato je malo, jer je "malo jevreja prihvatilo Hrista"! Tome odgovara i starozavetna prica da ce "deset ljudi iz svih nacija uhvatiti jednog jevrejina za skut, govoreci 'idemo s vama jer smo culi da je Bog s vama'!

Skoro svaki aspekt knjige otkrivenja se vec ispunio u 1. veku, u vremenima apostola , a ono sto je ostalo to je vrlo malo pred kraj, a oni ovo prethodno sto se vec ispunilo, pogresno primenjuju na nase vreme!

Onom koji poznaje dogadjaje i misao Hriscanina iz 1. veka ovo je potpuno jasno!

Otkrivenje je pisano tako da polazi od vremena apostola pa se nastavlja u buducnost. A oni su verovali da Hristos samo sto nije dosao!

Medjutim, zaboravise i apostoli i mi da ce "Hristos odocneti" (zakasniti) i da se nece sve tako brzo odvijati!

Elem, mozda se tu i moze govoriti o nekom "dvostrukom ispunjenju" kao sto oni vole, ali mislim da ako odemo dublje u analizu, to bas i nije izvesno!

Otkrivenje je stalo negde pred kraj, i ostaje samo da se ispuni ostalo. Nema nikakvih indicija da ce se dvaput ispunjavati ono sto se vec ispunilo u danima apostola.

Naravno oni za duboku analizu nisu ni sposobni, jer sve tumace indoktrinacijom svoje zajednice..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To je rekao i faraon "ko je Jehova?"

Zanimljivo da on nije znao ime Boga naroda koji je kod njega ziveo, kojeg su stovali Jevreji. Ali je jos zanimljivije da ni sami jevreji nisu znali ime svog Boga!

Kako je to moguce?

Naime Mojsije je rekao Bogu koji mu se javio - "a kada me pitaju kako mu je ime sta cu im odgovoriti"?

Bog nije ukorio Mojsija, a svakako je po JS trebao! Nije mu rekao "sram te bilo i ti se zoves jevrejin a ne znas ime svog Boga!"

Nije, a zasto nije?

Bog mu je odgovorio:

"Javio sam se Avramu Isaku i Jakovu imenom svojim Bog Svemoguci (El Sadaj) a imenom svojim Jehova ne bih im poznat"!

Iza svega ovoga, jasno je da je Bog svoje ime Jehova otkriva tek Mojsiju, a ne prethodnim pokolenjima! Dakle, to ime je za njih bilo nepoznato!

Brate, nije faraon rekao "ko je jehova", nego "ko je Adonai". U tekstu ne stoji YHWH, nego Adonai.

Drugo, Bog Mojsiju nije rekao "imenom svojim Jehova", nego : "imenom svojim YHWH - Ja Jesam" . Čak i da je zapisamo Yahweh, nije zapisano "jehova", jer ime Boga koji se objavio Mojsiju, nije "jehova", da ne govorim o tome da hebreji, posebno u ovom slučaju nikada i slovima nikada nisu menjali glasove nečijeg imena, tamo gde stoji A, izgovaralo se A, a ne E.

Još jednom ću ponoviti, Bog se ne zove "jehova" nego YHWH što se možda izgovaralo Iahve, ako se ikada i izgovaralo. Ujedno, ako znamo da su mnogi hebreji, proroci čak imali YH u svom imenu, kako su se onda zvali? Isaiyah ili Isaijeh? Eliyah ili Elijeh? Yahshua ili Jehshua? Yahanan ili Jehanan? Ujedno, da li je tvoj nadimak Mire ili se, ako bi smo sledili Raselovsku "logiku", ti u stvari zoveš Mere ili More? Ako si Mire, hoćeš li se odazivati na Mere ili More?

Shvatimo već jednom, YHWH se nikada i slovima nikada nije izgovaralo "Yehowah" Nikada.

Zato ponavljam. "johova" (namerno malim slovom) nije Bog. Bog je YHWH koji je Otac-Sin-Duh Sveti, tri ipostasa jedno i jedino Biće.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A Bogu ugađaju samo oni koji veselje priređuju kad drugi ljudi stradavaju i umiru.

Zavisi kome. onome kome se Mileriti klanjaju, takvo ponašanje je poželjno, pravom Bogu ne. Dakle Mileritski "bog" je ko?

Samael - sotona, pali seraf, ljubavnik kurvi i kraljica, omiljeni like Ellen Gould Harmon White....

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Mi odavno zivimo u poslednjim danima.Taj pocetak poslednjih dana je poceo 1914 kada je isus primio krunu,i zbacio sotonu i njegove demone na zemlju,godine kada je izbio I svetski rat, prema Mateju 24:3-14..
Sada je jos ostalo da se ceo svet ujedini preko UN i da proglase MIR i Sigurnost za ceo svet,vreme radosti...
i tada nastupa opsta pogibao koja pocinje unistavanjem lazne religije...
To vreme je veoma blizu...Sve vise ljudi okrece ledja religijama ,a evo i kolka je zainteresovanost za religiju vidi se ovde na sajtu...

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Mi odavno zivimo u poslednjim danima.Taj pocetak poslednjih dana je poceo 1914 kada je isus primio krunu,i zbacio sotonu i njegove demone na zemlju,godine kada je izbio I svetski rat, prema Mateju 24:3-14..
Sada je jos ostalo da se ceo svet ujedini preko UN i da proglase MIR i Sigurnost za ceo svet,vreme radosti...
i tada nastupa opsta pogibao koja pocinje unistavanjem lazne religije...
To vreme je veoma blizu...Sve vise ljudi okrece ledja religijama ,a evo i kolka je zainteresovanost za religiju vidi se ovde na sajtu...
Da tako je.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Brate, nije faraon rekao "ko je jehova", nego "ko je Adonai". U tekstu ne stoji YHWH, nego Adonai.

Kada ja pisem "Jehova" samo koristim uobicajeno ime za Boga koje je svuda prihvaceno. Bilo to Yahve ili Jehova ni jedno ni drugo nije tacno..

A inace u tekstu na hebrejskom stoji YHWH proveri. Faraon jeste naveo Bozje ime..

Još jednom ću ponoviti, Bog se ne zove "jehova" nego YHWH što se možda izgovaralo Iahve, ako se ikada i izgovaralo.

Ne brate, Bog se ne zove YHWH.
To su suglasnici.

Jevreji nikada nisu pisali samoglasnike, vec su ih kod citanja ubacivali. Slicno je kao kada bi mi danas TELEFON pisali TLFN. A nekome ko tu rec poznaje, bilo bi lako da ubaci samoglaanike. Medjutim nakon hiljadu godina, onaj koji tu rec prvi put vidi, ne bi znao kako da je procita.

Zato mi ne znamo kako glasi Bozje ime danas!

da li je tvoj nadimak Mire ili se, ako bi smo sledili Raselovsku "logiku", ti u stvari zoveš Mere ili More? Ako si Mire, hoćeš li se odazivati na Mere ili More?

Na hebrejskom moje ime bi se pisalo MRSLV i neko ko nikada nije cuo za to ime, mogao bi da me nazove kako god hoce - Miraslov, Murasilvi, Mirasolva itd..

Naravno da se ja ne bi odazvao..

Ali ako bi me neko pozvao po znacenju mog imena - 'Slavljenik mira', ja bi razumeo da se meni obraca!

Shvatimo već jednom, YHWH se nikada i slovima nikada nije izgovaralo "Yehowah" Nikada.

Strucnjaci potvrdjuju da nije. Blizi mu je oblik Yahve..

Mi odavno zivimo u poslednjim danima.Taj pocetak poslednjih dana je poceo 1914 kada je isus primio krunu

Ti kao da ne znas svoju teologiju!

Tekst kaze:

"JERUSALIM CE GAZITI NEZNABOSCI DOK SE NE ISPUNE VREMENA NEZNABOZACA"

Po vasem ucenju, 'vremena neznabozaca' su se zavrsila 1914. (tih 7 vremena ili 2520 godina).

Medjutim, jerusalim i dalje "gaze neznabosci" sto prema prorocansrvu ne moze biti nikako!

Gazenje jerusalima, treba da stane onog momenta kad se ta vremena "ispune"?

I da li je gazenje stalo? Nije!

Prema tome, to je dokaz, da vam je prorocanstvo lazno! Da ste ovo fabrikovali!

Razumnom je dosta!

Natrag